Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

 


Από 1,33 ευρώ ανά λίτρο η τιμή του στην Αθήνα

Ξεκίνησε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Από 1,33 ευρώ το λίτρο ξεκινούν οι τιμές, σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των προηγούμενων ημερών ύστερα από τις εκπτώσεις που έγιναν γνωστές χθες και σήμερα.

Συγκεκριμένα η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ – μετά την έκπτωση στις εταιρίες εμπορίας, που ανέρχεται σε 6 λεπτά προ ΦΠΑ ή 7,5 λεπτά με ΦΠΑ, ανά λίτρο – διαμορφώθηκε σήμερα το πρωί στο 1,31 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με πηγές της Hellenic Energy, η τιμή αυτή μαζί με τα περιθώρια των εταιριών εμπορίας, εκτιμάται ότι θα πρέπει να οδηγήσει την τιμή διάθεσης στον τελικό καταναλωτή από 1,37 έως 1,39 ευρώ το λίτρο. Την ίδια ώρα, η ΕΚΟ προχωρά σε επιπλέον έκπτωση 5% έως τις 21 Νοεμβρίου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η τιμή από την εν λόγω εταιρία εμπορίας να είναι 1,33 ευρώ ανά λίτρο.

Γιάννενα: Ημερίδα με τίτλο «Η επόμενη ημέρα στη Διαχείριση των απορριμμάτων: Ανακύκλωση. Προκλήσεις και Ευκαιρίες. Ο ρόλος των Δήμων»

 


Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, ημερίδα με τίτλο «Η επόμενη ημέρα στη Διαχείριση των απορριμμάτων: Ανακύκλωση. Προκλήσεις και Ευκαιρίες. Ο ρόλος των Δήμων».

Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης είχαν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου και ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δ.Ε. Ηπείρου (Α.Σ.Δ.Σ.Α. Δ.Ε. Π. Ηπείρου), που συνεργάστηκαν με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.), την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ).

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου, κ. Χρήστος Ντακαλέτσης τόνισε εισαγωγικά πως απαιτείται κεντρικός σχεδιασμός, με συντονισμό του ΦοΔΣΑ και κάθε είδους συνέργειες που μπορούν να προκύψουν, με στόχο τη μείωση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων ανα γεωγραφικό διαμέρισμα. Σημαντικό ρόλο καλείται να παίξει εδώ και η ΚΕΔΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ντακαλέτσης υπογράμμισε πως ο πρώτος βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρουσιάζει σήμερα μια εικόνα η οποία δεν δείχνει συντονισμό αλλά λειτουργία με διαφορετικές ταχύτητες, ειδικά σε σχέση με το “Πληρώνω Οσο Πετάω” (ΠοΠ). Η πολιτική αυτή (ΠοΠ) πρέπει να ξεκινήσει μαζικά αλλα και συντονισμένα.

Διακοπή ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου

 


Γνωστοποιείται  στο  κοινό  ότι για  να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές  εργασίες του  ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:

1) Την Κυριακή  16-10-2022:

Α) Από ώρα 08:30 π.μ. έως 13:00 π.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Κόνιτσας, Βρυσοχώρι, Ηλιοχώρι, Λαϊστα, τα Δ.Δ. Χρυσή, Πευκόφυτο, Ζούζουλη, Επταχώρι του Δήμου Νεστορίου της Π.Ε. Καστοριάς.

Β) Από ώρα 08:30 π.μ. έως 11:00 π.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Αγ. Μηνάς, Αρίστη, Βίκος, Μεσοβούνι, Πάπιγκο, Ελαφότοπος, (η περιοχή προς Καλπάκι- όχι ο οικισμός) του Δήμου Ζαγορίου, τα Δ.Δ. Καλπακίου, Γεροπλάτανου, Βασιλικού (κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή – όχι ο οικισμός)  του Δήμου Πωγωνίου, Καλλιθέα, Κλειδωνιά.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. 

Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

Έτσι  για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Από την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Η Χαρά Δημητρούλα, αθλήτρια ΜΜΑ του «Fight Gym Atrotos», συμμετέχει στη διοργάνωση ‘Hexagone MMA 5’

 


Στον χάρτη των δυνατών συνεργασιών με μεγάλες εταιρείες έβαλε τα Γιάννενα η Χαρά Δημητρούλα, αθλήτρια ΜΜΑ του «Fight Gym Atrotos», που έκλεισε συνεργασία με την εταιρεία management «360 Sport & Agency».

Η αθλήτρια του Στέφανου Αποστολάκη δίνει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου τον πρώτο της αγώνα μετά την υπογραφή της συνεργασίας, συμμετέχοντας στη διοργάνωση ‘Hexagone MMA 5’ όπου θα αντιμετωπίσει την επίσης δυνατή Γαλλίδα αθλήτρια Stephanie Ielo Page.

