Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Μ’ ένα τηλεφώνημα θα ρυθμίζονται οι οφειλές στην ΔΕΗ

Οι καταναλωτές θα μπορούν πλέον να ρυθμίζουν τις οφειλές τους προς τη ΔΕΗ μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 11770, καθώς έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία η νέα γραμμή εξυπηρέτησης.

Στόχος της εταιρείας είναι να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν πέρυσι στα υποκαταστήματα της εταιρείας, όταν προσήλθαν μαζικά πελάτες προκειμένου να επωφεληθούν από το πρόγραμμα διευκολύνσεων στην αποπληρωμή οφειλών. 
Οι διακανονισμοί παρουσιάζουν κατακόρυφη αύξηση ιδιαίτερα μετά την ενσωμάτωση στους λογαριασμούς του ρεύματος του περίφημου ΕΕΤΗΔΕ.

Παραδόθηκε προς χρήση ο κόμβος Άρτας

Έγινε σήμερα από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλο η παράδοση του κόμβου Άρτας της Ιόνιας Οδού,  όπου παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Παραβρίσκονταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. κ. Βασίλης Ψαθάς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Γιάννης Κατέρης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ιωάννης Παπαγιάννης και Παύλος Μίχας.
Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη σημασία του έργου, αλλά και στη χρησιμότητα που θα έχει για τη Βορειοδυτική Ελλάδα η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, δήλωσε και τα εξής:

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, μέλη κυκλώματος εισαγωγής και μεταφοράς, μέσω θαλάσσης, μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια

Κατασχέθηκαν πάνω από 374 κιλά κάνναβης

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), ύστερα από μεθοδική έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών, πέτυχαν τη σύλληψη μελών κυκλώματος, που σχεδίασε την εισαγωγή μεγάλης ποσότητας κάνναβης από την Αλβανία σε παραλία της Σαγιάδας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών, μέσω θαλάσσης, στην ελληνική επικράτεια.
Συγκεκριμένα, χθες (21-11-2013) το βράδυ, σε παραλία της Λωρίδας Σαγιάδας Θεσπρωτίας, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 44, 37 και 35 ετών, τη στιγμή που φόρτωναν σε φουσκωτό σκάφος, μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις δράστες είχαν μεταφέρει τα ναρκωτικά στην παραλία και επιχείρησαν να τα τοποθετήσουν στο σκάφος, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους μέσω θαλάσσης.
Στο χώρο φόρτωσης των ναρκωτικών ουσιών και σε κοντινό σημείο απόκρυψης (καβάντζα), εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν από τους αστυνομικούς συνολικά δέκα (10) σάκοι, που περιείχαν (374) κιλά και (304) γραμμάρια κάνναβης.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε επιπρόσθετα ότι σε βάρος του 35χρονου συλληφθέντα εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης της κας Ανακρίτριας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και πλαστογραφία ενώ ο ίδιος δράστης έχει απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές στο παρελθόν για υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών κατασχέθηκαν, εκτός από τα ναρκωτικά, ένα φουσκωτό σκάφος με εξωλέμβια μηχανή και ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης του κυκλώματος ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, με κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα και ναρκωτικά

Συνελήφθησαν χθες (21-11-2013) έξω από το Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας,  δύο υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 36 και 31 ετών, κατηγορούμενοι για  κατοχή κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων και ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς στο εξωτερικό, διαπίστωσαν ότι κατείχαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκαν σε άλλα πρόσωπα.
Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ελληνικές ταυτότητες  και μία ταυτότητα Ουγγαρίας  ενώ επιπρόσθετα κατασχέθηκαν και δύο συσκευασίες με ηρωίνη, βάρους (4,3) γραμμαρίων, που είχαν κρυμμένες πάνω τους.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι σε βάρος των αλλοδαπών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα  Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

14η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Νοεμβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Περίβλεπτος-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 24-11-13/15:00 μ.μ.), εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-ΑΠΟΕΛ 24-11-13/15:00 μ.μ.), εκτός έδρας η Κεφαλοβρύσου (ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου- Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 24-11-13/15:00 μ.μ.), εντός έδρας ο Α.Σ. Καλπακίου με τον ΠΑΣ Θύελλα Κατσικά (23-11-13/15:00 μ.μ.), για την 14η αγωνιστική της Α΄ ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013
ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 π.μ.
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ.

