Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Γιατρούς στα Αγροτικά Ιατρεία ζητά ο Δήμαρχος Ζίτσας

 


Να στελεχωθούν με γιατρούς  τα Περιφερειακά – Αγροτικά Ιατρεία ζητά ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος καθώς το τελευταίο διάστημα έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από δεκάδες στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένους δημότες που ταλαιπωρούνται ακόμη και για τη μηνιαία συνταγογράφηση των φαρμάκων τους.

Να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε και εφαρμόστηκε το μέτρο της αναστολής εργασίας σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς, τα περιφερειακά - αγροτικά ιατρεία που λειτουργούσαν σε Κοινότητες του Δήμου Ζίτσας έχουν κλείσει με αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι να μένουν χωρίς ιατρική κάλυψη.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας το πρωί της Παρασκευής (22/1-/2021) ερωτηθείς να σχολιάσει το θέμα και τα ζητήματα που προκύπτουν έκανε την ακόλουθη δήλωση: «οι αγροτικοί γιατροί και τα αγροτικά ιατρεία δεν ανήκουν στις αρμοδιότητες των Δήμων. Όμως επειδή εμείς θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι  έχουμε επί σειρά ετών καταθέσει προτάσεις προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Πε.) με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους του Δήμου μας. Συγκεκριμένα , με έγγραφά μας έχουμε ζητήσει τη σύσταση και λειτουργία  Τοπικής Μονάδας Υγείας (Το.Μ.Υ.) καθώς και τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ζίτσας και της 6ης Υ.Πε. προκειμένου να συνδράμουμε στην καλύτερη λειτουργία τόσο των περιφερειακών –αγροτικών ιατρείων όσο και του Κέντρου Υγεία Βουτσαρά».

 

ΠΗΓΗ: www.zitsa.gov.gr

Μερόπη Τζούφη: Να καλυφθούν άμεσα τα κενά στα σχολεία του Δήμου Πωγωνίου

 


Την άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία του Δήμου Πωγωνίου ζητά η Μερόπη Τζούφη, καταθέτοντας ως κοινοβουλευτική αναφορά τη σχετική επιστολή του Δημάρχου Κωνσταντίνου Καψάλη.

Στην επιστολή της δημοτικής αρχής γίνεται λόγος για πρωτοφανές φαινόμενο αναφορικά με τις ελλείψεις στα σχολεία της περιοχής, με τα εκπαιδευτικά κενά να είναι -σε συγκεκριμένες περιπτώσεις- περισσότερα από το υπάρχον προσωπικό. Επιπρόσθετα, τονίζει ότι μετά από δύο χρόνια κλειστών σχολείων και τηλεκπαίδευσης, η Πολιτεία όφειλε να φροντίσει για την ομαλή επιστροφή των μαθητών στα θρανία. 

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Πωγωνίου αναφέρεται στις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε τέσσερα σχολεία, ζητώντας την άμεση κάλυψη των κενών προκειμένου να μη χαθούν άλλες ώρες μαθημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά από την υπουργό Παιδείας να καλύψει άμεσα τα κενά, όπως και να ενημερώσει τη Βουλή και την τοπική κοινωνία.

ΕΟΔΥ: Τριάντα έξι θάνατοι σήμερα, 3.585 νέα κρούσματα

 


16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τριάντα έξι θάνατοι σήμερα 3.585 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.585, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 711.128

(ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 153 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.107 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 36, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.555 θάνατοι.

Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 348 (62.4% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη.

To 81.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 308 (88.51%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 40 (11.49%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.279 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 250 (ημερήσια μεταβολή +13.64%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 213 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Χωρίς την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου οι εκδηλώσεις «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2021»

 


Χωρίς την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορονοϊού, αλλά με κάθε επισημότητα θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του Δήμου Πωγωνίου «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2021».

Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στην επέτειο για το έπος του 1940, καθώς η περιοχή του Καλπακίου δέχτηκε, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το κύριο βάρος της Ιταλικής επίθεσης.

«Από το 1995 έως σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους πολέμησαν για το μεγαλείο της ελευθερίας.

Η μνήμη πρέπει να παραμένει ζωντανή και τα «ΚΑΛΠΑΚΙΑ» που διοργανώνονται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, την Π.Ε.Δ. Ηπείρου, την VIII Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία και τους φορείς της περιοχής, αναδεικνύουν την ιστορία του τόπου που «ταξιδεύει» σε  κάθε άκρη του πλανήτη» τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.


