Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-4

 


Την ήττα γνώρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Ζωσιμάδες» από το ΠΑΟΚ με 4-0, για την 14η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Στο 29' κόρνερ από τα αριστερά ο Άκπομ πήρε την κεφαλιά η μπάλα βρήκε στον αγκώνα του Μιλιντσεάνου με τον διαιτητή να πηγαίνει στο VAR για να δει ξανά τη φάση.

Ο Κούρτιτς ευστόχησε καθώς έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία κάνοντας το 0-1 για τον ΠΑΟΚ.

Στο 44'  σέντρα από τα αριστερά με τον Σνάιντερ μέσα στην περιοχή να πιάνει το σουτ με τη μία αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Κάθετη μπαλιά προς τον Αουγκούστο στο 53' ο οποίος μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ πάνω από την εστία του Λοντίγκιν.

Στο 63' ο Ζϊβκοβιτς έγινε κάτοχος της μπάλας, δεν την έδωσε στον Λύρατζη, που έκανε την κίνηση και τη γύρισε προς τον Κούρτιτς που έκανε το σουτ με τη μία, πέρασε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λοντίγκιν και την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0 του ΠΑΟΚ.

Ο Άκπομ στο 68' έδωσε στον Αουγκούστο ο οποίος έκανε την κίνηση από τα αριστερά, σούταρε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν για το 3-0 του ΠΑΟΚ.

Ο Μπίσεσβαρ στο 89' πέρασε την κάθετη πάσα στον Άκπομ ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα για το 4-0.

ΠΑΣ Γιάννινα:

Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Σάλιακας, Μορέιρα, Γκαρντάβσκι (Σιόντης 71΄), Ντομίνγκες, Λιάσος (Λώλης 71΄), Μιλιτσεάνου  (Mπρένερ 71΄), Σνάιντερ  (Τριάδης 83΄)

ΠΑΟΚ:

Πασχαλάκης, Λύρατζης, Μιχάι, Κρέσπο (Ίνγκασον 65΄), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς (Σβαμπ 74΄), Τσιγγάρας, Μουργκ, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Άκπομ


ΕΟΔΥ: Εβδομήντα επτά θάνατοι σήμερα, 4.801 νέα κρούσματα

 


12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εβδομήντα επτά θάνατοι σήμερα  4.801 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.801, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.017.445

(ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 137 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.837 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.93 (95% ΔΕ: 0.86 - 1.02)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 77, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 19.553 θάνατοι.

Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 683 (60.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 553 (80.97%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 130 (19.03%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.632 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 353 (ημερήσια μεταβολή +8.62%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 368 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Βαριά ήττα για τον Αγροτικό Αστέρα (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Π.Α.Σ. Κράψης 0-5)


*Βαριά ήττα γνώρισε ο Αγροτικός Αστέρας  στο γήπεδο Παρακαλάμου σε εξ αναβολής αγώνας από τον Π.Α.Σ. Κράψης με 0-5.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 29΄ με κεφαλιά του Μαλλάτου Στέφανου.

Ο Νούγιας Σωκράτης με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα για τον Π.Α.Σ. Κράψης στο 66΄.

Ο Π.Α.Σ. Κράψης στο 79΄ κέρδισε πέναλτι.

Ο Ριστάνης Ευάγγελος το εκτέλεσε ο Γκόνης Σπυρίδων  έδιωξε, ο Σταμούλης στην επαναφορά σούταρε, ο Γκόνης, πάλι έδιωξε, η μπάλα έφτασε πάλι στον Σταμούλη, σούταρε ακόμα μια φορά, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, και στην τελευταία επαναφορά ο Νούγιας με σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 0-3.

Στο 86΄ ο Σταμούλης Κωνσταντίνος με κεφαλιά έκανε το 0-4.