ΓΗΠΕΔΟ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 π.μ.

Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα 14ης αγωνιστικής (Α΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
Πωγωνάτος-ΑΠΟΕΛ
Δόξα Αναργύρων-ΠΑΟ Κόνιτσας
Ραφταναίοι-Πεντέλη
Δαβάκης-Αγία Μαρίνα
ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου -Κεφαλόβρυσο
Αστήρ Αμφιθέας-Σταυράκι
Αετός Πρωτόπαππας-Ζωοδόχος
Αλμυρός Βουνοπλαγίας-Αμπελόκηποι
Περίβλεπτος-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά

Αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα, με θέμα, την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη του Ελληνισμού της Ελληνικής (Βορειοηπειρωτικής) μειονότητας

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου και από τα μέλη του  Δ.Σ που είναι και μέλη της Επιτροπής Β.Η Ελληνισμού της Π.Σ.Ε, Ηλέκτρα Κίκη, Μαρίνα Τζάκου και Νίκο Ζέκη, συμμετείχε στις 21/11/2013, κατόπιν προσκλήσεως του αρμοδίου Υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα, σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο με τη συμμετοχή και του έπαρχου Λειβαδιάς Β. Ηπείρου  Κου  Ηρώδη Νταλιάνη και εδώ ελλήνων γιατρών που έλκουν την καταγωγή από την Β. Ήπειρο για να συζητήσουν το θέμα της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης του Ελληνισμού της Ελληνικής (Βορειοηπειρωτικής)  μειονότητας.
         Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, τόσο δια του Προέδρου της , όσο και δια της Ηλέκτρας Κίκη επεσήμανε ότι το θέμα που έχει ανακύψει είναι απόρροια του νόμου 4093/2012 δυνάμει του οποίου περικόπηκαν οι συντάξεις του Ο.Γ.Α. και έτσι οι απόμαχοι της ζωής της Ελληνικής μειονότητας,  πέραν του ότι οδηγήθηκαν στην πείνα  την εξαθλίωση και εν γένει στην εξόντωση κινδυνεύουν και με την κατάργηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
       Και ως εκ τούτου ζήτησαν ότι αποτελεί πρώτιστο εθνικό καθήκον και υποχρέωση της Ελληνικής πολιτείας να καταργήσει τις  διατάξεις του παραπάνω νόμου  και να αποδώσει και πάλι τις συντάξεις γιατί η υποχρέωση σ΄ αυτούς που διαφύλαξαν τις αρχές και τις αξίες του Ελληνισμού είναι μεγαλύτερη από την υποχρέωση προς τους δανειστές.
         Έτσι και μόνο θα συνεχίσουν  να έχουν σταθερά και μόνιμα ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλοι οι συνταξιούχοι που μένουν στις πατρογονικές τους εστίες.
        Άλλωστε επεσήμαναν ότι για το θέμα αυτό η θέση της Πανηπειρωτικής είναι πάγια και διαρκής και το  έχει αναδείξει με ομόφωνες αποφάσεις του συμβουλίου της, με παραστάσεις, διαμαρτυρίες και υπομνήματα σε όλους τους αρμόδιους φορείς και θα συνεχίσει  τους αγώνες της μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος.
       Ο κ. Μπέζας απάντησε ότι το θέμα αυτό είναι σοβαρό και είναι θέμα συνολικής κυβερνητικής  πολιτικής. Δεσμεύτηκε όμως ότι θα ισχύσει και για το έτος 2014 η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη σε όλους αυτούς που έγινε η περικοπή των συντάξεων.
Δεσμεύτηκε επίσης ότι σε συνεργασία με την εκεί Αρχιεπισκοπή και τους Έπαρχους  θα γίνει δωρεάν αποστολή φαρμάκων από το Υπουργείο Υγείας τα οποία θα διανέμονται από τα κοινωνικά φαρμακεία που με ευθύνη  θα οργανώσουν και θα λειτουργήσουν τα ελληνικά επαρχεία.

