Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Νίκος Χαρδαλιάς: Ανεβαίνει στο επίπεδο τρία (πορτοκαλί) ο Νομός Ιωαννίνων

 


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε παρεμβάσεις, που σχετίζονται με τα τεστ και προειδοποίησε για το ενδεχόμενο λήψης μέτρων τοπικού χαρακτήρα.

Ο Νομός Ιωαννίνων μετά τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων των τελευταίων ημερών ανεβαίνει. στο επίπεδο τρία, το πορτοκαλί.

Όπως ανέφερε κ. Χαρδαλιάς κατά την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων οι Περιφερειακές Ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, καθώς οι δήμοι Ιητών (Ίος), Πάρου και Θήρας έχουν κατηγοριοποιηθεί σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης, με συγκεκριμένα μέτρα προς εφαρμογή για την ενίσχυση του τέστινγκ, λόγω υψηλότατου επιδημιολογικού φορτίου.

Από αύριο και σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα γίνεται εκτεταμένο testing στις συγκεκριμένες περιοχές.

Από το Σάββατο 17 Ιουλίου, στις εν λόγω περιοχές, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα: μία με self test και μία με rapid test.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συλλήψεις δυο αλλοδαπών για καταδιωκτικά έγγραφα

 


Συνελήφθησαν χθες (14-07-2021) στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς Ιωαννίνων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα.

Ειδικότερα:

στην πρώτη περίπτωση εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και

στη δεύτερη περίπτωση εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνώνμε ποινή φυλάκισης (4) ετών για κλοπή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΕΟΔΥ: Έξι θάνατοι σήμερα, 2.794 νέα κρούσματα

 


7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, έξι θάνατοι σήμερα, 2.794 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.794, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 450.512 (ημερήσια μεταβολή +0,6%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 159 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.633 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 6, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.819 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 132 (65,2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 84,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.740 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 112 (ημερήσια μεταβολή +12%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 86 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 42 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).

Δώδεκα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τετάρτη 14 Ιουλίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 98.336 έλεγχοι, από τους οποίους οι 55.662 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 153 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 5 συλλήψεις, ως ακολούθως:

97 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 91 πρόστιμα των 300 ευρώ και 6 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

29 στη Στερεά Ελλάδα,

25 στη Θεσσαλονίκη,

12 στην Ήπειρο,

10 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

 7 στη Δυτική Ελλάδα,

 6 στη Πελοπόννησο,

 5 στο Βόρειο Αιγαίο,

 1 στην Αττική,

 1 στην Κρήτη και

 1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 60.872 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 58.670 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.202 των 150 ευρώ.

11 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.865 ομοειδείς παραβάσεις.

41 παραβάσεις και 5 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 2000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών στο εσωτερικό του,

- από 300 ευρώ πρόστιμο σε 4 πελάτες καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχείρησης, για μη χρήση μάσκας,

- από 300 ευρώ πρόστιμο σε 10 εργαζόμενους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεων, για μη χρήση μάσκας,

- 300 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας,

- 300 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη επιχείρησης, για μη αναγραφή μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για μη τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο στη χώρα,

- από 300 ευρώ σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Πελοπόννησο, σύλληψη και 300 ευρώ πρόστιμο σε υπάλληλο επιχείρησης, για μη χρήση μάσκας.

Στο Νότιο Αιγαίο, σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στην Κρήτη, από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καφέ – μπαρ, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών στο εσωτερικό τους.

Στα Ιόνια νησιά, από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 καφέ – μπαρ και 1 καφέ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο.

Στην Αττική,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο, με επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφέ - μπαρ,

- από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 εργαζόμενους καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας καθώς και 300 ευρώ πρόστιμο σε πελάτη, για μη χρήση μάσκας.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών στο εσωτερικό του, καθώς και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 πελάτες, για μη χρήση μάσκας,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση καραντίνας,

- από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 υπαλλήλους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη χρήση μάσκας.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 7.407 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.205 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 288 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Νέα μέτρα στην εστίαση από την Παρασκευή 16 Ιουλίου

 


Τίθενται σε  ισχύ από την Παρασκευή 16 Ιουλίου τα νέα μέτρα για τους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, τα οποία αφορούν την πρόσβαση που θα έχουν όσοι έχουν εμβολιαστεί αλλά και όσοι δεν έχουν ακόμα κάνει εμβόλιο.