Το πρόγραμμα «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2021» έχει ως εξής:

Τρίτη 26/10/21 – Χάνι Δελβινακίου

6:15μ.μ.     Επιμνημόσυνη δέηση

6:20μ.μ.     Κατάθεση στεφάνων

Τετάρτη 27/10/21 – Μνημείο Μαχητή

6:00 μ.μ.    Προσέλευση επισήμων

6:05 μ.μ.    Επιμνημόσυνη δέηση

6:15 μ.μ.    Προσκλητήριο νεκρών

6:20 μ.μ.    Κατάθεση στεφάνων

Πέμπτη 28/10/21 – Ιερά Μονή Σωσίνου

8:00 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας (Μονή Σωσίνου)

10:10 π.μ.  Επιμνημόσυνη δέηση

10:20 π.μ.  Κατάθεση στεφάνων

Κυριακή 31/10/21 – Βήσσανη

10:00 π.μ.  Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρα αναπαύσεως ψυχών φονευθέντων Ανεξαρτήτου Τάγματος Δελβινακίου  στον  Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.

11:00 π.μ.  Εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης με θέμα «28η Οκτωβρίου 1040» στο Αρρεναγωγείο.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ασκούσε θήρα, χωρίς να κατέχει θεωρημένη άδεια θήρας στην ΤΚ Χελώνας του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη

 


Στον εντοπισμό ενός ατόμου που ασκούσε θήρα, χωρίς να κατέχει θεωρημένη άδεια θήρας και στο σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του προχώρησε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια περιπολίας κλιμακίου της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, στην ΤΚ Χελώνας του Δήμου Γεωρ. Καραϊσκάκη έγινε έλεγχος σε ομάδα κυνηγών, που ασκούσαν θήρα τριχωτών θηραμάτων (αγριόχοιρου).

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε, ότι ένα άτομο δε διέθετε θεωρημένη άδεια θήρας.

Κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο που έφερε μαζί του καθώς επίσης και επτά (7) φυσίγγια.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση – ενημέρωση για τη διάθεση τσίπουρου από τα καταστήματα εστίασης

 


Από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης/Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Π.Ε. Ιωαννίνων, ανακοινώνονται τα εξής προς τη διάθεση τσίπουρου, τσικουδιάς και άλλων ποτών από τα καταστήματα ομαδικής εστίασης:

Οι προσυσκευασίες των ποτών, οίνου, ζύθου και των εμφιαλωμένων νερών που διατίθενται ακέραιες στον πελάτη εντός των μονάδων ομαδικής εστίασης, πρέπει να αποσφραγίζονται παρουσία του.

Τα προϊόντα «Τσίπουρο» ή «Τσικουδιά» διατίθενται στους χώρους ομαδικής αποκλειστικά και μόνο προσυσκευασμένα.

Σύμφωνα με το άρθρο 75, παρ. 3, εδ. Γ της Υπουργικής Απόφασης 91354/2017 (ΦΕΚ Β 2983) «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» το προϊόν ( ποτό ) που προσφέρεται αποκλειστικά και μόνο χύμασε μονάδες ομαδικής εστίασης είναι το ΠΡΟΪΟΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ (ΔΙΗΜΕΡΩΝ), το οποίο είναι διαφορετικό προϊόν από το Τσίπουρο και την Τσικουδιά, όπως ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία.

Ενημερώνουμε τόσο το καταναλωτικό κοινό όσο και τους επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα εστίασης ότι ,απαγορεύεται οποιαδήποτε άλλη αναγραφή ονομασίας στους τιμοκαταλόγους για τα χύμα προϊόντα εκτός της προαναφερόμενης.

Επίσης εκτός της αναγραφής στους τιμοκαταλόγους ΠΡΟΙΟΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ (ΔΙΗΜΕΡΩΝ) θα αναγράφεται και η χώρα προέλευσης καθώς και τα στοιχεία του παραγωγού.

Το τσίπουρο ή η τσικουδιά που τυχόν αναγράφονται στους τιμοκαταλόγους διατίθενται αποκλειστικά ως εμφιαλωμένα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, ώρα 11:00 π.μ.

 


Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 π.μ. θα συνεδριάσει – μέσω τηλεδιάσκεψης- το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου και της Π.Ε. Ιωαννίνων, με θέμα: «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από τη εκδήλωση φαινομένων (Πλημμύρες – Κατολισθήσεις – Χιονοπτώσεις) ενόψει της χειμερινής περιόδου, έτους 2021 – 2022».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Στέφανος Φούσας: "Η ενημέρωση σώζει ζωές"

 


Πρόεδρος στο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο ο Στέφανος Φούσας

 

Το πρόβλημα των οξέων εμφραγμάτων, που αποτελούν βασική αιτία θνητότητας και νοσηρότητας όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και διεθνώς βρέθηκε στο επίκεντρο των εισηγήσεων επιστημόνων που συντόνισε ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας, κ. Στέφανος Φούσας, στο πλαίσιο του 42ου Πανελλήνιου Καρδιολογικού Συνεδρίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Το μήνυμα του π. Πρόεδρου της ΕΚΕ και Συντονιστή Τομέα Καρδιάς στο METROPOLITAN GENERAL ήταν σαφές: "Η ενημέρωση σώζει ζωές. Με πόνο στο στήθος, γρήγορα, με ασθενοφόρο, ο ασθενής μεταβαίνει στο νοσοκομείο, με μια ασπιρίνη υπογλωσσίως.