Αθήνα 22 Νοεμβρίου 2013

Το Γραφείο Τύπου της Π.Σ.Ε.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βορείων Προαστίων (Πεύκης), με ελεύθερη είσοδο, παρουσιάζει την θεατρική παράσταση ''Ο Καλός στρατιώτης Σβέϊκ'', της Δημοτικής Θεατρικής Σκηνής ''Βορείως'' του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, Χρυσοστόμου Σμύρνης και Ρήγα Φεραίου, Πεύκη, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013, ώρα 20:00

"Ο ΚΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΒΕΪΚ" στην Πεύκη, από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Βορείων Προαστίων (Πεύκης) και το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, με την ευγενή προσφορά του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης, από τον Ηπειρώτη Δήμαρχο Λυκόβρυσης - Πεύκης Δημήτρη Φωκιανό.
Θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, ώρα 8:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρυσοστόμου Σμύρνης και Ρήγα Φεραίου, Πεύκη) από τη Δημοτική Θεατρική Σκηνή "βορείως", του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.
Λίγα λόγια για το έργο.
Γιάροσλαβ Χάσεκ, «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ» σε διασκευή Δημήτρη Πιατά.
Δεν είναι τυχαίο που η ιστορία του καλού Στρατιώτη Σβέϊκ σχεδόν ξεκινά με τη λέξη Σεράγεβο. Η πολυεθνική Βοσνία -Ερζεγοβίνη αποτελούσε πάντα την πιο εύφλεκτη  πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης και η πρωτεύουσα της καλύτερη σκηνή για μια πολεμική πρεμιέρα. Εκεί δόθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει ο μεγάλος πόλεμος 1914-1918.


Ο μεγάλος πόλεμος που αποτέλεσε μια τετράχρονη σφαγή βάρβαρη και σουρεαλιστική. Περίπου 10 εκατ. Άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλα 20 τραυματίστηκαν σε αυτό το παράλογο θέατρο που δεν έμοιαζε με κανένα προηγούμενο πόλεμο.

Ένας πόλεμος που ξεκίνησε με την υπόσχεση της μεγαλοπρέπειας, της τιμής και της δόξας και τέλειωσε σαν μια άνευ προηγουμένου γενοκτονία, ένα χωρίς νόημα μακελειό, το οποίο συνεχίστηκε μέχρι να επέλθει η πλήρης εξάντληση γιατί κανείς δεν ήξερε πώς να το σταματήσει

Ο Χάσεκ αποδίδει τέλεια αυτό το σουρεαλιστικό κλίμα βάζοντας το Σβέϊκ του να μπερδεύει τις γραμμές του μετώπου, να περνά ανυποψίαστος τις γραμμές του εχθρού, να πιάνει ψιλή κουβεντούλα  με τον απηυδισμένο από τον πόλεμο  εχθρό του.

 Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΝΤΕΛΕΣ
Επιμέλεια μουσικής - video: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΙΑΣ
Παίζουν:
ΡΙΖΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΙΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΜΑ,  ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΟΥΛΗΣ, ΜΙΛΤΟΣ ΜΠΟΥΚΑΣ, ΠΑΝΟΣ ΣΕΝΤΕΛΕΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΙΩΓΑΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Είσοδος ελεύθερη

Έως τις 8 Μαρτίου διαδικτυακά οι διορθώσεις στο Ε9

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής «περιουσιολογίου»

Προθεσμία μέχρι τις 8 Μαρτίου 2014 έχουν περίπου 5 εκατ. φορολογούμενοι προκειμένου να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) που υπέβαλαν ηλεκτρονικά για το έτος 2011.

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής «περιουσιολογίου», του συστήματος TAXISnet που έχει τεθεί σε λειτουργία για την υποβολή των δηλώσεων Ε9 και την ηλεκτρονική ενημέρωση των φορολογούμενων σχετικά με την περιουσιακή τους κατάσταση και την εκκαθάριση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.