Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

21η αγωνιστική την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνική, εκτός η Αναγέννηση (Α.Ο. Νεοχωρόπουλου-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 28-02-24/17:00)

 


ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ

ΩΡΑ: 17:00

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνικής

Τετάρτη  28 Φεβρουαρίου 2024  

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Α.Σ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ  (16:00)

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (16:00)

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (16:00)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (16:00)

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Π.Α.Σ.ΜΕΤΣΟΒΟΥ (16:00)

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (17:00)

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (17:30)

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ (19:15)

“Κοινό των Ηπειρωτών”: Οι επιπτώσεις και οι κίνδυνοι από την Ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων

 


Συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο για τη Ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, τις επιπτώσεις και τους κίνδυνους για τα δημόσια Περιφερειακά Πανεπιστήμια και ειδικότερα για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Στη έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 27/2/2024 συζητήθηκε το θέμα που εισηγήθηκε στη συνεδρίαση η παράταξή μας «Κοινό των Ηπειρωτών και αφορά την Ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, τις επιπτώσεις και τους κίνδυνους για τα δημόσια Περιφερειακά Πανεπιστήμια και ειδικότερα για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων η κυβέρνηση επιδίδεται σε εμπόριο ελπίδας και υπόσχεται στις μη προνομιούχες λαϊκές οικογένειες «οικονομικά συμφέρουσες» σπουδές στον τόπο κατοικίας τους, ενώ οι σπουδές αυτές μπορούν να είναι δωρεάν στο δημόσιο πανεπιστήμιο.

Η δωρεάν φοίτηση στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο δεν αποτελεί απλώς μια στήριξη στους φτωχούς και στους αδυνάτους. Αποτελεί κατεξοχήν μέσο διεύρυνσης της συμμετοχής στη γνώση και επομένως μέσο καλλιέργειας, προόδου και ανάπτυξης.

Προθεσμία μέχρι την 1η Μαρτίου να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις λόγω αναδρομικών

 


Προθεσμία μέχρι την 1η Μαρτίου έχουν χιλιάδες φορολογούμενοι που έλαβαν αναδρομικά ποσά ακόμα και για 10 χρόνια πίσω, προκειμένου να τα δηλώσουν στην εφορία.

Η φορολογική διοίκηση απέστειλε μάλιστα τις προηγούμενες μέρες στους υπόχρεους φορολογούμενους μήνυμα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο μήνυμα στο οποίο αναφέρονταν τα εξής: 

"Σε περίπτωση που έως και την 01/03/2024 δεν υποβάλετε τις απαιτούμενες τροποποιητικές Δηλώσεις, η Φορολογική Διοίκηση θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για τον προσδιορισμό της φορολογικής σας υποχρέωσης, την έκδοση των σχετικών πράξεων και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

 Για πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με την παρούσα ενημέρωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική διεύθυνση: anadromika@aade.gr".

Νωρίτερα και πριν το τέλος του 2023 είχε αποσταλεί το πρώτο μήνυμα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ότι: επίκειται η έκδοση από τη Φορολογική Διοίκηση των σχετικών πράξεων και η επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων για αναδρομικά ποσά που έχουν εισπραχθεί εδώ και μια δεκαετία.

Τοποθέτηση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα Μη Κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια

 


Η ίδρυση των Μη Κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων είναι ένα θέμα που απασχολεί την Ελληνική Κοινωνία, τουλάχιστον εδώ και 20 χρόνια.

Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Υπάρχει η πλευρά που υποστηρίζει τη λειτουργία τους, υπάρχει και εκείνη της απόλυτης διαφωνίας.

Είναι όμως ένα υπαρκτό ζήτημα, που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στη λογική του «μαύρου -άσπρου». Το Νομοσχέδιο έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή και από σήμερα αρχίζει η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης στην εισήγησή τους, καλούν το Περιφερειακό Συμβούλιο να κρίνει και τη συνταγματικότητα ή μη ενός νόμου, πριν καν αυτός ψηφιστεί.

