Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το Λάμποβο της Παραμυθιάς

Για μια ακόμα χρονιά πλήθος κόσμου επισκέφτηκε και φέτος το παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου, το γνωστό σε όλους «Λάμποβο» στην Παραμυθιά.
Αν και η απόσταση είναι μεγάλη δυο συγχωριανοί μας δεν δίστασαν να το επισκεφτούν με παραδοσιακό τρόπο … καβάλα στ΄ άλογα!

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι έψαχναν πεταλωτή για να τα πεταλώσουν.

Σπουδαίο διπλό στην Περίβλεπτο για την Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (3-4)- Μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ Αετός Νήσου και Αγροτικός Αστέρας- Διακόπηκε στο 37΄ λόγω κακοκαιρίας το Α.Σ. Απείθαρχος-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (1-0)

* Η Αναγέννηση αν και βρέθηκε  να χάνει στο 11΄ με 2-0 χάρη στα γκολ του Κατάγη Δημήτρη  στο 8΄ και του Βάκαρου Γιώργου  στο 11΄ μπόρεσε να κάνει την ολική ανατροπή και να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την Περίβλεπτο.
Η Αναγέννηση μείωσε στο 23' με τον  Καραμάνη  Αλέξανδρο σε 2-1.  
Ο Χαρίσης Ιωάννης έκανε το 3-1 στο 27' για τον  Π.Α.Σ. Περιβλέπτου.
Στην συνέχεια ανέλαβε δράση ο Γιάτσε Gerti που σημείωσε χαν τρικ (εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 42' το 3-2), (στο 54΄ ισοφάρισε σε 3-3), (και στο 67' έκανε το τελικό 3-4)
Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου τελείωσε τον αγώνα με δέκα  παίχτες γιατί ο  Ντεμίρης Σπυρίδων αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 91΄
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:

Βαλτάς Γεώργιος, Πότσης Ανδρέας, Γκορίτσας Σπυρίδων-Ζήσιμος, Πότσης Θεόδωρος (Γραμμόζης Γεώργιος 46΄), Ντεμίρης Σπυρίδων, Στεφάνου Χρήστος, Γιάτσε Gerti, Ντόντης Βασίλειος, Μπάσιος Χρήστος, Δήμος Αναστάσιος (Μακολλάρι  Μαρινγκλέν 46΄), Καραμάνης  Αλέξανδρος (Meynti Δίμο-Κωσταντίνος 67΄)
*Μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ το απόγευμα της Κυριακής στο Νήσι ο Αετός και Αγροτικός Αστέρας.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 13' με το Μάτσια Αλέξανδρο. 
Ο Αστέρας ισοφάρισε σε 1-1  στο 86' με τον Ζότα Αρσέν.
Αγροτικός Αστέρας:
Basha Arhan, Τσεκούρας Παναγιώτης  Γκόνης Πέτρος, Νάτσης Σταύρος, Παπαναστασίου Αλέξανδρος,  Άμρο Παντελής (Σκόρδος Κων/νος 67΄), Γρίβας Χρήστος, Ζόta Αρσέν, Χαρίσης Αλέξανδρος (Χαλιγιάννης Βασίλειος 46΄), Κατσαβριάς Βασίλειος, Μπούρμπος Αλέξανδρος  

*Η αναμέτρηση Α.Σ. Απείθαρχος-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος που διεξαγόταν το Σάββατο το απόγευμα στο γήπεδο του Βελισσαρίου διακόπηκε στο 37' λόγω καταρρακτώδους βροχής και ενώ οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 1-0.
Η αναμέτρηση θα συνεχιστεί σε νέα ημερομηνία που θα καθοριστεί από την ΕΠΣΗΠ.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ.  1-0
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ  (Διακόπηκε)  
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 2-2
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 0-1  
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 2-0  
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 0-2  
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 2-1  
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 3-4  
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 1-1   


Βαθμολογία (4η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 12
2. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 10
3. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 9 
4. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 9  
5. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 8
6. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 7
7. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 7  
8. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 7  
9. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 6 (3)
10. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 5 (3)
11. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 5  
12. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 3
13. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 3 
 14. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 3 
15. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 3 
16. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 1
17. Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 1
18. Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 0

Σοβαρές ζημίες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου, προξένησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή τα ξημερώματα προξένησαν σοβαρές ζημίες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου.
Σύμφωνα με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, η έντονη βροχόπτωση και οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν καθιζήσεις, πτώσεις βράχων και μεταφερόμενα υλικά με αποτέλεσμα  να έχουν κλείσει δρόμους στα Τζουμέρκα, το Ζαγόρι και την Κόνιτσα.
Στα χωριά του Δήμου Δωδώνης, πέραν των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, ανεμοστρόβιλος δημιούργησε ζημιές σε στέγες σπιτιών, ειδικότερα στον Άγιο Ανδρέα και την Αρτοπούλα.
Στο Πληκάτι Κόνιτσας έγινε επιχείρηση απεγκλωβισμού 20 ατόμων από ορεινό ξενώνα ο οποίος αποκλείστηκε λόγω υπερχείλιση χειμάρρου και πτώσεις βράχων.
Τα μηχανήματα των Δήμων και της Περιφέρειας εργάζονται πυρετωδώς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 25χρονος αλλοδαπός φυγόποινος

Συνελήφθη, σήμερα (11-10-2015) τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, προέκυψε ότι ο 25χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Νικολίτσι Πρέβεζας: Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός για κλοπή Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου

Συνελήφθη, χθες (10-10-2015) το μεσημέρι στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θεσπρωτικού, ένας 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Θεσπρωτικού από 38χρονο ημεδαπό, η κλοπή Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου, η οποία έγινε βραδινές ώρες της 09/10-10-2015 στο Νικολίτσι Πρέβεζας.
Οι αστυνομικοί, ενεργώντας άμεσα εκτεταμένες αναζητήσεις, κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπίσουν το κλεμμένο φορτηγό στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας, το οποίο οδηγούσε ο 35χρονος και τον συνέλαβαν.
Το όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θεσπρωτικού.