Το τελικό   0-5 έκανε με σουτ  ο Ριστάνης Ευάγγελος στο 89'.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά:

Γκόνης Σπυρίδων, Ηλίας Μιχαήλ, Σκόρδος Κωνσταντίνος, Ζότα Romeo, Κόντος Κωνσταντίνος, Άμρο Παντελής (Τσουμάνης Παναγιώτης 46΄), Ζότα Γιοέλ, Πατσούρας Ανδρέας, Ζότα Αρσέν, Ντρουμπάλης Αναστάσιος (Τσίτος Δημήτριος 72΄), Μπενέκος Αχιλλέας

ΠΑΣ Κράψης:

Αρχοντάκης Δημήτρης, Καράσας Σταύρος, Τσίος Χρήστος, Μαλλάτος Στέφανος, Νάσιος Άγγελος, Τσάγκας Δημήτριος (Τζίμας  Παναγιώτης 82΄), Γεωργιάδης Ιάκωβος (Ριστάνης Ευάγγελος 62΄), Ζαμπέτας Ιωάννης, Νούγιας Σωκράτης,  Σταμούλης Κωνσταντίνος, Χριστακόπουλος Γεώργιος   (Παρτάλης Θωμάς 65΄)

Ξεκίνησε η απομάκρυνση των «νεκρών» πλατάνων από την πεζογέφυρα στους «Λαιμούς» στο Μαζαράκι Πωγωνίου

 


Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν και στην περιοχή του Πωγωνίου την προηγούμενη βδομάδα είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες από κορμούς δέντρων, κυρίως «νεκρών» πλατάνων να συγκεντρωθούν για μια ακόμη φορά στην πεζογέφυρα στους «Λαιμούς» στο Μαζαράκι Πωγωνίου.

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Φωτίου Αθανάσιου, του Αντιδημάρχου και υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πωγωνίου κ. Γκέκα Κωνσταντίνου  και του Προέδρου της Τ.Κ. Μαζαρακίου κ. Καγιά Χρήστου, ξεκίνησαν από εργολάβο της Περιφέρειας Ηπείρου η απομάκρυνση των «νεκρών» πλατάνων.

Ορίζοντες Ηπείρου: Συνέντευξη τύπου του κ. Σπύρου Ριζόπουλου, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, στις 11:00 π.μ.

 


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου κ. Σπύρος Ριζόπουλος θα παραχωρήσει την Πέμπτη 16/12 στις 11:00 π.μ., συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της παράταξης Ναπολέοντος Ζέρβα 2, 1ος όροφος, Ιωάννινα (Τηλέφωνο 26510 39931).

Δεκατρείς παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 59.019 έλεγχοι, από τους οποίους οι 26.662 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 229 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:

103 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

41 στη Θεσσαλονίκη,

13 στην Ήπειρο,

9 στη Θεσσαλία,

8 στη Δυτική Ελλάδα,

8 στην Κεντρική Μακεδονία,

7 στο Βόρειο Αιγαίο,

6 στην Πελοπόννησο,

4 στη Δυτική Μακεδονία,

2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

2 στο Νότιο Αιγαίο,

2 στη Στερεά Ελλάδα και

1 στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 77.981 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 74.603 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.378 των 150 ευρώ.

2 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.379 ομοειδείς παραβάσεις.

119 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Δυτική Μακεδονία

- σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος και πρόστιμο 5.000 ευρώ με επιβολή 15ημερης αναστολής λειτουργίας, για παραμονή-παροχή υπηρεσιών σε 2 πελάτες στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος που στερούνταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, καθώς και επιβολή προστίμου 300 ευρώ στους πελάτες.

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Στην Αττική, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιώτη για παραβίαση καραντίνας.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλία,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και ιδιοκτήτες καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 19 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

- 2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 17 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες και πελάτες καταστημάτων,

Στα Ιόνια Νησιά, 13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από υπάλληλο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους και καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και υπαλλήλους καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων.