Το αν είναι παραβιάζεται ή όχι το Σύνταγμα είναι άλλοι αρμόδιοι να κρίνουν, η Βουλή, το Συμβούλιο της Επικρατείας, η Ευρωπαϊκή Ένωση κ.α.

Γιάννινα: Ταυτοποιήθηκαν, τα στοιχεία Ρουμάνας, η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση τηλεφωνικής απάτης

 


Συνεργός της, παριστάνοντας τον γιατρό, είχε καλέσει τηλεφωνικά προηγουμένως το θύμα ζητώντας χρήματα για τα έξοδα νοσηλείας της κόρης της λόγω υποτιθέμενου ατυχήματός της

Ταυτοποιήθηκαν, μετά από έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τα στοιχεία Ρουμάνας, η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση τηλεφωνικής απάτης, που έλαβε χώρα την 18-02-2024 στα Ιωάννινα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, συνεργός της κατηγορούμενης, παριστάνοντας τον γιατρό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ηλικιωμένη και αφού την ενημέρωσε ότι η κόρη της είχε δήθεν υποστεί ατύχημα συνεπεία πτώσης από σκάλα, την έπεισε να παραδώσει χρηματικό ποσό 1.950 ευρώ και 50 χρυσές λίρες για τα επικείμενα έξοδα νοσηλείας, τα οποία παρέλαβε η αλλοδαπή από το σπίτι της.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

***

Με αφορμή παρόμοια με το παραπάνω περιστατικά, όπου επιτήδειοι με διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες αποσπούν χρηματικά ποσά, με συχνότερα θύματα τους ηλικιωμένους, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου συμβουλεύει τους πολίτες:

·         να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε αγνώστους που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να μπουν στο σπίτι σας,

·         να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος (βλάβη ηλεκτρικού ρεύματος, ανελκυστήρα κ.λπ.) εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει,

·         επισημαίνεται ότι τα νοσοκομεία ή οι δημόσιες υπηρεσίες δεν στέλνουν   υπαλλήλους τους σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους για να ζητήσουν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν,

·         να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων,

·         να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν σας τηλεφωνούν άγνωστοι και προσπαθούν να σας πείσουν να τους δώσετε χρήματα, με το πρόσχημα ότι συγγενικό σας πρόσωπο έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα,

·         σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα να επιδιώκετε οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται,

·         η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι,

·         για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.),

·         σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα,

·         να ενημερώνετε τα οικεία σας πρόσωπα (του στενού και ευρύτερου συγγενικού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος) και ιδιαιτέρως τα ηλικιωμένα άτομα και να τους συμβουλεύετε προκειμένου να μην εξαπατηθούν από επιτήδειους,

·         προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, εάν έλθουν σε επαφή μαζί σας, καθώς και των οχημάτων με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών Αρχών,

·         να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.),

·         να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr ) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.

Κοινή συνεστίαση της Αδελφότητας Βησσανιωτών «Η ΑΡΕΤΗ» και Αγιοκοσμιτών «O ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ», την Κυριακή 3 Μαρτίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ»

 

Πρόσκληση

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Αδελφοτήτων Βησσανιωτών «Η ΑΡΕΤΗ» και Αγιοκοσμιτών «O ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» σας προσκαλούν στην κοινή συνεστίαση που θα γίνει την Κυριακή 3 Μαρτίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ», Λ. Αμαλίας στο Σύνταγμα.

Η παρουσία συγχωριανών και φίλων θα μας δώσει μεγάλη χαρά.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Παρακάλαμος: Καθαρισμός του κεντρικού δρόμου από τον Άγιο Βασίλη μέχρι και τα Αλώνια

 


Σήμερα 27-02-2024 προβήκαμε σε καθαρισμό του κεντρικού δρόμου από τον Άγιο Βασίλη μέχρι και τα Αλώνια και φτιάξαμε τα φρεάτια και την πόρτα στην Αγία Παρασκευή και τον Άγιο Παντελεήμονα.