Εσωτερικοί χώροι καταστημάτων

– Οι πελάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να κινηθούν στους εσωτερικούς χώρους για να πληρώσουν, για να παραγγείλουν ή για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα.

– Θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να φορούν μάσκα. Διαφορετικά, σε περίπτωση ελέγχου μπορεί να τους επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ.

Πιστοποιητικά και ταυτότητες

– Οι πελάτες είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή μέσω κινητού, για να μπουν σε κλειστό χώρο εστίασης.

– Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα ζητείται από τον πελάτη η επίδειξ της αστυνομικής ταυτότητας. Αναμένεται κοινή υπουργική απόφαση που θα δίνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

– Τα πλαστά έγγραφα τιμωρούνται με πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Παρακάλαμος: Διακοπή ύδρευσης λόγω βλάβης σε βάνα στην δεξαμενή του Αγίου Παντελεήμονα

 


Αγαπητοί συγχωριανοί θα ήθελα να σας πληροφορήσω πως λόγω μιας βλάβης σε μια βάνα στην δεξαμενή του Αγίου Παντελεήμονα υπάρχει ζήτημα σε όσα σπίτια υδροδοτούνται από το δίκτυο αυτό.

Προσπαθούμε για την επίλυση του εν λόγω προβλήματος και ήδη έχουμε δυναμώσει όλο το δίκτυο του χωριού και με νερό από την Αγία Παρασκευή.

Σας ευχαριστώ πολύ και ζητούμε την κατανόησή σας

Με τιμή

Ο πρόεδρος

Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ Κωνσταντίνος

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (μέσω ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ) την Παρασκευή 16 Ιουλίου, ώρα 09:30

 


Την 16-07-2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 1 της Π.Ν.Π. (ΦΕΚ Α’55/11-03-2020) η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του Ν.4682/2020 (ΦΕΚ Α΄76), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1.      Κατάρτιση της έκθεσης απολογισμού οικονομικού έτους 2020, της Περιφέρειας Ηπείρου και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

2.      Έγκριση του 1ου/06-07-2021 Πρακτικού (έλεγχος δικαιολογητικών συμμετοχής και αξιολόγηση τεχνικών προσφορών) της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 02-07-2021 ανοιχτής διαδικασίας για τη σύναψη ηλεκτρονικής δημόσιας σύμβασης μελέτης κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την εκπόνηση της μελέτης της Περιφέρειας Ηπείρου «Μελέτη αποκατάστασης του βυζαντινού μνημείου Ι.Ν. Παρηγορήτισσας Άρτας», προεκτιμώμενης αμοιβής € 299.911,46 με ΦΠΑ.

3.      Έγκριση του από 08-07-2021 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς αρχαιολογικό χώρο Κασσιόπης και περιοχή Μυρσίνης», προϋπολογισμού € 74.400,00 και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

4.      Έγκριση του από 12-07-2021 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση οδού πρόσβασης προς τα παράλια της Ηπείρου», προϋπολογισμού 140.000,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της Πάργας

 


Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάργας, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ”ΣΟΡΑΓΙΑ” Ν. Πρέβεζας 57, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών του προσέκρουσε ελαφριά στην προβλήτα του λιμένα Πάργας, λόγω μηχανικής βλάβης.

Από το περιστατικό προκλήθηκαν στο Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος υλικές ζημιές, ενώ οι επτά (07) επιβαίνοντες του είναι καλά στην υγεία τους και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Πάργας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΣΟΡΑΓΙΑ”, μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα.

Ζίτσα: «Ενημέρωση πολιτών για τον κορωνοϊό και τα αυτοάνοσα νοσήματα-Καρδιά-Λύση του προβλήματος ο εμβολιασμός» το Σάββατο 17 Ιουλίου, ώρα 19:30 έξω από το Πνευματικό Κέντρο

 

 «Ενημέρωση πολιτών για τον κορωνοϊό και τα αυτοάνοσα νοσήματα-Καρδιά-Λύση του προβλήματος ο εμβολιασμός» το Σάββατο 17 Ιουλίου, ώρα 19:30, έξω από το Πνευματικό Κέντρο Ζίτσας, με συντονιστή τον κ. Στέφανο Φούσα.

Νίκη Κεραμέως: Κανονικά θα λειτουργήσουν τον Σεπτέμβριο σχολεία και πανεπιστήμια

 


Η υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Παντού», αναφέρθηκε στην πιθανότητα ένταξης των εκπαιδευτικών στο σύστημα υποχρεωτικού εμβολιασμού. 

«Τρεις στους τέσσερις εκπαιδευτικούς μας, το 73%, έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού. Και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτή την ανταπόκριση. Όμως χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς. Απευθύνω πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές μας να εμβολιαστούν. Πέρυσι είχαμε την πανδημία, όμως δεν είχαμε αυτό το υπερόπλο που έχουμε σήμερα, το εμβόλιο».

Για το ενδεχόμενο να θεσπιστούν κυρώσεις για τους εκπαιδευτικούς που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, η υπουργός είπε πως «όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται. […] Παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας. Δεν έχουμε άλλη απόφαση πέρα από όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και οι άλλοι υπουργοί. Πρέπει να παρακινήσουμε τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Οι πιθανότητες να νοσήσει ένας ανεμβολίαστος είναι πάρα πολύ υψηλές».

Ερωτηθείσα αν υπάρχει σχεδιασμός για τον εμβολιασμό παιδιών 12 έως 15 ετών, η Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι «έχει δοθεί πράσινο φως για εμβολιασμό παιδιών από 15 έως 17 ετών και ανοίγει η σχετική πλατφόρμα αύριο. Συζητάμε τακτικά με την επιτροπή, υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που χορηγούν το εμβόλιο από τα 12».

Αθήνα - Τόκιο: Ένα συναρπαστικό ταξίδι εικόνων ηλικίας 125 χρόνων

 


Οι πληγέντες πέρυσι από τον νέο κορωνοϊό 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε λίγες μέρες ξεκινούν στο Τόκιο με 33 αθλήματα και συμμετοχή 11.000 αθλητών από 206 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές. Η αύξηση στους συμμετέχοντες και τα αθλήματα σε σύγκριση με τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 1896 είναι εντυπωσιακή αφού σ' αυτούς συμμετείχαν μόλις 14 χώρες και 9 αθλήματα από τα οποία ξεχώριζε ο ποδηλατικός αγώνας των 100 χλμ. Μία καινοτόμος ιδέα στην Αθήνα του 1896 κάλυψε σε σημαντικό βαθμό τα λειτουργικά έξοδα της διοργάνωσης των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων αφού οι πωλήσεις των πρώτων παγκοσμίως αθλητικών γραμματοσήμων ανήλθαν στο, εντυπωσιακό για την εποχή, ποσό των 400.000 δρχ.

Τα αθλήματα που ήλθαν και απήλθαν κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων είναι αρκετά, όπως η κολύμβηση 200 μέτρων μετ' εμποδίων στο Παρίσι το 1900.

Στους ίδιους Ολυμπιακούς Αγώνες διεξήχθη και το αιμοδιψές «άθλημα» της σκοποβολής ζωντανών περιστεριών που ευτυχώς δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά.

Αθλήματα που έχουν ρίζες στην παράδοση διαφόρων χωρών συχνά εντάσσονται στα Ολυμπιακά αθλήματα. Στην Ιαπωνία, το δημοφιλές άθλημα Hanetsuki, ένα είδος μπάντμιντον, που πρωτοσυναντάται στον 14ο αιώνα δεν συμπεριλήφθηκε τελικά στα 5 νέα ολυμπιακά αθλήματα ανάμεσα στα οποία είναι το σκέιτμπορντ και η αθλητική αναρρίχηση σε τοίχο.

Στην Πανευρωπαϊκή Έκθεση NOTOS2021 www.hps.gr/notos2021  που θα διεξαχθεί από 19-22 Νοεμβρίου στην Αθήνα, συμμετέχουν εκθέτες από 30 χώρες με περισσότερες από 20.000 εντυπωσιακές σελίδες που αφηγούνται όχι μόνον την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και εκατοντάδες άλλες εξίσου συναρπαστικές ιστορίες για χώρες, πολιτισμούς, επικοινωνία μέσα από εντυπωσιακά ταξίδια με όχημα έργα τέχνης σε μικρογραφία, τα γραμματόσημα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για ειδική άδεια οδήγησης οχημάτων επικίνδυνων εμπορευμάτων

 


Εξετάσεις ανανέωσης αδειών θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου μέχρι και την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι Σχολές Σ.Ε.Κ.Ο.Ο.Μ.Ε. οφείλουν να προσκομίσουν στη Διεύθυνση Μεταφορών της Π.Ε. Ιωαννίνων την Υ/Δ του Διευθυντή σπουδών με τις τελικές καταστάσεις και τα δικαιολογητικά (παράβολο συμμετοχής κλπ) των υποψηφίων μέχρι και την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021.

Υποψήφιοι οι οποίοι δεν δηλώθηκαν μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία δεν θα έχουν συμμετοχή στις εξετάσεις.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, την Πέμπτη 15 Ιουλίου

 


Την Πέμπτη 15 Ιουλίου,  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας, Περιφερειακή Οδός & Αυξεντίου, 07:00-15:00

Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον», Εθνικής Αντίστασης, Ηγουμενίτσα, 09:00-17:00

Δημαρχείο Πλαταριάς, Θεσπρωτία, 10:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00

Περιφέρεια Ηπείρου, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα του Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ


Αναρτήθηκαν την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων - ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, καθώς και αποκλειομένων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2021-2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.oaed.gr/koinonikos-toyrismos

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων αφορούν 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού. 

Οι δικαιούχοι και πάροχοι, που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων από την Πέμπτη, 15 Ιουλίου και ώρα 08:00 μέχρι και το Σάββατο, 17 Ιουλίου και ώρα 23:59. 

Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με τους κωδικούς του TAXISnet ή τους κωδικούς ΟΑΕΔ, μέσω της διαδικτυακής πύλης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση: http://www.oaed.gr/e-yperesies

Μυοκαρδίτιδα-περικαρδίτιδα και εμβολιασμός έναντι της COVID-19

 


Ανάμεσα στις πολύ σπάνιες παρενέργειες του εμβολιασμού έναντι της COVID-19 έχουν αναφερθεί και κάποιες οι οποίες έχουν να κάνουν με την καρδιά. Είναι η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα. Και, όπως συμβαίνει και με τις άλλες (επίσης σπάνιες) παρενέργειες για τις οποίες γίνεται λόγος, γεννάται το ερώτημα του κατά πόσον αποτελούν επαρκή και με ρεαλιστική βάση λόγο για να αποφύγουμε τον εμβολιασμό.
Ο Ιωάννης Παληός,
MD, PhD, Καρδιολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής τμήματος Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς, Metropolitan Hospital, παρουσιάζει τα δεδομένα για τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19 και απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα που σχετίζονται την μυοκαρδίτιδα-περικαρδίτιδα και τα εμβόλια.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε;

·         Γενικά τα εμβόλια έναντι της νόσου COVID-19 θεωρούνται ασφαλή και αποτελεσματικά.

·         Εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν εμβολιασθεί με επιτυχία και ασφάλεια.

·         Μεγάλοι οργανισμοί υγείας όπως το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC και ο αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκου FDA, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου EMA και άλλοι παρακολουθούν στενά την ασφάλεια των εμβολιασμών.

·         Σύμφωνα με τις κλινικές μελέτες, οι πιο συνηθισμένες ανεπιθύμητες ενέργειες που πιθανόν να εμφανιστούν μετά τον εμβολιασμό είναι πόνος στο σημείο της ένεσης, πονοκέφαλος, μυαλγίες, αρθραλγίες, κόπωση, ρίγος ή και πυρετός.