Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Παρακάλαμος: Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου

 

Πλήθος πιστών που τηρούσαν προσεκτικά τα μέτρα, με μάσκες και αποστάσεις μεταξύ τους,  συνέρρευσε φέτος στην περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Η πομπή έκανε και φέτος το καθιερωμένο δρομολόγιο στην κεντρική αγορά του χωρίου.

Ο κόσμος κρατώντας στα χέρια αναμμένες λαμπάδες ακολουθεί.

Κατά διαστήματα η πομπή σταματά σε κεντρικά σημεία  για να  ψάλλουν δεήσεις.

Με την περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ φτάνουμε στην κορύφωση του Θείου Δράματος.



EΟΔΥ: Τριάντα θάνατοι σήμερα, 7.014 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 278.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τριάντα θάνατοι σήμερα, 7.014 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου  (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 7.014.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.273.382 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 48.9% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 200 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 120.986 (3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 30, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 28.839

θάνατοι.

Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 278 (66.2% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 93.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 153 (55.04%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 125 (44.96%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.589 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 190 (ημερήσια μεταβολή -2.56%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 208 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Άρτα: Συνελήφθη αλλοδαπός, που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών

 


Κατασχέθηκαν περισσότερα από 500 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

 

Συνελήφθη χθες (21-04-2022) το μεσημέρι στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή, αποθήκευση, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο κατηγορούμενος κατέχει και διακινεί ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης σε χρήστες της ευρύτερης περιοχή της Άρτας, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν να κινείται με το αυτοκίνητό του και τον συνέλαβαν ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά στην κατοχή του, στο αυτοκίνητο και σε δύο σπίτια που διέμενε τα παρακάτω:

ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -505,58- γραμμαρίων,

τρία αντικείμενα με υπολείμματα κοκαΐνης,

μεταλλικός τρίφτης,

ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

400 ευρώ και

κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Αδελφότητα Στρατίνιστας Πωγωνίου Ιωαννίνων: Ευχές για το Πάσχα

 


Το Διοικητικό συμβούλιο της Αδελφότητας Στρατίνιστας "Άγιος Νικόλαος" σας εύχεται Καλή Ανάσταση!

Αδελφότητα Σιταριάς Πωγωνίου: Ευχές για το Πάσχα

 


Μετά τα πάθη, έρχεται η ανάσταση. Μετά το σκοτάδι, το φως.

Το μυαλό μας και η καρδιά μας είναι πάντα εκεί όπου  βρίσκουν γαλήνη και αγάπη.

Εκεί που η ψυχή και το σώμα γίνονται ένα.

Ευχόμαστε από καρδιάς η φετινή Πασχαλιά να είναι για όλους μας η αφετηρία για νέες αναζητήσεις, για νέους δρόμους γεμάτο σύνεση, θάρρος,  κατανόηση και σεβασμό.

Καλή Ανάσταση σε όλους!

Το Δ.Σ

Παραβάσεις την Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Mεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 89.146 έλεγχοι, από τους οποίους οι 58.716 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 14 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη. Παράλληλα, επιβλήθηκαν 46 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

3 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 2 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

1 στη Στερεά Ελλάδα,

1 στη Δυτική Ελλάδα και

1 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 106.227 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 102.498 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.729 των 150 ευρώ.

11 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλονίκη, 7.500 ευρώ πρόστιμο σε αθλητικό σωματείο για είσοδο θεατή χωρίς τα απαραίτητα υγειονομικά πιστοποιητικά, καθώς και σύλληψη του θεατή και επιβολή προστίμου 300 ευρώ.

Στη Δυτική Μακεδονία, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό του στη χώρα.

Στη Στερεά Ελλάδα, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από υπεύθυνο και πελάτες καταστημάτων, καθώς και 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από οδηγό οχήματος.

Στην Πελοπόννησο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 35.341 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.044 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Επιτάφιοι στα χωριά του Πωγωνίου (2022)

 

Σιταριά Πωγωνίου

Παρακάλαμος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής γίνεται ο στολισμός του Επιταφίου στις εκκλησίες των χωριών του Πωγωνίου.

Αγία Μαρίνα Πωγωνίου

Κρυονέρι  Πωγωνίου

Καστάνιανη Πωγωνίου

Χρυσόρραχη Πωγωνίου

Χαραυγή Πωγωνίου

Γεροπλάτανου  Πωγωνίου

Δολιανά  Πωγωνίου

Βήσσανη  Πωγωνίου

Δελβινάκι  Πωγωνίου

Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου

Ψηλόκαστρο Πωγωνίου

Άνω Ραβένια Πωγωνίου

Ρεπετίστα  Πωγωνίου


Μαυρόπουλο Πωγωνίου

Βροντισμένη  Πωγωνίου

Κουκλιοί Πωγωνίου

Αρετή Πωγωνίου

Βασιλικό Πωγωνίου

Ζαραβίνα Πωγωνίου

Καλή Ανάσταση!

Παρακάλαμος: Ο στολισμός του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα

 

Νέοι και νέες του χωριού τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον κορωνοϊό,  όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος βοήθησαν στο στολισμό του Επιταφίου  στον Ιερό Ναό  Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Συλλήψεις στην Ήπειρο κατά το τελευταίο 24ωρο

 


Στο πλαίσιο εντατικών περιπολιών και ελέγχων για την πρόληψη παραβατικών συμπεριφορών κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, συνελήφθησαν χθες (21-04-2022) από αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (11) άτομα.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:

(3) ημεδαποί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού, οι οποίοι όπως προέκυψε, νωρίτερα είχαν εισέλθει σε μονοκατοικία σε χωριό του Δήμου Ζηρού, από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό -2.500- ευρώ. Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι συλληφθέντες καθώς και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

(5) αλλοδαποί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε περιοχή του Δήμου Πωγωνίου να κινούνται πεζή και προέκυψε ότι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Ημεδαπός, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, ο οποίος οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επήρεια μέθης, στερούμενος επιπλέον άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ημεδαπός, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, στην κατοχή του οποίου και στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -8,8- γραμμαρίων.

Ημεδαπός, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε σουγιάς μήκους -15- εκατοστών.

Οι περιπολίες και οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Αδελφότητα Χαραυγής Πωγωνίου Ιωαννίνων «Ο Άγιος Δημήτριος»: Ευχές για το Πάσχα

 


Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Χαραυγιτών Πωγωνίου «Άγιος Δημήτριος» σας εύχεται η Ανάσταση του Κυρίου να είναι Ανάσταση Ελπίδας για όλους, για ένα κόσμο πιο ανθρώπινο, πιο ειρηνικό, για ένα κόσμο δημιουργικό και ευτυχισμένο.

Χρόνια πολλά.

Σιταριά Πωγωνίου: Παραδοσιακό πασχαλινό γλέντι στο μεζεδοπωλείο «Η Αγάπη» το βράδυ του Πάσχα

 

Σας περιμένουμε για μία ακόμα όμορφη βραδιά με κέφι, χορό και τραγούδια, στο μεζεδοπωλείο «Η Αγάπη» στη Σιταριά Πωγωνίου το βράδυ της Κυριακής 24/04 του Πάσχα,  ώρα 20:00. 

Θα σας διασκεδάσει  το συγκρότημα του Χαλιγιάννη Κωνσταντίνου.  

Παρακάλαμος: Πάρτι την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Απριλίου, στο «Plegma Cafe Bar»

 

Πάρτι την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Απριλίου, στο «Plegma Cafe Bar» στον Παρακάλαμο.