Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Δήμος Πωγωνίου: Ανάρτηση Προσωρινού Πίνακα Δικαιούχων Ειδικού Τέλους ΑΠΕ 1% έτους 2020

 


Σας ενημερώνουμε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Άρθρο 4 παρ. 8 της ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/48653/1597/29.05.2019 (ΦΕΚ 2172/Β/07.06.2019) σχετικά με τον Επιμερισμό  του Ειδικού Τέλους ΑΠΕ 1% σε Κοινότητες όπου λειτουργούν Σταθμοί ΑΠΕ και Υβριδικοί Σταθμοί για το έτος 2020, έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα https://apps.deddie.gr/OnePerCentReturnsRES/pages/index.html

Προσωρινό Πίνακα με τους αριθμούς παροχής των δικαιούχων οικιακών καταναλωτών ανά Κοινότητα και Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, οι οποίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στο μηχανογραφικό του σύστημα, πληρούν τα κριτήρια του Άρθρου 2 της παραπάνω Υπουργικής Απόφασης και αφορούν στις περιπτώσεις Τοπικών Κοινοτήτων με σταθμούς ΑΠΕ που περιλαμβάνονται στο απόσπασμα του Πίνακα Επιμερισμού Ειδικού Τέλους ΑΠΕ 1% έτους 2020, το οποίο δημοσιεύθηκε με την Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/62242/1800.

Παρακάλαμος: Δακτυλίωση των (μωρών) Πελαργών

 


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έγινε η  δακτυλίωση των (μωρών) Πελαργών πριν μπορέσουν τα πετάξουν.

 Ο Παρακάλαμος  είναι από τα χωριά που έχουν τις περισσότερες (οικογένειες) Πελαργών.

Δήμος Κόνιτσας: Ολοκληρώθηκε το 2ο Ποδηλατικό αντάμωμα στον Σμόλικα - Πάδες Κόνιτσας

 


Στις 17 και 18 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις Πάδες Κόνιτσας το 2ο Ποδηλατικό Αντάμωμα στο δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας τον Σμόλικα υπό την αιγίδα του Δήμου Κόνιτσας.

Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παδιωτών "Ο Σμολικας", την ομάδα του #Munti_Smolikas, την #MountainVein και σε όλους όσοι βοήθησαν στη διοργάνωση. Είναι αξιέπαινες τέτοιου είδους προσπάθειες που συμβάλλουν στην προβολή της περιοχής μας.

Από το Γραφείο Δημάρχου

ΠΗΓΗ: www.konitsa.gr

Δήμος Ζίτσας: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2023»

 

Πλημμύρισε από κόσμο η πλατεία Δημαρχείου στην Ελεούσα, το βράδυ της Κυριακής (18-06-2023), όπου με σύμμαχο τον καλό καιρό αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε η δεύτερη μέρα του 1ου φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2023» που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ζίτσας. Συμμετέχοντες και επισκέπτες απόλαυσαν ένα διήμερο μουσικοχορευτικής παράδοσης και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.

Η πρώτη μέρα του διημέρου, το βράδυ του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε σε κλειστό χώρο λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών γεγονός που δεν άφησε ασχολίαστο ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος. «Η βροχή που έπεφτε κατά την πρώτη μέρα του φεστιβάλ είναι γούρι γιατί θα ριζώσει η διοργάνωση και θα αποτελέσει θεσμό για το Δήμο» ανέφερε χαρακτηριστικά και χαιρέτησε τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων των φιλοξενούμενων Συλλόγων, που από κοινού με τα χορευτικά τμήματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ζίτσας παρουσίασαν την εξαιρετική δουλειά τους μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στην πολιτιστική παράδοση της πατρίδας μας.

Σύλλογος Γυναικών Άνω Καλαμά: Ημερήσια εκδρομή στην Πρέβεζα και στην Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων Λιθαρίου, στις 30 Ιουνίου

 


Ο Σύλλογος Γυναικών Άνω Καλαμά διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στην πόλη της Πρέβεζας και επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων Λιθαρίου, στις 30/06/2023.

Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ.

Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνείτε στο 6946676777, Σοφία Καρέτσου.

Σύλληψη αλλοδαπού για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα για τα οινοπνευματώδη ποτά, σε περιοχή των Ιωαννίνων

 


Συνελήφθη σήμερα (19-06-2023) το πρωί σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου αλλοδαπός, που κατηγορείται για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε να κινείται από Αλβανία προς το εσωτερικό της χώρας με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω προϊόντα, τα οποία δεν έφεραν σήμανση σχετικά με την τυποποίησή τους και την καταβολή δασμών:

• οινοπνευματώδες ποτό (πιθανόν τσίπουρο) βάρους -18- κιλών και

• οινοπνευματώδες ποτό (πιθανόν κρασί) βάρους -4- κιλών και 750 γραμμαρίων.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Επίσκεψη του Προέδρου και μελών του Ιδρύματος Ωνάση στην Κόνιτσα

 


Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 επισκέφθηκαν την Κόνιτσα ο Πρόεδρος  Αντώνιος Παπαδημητρίου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος Ωνάση. Παρουσία Δημάρχου και των Αντιδημάρχων περιηγήθηκαν σε αξιοθέατα της περιοχής μας και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την υπέροχη φύση μας. 

Θερμές ευχαριστίες για την επίσκεψη, που αποτελεί μεγάλη τιμή για το Δήμο μας, αλλά και για τη συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση που ήδη ξεκίνησε.

Προσβλέπουμε στη στενή και εποικοδομητική συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση προς όφελος του τόπου μας.

