Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

 

O Nαμπί έσωσε τον ΟΦΗ στο 93'

Ισόπαλη με 1-1 έληξε στο Ηράκλειο η αναμέτρηση ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον ΠΑΣ Γιάννινα για  την 17ης αγωνιστική της Super League Interwetten.

Στο 6' ο Λάμπρου έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Κάργα και ο Σούλης απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο Νέιρα στο 24' έκανε το πλασέ από μακριά, η μπάλα βρήκε λίγο στο δοκάρι του Σούλη και πέρασε άουτ.

Ο Τσιλιανίδης στο 34΄ έκανε μία σέντρα-σουτ έξω από την δεξιά γωνία της περιοχής, με τον Σούλη να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 37' ο Λάμπρου σε απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Σούλη.

Έλεγχος στο VAR στο 41' για περίπτωση χεριού στην περιοχή του ΟΦΗ. Ο διαιτητής έδειξε συνέχεια στο παιχνίδι.

Ο Πίρσμαν σε γρήγορη αντεπίθεση στο 44' έκανε το σουτ, με τον Βάτερμαν να διώχνει.

Ο Περέα  στο 54' έφυγε στην κόντρα, έκανε το πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΣ.

Ο Λάμπρου στο 65' εκτέλεσε φάουλ, ο Τοράλ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο Ναμπί 93' έκανε το σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Εραμούσπε και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

ΟΦΗ:

Βάτερμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο (Ναμπί 90΄), Νέιρα (Τοράλ 61΄), Γκαγέγκος  (Καστάνιος 74΄), Τσιλιανίδης (Γκουζμάν 61΄), Λάμπρου, Φαν Ντάινεν (Ντουρμισάι 61΄)

ΠΑΣ Γιάννινα:

Σουλής, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πέερσμαν, Λιάσος, Ντομίνγκεθ, Μορέιρα, Μπρένερ (Στάνκο 46΄), Περέα (Τριάδης 92΄), Μιλιντσεάνου (Μίνα 71΄)

Χρηστικός οδηγός από τον e-ΕΦΚΑ για την έκδοση συντάξεων

 


Μέσα από επτά χρήσιμες ερωτοαπαντήσεις, ο e-ΕΦΚΑ παρέχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πώς μπορεί ένας ασφαλισμένος να αξιοποιήσει τους πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους, ποιος επωμίζεται το κόστος και αν αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες ασφαλισμένων.

   1) Για ποιες κατηγορίες συντάξεων είναι δυνατή η επιλογή πιστοποιημένων επαγγελματιών;

   Σε πρώτη φάση, αφορά σε νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβάλλουν οι ασφαλισμένοι που προέρχονται από τα τέως Ταμεία ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ, οι οποίες αντιστοιχούν περίπου στο 75% του συνόλου των αιτήσεων συνταξιοδότησης που υποβάλλονται κάθε μήνα.

   Επί του παρόντος, δεν αφορά σε υποθέσεις διαδοχικής ασφάλισης, παράλληλης ασφάλισης, προαιρετικής ασφάλισης, καθώς και διαμονής στο εξωτερικό ή και περιπτώσεις ασφάλισης σε φορέα του εξωτερικού. Οι κατηγορίες αυτές συντάξεων αναμένεται να ενεργοποιηθούν εντός του 2022.

   Εντός του 2022, οι πιστοποιημένοι πρόκειται να αναλάβουν και επικουρικές συντάξεις.

   2) Πώς γίνεται η επιλογή των πιστοποιημένων επαγγελματιών;

   Όποιος επιθυμεί να καταθέσει αίτημα συνταξιοδότησης, πρέπει να το υποβάλει αποκλειστικά ηλεκτρονικά, θα μπει στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr), στην επιλογή: Ηλεκτρονική Υπηρεσία Υποβολής Αίτησης Συνταξιοδότησης (https://www.efka.gov.gr/el/syntaxioychoi/aitisi ).

Εφόσον ανήκει στις προαναφερόμενες κατηγορίες συνταξιούχων με ένα τέως Ταμείο (τ. ΙΚΑ, τ. ΟΓΑ ή τ. ΟΑΕΕ), ενεργοποιείται η δυνατότητα επιλογής πιστοποιημένου λογιστή και δικηγόρου.

