Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Παρακάλαμος: Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου ο αγιασμός των σπιτιών

 


Ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του εδώ και δεκαετίες και θέλει κάθε χρόνο την παραμονή των Φώτων τον ιερέα του χωριού να γυρίζει από τα ξημερώματα το χωριό και να αγιάζει τα σπίτια θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη  5 Ιανουαρίου 2023.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ειδική Προωθητική Εκδήλωση, με θέμα «Σχολικός και Χειμερινός Τουρισμός», στο Ηράκλειο Κρήτης

 


Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής σε συναντήσεις Β2Β, στην Ειδική Προωθητική Εκδήλωση, με θέμα «Σχολικός και Χειμερινός Τουρισμός», στο Ηράκλειο Κρήτης

Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του έργου «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου», πρόκειται να διοργανώσει εκδήλωση παρουσίασης του Προορισμού, στο Ηράκλειο, στις 24/1/ 2023 (AQUILA ATLANTIS HOTEL -Αίθουσα ΠΑΣΙΦΑΗ Ι, Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023, στις 10:00).

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής μέχρι 9 Ιανουαρίου 2023 στο e.chanoglou@encore.com.gr

Για περαιτέρω πληροφορίες κα Ελένη Χανόγλου στο 2310407071 ή στο e.chanoglou@encore.com.gr

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Γιάννενα: Συνελήφθη ανήλικος ημεδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και επικίνδυνη σωματική βλάβη

 


Συνελήφθη χθες (03.01.2023) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Επιπλέον, συνελήφθη η μητέρα του για παραμέληση της εποπτείας του.

Ειδικότερα, ο ανήλικος κατηγορείται ότι χθες το βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων τραυμάτισε ανήλικο ημεδαπό με την χρήση αναδιπλούμενου μαχαιριού («πεταλούδα»), ο οποίος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωάννινων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, ώρα 9:30

 


Την Πέμπτη  05-01-2023,  και ώρα 09:30  συνεδριάζει- μέσω τηλεδιάσκεψης- η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας  Ηπείρου,   με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 

Εκλογή Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου.

Έγκριση του 3ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικού λόγω αναθεώρησης) του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση οδού περιοχής Αμαράντου Κόνιτσας», αναδόχου «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε.».

Έγκριση του από 29-12-2022 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση βατότητας επαρχιακού οδικού δικτύου από Βαπτιστή έως Μιχαλίτσι», προϋπολογισμού € 140.000,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Έγκριση του Πρακτικού Νο3/23-12-2022 (αποσφράγιση και έλεγχος δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής Διενέργειας ανοιχτού (άνω των ορίων) ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια καυσίμων, για τις ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων και Νομικών Προσώπων χωρικής αρμοδιότητάς της, για το έτος 2023, συνολικού προϋπολογισμού 1.530.658,63 € με Φ.Π.Α. και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

ΕΛΑΣ: Το 2022 συνελήφθησαν 13.648 άτομα για υποθέσεις ναρκωτικών ενώ κατασχέθηκαν πάνω από 6 τόνοι κάνναβης και 600 κιλά κοκαΐνης

 


Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις δράσεις της για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών κατά το 2022.

Ειδικότερα η ΕΛΑΣ το έτος 2022 χειρίστηκε 11.563 υποθέσεις ναρκωτικών και συνελήφθησαν 13.648 άτομα.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν:

– 6 τόνοι, 7 κιλά και 40 γρ. ακατέργαστης κάνναβης

– 629 κιλά και 200 γρ. κοκαΐνης

– 136 κιλά και 971 γρ. ηρωίνης – μορφίνης

– 74 κιλά και 353 γρ. κατεργασμένης κάνναβης

– 35 κιλά και 362 γρ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης

– 44.499 δενδρύλλια κάνναβης και

– 41.951 ναρκωτικά δισκία.

Αδελφότητα Μαυρονοριτών Ιωαννίνων "Άγιος Γεώργιος": Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 19 Φλεβάρη στο κέντρο ΧΑΛΚΙΑΣ ΠΑΛΑΣ στην πλατεία Καραϊσκάκη

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ της Αδελφότητας, εύχεται στους Μαυρονορίτες, όπου γης, η καινούργια χρονιά να είναι φωτεινή, χαρούμενη και τυχερή, με υγεία, χαμόγελα, αισιοδοξία, όμορφες στιγμές και πολλά ανταμώματα

Με την ευκαιρία σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ στην τελευταία του συνεδρίαση, μεταξύ άλλων θεμάτων, συζήτησε και ομόφωνα αποφάσισε την πραγματοποίηση του ετήσιου χορού και το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας την ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ το μεσημέρι από τις 12 ως τις 7 το βράδυ στο κέντρο ΧΑΛΚΙΑΣ ΠΑΛΑΣ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Στο Μαυρονορίτικο ξεφάντωμα θα μας συνοδέψει ο βιρτουόζος του κλαρίνου ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ με την ορχήστρα του.

