Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλωνα Καλαμαριάς 2-1

Γιάκος και Μανιάς τα γκολ του ΠΑΣ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε εντός έδρας με 2-1 κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του 2ου ομίλου.
Στους παγωμένους  «Ζωσιμάδες»  ο ΠΑΣ επικράτησε του Απόλλωνα με 2-1.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 25΄  με τον Γιάκο να εκμεταλλεύεται το λάθος γύρισμα του Μπερτέν στον τερματοφύλακά του.
Ο Απόλλωνα απάντησε  στο 35΄  με τον Τσούτση να "κρεμάει" τον Σωτηρίου γράφοντας το 1-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 61ο λεπτό, οι Γιαννιώτες κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Γιάκου στην περιοχή, με τον Μανιά να το μετατρέπει σε γκολ και να γράφει το τελικό 2-1.

ΠΑΣ Γιάννινα: Σωτηρίου, Ναδάλες, Σκόνδρας, Μπέριος, Γιάκος, Αυγενικού (80' Τσουκαλάς), Γαρουφαλιάς, Ηλιάδης (79' Σαπαλίδης), Στρούνα, Κρητικός, Μανιάς
Απόλλων Καλαμαριάς: Παπαδόπουλος Π., Αναστασίου, Ακασού (78' Μαυροκεφαλίδης), Ευαγγελόπουλος, Μπερτέν (46' Παπαστεριανός), Γαλανόπουλος, Καράμπελας, Κουρούπης, Νατσιόπουλος, Ευσταθίου, Τσούτσης (77' Καπετάνος)

Υπουργείο Εσωτερικών: Δεν ψηφίζουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, οι 18άρηδες

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, παρόλο που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δεν πληρούν την προϋπόθεση της εγγραφής στους εκλογικούς κατάλογους της χώρας, οι οποίοι επικαιροποιούνται την 1η Φεβρουαρίου, μία εβδομάδα, δηλαδή, μετά τις εκλογές.
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι δεν υπάρχει νομική δυνατότητα του υπουργού Εσωτερικών για οποιαδήποτε νομοθετική παρέμβαση, προκειμένου να δοθεί το δικαίωμα ψήφου σε 100.000 περίπου νέες και νέους, που τελικώς μένουν εκτός διαδικασίας.
Η ανακοίνωση του υπουργείου:
Οι γενικές Βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 θα διενεργηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της Νομοθεσίας για την Εκλογή Βουλευτών, που έχουν κωδικοποιηθεί σ’ ενιαίο κείμενο με το Π.Δ.26/2012 (ΦΕΚ 57 Α΄/15.3.2012 ).

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Δεκέμβριο 2014 στην Ήπειρο

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Δεκέμβριο του 2014 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 7 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 9 το 2013). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
1 θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (έναντι 4 το 2013)
1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2013)
5 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 3 το 2013)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 12 παθόντες (όσοι και το 2013). 
Ειδικότερα καταγράφηκαν:

ΑLCO: Προβάδισμα 3% του ΣΥΡΙΖΑ

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για την εφημερίδα «Το Ποντίκι» που κυκλοφορεί την Πέμπτη καταγράφεται προβάδισμα 3% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ.
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 31,6%
ΝΔ: 28,6%
Ποτάμι: 4,2%
Χρυσή Αυγή: 4,1%
ΚΚΕ: 3,8%
ΠΑΣΟΚ: 3,6%
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών: 2,5%
ΑΝΕΛ: 2,2%
Αναποφάσιστοι: 9,7%
Άλλο κόμμα: 3,2%
Στην Αναγωγή της Πρόθεσης Ψήφου επί των εγκύρων προηγείται κατά 3,3%.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 59% έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει 20%.

Επί ποδός η Περιφέρεια Ηπείρου για την αντιμετώπιση του παγετού

Τα συνεργεία της Περιφέρειας Ηπείρου συνεχίζουν να βρίσκονται επί ποδός για την πρόληψη, αλλά και αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που υπάρχουν στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, εξαιτίας των πολύ χαμηλών, έως και πολικών σε ορισμένες περιοχές θερμοκρασιών που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες.
Αλάτι έχει πέσει σε όλους τους δρόμους, ακόμη και σε πεδινές περιοχές, όπου χρειάζεται, ενώ με σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέκος Καχριμάνης εφιστά την προσοχή σε όλους, καθώς όσα μέτρα και αν ληφθούν, ο πάγος δεν παύει να είναι επικίνδυνος.