Η Χαρά Δημητρούλα είναι η πρώτη αθλήτρια στην πόλη των Ιωαννίνων που κέντρισε το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών καθώς η πορεία που έχει διαγράψει στα μαχητικά αθλήματα εντυπωσίασε όσους ασχολούνται με τον χώρο. Η δυναμική αθλήτρια είναι τελειόφοιτη Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έχει κατακτήσει πολλές διακρίσεις σε αγώνες Muay Thai και Κick Βoxing ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλί σε παγκόσμιο επίπεδο ως η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Άτρωτος Ιωαννίνων, που βρίσκεται δίπλα της καθ’ όλη τη διάρκεια της επιτυχημένης της πορείας,  της εύχεται καλή επιτυχία στον αγώνα και θα συνεχίσει να προωθεί αθλητές στα μεγάλα αθλητικά σαλόνια του κόσμου, όπως κάνει τα τελευταία 15 χρόνια.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποχαιρετά τον εκπρόσωπο Τύπου Αλέξανδρο Νικολαΐδη

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αποχαιρετά σήμερα με βαθιά οδύνη και συντριβή τον Ολυμπιονίκη, αγωνιστή Αριστερό και αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου, Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

Ο Αλέξανδρος αποτέλεσε μέλος της ομάδας που δημιουργήθηκε το 2020 με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα και με τις γνώσεις, την αυτοπεποίθηση και την ευγένειά του συνέβαλε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο στον καθημερινό πολιτικό αγώνα. Είχε προηγηθεί η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών όπου ξεχώρισε με την παρουσία του, όπως άλλωστε έκανε σε όλες τις μάχες που έδωσε στη ζωή του.

Από τη Θεσσαλονίκη όπου έμενε, και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε, δεν έχασε ποτέ τη διάθεσή του να ανταποκρίνεται δημιουργικά και με κέφι για ζωή στα καθήκοντα και στις επαφές με τους συνεργάτες του. 

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης υπήρξε ένας αριστερός, δημοκρατικός πολίτης από το χώρο του αθλητισμού που ήξερε να παίρνει πάντα θέση στα δημόσια πράγματα, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό ή προσωπικό κόστος.

Δήμος Πωγωνίου: Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων "ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2022"


 Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων  "ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2022"

Σύλλογος Γυναικών Κεφαλοβρύσου: Ημερήσια εκδρομή στην Αλβανία (Κορυτσά- Πόγραδετς), την Κυριακή 30 Οκτωβρίου

 


Ο Σύλλογος Γυναικών Κεφαλοβρύσου διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στην  Αλβανία (Κορυτσά-Πόγραδετς), την Κυριακή 30 Οκτωβρίου.

Όσοι ενδιαφέρονται, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 22 Οκτωβρίου, στην Μεντή Σταυρούλα.

Τηλέφωνο 26570 41359.

Εκ του Συλλόγου

Περιφέρεια Ηπείρου: Τακτική (διά ζώσης) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, ώρα 15:00

 


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας καλούμε στις   δέκα εννέα  (19) του μηνός Οκτωβρίου 2022,   ημέρα  Τετάρτη   και ώρα  15.00, στην τακτική συνεδρίαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις  του  άρθρου 167 του Ν 3852/2010, όπως ισχύει  και  του άρθρου 78 του Ν 4954/2022 ( ΦΕΚ 136 τ.Α, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου (Πλ. Πύρρου 1, Ιωάννινα), με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Έγκριση της έκθεσης οικονομικών καταστάσεων της Περιφέρειας Ηπείρου (ισολογισμών – λογαριασμών αποτελεσμάτων χρήσεως και διαθέσεως αποτελεσμάτων) για το οικονομικό έτος 2019. (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)

2. Έγκριση της έκθεσης οικονομικών καταστάσεων της Περιφέρειας Ηπείρου (ισολογισμών – λογαριασμών αποτελεσμάτων χρήσεως και διαθέσεως αποτελεσμάτων) για το οικονομικό έτος 2020. (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)

3.  Έγκριση 4ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου, οικ. έτους 2022 (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)

4. Λήψη απόφασης για συνένωση εδρών -διοικητικών μονάδων ΤΑΞΙ ΔΗΜΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ -ΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (εισήγηση: η Δ/νση Μεταφορών -Επικοινωνιών Π.Ε. Ιωαννίνων)

5. Λήψη απόφασης με θέμα τη σύμφωνη γνώμη για το αίτημα  προς το Δασαρχείο, άδειας επέμβασης σε δασική έκταση για την ανόρυξη ερευνητικής γεώτρησης στο Δεμάτι Δήμου Ζαγορίου (εισήγηση: η Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Η.)

6.  Ενημέρωση - συζήτηση για το θέμα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων  στην Ήπειρο (ενημέρωση: ο Περιφερειάρχης Ηπείρου).

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του  Π.Σ.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΡΑΪΜΗ- ΜΠΟΤΣΗ

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου

 


Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγεία Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Σύβοτα, Περιφερειακό Ιατρείο, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Βουτσαρά, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίων ραδιοερασιτέχνη Β΄ περιόδου 2022, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, ώρα 9.00 π.μ..

 


Από τη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίων ραδιοερασιτέχνη Β΄ περιόδου 2022 τον μήνα Οκτώβριο θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 9.00 π.μ..

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην υπηρεσία, μέχρι 17 Οκτωβρίου.

Οι εξετάσεις θα γίνουν με τη μορφή ερωτηματολογίων πολλαπλών επιλογών (ηλεκτρονική εξέταση).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Το Metropolitan Hospital σε χωριά της Βόρειας Εύβοιας

 


Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι των χωριών Παπάδες και Αγία Άννα στο κλιμάκιο ιατρών του Metropolitan Hospital, το Σαββατοκύριακο (8-9 Οκτωβρίου), στο πλαίσιο του προγράμματος ΠΡΟΛΗΨΗ, προκειμένου να υποβληθούν σε προληπτικές εξετάσεις.

Περίπου 170 πολίτες υποβλήθηκαν σε καρδιολογικό, αγγειολογικό, ορθοπαιδικό και μαστολογικό έλεγχο.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα το πρόγραμμα ΠΡΌΛΗΨΗ, έχει προσφέρει δωρεάν ελέγχους σε πολλές περιοχές, έχοντας εξετάσει εκατοντάδες κατοίκους. Και το ταξίδι συνεχίζεται!