Έκτακτη συμμετοχή ο αειθαλής ΠΕΤΡΟΛΟΥΚΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ.                      

Με την οικονομική συνδρομή της Αδελφότητας η τιμή της πρόσκλησης καθορίστηκε στο ποσόν των 20 ευρώ.

Σας περιμένουμε να ειδωθούμε να διασκεδάσουμε να χορέψουμε και να θυμηθούμε τα παλιά μας γλέντια.

Έρχονται νέες ανατιμήσεις στις τιμές των τροφίμων στα σούπερ μάρκετ

 


Νέες αυξήσεις στις τιμές σε μια σειρά από τρόφιμα «δείχνουν» για τους πρώτους μήνες του 2023 οι τιμοκατάλογοι που φτάνουν στα σούπερ μάρκετ από τους προμηθευτές.

Κάτι που σημαίνει πως σε εύλογο χρονικό διάστημα μέρος των αυξήσεων αυτών θα περάσουν σταδιακά στο ράφι και τον τελικό καταναλωτή. Την ίδια στιγμή που ήδη το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών πιέζεται ασφυκτικά από το συνεχιζόμενο κύμα ακρίβειας σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αναφορικά με τα βασικά προϊόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ είναι οι τιμές των τροφίμων, οι οποίες συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά χωρίς μάλιστα σημάδια αποκλιμάκωσης στον ορίζοντα. Πρώτες ύλες, μεταφορικά και ενέργεια εκτοξεύουν το κόστος παραγωγής για τη βιομηχανία τροφίμων με αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι τιμές στο τελικά προϊόν.

Πώς θα «χτίζεται» η αύξηση του ορίου στον «Ακατάσχετο λογαριασμό»

 


Mπόνους για τους συνεπείς οφειλέτες

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να περιοριστεί ο ρυθμός αύξησης των εκπρόθεσμων οφειλών από φόρους, οι οποίες έχουν εκτοξευτεί και έχουν ξεπεράσει πλέον τα 112,5 δισ. ευρώ ετοιμάζει να θέσει σε εφαρμογή με τις αλλαγές στο νομοθετικό καθεστώς του ακατάσχετου λογαριασμού.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο και να δημιουργούν προοδευτικά έναν ακατάσχετο λογαριασμό.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, για να κερδίσουν ακατάσχετο όριο πάνω από τα 1.250 ευρώ οι φορολογούμενοι με οφειλές προς το Δημόσιο θα πρέπει:

Να έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους και να έχει προηγηθεί η πληρωμή δύο δόσεων.

Να δηλώσουν τον λογαριασμό για τον οποίο ζητείται περιορισμός της κατάσχεσης.

Να πληρώνουν με συνέπεια τις δόσεις της ρύθμισης.

Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος»: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου

 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος», κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου.


Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου

 


Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Mega Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, 12:30-14:00.

Ζάχαρη: Ποιες βλάβες προκαλεί στο δέρμα;

 


Μπορεί η ζάχαρη να ικανοποιεί τους γευστικούς μας κάλυκες αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι είναι καταστροφική για το δέρμα. Τα υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη τρόφιμα, τα οποία έχουν την τιμητική τους τις γιορτινές ημέρες, αποτελούν αιτία επιδείνωσης των υφιστάμενων δερματικών παθήσεων, όπως η ακμή, η ροδόχρους ακμή και το έκζεμα.

Επιπλέον, συμβάλλουν στην εμφάνιση φλεγμονής, η οποία διασπά το κολλαγόνο και την ελαστίνη με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η εμφάνιση ρυτίδων και εν γένει σημαδιών γήρανσης. 

«Όσοι λοιπόν μείωσαν τις αντιστάσεις τους στην πρόσληψη ζάχαρης αυτήν την περίοδο και γεύτηκαν τα μελομακάρονα της μαμάς, ήπιαν ένα κοκτέιλ παραπάνω, ή ξεδίψασαν με αναψυκτικά αντί για νερό, σίγουρα έχουν διαπιστώσει τις αρνητικές επιπτώσεις των επιλογών τους στο δέρμα τους. Ευτυχώς, όμως, «αυτές οι αλλαγές είναι αναστρέψιμες», μας καθησυχάζει ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.

«Το αψεγάδιαστο δέρμα είναι παγκοσμίως το πιο επιθυμητό ανθρώπινο χαρακτηριστικό. Κι αυτό γιατί η εμφάνισή του αποτελεί καθοριστικό παράγοντα προσδιορισμού της ηλικίας. Τα σημάδια της γήρανσης που φέρει, ιδιαίτερα το πρόσωπο, αποτελούν έναν πρακτικό τρόπο υπολογισμού της πραγματικής ηλικίας, μια μέθοδο σύγκρισης της αντιλαμβανόμενης ηλικίας με την χρονολογική ηλικία, αλλά και εμμέσως προσδιορισμού της κατάστασης της υγείας του ατόμου.