Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν δύο ανήλικες ημεδαπές για κλοπές μοτοποδηλάτων

 


Συνελήφθησαν χθες (13-08-2021) το απόγευμα στην Πρέβεζα δύο ανήλικες ημεδαπές, που κατηγορούνται για κλοπές μοτοποδηλάτων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα ξημερώματα της 11/08/2021 και την 13/08/2021 μετά τα μεσάνυχτα, οι κατηγορούμενες αφαίρεσαν δύο μοτοποδήλατα που ήταν σταθμευμένα σε περιοχές της πόλης της Πρέβεζας.

Τα μοτοποδήλατα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Κώστας Πάλας: Η ειλικρινής ενημέρωση των μελών ΑΣΜΕΚΔ στην πρώτη γραμμή

 


Επειδή ορισμένοι έχουν ταυτιστεί με την κινδυνολογία και την παραπληροφόρηση των μελών ΑΣΜΕΚΔ και επιχειρούν να δημιουργήσουν με τις ενέργειες τους και τους ισχυρισμούς τους κλίμα αβεβαιότητας στα μέλη μιλώντας για κωλύματα (ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΑ).

Ύστερα από γραπτή μέσω e-mail επικοινωνία μου με τον καθ' ύλην αρμόδιο και εποπτεύοντα φορέα, το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, έλαβα τη γραπτή απάντηση που σας ενσωματώνω , από την Προϊσταμένη του τμήματος αγροτικών συνεταιρισμών κα Παπουτσή Αναστασία για το συγκεκριμένο θέμα.

Αναστασία Παπουτσή

Προϊσταμένη τμήματος αγροτικών συνεταιρισμών και ομαδικών δραστηριοτήτων

Τηλ: 210 2125078

e-mail: li210u099@minagric.gr   

4)Το μητρώο μελών σας ισχύει όπως είναι στην φυσική του μορφή και τα μέλη και η διαμόρφωση πλειοψηφιών αναφέρονται, στο πραγματικό αριθμό μελών . Στο ΕΜΑΣ αντιγράφονται τα στοιχεία μελών που τηρούνται στα Βιβλίο- Μητρώο Μελών.

Πάντα λειτουργώ προς την κατεύθυνση της ειλικρινούς ενημέρωσης των μελών, για οποιαδήποτε ενημέρωση επί θεμάτων που άπτονται του συνεταιρισμού είμαι στη διάθεσή σας.

Θερμούς χαιρετισμούς και ευχές για καλό Δεκαπενταύγουστο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΤΗΤΑ

Κωνσταντίνος Πάλλας

Μέλος Δ.Σ. ΑΣΜΕΚΔ

Σχηματισμός δικογραφίας για ηλεκτρονική απάτη στην Άρτα

 


Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπής εμπλεκόμενης στην υπόθεση

 

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής, που κατηγορείται για συμμετοχή σε υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, άγνωστος, τηλεφώνησε σε ημεδαπό που είχε αναρτήσει ηλεκτρονική αγγελία για την πώληση ελαστικών, προφασιζόμενος ότι επιθυμεί να τα αγοράσει.

Στη συνέχεια, την 09-12-2020, πέτυχε με κατάλληλες υποδείξεις που έκανε στον πωλητή να μεταφέρει εκείνος μέσω αυτόματου ταμειολογιστικού μηχανήματος  (ATM) από το δικό του λογαριασμό το χρηματικό ποσό των -2.900- ευρώ σε λογαριασμό της κατηγορούμενης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ΕΟΔΥ: Είκοσι τέσσερις θάνατοι σήμερα, 3.270 νέα κρούσματα

 


9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είκοσι τέσσερις θάνατοι σήμερα, 3.270 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.270, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 535.237 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 124 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.336 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 24, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.206 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 236 (63.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 85.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.873 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 285 (ημερήσια μεταβολή +11.76%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 231 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)».

Έξι παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 13 Αυγούστου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 13 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 110.057 έλεγχοι, από τους οποίους οι 65.361 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 188 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 5 συλλήψεις, ως ακολούθως:

111 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 105 πρόστιμα των 300 ευρώ και 6 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

28 στα Ιόνια Νησιά,

20 στο Βόρειο Αιγαίο,

16 στη Στερεά Ελλάδα,

14 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

12 στη Θεσσαλονίκη,

 6 στην Ήπειρο,

 6 στη Δυτική Μακεδονία,

 4 στο Νότιο Αιγαίο,

 3 στην Πελοπόννησο και

 2 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 63.581 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 61.309 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.272 των 150 ευρώ.

38 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων 31 στην Κρήτη και 7 στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194.221 ομοειδείς παραβάσεις.

35 παραβάσεις και 5 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στο Νότιο Αιγαίο,

- 3 συλλήψεις και από 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτες ισάριθμων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση υπεράριθμων πελατών σε τραπέζι,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- σύλληψη ατόμου για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό του στη χώρα και μη κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού ή διαγνωστικού τεστ,

- 5.500 ευρώ πρόστιμο σε 4 άτομα για μη κατοχή προβλεπόμενης φόρμας PLF κατά την είσοδό τους στη χώρα,

- 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε εργαζόμενους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας.

Στην Ήπειρο,

- 15.000 ευρώ πρόστιμο σε πολιτιστικό σύλλογο, για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων (όρθιοι θεατές κ.λπ.) σε πανηγύρι,

- 1.500 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή συναυλίας, για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων από τους θεατές (μη χρήση μάσκας - μη τήρηση αποστάσεων).

Στα Ιόνια Νησιά,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε εργαζόμενους και ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας.

Στη Θεσσαλία, σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στη Στερεά Ελλάδα, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφετέριας, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη ύπαρξη αντισηπτικών στα τραπέζια.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 10.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ - μπαρ, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στην Κρήτη, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε αντίστοιχα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.

Στη Δυτική Ελλάδα, 300 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 8.865 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.314 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 363 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αποχωρούν τα «Ελληνικά Πετρέλαια» από τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ήπειρο

 


Η ανακοίνωση της εταιρείας:

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ενημέρωσε, μέσω επιστολών, την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε) για την πρόθεσή της να μην προχωρήσει σε περαιτέρω εργασίες για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στις χερσαίες παραχωρήσεις «Άρτα – Πρέβεζα» και «ΒΔ Πελοπόννησος».

Ως επακόλουθο, τα δικαιώματα Έρευνας και Παραγωγής Υ/Α που είχαν παραχωρηθεί στις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου ύστερα από σχετική διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, επιστρέφουν εκ νέου στο Ελληνικό Δημόσιο.

Πλέον, ο Όμιλος εστιάζει τις προσπάθειές του στον εντοπισμό βιώσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες περιοχές που έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιό του. Προς την κατεύθυνση αυτή, συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο εξεύρεσης αξιόπιστων συνεταίρων που διαθέτουν διεθνές κύρος, τεχνογνωσία, εγνωσμένη εμπειρία, καθώς και την απαιτούμενη οικονομική ευρωστία για να συνεισφέρουν στο εγχείρημα.

Έρχονται τσουχτερά ραβασάκια της ΑΑΔΕ σε όσους δεν έκαναν δηλώσεις από το 2015

 


Η εφορία στέλνει χιλιάδες ραβασάκια με φόρους από το παρελθόν σε φορολογούμενους που ξέχασαν να υποβάλουν δηλώσεις εισοδήματος από το φορολογικό έτος 2015 και μετά.

Με απόφαση του διοικητή της, κ. Γιώργου Πιτσιλή, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα προχωρήσει κατ' εκτίμηση στον υπολογισμό των φόρων που προκύπτουν για όλες τις περιπτώσεις, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία που μπορεί να έχει στη διάθεσή της.

Τα σημειώματα που θα αποσταλούν στους φορολογούμενους θα περιλαμβάνουν φόρο εισοδήματος, ειδική εισφοράς αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, φόρο πολυτελούς διαβίωσης, ενώ στα ποσά των φόρων θα προστεθούν οι τόκοι καθυστέρησης αποπληρωμής.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να αποφύγουν τον υπολογισμό του φόρου από την εφορία, μόνο στην περίπτωση που υποβάλουν άμεσα τις δηλώσεις που εκκρεμούν. Τότε ο φόρος θα υπολογιστεί  σύμφωνα με τα στοιχεία της υποβληθείσας δήλωσης και ο φορολογούμενος θα επιβαρυνθεί με το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Επιπλέον 15.000 σημειώματα

Σημειώνεται ότι η ΑΑΔΕ σχεδιάζει να στείλει επιπλέον τουλάχιστον 15.000 «ραβασάκια» σε φορολογούμενους που θα εντοπίσει να έχουν κρύψει εισοδήματα από την εφορία.

Φορολογούμενοι με αποδοχές από το εξωτερικό, ιδιοκτήτες ακινήτων με αδήλωτα εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι με αδήλωτα αναδρομικά ποσά, επαγγελματίες με σημαντική δραστηριότητα και μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ, βρίσκονται ψηλά στη λίστα με τις διασταυρώσεις και τους ελέγχους που έχουν προγραμματίσει για φέτος οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ.   

ΟΑΕΔ: Σε πλήρη εξέλιξη τρία προγράμματα απασχόλησης για 1.800 ανέργους

 


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τρία προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν συνολικά 1.800 θέσεις για άνεργους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής προγράμματα:

Πρόγραμμα απασχόλησης 800 ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)

Αναλυτικότερα:

Πρόγραμμα απασχόλησης 800 ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες

Σκοπός είναι η δημιουργία 800 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, για την πρόσληψη ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού και του κοινωνικού τομέα.

Επίσης, για την πρόσληψη ανέργων ΑμεΑ, επιχειρήσεις φορείς και Οργανισμοί του Δημοσίου τομέα, καθώς και επιχειρήσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να μην έχουν μειώσει το προσωπικό τους κατά το 3μηνο πριν την αίτηση και να μην έχουν λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 € τα προηγούμενα 3 χρόνια (τρέχον και 2 προηγούμενα).

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (16-22/08/2021)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (16 Αυγούστου έως 22 Αυγούστου 2021) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/08/2021

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 - 01:00

ΤΡΙΤΗ 17/08/2021

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00 - 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/08/2021

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 19/08/2021

Νεγάδες - Φραγκάδες - Λεπτοκαρυά -Δόλιανη - Καστανώνας - Μακρίνο - Ελατοχώρι - Βοβούσα - Φλαμπουράρι - Γρεβενίτι - Τρίστενο -Μηλιωτάδες. 08:00 - 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/08/2021

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00 - 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/08/2021

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 08:00 - 13:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/08/2021

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο– Άγ. Κοσμάς– Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος- Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 17/08/2021

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/08/2021

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 19/08/2021

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/08/2021

Kέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/08/2021

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδ o βίζι - Διχούνι. 08:00 – 13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/08/2021

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος. 18.00-01.00

ΤΡΙΤΗ 17/08/2021

Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά. 18.00-01.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/08/2021

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/08/2021

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 17/08/2021

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗΝ18/08/2021

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ  19/08/2021

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 20/08/2021

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/08/2021

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/08/2021

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 08:00-15:00

ΤΡΙΤΗ 17/08/2021

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας. 18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/08/2021

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ 19/08/2021

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/08/2021

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/08/2021

Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά. 08:00-15:00.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, το Σάββατο 14 Αυγούστου

 


Το Σάββατο 14 Αυγούστου,  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον», Ηγουμενίτσα, 09:00-17:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00.

Εγκαύματα από φωτιά: Πώς αντιμετωπίζονται;

 


Κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο βιώνουν κάποιου είδους έγκαυμα. Οι τραυματισμοί που προκαλούνται από φωτιές εξακολουθούν να αποτελούν την πλειονότητα των εγκαυμάτων και σύμφωνα με στατιστικές, οι ηλικιωμένοι είναι η πληθυσμιακή ομάδα με τις περισσότερες πιθανότητες να υποστούν θερμικό έγκαυμα τέτοιους είδους. Το 37% αυτών είναι σοβαρά και σε ορισμένες περιπτώσεις σε βαθμό που απειλούν την ίδια τη ζωή. Κάθε χρόνο υποκύπτουν στα τραύματά τους χιλιάδες συνάνθρωποί μας, ενώ άλλοι παραμένουν σε νοσοκομεία για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να θεραπευτούν.

Οι πρώτες βοήθειες είναι σημαντικές για την έκβαση του εγκαύματος, καθώς βοηθούν στην επούλωσή του, προστατεύοντας από περαιτέρω βλάβη των ιστών και μειώνοντας τις πιθανότητες επιπλοκών.

«Πρόκειται για έναν από τους πιο επώδυνους τραυματισμούς που μπορεί να βιώσει κανείς. Όταν το κάψιμο είναι αρκετά σοβαρό καταστρέφονται οι νευρικές απολήξεις. Επίσης, βλάπτεται η φυσιολογική ισορροπία υγρών/ηλεκτρολυτών του σώματος και η θερμοκρασία του. Εκτός από τον ίδιο τον τραυματισμό του δέρματος, μπορεί να επηρεαστούν και άλλα όργανα του σώματος, όπως μυς, νεύρα, αιμοφόρα αγγεία και η καρδιά, αλλά και συστήματα, όπως το αναπνευστικό. Σοβαρές μπορεί να είναι και οι αισθητικές συνέπειες του εγκαύματος, όπως και τα συναισθηματικά και ψυχολογικά προβλήματα που προκύπτουν», επισημαίνει ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.