Με το ασθενοφόρο, γιατί την πρώτη ώρα έχουμε θανατηφόρες αρρυθμίες και στο ασθενοφόρο υπάρχει απινιδωτής για  να ανατάξει την αρρυθμία. Ασπιρίνη γιατί βοηθάει να λυθεί ο θρόμβος που προκαλεί το έμφραγμα. Περίπου το 40% των εμφραγμάτων καθυστερούν πάνω από 24 ώρες να φθάσουν στο Νοσοκομείο",  κάτι που συντελεί αποφασιστικά στο να χαθεί μυοκάρδιο αλλά και ανθρώπινες ζωές.

Ξεκίνησε το 42ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

 


Βράβευση της Εθνικής Ομάδας Ανδρών Πόλο

από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

 

Στη δεύτερη ημέρα του βρίσκεται ήδη το 42ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο της ΕΚΕ, του μεγαλύτερου ιατρικού συνεδρίου της χώρας με τη συμμετοχή περίπου 2.000 συνέδρων, σε πέντε συνεδριακές αίθουσες.

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «ΣΚΑΛΚΩΤΑ» η Τελετή Έναρξης του 42ου Πανελληνίου Καρδιολογικού Συνεδρίου.

Το συνέδριο τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης, ο οποίος έκανε την κήρυξη των εργασιών του. Παρευρέθηκαν  και χαιρέτησαν ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής –Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Στούμπος, ο Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Αθηναίων κ.  Καλαμπόκας, ενώ διαδικτυακό χαιρετισμό πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Γ. Γραμματέας της ΕΚΕ κ. Κων. Τούτουζας.

Κατά την ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κυρίου Γιάννη Κανακάκη παρουσιάστηκαν στο σύνολό τους οι πολύπλευρες επιστημονικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες και δράσεις της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Τόσο σε ό,τι αφορά τη διαρκή εκπαίδευση των Καρδιολόγων , όσο και τις δράσεις σε όλη την Ελλάδα και την ενημέρωση των πολιτών για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τα σεμινάρια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.

Από την ομιλία του Προέδρου της ΕΚΕ, αναδείχθηκε επίσης ο εξωστρεφής και πρωταγωνιστικός ρόλος της ΕΚΕ με σημαντικές συνέργειες με την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία και  το American College of Cardiology. Τέλος ο κ. Κανακάκης έθεσε τους μελλοντικούς στόχους του Διοικητικού Συμβουλίου σε σχέση με την υψηλού επιπέδου επιμόρφωση ειδικών και ειδικευομένων, πρόσθετες επιστημονικές πρωτοβουλίες και γενικότερα τον ανασχεδιασμό σε μία σειρά από τομείς.

Μετά το τέλος της ομιλίας του Προέδρου της ΕΚΕ ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποτροφιών εσωτερικού και εξωτερικού, οι καλύτερες εργασίες, οι καλύτερες περιλήψεις και τα καλύτερα ερευνητικά πρωτόκολλα, που πάντα αποτελούν σημείο αναφοράς σε κάθε τελετή έναρξης του Πανελλήνιου Καρδιολογικού Συνεδρίου.

Η φετινή τελετή έναρξης συνοδεύτηκε από μία ακόμα κοινωνική πρωτοβουλία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, με τη συνεργασία και τη συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών Πόλο και τη δημιουργία ενός σποτ που παροτρύνει τους πολίτες σε υγιεινό  τρόπο ζωής και καθημερινή άσκηση, μακριά από κάθε είδους εξαρτήσεις.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία προέβη σε τιμητική βράβευση της Εθνικής Ομάδας Ανδρών του Πόλο, τόσο για τη μεγάλη επιτυχία στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με την κατάκτηση του Αργύρου Μεταλλίου, όσο και  την εθελοντική συμμετοχή του προπονητή και των παικτών της Εθνικής στη δημιουργία του σποτ.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Κανακάκης παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον αρχηγό της Εθνικής Ομάδας κ. Φουντούλη και σε όλους τους παρευρισκόμενους παίκτες και προπονητές.

Δέκα τρεις παραβάσεις στην Ήπειρο, την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 87.575 έλεγχοι, από τους οποίους οι 48.198 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 258 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:

83 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 79 πρόστιμα των 300 ευρώ και 4 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

15 στη Δυτική Ελλάδα,

13 στην Ήπειρο,

11 στο Βόρειο Αιγαίο,

10 στη Θεσσαλονίκη,

10 στη Θεσσαλία,

6 στο Νότιο Αιγαίο,

5 στην Κεντρική Μακεδονία,

4 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

3 στη Δυτική Μακεδονία,

2 στην Κρήτη,

2 στη Στερεά Ελλάδα,

1 στα Ιόνια Νησιά και

1 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 71.542 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 68.374 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.168 των 150 ευρώ.

