Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Φωτιά σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ με 39 επιβάτες


Στις φλόγες τυλίχτηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ιωάννινα-Αθήνα.
Στο λεωφορείο υπήρχαν 39 επιβάτες, οι οποίοι γρήγορα αποβιβάστηκαν χωρίς να κινδυνεύσουν.
Συγκεκριμένα, η φωτιά ξέσπασε την ώρα που το λεωφορείο βρισκόταν στο 169ο χιλιόμετρο, στο ύψος της εξόδου Γοργόμυλου.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά ξεκίνησε από τον κινητήρα του οχήματος.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες προχώρησαν στην κατάσβεση της φωτιάς, από την οποία όμως το λεωφορείο καταστράφηκε.

Διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ για τη διαγραφή του τέλους επιτηδεύματος για αγρότες και αλιείς


Με τη διαγραφή του τέλους επιτηδεύματος θα εκκαθαρίζονται από σήμερα οι φορολογικές δηλώσεις που υποβάλουν αγρότες και αλιείς, καθώς άνοιξαν επικαιροποιημένες οι πλατφόρμες για τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος (για φυσικά και νομικά πρόσωπα).
Έτσι, όσοι αγρότες και αλιείς υποβάλουν δήλωση από τώρα και στο εξής, ο φόρος τους θα εκκαθαρίζεται με τον υπολογισμό και τη διαγραφή του τέλους επιτηδεύματος για τους δικαιούχους.
Παράλληλα, με εγκύκλιο που εξέδωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής, διευκρινίζονται τα εξής για τους περίπου 40.000 αγρότες και αλιείς που είναι δικαιούχοι διαγραφής και έχουν ήδη υποβάλει δηλώσεις:
Φυσικά Πρόσωπα
Τη Δευτέρα 24/8 θα λάβουν μήνυμα στο myTAXISnet, ότι είναι δικαιούχοι της διαγραφής του τέλους επιτηδεύματος και ότι η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε μαζική επανεκκαθάριση, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.
Όσοι επιθυμούν την επανεκκαθάριση του φόρου τους νωρίτερα, θα μπορούν να το κάνουν μέχρι τότε, χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα, υποβάλλοντας ψηφιακά μια απλή τροποποιητική δήλωση, χωρίς μεταβολή του περιεχόμενου της αρχικής.

ΕΟΔΥ: Δυο νέοι θάνατοι σήμερα, 264 νέα κρούσματα


29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δυο νέοι θάνατοι σήμερα, 264 νέα κρούσματα.
Η σχετική ανακοίνωση:
«Σήμερα ανακοινώνουμε 264 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8381, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες.
1832 (21.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3842 (45.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 7 (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 240 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (35.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Έως 31 Αυγούστου οι αιτήσεις για την αποζημίωση ειδικού σκοπού


Ξεκίνησε η λειτουργία της ειδικής πλατφόρμας «myBusinessSupport» για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων αναφορικά με τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων συγκεκριμένων πληττόμενων κλάδων λόγω των συνεπειών της πανδημίας του νέου κορονοϊού, για τον μήνα Ιούνιο.
Με την καθυστερημένη κοινή απόφαση, που υπέγραψαν οι Υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης, καθώς και οι 27 κατηγορίες δικαιούχων δυο ταχυτήτων που θα πάρουν αποζημίωση 534 ή 300 ευρώ.
Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 31 Αυγούστου.

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 34, 28 και 32 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στους εν λόγω αλλοδαπούς εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό, ενώ υπάρχει εις βάρος τους καταχώρηση με το μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN.
Επίσης, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 50 και 41 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στους εν λόγω αλλοδαπούς εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό, ενώ υπάρχει εις βάρος τους καταχώρηση με το μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN.                     
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Πενήντα εννέα παραβάσεις στην Ήπειρο την Παρασκευή 21 Αυγούστου, για μη χρήση μάσκας


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Παρασκευή 21 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (59.882) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(21) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε (2) κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες, στα Ιόνια Νησιά και στη Στερεά Ελλάδα.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (350) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (24) άτομα.
(6) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας και συγκεκριμένα (3) στην Κρήτη, (2) στην Κεντρική Μακεδονία και (1) στην Αττική.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (47) σχετικές παραβάσεις.
(5) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (89) σχετικές παραβάσεις.
(560) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν (559) διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ) και (1) των (300) ευρώ, ως ακολούθως:
(111) στην Κεντρική Μακεδονία,
  (71) στην Αττική,
  (67) στη Θεσσαλονίκη,
  (59) στην Ήπειρο,
  (38) στη Στερεά Ελλάδα,
  (36) στη Δυτική Ελλάδα,
  (33) στη Θεσσαλία,
  (30) στο Νότιο Αιγαίο,
  (29) στην Πελοπόννησο,
  (29) στο Βόρειο Αιγαίο,
  (23) στα Ιόνια Νησιά,
  (17) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  (14) στην Κρήτη και
    (3) στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (7.414) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (7.405) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (9) των (300) ευρώ.
Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (80) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν (20) παραβάσεις. Πιο αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν:
σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Μήλου (Μήλος, Κίμωλος, Σέριφος, Σίφνος) (20) έλεγχοι, με (10) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας,
στην Κέα (7) έλεγχοι, με (5) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας,
στη Μύκονο (9) έλεγχοι, με (3) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας,
σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Πάρου (Πάρος, Αντίπαρος) (13) έλεγχοι, με (2) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας,
σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Ιητών (Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος) (12) έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις,
σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Νάξου (Νάξος, Δρυμαλία, Αμοργός, Κουφονήσια, Δονούσα) (3) έλεγχοι, χωρείς παραβάσεις,
σε περιοχές αρμοδιότητας του Α.Τ. Άνδρου (Άνδρος, Υδρούσα) (4) έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις,
σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Θήρας (Σαντορίνη, Ανάφη) (3) έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις,
στην Τήνο (6) έλεγχοι και στη Σύρο (3), χωρίς παραβάσεις.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παρακάλαμος: Εκκλησιασμός και φανουρόπιτες στην Αγία Παρασκευή, την Τετάρτη 26 Αυγούστου και ώρα 7:00 μ.μ.