Στην Δυτική Ελλάδα, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενο καταστήματος.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη και εργαζόμενο, καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας σε επιβάτες λεωφορείου.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 26.454 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.771 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( PassengerLocatorForm ) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 499 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Κυνηγετικός Σύλλογος Δελβινακίου-Πωγωνίου: Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος

 


Το Δ.Σ. και η γραμματέας του Κυνηγετικού Συλλόγου Δελβινακίου-Πωγωνίου σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα, με το καλό η Νέα Χρονιά 2022, με ευτυχία, τύχη, αγάπη και υγεία για όλο τον κόσμο απ' άκρη σ' άκρη!!!

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση (διά ζώσης) της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 π.μ.

 


Σας καλούμε στις 17 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή  και ώρα  11.00 π.μ. στη συνεδρίαση (Δια Ζώσης) της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο Περιφέρειας Ηπείρου Πλ. Πύρρου 1 Ιωάννινα, 2ος όροφος), σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 όπως ισχύει και την Αριθμ. ΚΥΑ  Δ1α/ΓΠ.οικ. 75414/3-12-2021 (ΦΕΚ Β΄ 5673)  άρθρο 1 παρ.  1 περίπτωση 8 ‘’…... Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία, χωρίς τον περιορισμό ατόμων του προηγούμενου σημείου, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9 και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων [απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των παρευρισκόμενων, αναλογία του ενός (1) ατόμου ανά πέντε (5) τ.μ., χρήση μάσκας και αντισηπτικού]…….’’. 

Σχετικά με την ως άνω ρύθμιση τα Μέλη της Επιτροπής καλούνται κατά την είσοδό τους στην αίθουσα συνεδριάσεως, να επιδεικνύουν το ανάλογο πιστοποιητικό στην Γραμματέα της Επιτροπής. 

Σε περίπτωση που με νέα ΚΥΑ μεταβληθούν οι συνθήκες διεξαγωγής των συνεδριάσεων, θα ακολουθήσει ορθή επανάληψη της πρόσκλησης για τον τρόπο διεξαγωγής της συνεδρίασης.

Θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Επικύρωση αποφάσεων 18ου/2021 Πρακτικού (με τηλεδιάσκεψη) της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.

 1.       Γνωμοδότηση , επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 7η): «Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 30.000 πτηνών πάχυνσης, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «ΔΕΜΕΝΟ» της Τ.Κ. Αγ. Γεωργίου, Δ. Ζηρού, Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου. Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο Θεόδωρος Τόλης. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου

 


Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας (ISO BOX), 09:000-15:00

Άρτα, Νοσοκομείο Άρτας, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Φιλιάτες, Δημαρχείο Φιλιατών, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Δημαρχείο Κόνιτσας, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09.00-14.00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλλακίου, Καναλλάκι, 09.00-10.30

Πρέβεζα, Παραλία Πάργας, Πάργα, 11.00-13.30.

Π.Ε.Δ. Ηπείρου: Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 13:00

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις:

α) του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ») όπως ισχύει σήμερα,

β) του άρθρου 10 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν. Π.), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν.4682/2020 (Α’ 76),

γ) του άρθρου 12 του Κανονισμού Λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου (απόφαση Δ.Σ. 40/2012 ΑΔΑ: ΒΕΦ3ΟΚΖ3-5ΦΟ),

δ) την με αρ. πρωτ. 69472/24.09.2021 (ΑΔΑ: ΨΕ3846ΜΤΛ6-0Ρ5) εγκύκλιο (αρ. εγκ. 643) με θέμα: «Σύγκλιση και λειτουργία των συλλογικών οργάνων των δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και όλες τις σχετικές εγκύκλιες οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών με μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο ανάγκης περιορισμού της διασποράς του COVID-19, σας καλούμε σε συνεδρίαση, του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 13:00, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Έγκριση Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων οικονομικού έτους 2022 της Π.Ε.Δ Ηπείρου.

Συζήτηση για την πιθανή κατάργηση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης των Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG στην Θεσσαλονίκη, μετά τη λήξη της περιόδου 2014-2020.