Οι αποδείξεις δίνουν έξτρα μείωση φόρου

 


Σε διάταξη του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας περιγράφονται οι αλλαγές που εφαρμόζονται για τα φορολογικά έτη 2022 έως και 2025 με στόχο την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής

Στη λίστα των επαγγελματικών κλάδων που οι ηλεκτρονικές αποδείξεις θα δίνουν έξτρα έκπτωση φόρου στους φορολογουμένους σύμφωνα με το Mega θα περιλαμβάνονται: δικηγόροι, αρχιτέκτονες, ψυκτικοί, γραφεία τελετών, υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας και νοσηλείας, υπηρεσίες καθαρισμού και συντήρησης, παιδικής φροντίδας, λιμουζίνες και ταξί, καθαριστήρια, υπηρεσίες ενοικίασης σκαφών αναψυχής, υπηρεσίες συμβουλευτικής, φωτογράφοι, οικοδομικές εργασίες καθώς και γυμναστήρια και σχολές χορού.

ΕΟΔΥ: Εξήντα πέντε θάνατοι σήμερα, 37.676 νέα κρούσματα

 


93 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εξήντα πέντε θάνατοι σήμερα 37.676, νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 37.676, εκ των οποίων 93 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.489.024 (ημερήσια μεταβολή +2.6%), εκ των οποίων 50.0% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 524 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.814 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 65, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.328 θάνατοι.

Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 634 (59.0% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 544 (85.8%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 90 (14.2%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.820 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 522 (ημερήσια μεταβολή -14.71%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 522 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Υποχρεωτικό το PCR για τους στρατεύσιμους με την 2022 Α΄ ΕΣΣΟ

 


Στο πλαίσιο πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης της νόσου Covid-19, υπενθυμίζεται η υποχρέωση των στρατευσίμων, που κατατάσσονται με τη 2022 Α΄ ΕΣΣΟ στο Στρατό Ξηράς και στην Πολεμική Αεροπορία (Ιανουάριος 2022), να υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο ανίχνευσης (τεστ PCR) του Κορωνοϊού Covid-19, εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την ημερομηνία κατάταξής τους.

Ο έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα Δημόσια Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, σε καθορισμένα Περιφερειακά Ιατρεία ή στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας [Άρθρο 3 ν.4790/2021 (Α΄ 48) και άρθρο 20 ν.4876/2021 (Α΄ 251).

Εάν το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου ανίχνευσης είναι αρνητικό, οι στρατεύσιμοι κατατάσσονται στο Σημείο Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), την ημερομηνία που ορίζεται στο σημείωμα κατάταξής τους.

Τριάντα ένα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 7 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 64.871 έλεγχοι, από τους οποίους οι 25.632 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 556 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 συλλήψεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 9 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

477 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 474 πρόστιμα των 300 ευρώ και 3 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

 154 στην Αττική,

   87 στη Θεσσαλονίκη,

   32 στην Κρήτη,

   31 στην Ήπειρο,

   28 στο Βόρειο Αιγαίο,

   25 στη Δυτική Ελλάδα,

   24 στα Ιόνια Νησιά,

   22 στη Θεσσαλία,

   22 στη Στερεά Ελλάδα,

   20 στην Πελοπόννησο,

   17 στην Κεντρική Μακεδονία,

     7 στη Δυτική Μακεδονία,

     6 στο Νότιο Αιγαίο και

     2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 86.244 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 82.801 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.443 των 150 ευρώ.

76 παραβάσεις και 4 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 2 παραβάσεις σε καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 2 παραβάσεις σε ισάριθμους πελάτες για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και ιδιοκτήτρια καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τοποθέτηση αντισηπτικού,

- 1 παράβαση σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 17 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον 5 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από οδηγό και επιβάτες οχημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 1 παράβαση σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες, εργαζόμενους και ιδιοκτήτη καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε υπεύθυνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις σε ισάριθμους πελάτες,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο,

- σύλληψη και 10.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη και προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 30ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Στην Κρήτη, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Στη Στερεά Ελλάδα,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος. Επιπλέον 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας από επιβάτη οχήματος.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 1 πρόστιμο σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας κανόνων λειτουργίας,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Αττική, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Στα Ιόνια Νησιά, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 28.935 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.882 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 559 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΟΠΕΚΑ: Διευκρινίσεις σχετικά με τις αιτήσεις για το επίδομα παιδιού


 Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με τις αιτήσεις για το επίδομα παιδιού.

Αναφορικά με τις αιτήσεις για το επίδομα παιδιού έτους 2021, ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει ότι η προθεσμία υποβολής λήγει στις 15 Ιανουαρίου 2022.

Για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση θα πρέπει να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία έχει αποθηκευτεί προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

«Αν κάποιοι πολίτες ενδεχομένως εκ παραδρομής προέβησαν σε ακύρωση ήδη εγκεκριμένης αίτησής τους για το έτος 2021, θα πρέπει να την επανυποβάλουν.