Από το Γραφείο Δημάρχου

ΠΗΓΗ: www.konitsa.gr

7ο Μουσικό Φεστιβάλ 20-22 Ιουνίου 2023 στην Κόνιτσα

 


7ο Μουσικό Φεστιβάλ 20-22 Ιουνίου 2023 στην Κόνιτσα.

Γιάννενα:Τι ισχύει για τους συνοδούς στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα

 


Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας κατά του κορωνοϊού (covid-19), θα ισχύουν έως και 10.07.2023 τα κάτωθι:

Οι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι συνοδοί:

• Από Δευτέρα έως Παρασκευή κρίνεται υποχρεωτική η καθημερινή διενέργεια rapid test από τους συνοδούς των ασθενών, η οποία θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο (rapid test ημερήσιας ισχύος εισόδου στο Νοσοκομείο)

• Το Σαββατοκύριακο, θα ισχύει rapid test (48 ωρών) που θα έχει διενεργηθεί την Παρασκευή, για τους συνοδούς των ασθενών, το οποίο θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο.

Υπενθυμίζουμε ότι, στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00-13:30 παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν διενέργειας rapid test, από τις μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για βαρέως πάσχοντα ασθενή, θα γίνεται συνεννόηση με τον Δ/ντη του εκάστοτε Ιατρικού Τμήματος που νοσηλεύεται για να επιτραπεί η παρουσία ενός συνοδού.

Στους συνοδούς ασθενών, δίνεται κάρτα η οποία θα επιδεικνύεται στο νοσηλευτικό προσωπικό του Ιατρικού Τμήματος και θα επιστρέφεται στο Νοσοκομείο με το εξιτήριο του ασθενούς.

Απαγορεύεται αυστηρά το επισκεπτήριο στα Ιατρικά Τμήματα του Νοσοκομείου μας.

Γιάννενα: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη

 


Στα Ιωάννινα θα βρεθεί σήμερα Δευτέρα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και συγκεκριμένα στις 18.30 το απόγευμα στον πεζόδρομο Μουλαϊμίδου και Μάρκου Μπότσαρη όπου και θα συνομιλήσει με τους πολίτες.

Αποφασίστηκε η προσωρινή απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων: επί της οδού Κ. Φρόντζου στο τμήμα από την οδό Μουλαϊμίδου έως και την οδό Χ. Τρικούπη τη Δευτέρα 19-06-2023 και από ώρα 16:00, έως πέρατος της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ιωάννινα: Συνελήφθη για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης

 


Συνελήφθη χθες (18-06-2023) το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και ακολούθως σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του, δύο συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 15,5 γραμμαρίων και 6 ναρκωτικά χάπια, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου: 10ο Ηπειρωτικό πανηγύρι την Παρασκευή 7 Ιουλίου, ώρα 20:30, στο Πάρκο Νέας Ζωής

 

Η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου διοργανώνει το 10ο Ηπειρωτικό πανηγύρι την Παρασκευή 7 Ιουλίου, ώρα 20:30,  στο Πάρκο Νέας Ζωής.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου

 


Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφόρος Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, 12:30-14:00.

46ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Κυστική Ίνωση

 


Ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι εργασίες του 46ου Ευρωπαϊκού συνεδρίου για την Κυστική Ίνωση, το οποίο φέτος πραγματοποιήθηκε στην Βιέννη της Αυστρίας από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου 2023. Περισσότεροι από 2.000 σύνεδροι από 63 χώρες, από τις ΗΠΑ, την Λατινική Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία, είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλα τα νεότερα και τις εξελίξεις στην περίθαλψη της νόσου, η οποία πλέον με τα νέα φάρμακα που λαμβάνουν οι ασθενείς, αντιμετωπίζεται καλύτερα και ουσιαστικότερα, δημιουργώντας ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις για την επαναξιολόγηση και επανεκτίμηση των πρωτοκόλλων θεραπείας και παρακολούθησης.


Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου η Vertex Pharmaceuticals Incorporated, που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στην παραγωγή και κυκλοφορία νέων φαρμάκων, που στοχεύουν στο αίτιο της νόσου και όχι μόνο στα συμπτώματα, παρουσίασε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κυστικής Ίνωσης δεδομένα, που αποδεικνύουν σημαντικά οφέλη από τη μακροχρόνια θεραπεία  των ασθενών με CFTR τροποποιητές.



 Πιο συγκεκριμένα, βάσει των ενδιάμεσων προκαταρτικών αποτελεσμάτων της μεγαλύτερης μελέτης παγκοσμίως του kaftrio® (elexacaftor/tezacaftor/ivacaftor και ivacaftor) ανευρέθηκε σταθερή βελτίωση στην πνευμονική λειτουργία, μείωση της συχνότητας αναπνευστικών παροξύνσεων λοίμωξης και χαμηλότερα ποσοστά  ενδεχόμενου μεταμόσχευσης πνεύμονα και θανάτου για άτομα με κυστική ίνωση.

Η εταιρία παρουσίασε 12 επιστημονικές περιλήψεις σχετικά με τα φάρμακα της εταιρείας για την αντιμετώπιση της πάθησης, οι οποίες ενισχύουν την χρήση των τροποποιητών της πρωτεΐνης CFTR για όλα τα επιλέξιμα άτομα με κυστική ίνωση. Τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν απέδειξαν τα μακροπρόθεσμα οφέλη της θεραπείας με CFTR τροποποιητές, καθώς και τη σημασία της όσο το δυνατόν νωρίτερα θεραπείας της υποκείμενης αιτίας της νόσου.