8 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ,

1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

2 στη Δυτική Μακεδονία και

5 στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 195.967 ομοειδείς παραβάσεις.

167 παραβάσεις και 1 σύλληψη, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και μία παράβαση στον πελάτη,

- 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη, ιδιοκτήτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- από 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε 3 άτομα, για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στη χώρα,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και μία παράβαση στον πελάτη,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων,

- μία παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε άτομο, για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό του στη χώρα,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και μία παράβαση στον πελάτη,

- 17 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 4 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Στερεά Ελλάδα,

- 24 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων,

- μία παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 24 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 4 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Αττική, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, μία παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο καταστήματος.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες και εργαζόμενους, καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 18.297 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.584 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

5η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Οκτωβρίου στον Α΄ Όμιλο στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Προοδευτική Περάματος 24-10-21/16:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

ΓΗΠΕΔΟ  ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ

ΩΡΑ: 16:00

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (17:00)              

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (18:45 )       

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021       

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Π.Α.Σ.ΚΡΑΨΗΣ  (16:00)                 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (16:00)                

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (16:00

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου

 


Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Δημαρχείο Άρτας, 08:00-14:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Σύβοτα, 10:00-14:00

Θεσπρωτία, Παραμυθιά, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Παρακάλαμος (ΚΔΑΠ), 11:00-13:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09.00-17.00.

5η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Οκτωβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Αναγέννηση (Αστήρ Αμφιθέας-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 23-10-21/16:00)

 


ΣΑΒΒΑΤΟ 23  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2021

ΓΗΠΕΔΟ ΚΡΥΑΣ

ΩΡΑ: 16:00

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ       

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, maison Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (16:00)        

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (16:00)  

Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ (16:00)                       

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (16:00)           

Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ   (17:00)

Νέα τεχνολογία «συνθλίβει» τις πέτρες των νεφρών

 


Περιστατικά όπως μεγάλες, σκληρές ή πολύπλοκες πέτρες των νεφρών, που πιθανότατα θα εγκυμονούσαν σοβαρές επιπλοκές αν αντιμετωπίζονταν με τις μεθόδους του παρελθόντος, πλέον αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά, με τη συνδρομή της τεχνολογίας, η οποία έχει δώσει στους χειρουργούς τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τη νεφρολιθίαση.

H θεραπεία εκλογής για την αντιμετώπιση λίθων μεγαλύτερων από 2.5 εκ., σκληρών λίθων που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί στην εξωσωματική λιθοτριψία, καθώς και λίθων σε ασθενείς με δυσμορφία του σκελετού τους ή παχύσαρκων είναι η επαναστατική, ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, μίνι-διαδερμική νεφρολιθοτριψία (mini-PCNL).
Με τη χρήση των ενδοσκοπικών τεχνικών, η μέθοδος εξασφαλίζει την αφαίρεση όλων σχεδόν των λίθων του ανώτερου ουροποιητικού συστήματος.

Η μίνι-διαδερμική νεφρολιθοτριψία (mini-PCNL) αποτελεί την εξέλιξη της κλασικής διαδερμικής νεφρολιθοτριψίας (standard PCNL) και εγγυάται απόλυτη ασφάλεια. Πρόκειται για ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιείται μέσω μικροσκοπικής τομής -εντομής στο δέρμα, μέσω της οποίας, υπό ακτινοσκοπικό έλεγχο, δημιουργείται ένα στενό κανάλι κατευθείαν στην αποχετευτική μοίρα του νεφρού και στο σημείο στο οποίο βρίσκεται ο λίθος.

Πρόκειται για μια σημαντική πρόοδο που παρακάμπτει την ανοικτή χειρουργική με τις συχνές και σοβαρές επιπλοκές. Μεγάλες ή πολύπλοκες πέτρες υποβάλλονται σε επεξεργασία με έναν ελάχιστα επεμβατικό τρόπο, ο οποίος στο παρελθόν θα απαιτούσε μεγάλη τομή και μεγαλύτερη παραμονή στο νοσοκομείο. Αυτό συνεπάγεται μικρότερη κάκωση στο νεφρό καθώς και ελαχιστοποίηση των αιμορραγικών επιπλοκών αναφέρει ο δρ Στυλιανός Κοντός (http://urologyclinic.gr/), MD, PHD, FEBU, FLapS, FES, Χειρουργός Ουρολόγος με τριετή εξειδίκευση στη λιθίαση του ουροποιητικού στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών Ενδο-Ουρολόγων Ηνωμένου Βασιλείου, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών.