Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

4 περιφερειάρχες της Βορείου Ελλάδος ζητούν αναλογικό σύστημα στα διόδια

Συνάντηση των τεσσάρων Περιφερειαρχών –Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος- πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη και κατόπιν ενημέρωσης από τον Πρόεδρο της «Εγνατία Οδός ΑΕ» Απόστολο Αντωνούδη και τους εργαζόμενους στην εταιρία, αλλά και συζήτησης για το θέμα των διοδίων επί του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού, οι τέσσερις Περιφερειάρχες κατέληξαν στην εξής πρόταση προς την Κυβέρνηση:
1.Να εφαρμοστεί αναλογικό σύστημα χρέωσης των διοδίων επί της Εγνατίας Οδού, με μέγιστο αντίτιμο 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο και στο μέλλον.
2.Να μη λειτουργήσει, ούτε να κατασκευαστεί νέος σταθμός διοδίων, μετωπικός ή πλευρικός, μέχρι την εφαρμογή του αναλογικού συστήματος χρέωσης.
3.Για τις εντός Περιφερειακών Ενοτήτων εσωτερικές μετακινήσεις να μην υπάρχει χρέωση.
4.Σε Περιφερειακές Ενότητες όπου λειτουργούν ήδη περισσότερα του ενός διόδια, οι τιμές να διαμορφωθούν στη βάση της αναλογικότητας, με αντίτιμο 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο.
5.Να θεσπιστεί ειδική τιμολογιακή πολιτική για τους συχνούς χρήστες της Εγνατίας Οδού.

6.Να μη λειτουργήσουν διόδια σε δρόμους που δεν έχουν χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητοδρόμου.

Δολό Πωγωνίου: Με επιτυχία η Ημερίδα με θέμα «Ημέρα Μαλλιού Προβάτου: Παράγουμε, Θυμόμαστε, Δημιουργούμε», την Κυριακή 11 Ιουνίου


Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την Ημερίδα με θέμα «Ημέρα Μαλλιού Προβάτου: Παράγουμε, Θυμόμαστε, Δημιουργούμε» στον ξενώνα Κωσταρά, στο Δολό Πωγωνίου, την Κυριακή 11 Ιουνίου.
Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Ιωαννίνων και την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με θέμα «Το μαλλί των προβάτων από την παραδοσιακή στη σύγχρονη κοινωνία».
Ο Πρόεδρος των Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων κ. Γιάννης Δεκόλης καλωσόρισε τους εκατοντάδες επισκέπτες που συμμετείχαν στην ημερίδα.
Η Γεωπόνος-Ζωοτέχνης Δρ κα Μερόπη Νικολάου, ο Επίκουρος Καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Στέφανος Τσόδουλος, η τ. Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χειροτεχνίας κα Έλενα Αβέρωφ, η Λέκτορας του Γεωπονικού Πανεπ. Αθηνών κα Παναγιώτα Κουτσούλη και ο Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωσήφ Μπιζέλης σε σχετικές ομιλίες ανέλυσαν με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του μαλλιού των δύο εγχώριων φυλών προβάτων της Ηπείρου, καθώς η παραδοσιακή χρήση του μαλλιού, όπως και τις μελλοντικές προοπτικές αξιοποίησής του.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, και ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Καραγιάννης.
Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, και ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου, υπεύθυνος για θέματα κτηνοτροφίας κ. Νικόλαος Γαλίτσης.
Στόχος της ημερίδας ήταν η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του μαλλιού, η διερεύνηση εναλλακτικών χρήσεων του μαλλιού των προβάτων για την εμπορική αξιοποίησή του στη σύγχρονη κοινωνία, όπως επίσης και η επαφή – γνωριμία όλων των πλευρών με τις διαδικασίες παραγωγής των προϊόντων που χρησιμοποιούν ως βάση το μαλλί των προβάτων.
Δραστηριότητες που μπορούν να αποτελέσουν το εφαλτήριο για καινοτόμες δράσεις και ευκαιρίες για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσα από τον πρωτογενή τομέα.

Αδελφότητα Ηπειρωτών Νέας Μάκρης-Ραφήνας-Μαραθώνα: Ηπειρώτικο αντάμωμα και μεγάλο πανηγύρι στο κτήμα της Αδελφότητας, Τέρμα Αναστασίου Τσίρκα, Νέα Μάκρη, την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017, μετά τις 12.00' το μεσημέρι

Ηπειρώτικο αντάμωμα και μεγάλο πανηγύρι της Αδελφότητας Ηπειρωτών Νέας Μάκρης-Ραφήνας-Μαραθώνα στο κτήμα της Αδελφότητας, Τέρμα Αναστασίου Τσίρκα, Νέα Μάκρη, την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017, μετά τις 12.00' το μεσημέρι,  με τη κομπανία του Νίκου Φιλιππίδη και με τον Αντώνη Κυρίτση στο τραγούδι.

Τι ισχύει για τον ΕΝΦΙΑ του 2017

Τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα στείλει, μέσω του Taxisnet, τα εκκαθαριστικά

Πάνω από 7,4 εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα θα κληθούν να πληρώσουν και φέτος τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), αφού δεν αναμένονται αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του σε σύγκριση με πέρυσι.
Έτσι, τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα στείλει, μέσω του Taxisnet, τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ του 2017.
Όπως σημειώνει ο «Ελεύθερος Τύπος», βάσει της νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Οικονομικών, που ψηφίστηκε στη Βουλή, η απαλλαγή των αγροτεμαχίων και των λοιπών εδαφικών εκτάσεων εκτός σχεδίων πόλεων ή οικισμών από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ που επιβάλλεται σε όσα φυσικά πρόσωπα έχουν ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα ισχύσει και το 2017.
Επίσης, το συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν έχει υπερβεί τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή την σύζυγο και για κάθε εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας. Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων τα οποία κατέχουν ο φορολογούμενος και τα μέλη της οικογένειας του δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα.
Η συνολική αντικειμενική αξία των κτισμάτων και των εντός σχεδίων πόλων οικοπέδων που κατέχει ο φορολογούμενος ή η οικογένειά του δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ για άγαμο, τα 150.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο και τα 200.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο με ένα ή δύο εξαρτώμενα τέκνα.


ΠΗΓΉ: www.newsbeast.gr

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει η Επιτροπής Περιβάλλοντος, την Τρίτη 13 Ιουνίου, ώρα 12.00

Την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017  και ώρα 12.00 μ.μ.  συνεδριάζει η  Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο Περιφέρειας Ηπείρου Πλ. Πύρρου 1 Ιωάννινα, 2ος όροφος), με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 4ου /2017 Πρακτικού της έκτακτης συνεδρίασης της Επιτροπής  Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1) Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού/Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας για την υλοποίηση του έργου: «Βελτίωση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κομποτίου Π.Ε. Άρτας» προϋπολογισμού 10.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
2) Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού/Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας για την υλοποίηση του έργου: «Εγκατάσταση προπαρασκευασμένου χλοοτάπητα, φύτευση θάμνων και εγκατάσταση αυτόματου συστήματος άρδευσης με σκοπό την συγκράτηση και την πλήρη φυτική κάλυψη επιφανειών σε αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητας της ΕΦΑ Άρτας» προϋπολογισμού 15.500,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Καλπάκι Πωγωνίου: Τελετή Αγιασμού με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου, την Τετάρτη 14 Ιουνίου, ώρα 12.00


Τελετή αγιασμού, θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την έναρξη του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στο Δήμο Πωγωνίου την Τετάρτη 14 Ιουνίου, ώρα 12.00 στο παλαιό Δημαρχείο Καλπακίου.

Συνελήφθη 17χρονη ημεδαπή για κλοπή από σπίτι στην Ανατολή Ιωαννίνων

Συνελήφθη, χθες (11-06-2017) το πρωί στην Ανατολή Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 17χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν την 17χρονη, διότι χθες το πρωί εισήλθε σε σπίτι στην Ανατολή Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό και χρυσαφικά.
Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή της κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά τους.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ρυτίδες: Πως να διαλέξετε τα κατάλληλα καλλυντικά

Η προμήθεια των κατάλληλων αντιρυτιδικών προϊόντων δεν είναι απλή υπόθεση γιατί οι διαθέσιμες επιλογές είναι τόσο πολλές ώστε συχνά δεν ξέρει κανείς τι να διαλέξει.
Ωστόσο η ζήτηση γι’ αυτά τα προϊόντα αυξάνεται διαρκώς καθώς η πιο επιτυχημένη γενιά όλων των εποχών, οι baby boomers, εννοούν να γεράσουν όσο πιο καλά (και αδιόρατα) μπορούν.
Υπολογίζεται ότι έως το 2029 όλοι οι baby boomers θα έχουν κλείσει τα  65 τους χρόνια (παγκοσμίως, τα τελευταία μέλη αυτής της γενιάς θεωρούνται όσοι γεννήθηκαν το 1964) και στο μεσοδιάστημα η παγκόσμια αγορά καλλυντικών με αντιγηραντικές ιδιότητες πιστεύεται ότι θα έχει ξεπεράσει σε ετήσια αξία τα 170 δισεκατομμύρια ευρώ.
Όπως εξηγεί ο Δρ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική), η ρυτίδωση του δέρματος προκαλείται από πλήθος βιοχημικών διεργασιών που καθορίζονται από τα γονίδιά μας και κάνουν το σώμα να φθίνει με το πέρασμα του χρόνου, ενώ καθοριστικός είναι και ο ρόλος ορισμένων συνηθειών που κυμαίνονται από την έκθεση στον ήλιο και το κάπνισμα έως την κατανάλωση ζάχαρης και το απότομο αδυνάτισμα.
Μπορούν άραγε να μας προστατεύσουν τα αντιρυτιδικά καλλυντικά; «Έως ένα βαθμό ναι, αρκεί να γίνεται σωστή επιλογή και να έχουν οι καταναλωτές ρεαλιστικές προσδοκίες», απαντά.
Ο Δρ. Μιχελάκης και η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας έχουν μερικές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν στην επιλογή σας.
1. Αρχίστε με το αντηλιακό και την ενυδατική κρέμα. Είναι δύο από τα ισχυρότερα αντιγηραντικά προϊόντα που μπορείτε να προμηθευθείτε. Χρησιμοποιώντας τα καθημερινά, θα δείτε μεγάλη διαφορά.
Φροντίστε να διαλέξετε αντηλιακό ευρέος φάσματος (να προφυλάσσει από την UVA και την UVB), με δείκτη αντηλιακής προστασίας SPF 30 ή υψηλότερο, το οποίο θα είναι ανθεκτικό στο νερό (water resistant).
Η υδατική κρέμα είναι απαραίτητη γιατί περιορίζει τις λεπτές γραμμές. Είναι τόσο αποτελεσματική, ώστε αποτελεί το «μυστικό» συστατικό πολλών αντιγηραντικών προϊόντων. Αν θέλετε να αγοράστε ενυδατική κρέμα με «ενσωματωμένο» αντηλιακό, βεβαιωθείτε ότι τα αντηλιακά συστατικά της έχουν SPF 30 ή υψηλότερο.

Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής: Η θεατρική παράσταση "Το Γεφύρι της Άρτας" θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Η Θεατρική παράσταση του Συλλόγου μας "ΤΟ Γεφύρι της Άρτας" αναβάλλεται λόγω κακοκαιρίας για την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017 & ώρα 21:00 στον ίδιο χώρο (Πλατεία Ασυρμάτου Άγιος Δημήτριος Αττικής).
Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε να ανταμώσουμε και να χορέψουμε Ηπειρωτικά με την παραδοσιακή ζυγιά "ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ"


Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής ''Το Κούγκι''

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε σπίτι στην πόλη της Άρτας

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε σπίτι στην πόλη της Άρτας.
Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 28χρονος δράστης, εμπλέκεται σε διάρρηξη – κλοπή σε σπίτι, που έγινε πρωινές ώρες της 03-04-2016 στην πόλη της Άρτας, απ’ όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ η έρευνα ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.