Να ευχαριστήσω τους Αντιδημάρχους κ. Γκέγκα Κωνσταντίνο και τον κ. Φωτίου Θανάση για την βοήθειά τους.

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος Τ.Κ. Παρακαλάμου

Δρίβας Λ. Ανδρέας

Δείτε αν κερδίσατε στην φορολοταρία Φεβρουαρίου 2024

 


Διενεργήθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) η κλήρωση Φεβρουαρίου 2024 της φορολοταρίας.

Δείτε τα αποτελέσματα 27ης Δημόσιας Κλήρωσης για συναλλαγές Ιανουαρίου στο https://www.aade.gr/exypiretisi-enimerosi/efarmogi/miniaies-synallages-kai-lahnoi

Στην κλήρωση του Φεβρουαρίου 2024 ισχύουν οι νέες διατάξεις για την φορολοταρία και ως εκ τούτου σε κάθε μηνιαία κλήρωση αναδεικνύονται πεντακόσιοι πενήντα έξι (556) τυχεροί λαχνοί ως εξής:

– 1 που κερδίζει χρηματικό έπαθλο πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ,

– 5 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ,

– 50 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ,

Πριν από τη διενέργεια των κληρώσεων αναρτώνται σε εφαρμογή στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (aade.gr) το πλήθος των λαχνών που αντιστοιχούν σε κάθε φορολογούμενο.

Η πρόσβαση επιτυγχάνεται με τους κωδικούς του TaxisNet που διαθέτουν οι χρήστες για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Άρτας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

 


Συνελήφθη χθες (26-02-2024) το πρωί σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο σε Δ.Χ. λεωφορείο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος και εκτελούσε διεθνές δρομολόγιο, βρέθηκαν στις αποσκευές του και κατασχέθηκαν -350- ναρκωτικά χάπια.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Θέατρο Actina: Παράσταση Frida Kahlo, Με Σπασμένα Φτερά, στις 27 και 28 Φεβρουαρίου στις 21:00

 


Σήμερα και αύριο στο Θέατρο Actina μόνο για 2 παραστάσεις στις 27 και 28 Φεβρουαρίου στις 21:00 η παράσταση Frida Kahlo, Με Σπασμένα Φτερά του Ανδρέα Ζαφείρη

Η Θεατρική Ομάδα 2510 παρουσιάζει την ζωή και το έργο της θρυλικής Frida Kahlo, της Μεξικανής ζωγράφου που σημάδεψε την τέχνη με την ευφυή και μελαγχολική της φύση.

Η Φρίντα Κάλο είναι ίσως από τις πιο αναγνωρίσιμες γυναικείες μορφές. Το πρόσωπό της, πλέον, το βλέπουμε παντού. Παραμένει όμως ουσιαστικά, άγνωστη. Μέσα από τους πίνακές της, η αποτύπωση του προσωπικού της πόνου, σωματικού και ψυχικού, φαίνεται να εκφράζει τα αιώνια τραύματα της γυναικείας διαδρομής.

Η αναπηρία της και ο τρόπος που απάντησε σε αυτή, αποτελεί σύμβολο για τον τρόπο που ο σύγχρονος άνθρωπος οφείλει να αντιπαλέψει την ποικιλόμορφη «αναπηρία» που του επιβάλλεται από τον συστημικό ολοκληρωτισμό. Δίπλα σε όλα αυτά, η αντισυμβατική ζωή της, ο διάχυτος ερωτισμός της και ο απόλυτος έρωτας.

Μια συγκλονιστική παράσταση. Μια πολύπλευρη εμπειρία. Ένα ταξίδι στο χρόνο αλλά και μια ματιά στο παρόν, καθώς η πραγματική Τέχνη είναι πάντα σύγχρονη και ριζοσπαστική.