ΕΡΤ3: «Ο τελευταίος Σάχης της Περσίας», Ξένο Ντοκιμαντέρ, την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, στις 23:00

 


«Ο τελευταίος Σάχης της Περσίας»

Ξένο Ντοκιμαντέρ

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στις 23:00

 

Το ντοκιμαντέρ «The Last Persian Shah – Ο τελευταίος Σάχης της Περσίας» θα προβάλει η ΕΡΤ3 την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στις 23:00.

Η ταινία πραγματεύεται το αποτύπωμα που άφησε στο Ιράν το καθεστώς των Σάχηδων, μετά την Ισλαμική Επανάσταση και μέχρι σήμερα, συνδυάζοντας τη βιογραφία του Σάχη Ρεζά Παχλαβί με τις κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές και θρησκευτικές τάσεις της εποχής.

Ο Σάχης θα γινόταν 100 χρονών τον Οκτώβριο του 2019. Η ιστορία του ξεκινά με καλές ιδέες και ιδανικά και καταλήγει σε αιματηρό χάος.

Από τη μια πλευρά, βοήθησε να μεταφερθεί το Ιράν στη νεωτερικότητα.

Ο πλούτος του ήταν θρυλικός και οι γάμοι του έγιναν πρωτοσέλιδα των ταμπλόιντ για χρόνια. Από την άλλη όμως, το όνομά του αντιπροσωπεύει και μια εποχή παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βίαιης καταπίεσης και μισαλλοδοξίας.

Το ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX 14 μέρες μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3.

Metropolitan General: Πρωτοποριακή τεχνική διόρθωσης εκτεταμένης κύφωσης

 


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε ελάχιστα επεμβατική πλάγια προσπέλαση σε τρία διαδοχικά επίπεδα.
Συγκεκριμένα, ασθενής που έπασχε από θωρακική κύφωση (60o) σε συνδυασμό με την αυξημένου βαθμού οστεοπόρωση, έχοντας σαν αποτέλεσμα δυσκολία στη βάδιση και την γενικότερη κίνηση, υποβλήθηκε σε πρωτοποριακή και πιστοποιημένα για πρώτη φορά στον ελλαδικό χώρο ελάχιστα επεμβατική πλάγια προσπέλαση (XLIF) σε τρία διαδοχικά επίπεδα (Θ11-Ο2) με υλικά της NuVasive Ιnk. USA.

Την επέμβαση πραγματοποίησε ο δρ Γεώργιος Βασταρδής, Εξειδικευμένος Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης, Διευθυντής Κλινικής Ενδοσκοπικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης του Metropolitan General με την εξειδικευμένη ομάδα του.

Έγινε παρασκευή των μεσοσπονδυλίων διαστημάτων και τοποθέτηση τρισδιάστατων κλωβών 3D printing Μοdulus cages 10o μέσω ειδικού διαστολέα σε συνδυασμό με σταθεροποίηση επίσης πλάγιας προσπέλασης μέσω ειδικών χαμηλού προφίλ 3D πλακών για την αποφυγή της ανοιχτής και αιματηρής οπίσθιας προσπέλασης.

Επετεύχθη διόρθωση περί των 28o, σε πολύ λίγο διεγχειρητικό χρόνο σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους, με ελάχιστη απώλεια αίματος (75cc) και 3 τομές 3cm.

Επίσης, για την αποφυγή αστοχίας των πλάγιων βιδών στήριξης των πλακών λόγω της μεγάλης οστεοπόρωσης, τοποθετήθηκε ποσότητα ειδικού τσιμέντου σταθεροποίησης σπονδυλικών καταγμάτων.

Τέλος, καθ’όλη τη διάρκεια της επέμβασης υπήρχε εξειδικευμένος συνεχόμενος ηλεκτροφυσιολογικός έλεγχος πλάγιας προσπέλασης για την παρακολούθηση του νωτιαίου μυελού καθώς και των περιφερικών νεύρων.