Εκκλησιασμός και φανουρόπιτες  στην Αγία  Παρασκευή, την Τετάρτη  26 Αυγούστου και ώρα 7:00 μ.μ.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να κρατούν την  φανουρόπιτα  τους.
Μετά τον εκκλησιασμό θα προσφερθεί κέρασμα στους παραβρισκόμενους.

Στον Εισαγγελέα (21) περιπτώσεις αναφορών στο διαδίκτυο για τον κορωνοϊό Covid-19


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας υπεβλήθησαν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για ποινική αξιολόγηση (21) περιπτώσεις με αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια για το θέμα του κορωνοϊού Covid-19.
Ειδικότερα:
 (10) περιπτώσεις αφορούν αναφορές ομάδων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία, (1) περίπτωση αφορά βίντεο για το ίδιο θέμα και
(10) περιπτώσεις αφορούν αναφορές σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια που παροτρύνουν τους πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα αποφυγής διασποράς της πανδημίας.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (24-30/08/2020)


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 24 έως 30 Αυγούστου του έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (24-08-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς - Κούρεντα - Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα - Ασβεστοχώρι
Τρίτη (25-08-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι - Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα
Τετάρτη (26-08-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο - Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (27-08-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα – Δίστρατο.
Παρασκευή (28-08-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (29-08-2020) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι – Καλπάκι.
2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ 
Δευτέρα (24-08-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Ρουψιά - Άγιος Κοσμάς - Ωραιόκαστρο - Κάτω Μερόπη - Παλαιόπυργος - Μερόπη - Κακόλακκος –Δολό.
Τρίτη (25-08-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι – Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή
Τετάρτη (26-08-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (27-08-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (28-08-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Συρράκο – Καλαρρύτες – Ματσούκι.
Σάββατο (29-08-2020) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ: 
Δευτέρα (24-08-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
Τρίτη (25-08-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
Τετάρτη (26-08-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος - Αμμότοπος - Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Πέμπτη (27-08-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Παρασκευή (28-08-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός- Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα
Σάββατο (29-08-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
Δευτέρα (24-08-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα –Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (25-08-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (26-08-2020) και ώρες από 16:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (27-08-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (28-08-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Δευτέρα (24-08-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου.
Τρίτη (25-08-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (26-08-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (27-08-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
·Παρασκευή (28-08-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (30-08-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή.

Δυνατή στύση χωρίς φάρμακα; Κι όμως γίνεται


Αυτή την εποχή η ερωτική ορμή είναι στο peak της. 
Αλλά ένας στους δύο άνδρες δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην ερωτική πράξη, έχοντας μια ικανοποιητική στύση, με αποτέλεσμα να στερείται την ευχαρίστηση, να αισθάνεται ευάλωτος και χωρίς αυτοπεποίθηση, αλλά και να μην τολμάει να φλερτάρει στις διακοπές του, υπό τη «δαμόκλειο σπάθη» της ανεπάρκειας την κρίσιμη ώρα.
Η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί κοινό πρόβλημα για πάνω από τους μισούς άνδρες ηλικίας 50 ετών και άνω. 
Στα φαρμακεία και στα ιατρεία υπάρχουν λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά πάρα πολλοί είναι εκείνοι που διστάζουν να ξεκινήσουν φαρμακευτική ή άλλου είδους θεραπεία και θα προτιμούσαν να βρουν άλλους, πιο φυσικούς τρόπους ενίσχυσης της στύσης τους.
Είναι, όμως, δυνατό να επιτευχθεί δυνατή στύση με διάρκεια χωρίς φάρμακα; Οι ειδικοί λένε ναι, μπορεί.
«Η στυτική δυσλειτουργία δεν είναι απλώς ένα εμπόδιο, που φαντάζει ανυπέρβλητο στις ερωτικές σχέσεις. Πέρα από την απουσία ποιοτικής σεξουαλικής ζωής ευθύνεται και για την εμφάνιση έντονου άγχους και κατάθλιψης, ενώ ξέρουμε πλέον καλά ότι συσχετίζεται και με άλλα προβλήματα υγείας, όπως τα καρδιαγγειακά», επισημαίνει ο Xειρουργός Oυρολόγος – Aνδρολόγος Κωνσταντίνος A. Ρόκκας MD (https://www.krokkas.gr/).