Ανακοίνωση παράτασης αντιστοίχισης επαγγελματικών αδειών

Το τμήμα Επαγγέλματος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 112, του Ν. 4314/Α/265/23-12-2014, οι προθεσμίες αντιστοίχισης των παλαιών επαγγελματικών αδειών των υδραυλικών, των πρακτικών μηχανικών, των ηλεκτροσυγκολλητών, των οξυγονοκολλητών και των καυστηρατζήδων, με τις νέες επαγγελματικές άδειες , παρατείνονται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία 11/7/2015. 
Αντίστοιχα, η προθεσμία αντιστοίχισης των παλαιών επαγγελματικών αδειών των ψυκτικών με τις νέες επαγγελματικές άδειες, παρατείνεται μέχρι την 17-01-2016. 
Τέλος, η προθεσμία αντιστοίχισης των παλαιών επαγγελματικών αδειών των χειριστών μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων με τις νέες επαγγελματικές άδειες, παρατείνεται μέχρι την 17-03-2016. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 41ης/30-12-2014 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 30-12-2014, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 22-12-2014 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 41/30-12-2014
Αρ. Απόφασης / Θέμα
1768. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 16-12-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οικισμού Δαφνούλας», προϋπολογισμού € 280.000,00 με τον Φ.Π.Α.
1769. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού Σμυρτιάς και Ελάφου», αναδόχου Τζοβάρα Γεωργίου ΕΔΕ, μέχρι την 30-06-2015.
1770. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου (Μέγγουλης) Περιστερίου Πωγωνίου», αναδόχου «Γεωργίου Ζιάκκα Ε.Δ.Ε.», μέχρι την 31-08-2015.

1,5 εκατ. ευρώ το σύνολο της εκλογικής αποζημίωσης για δημόσιους υπαλλήλους

Με απόφαση του το Υπουργείο Εσωτερικών προβλέπει την χορήγηση ειδικής εκλογικής αποζημίωσης για τους δημόσιους υπαλλήλους  που θα ασχοληθούν με την προπαρασκευή και την διεξαγωγή των επερχόμενων Βουλευτικών εκλογών.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών εγκρίνεται η δέσμευση πίστωσης ύψους ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων Ευρώ (1.500.000,00€) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του Προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εσωτερικών για “χορήγηση ειδικής εκλογικής αποζημίωσης στους λειτουργούς και υπαλλήλους που αποδεδειγμένα απασχολούνται με την προπαρασκευή και τη διεξαγωγή των επερχόμενων Βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015”.
Με εγκύκλιο του υπουργείου θα καθοριστούν οι διαδικασίες για την κατανομή των ποσών στους υπαλλήλους.


ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr

ΑΝΘΡΩΠΟΙ και Ανθρωπάκια!!

Γράφει η Νανά Ζαφειροπουλου

Άνθρωποι πού ''χρησιμοποιούν'' πρόσωπα και καταστάσεις για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και νά καταχαρακώσουν προσωπικότητες.
Άνθρωποι πού θέτουν την εξυπνάδα τους στην υπηρεσία της κακίας και της διχόνοιας.
Άνθρωποι πού έχουν σκοπό της ζωής τους να διαλύσουν οτιδήποτε δεν κινείται γύρω από αυτά.
Άνθρωποι πού επεμβαίνουν με κάθε τρόπο σε προσωπικές σχέσεις υποκινούμενοι από την ζήλια και την ανασφάλεια.
Eίναι άτομα πού ζουν ανάμεσα μας μέσα στην on-line ζωή μας.
Πώς αξίζει να τους φερόμαστε και θα πρέπει να τους ανεχόμαστε;
Μερικοί άνθρωποι το μόνο που κάνουν είναι να ... ΠΑΙΔΙΑΡΙΖΟΥΝ!!
Μερικοί άνθρωποι το μόνο που κάνουν είναι να ...
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΗ!!
Μερικοί άνθρωποι ...

53χρονος πήδηξε από τη γέφυρα του Ανηλίου, της Εγνατίας Οδού

Τέλος στη ζωή του, πηδώντας από τη γέφυρα  Ανηλίου στην Εγνατία έβαλε χθες το πρωί ένας 53χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας καταγόταν από την Καστορία και όταν έφθασε με το αυτοκίνητό του βγήκε και βούτηξε στο κενό, σε βάθος 150 μέτρων.

Έκθεση φωτογραφίας του Μενέλαου Συκοβέλη

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια και ο Αγιασμός των υδάτων στο Πωγώνι

Φωτό από τον Αγιασμό των υδάτων στη Βροντισμένη
Με χαμηλή θερμοκρασία εορτάστηκαν και φέτος, τα Θεοφάνεια και ο Αγιασμός των υδάτων στα χωριά του Δήμου Πωγωνίου.