Σχέδιο της κυβέρνησης για αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ το 2016

Στα 30.000 ευρώ το αφορολόγητο

Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ αναμένεται να φέρει από το 2016 το υπουργείο Οικονομικών.
Βασικότερη αλλαγή η θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 30.000 ευρώ ώστε να μην πληρώσουν φόρο οι μικρές περιουσίες, τόσο στις πόλεις όσο και στα χωριά.
Ωστόσο, η υποχρέωση να μην μειωθεί το ποσό των 2,65 δισ. ως έσοδα για το κράτος θα φέρει αλλαγές στο φόρο που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε νησιωτικές και τουριστικές περιοχές.
Ακόμη θα υπάρξει ένταξη στο σχέδιο πόλεως ώστε να αυξηθεί σημαντικά ο φόρος για τους ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών σε νησιά όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη κ.λπ. που τώρα καταβάλλουν μικρά ποσά σε σχέση με την αξία της περιουσίας τους.
Σύμφωνα με τη «Καθημερινή» το αφορολόγητο όριο δεν θα ξεπερνά τις 20.000-30.000 ευρώ και θα αφορά την πρώτη κατοικία η αντικειμενική αξία της οποίας δεν θα ξεπερνά για παράδειγμα τα 100.000 ή 150.000 ευρώ. Θα είναι δηλαδή με συγκεκριμένα κριτήρια που ενδεχομένως να συνδέονται και με το εισόδημα των ιδιοκτητών.

Έρχεται μόνιμο capital controls για συνταξιούχους και δημόσιους υπάλληλους;

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να προωθεί την επιβολή μόνιμων ελέγχων και περιορισμών στην ανάληψη μετρητών, ταυτόχρονα με υποχρεωτική χρήση καρτών στις συναλλαγές τους σε συνταξιούχους και δημόσιους υπάλληλους.
Το νέο μέτρο, εντάσσεται στο πλαίσιο του αγώνα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προβλέπει εβδομαδιαίο όριο αναλήψεων 150 ευρώ και όχι 420 -όπως ισχύει σήμερα- για τις παραπάνω κατηγορίες.
Οι συναλλαγές τους με τα υπόλοιπα χρήματα του μισθού ή της σύνταξής τους θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά μέσω πλαστικού χρήματος, δηλαδή χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.
Το μέτρο αν ισχύσει, εκτιμάται ότι θα «αγγίξει» περί τα 3,2 εκατ. συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους.

Ξεκινά η εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ

Στο σύστημα Taxis αναρτάται από σήμερα το σύνολο των εκκαθαριστικών ο αριθμός των οποίων, μετά και την υλοποίηση του τελικού σταδίου, ξεπερνά τα επτά εκατομμύρια.
Συνολικά οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να καταβάλουν 3,2 δισ. ευρώ, ωστόσο το εισπράξιμο υπολογίζεται σε 2,65 δισ. ευρώ, σε πέντε δόσεις. 
Η πρώτη δόση πρέπει να καταβληθεί στα τέλη Οκτωβρίου, ενώ η τελευταία στα τέλη Φεβρουαρίου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όσοι αδυνατούν να καταβάλουν τον ΕΝΦΙΑ δικαιούνται απαλλαγή ή έκπτωση, όπως επίσης και όσοι έχουν κενό και μη ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο, οι οποίοι δικαιούνται έκπτωση 20%.
Πιο αναλυτικά, έκπτωση φόρου δικαιούνται:
1. Όσοι έχουν ατομική περιουσία έως 85.000 ευρώ (ή 200.000 ευρώ αν έχουν και δύο παιδιά) και το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τις 9000 ευρώ. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα γίνει μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 50% σε όλα τα μέλη της οικογένειας
2. Όσοι έχουν προβλήματα αναπηρίας σε ποσοστό άνω του 80% και οι πολύτεκνοι εφόσον το εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 12.000 ευρώ. 
Σε αυτή την περίπτωση, ο νόμος προβλέπει πλήρη απαλλαγή

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 26ης/08-10-2015 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 08-10-2015, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 28-09-2014 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 26/08-10-2015
Αρ. Απόφασης / Θέμα
1401. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 15-09-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κακαβιάς», προϋπολογισμού € 80.000,00 με ΦΠΑ.
1402. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 22-09-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση οδικού ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο Ριζό της Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού € 43.000,00 με ΦΠΑ.
1403. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση – ανάδειξη Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου Κορωνησίας», προϋπολογισμού 15.000,00 € με ΦΠΑ.
1404. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Τοποθέτηση φρεατίων ελέγχου αποχέτευσης στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 24.600,00 € με ΦΠΑ.
1405. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 08-09-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού προς Αμάραντο», προϋπολογισμού € 80.000,00 με ΦΠΑ.