Για το εκ νέου άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που αφορά την επιδότηση του 2022, σύντομα θα υπάρξει νέα ανακοίνωση εκ μέρους της διοίκησης του Οργανισμού» επισημαίνει ο ΟΠΕΚΑ.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 4 αλλοδαπών καθώς και του 60χρονου αλλοδαπού διακινητή τους

 


Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών καθώς και του 60χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 60χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου τους τέσσερις (04) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (10/01/2022 – 16/01/2022)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (10 έως 16 Ιανουαρίου 2022) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/01/2022

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγγος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 - 01:00

ΤΡΙΤΗ 11/01/2022

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00 - 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/01/2022

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 13/01/2022

Πηγή - Ελεύθερο - Παλιοσέλλι - Πάδες - Άρματα- Δίστρατο. 08:00 - 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/01/2022

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00 - 01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/01/2022

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 18:00 - 23:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/01/2022

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο– Άγ. Κοσμάς– Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος- Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 11/01/2022

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/01/2022

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. 18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 13/01/2022

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 /01/2022

Kέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες. 18:00 –01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 /01/2022

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδ o βίζι - Διχούνι. 08:00 – 15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/01/2022

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 18.00-01.00

ΤΡΙΤΗ 11/01/2022

Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή. 18.00- 01.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/01/2022

Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά. 18.00-01.00

ΠΕΜΠΤΗ 13/01/2022

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Νεοχώρι – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή. 08.00-15.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/01/2022

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος. 08.00-15.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/01/2022

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/01/2022

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 11/01/2022

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/01/2022

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ 13/01/2022

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 14/01/2022

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/01/2022

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/01/2022

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 11/01/2022

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/01/2022

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 13/01/2022

Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος - Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/01/2022

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/01/2022

Σαμονίβα - Τσαγκάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκλιοί – Γλυκή. 08:00-15:00

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 8 Ιανουαρίου

 


Το Σάββατο 8 Ιανουαρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, ISO BOX- Είσοδος Εκθεσιακού Κέντρου Άρτας, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Ασπροκλήσσι Φιλιατών

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, Πλατεία Πύρρου 1, 09:00-17:00.

Μακιγιάζ και δερματοπάθειες: Πώς να τις αποφύγετε

 


Το μακιγιάζ είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών. Η επάλειψη 2-3 στρώσεων μάσκαρα για ένα σαγηνευτικό βλέμμα, η κάλυψη των ατελειών του δέρματος με make up ή foundation και μια πινελιά ρουζ είναι ικανές κινήσεις για να αυξήσουν την αυτοπεποίθηση και να ανεβάσουν τη διάθεσή τους. Σίγουρα, όμως, το μακιγιάζ δεν χρησιμοποιείται μόνο για να καμουφλάρει και να καλύψει τις ανασφάλειες του ωραίου φύλου. Χρησιμοποιείται από τις γυναίκες που θέλουν να είναι αισθητά πιο ελκυστικές, πιο σίγουρες, κοινωνικές και δυναμικές, καθώς μπορεί να αλλάξει σημαντικά τις αντιλήψεις των άλλων για την προσωπικότητά τους.

Ειδικά κατά την εορταστική περίοδο που διανύουμε, η οποία ζητά την προσεγμένη και φωτεινή εμφάνιση στις αυξημένες κοινωνικές επαφές, ακόμα και οι γυναίκες που δεν μακιγιάρονται καθημερινά, ενδίδουν στις επιταγές των ημερών.
Πόσο επιβλαβή είναι όμως τα καλλυντικά; Τι προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν στην επιδερμίδα και πώς μπορούν να αποφευχθούν;

«Καλλυντικό είναι κάθε τοπικά εφαρμοζόμενο προϊόν που χρησιμοποιείται για τον καλλωπισμό και τον καθαρισμό της επιδερμίδας. Κατά μέσο όρο οι γυναίκες χρησιμοποιούν καθημερινά 7 είδη καλλυντικών και ο αριθμός εκείνων που εμφανίζουν δερματικά προβλήματα εξαιτίας τους είναι αξιοσημείωτος. Η έρευνα δείχνει ότι έως και το 10% του πληθυσμού θα έχει κάποιου είδους αντίδραση σε κάποιο καλλυντικό κατά τη διάρκεια της ζωής του, ποσοστό που δεν αντικατοπτρίζει όμως ακριβώς την πραγματικότητα, αφού για τις ήπιες αντιδράσεις οι χρήστες δεν απευθύνονται σε ιατρό», μας εξηγεί ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.

Η γκάμα των καλλυντικών είναι τεράστια, επομένως και των αλλεργιογόνων. Εκείνα που προκαλούν συχνότερα προβλήματα είναι τα αρώματα και τα συντηρητικά που περιέχονται στα προϊόντα αυτά.