Οι τελικές ρυθμίσεις για τη δόμηση κατοικιών σε άρτια οικόπεδα άνω των 4 στρεμμάτων εκτός σχεδίου

 


Νέους κανόνες για τα άρτια οικόπεδα με «πρόσωπο» 25 μέτρα φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος

Οι νέες ρυθμίσεις που έχει ετοιμάσει το επιτελείο του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη και παρουσιάζει «Το Βήμα» θέτουν περιορισμούς στη δόμηση κατοικίας σε εκτός σχεδίου περιοχές, ώστε να μην αλλοιωθούν «παρθένες» εκτάσεις.

Δύο προϋποθέσεις

Το νέο κείμενο του νομοσχεδίου έχει σημαντικές αλλαγές, σε σύγκριση με το αρχικό το οποίο είχε παρουσιαστεί στις αρχές Ιανουαρίου στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στο «Βήμα» ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), προστέθηκαν διατάξεις με τις οποίες επιχειρείται συγκέντρωση των κτιρίων κατοικίας σε εκτός σχεδίου περιοχές όπου ήδη υφίστανται κτίρια και μάλιστα σε συγκεκριμένες αποστάσεις από αυτά, ώστε η δόμηση να μην είναι διάχυτη στον εξωαστικό χώρο.

Η νέα νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΠΕΝ, η οποία βρίσκεται ήδη στα συναρμόδια υπουργεία για υπογραφές και αναμένεται σύντομα να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, προτείνει σε άρτια εκτός σχεδίου οικόπεδα (δηλαδή άνω των 4 στρεμμάτων), με «πρόσωπο» 25 μέτρα σε αναγνωρισμένο δρόμο πλάτους τουλάχιστον 3,5 μέτρων, να επιτρέπεται να χτιστεί κατοικία, υπό δύο προϋποθέσεις. Κατ’ αρχάς, στην περιοχή θα πρέπει να προϋφίστανται τουλάχιστον δύο νομίμως υφιστάμενα κτίρια και δεύτερον, η απόσταση της νέας οικοδομής από αυτά να μην ξεπερνά τα δύο χιλιόμετρα.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου

 


Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024,  ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Βουτσαράς, Κέντρο Υγείας, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

18 ερωτήσεις & απαντήσεις σχετικά με τους κιρσούς των κάτω άκρων

 


Οι κιρσοί, αν και συχνά θεωρούνται αισθητικό πρόβλημα, μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής μας με προβλήματα υγείας με τα οποία συνδέονται. Θρόμβωση, αιμορραγία, δερματικές αλλοιώσεις, αίσθημα βάρους, κούραση, πόνος και κνησμός είναι μερικά από αυτά, ενώ γενικά η επιφανειακή φλεβική ανεπάρκεια συναντάται σχεδόν στο 30% του γενικού πληθυσμού.

Στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τους κιρσούς των κάτω άκρων απαντά ο

κ. Σοφοκλής Τραχανέλλης Αγγειοχειρουργός στο Metropolitan Hospital:

  1. Είναι μόνο αισθητικό πρόβλημα;
    Αν και ένας από τους συχνούς λόγους που κάποιος αποφασίζει να αντιμετωπίσει τους κιρσούς είναι ο αισθητικός, οι κιρσοί αποτελούν και ιατρικό πρόβλημα, λόγω των πιθανών επιπλοκών τους. Σημαντικότερες επιπλοκές είναι η θρόμβωση, η αιμορραγία και οι δερματικές αλλοιώσεις, όπως η λιποδερματοσκλήρυνση και τα χρόνια έλκη. Αυτές οι επιπλοκές σπάνια αποτελούν απειλή για τη ζωή, όμως είναι σημαντικότατες για την ποιότητα ζωής. Επίσης οι κιρσοί μπορεί να προκαλέσουν και συμπτώματα, όπως αίσθημα βάρους, κούραση, πόνο, κνησμό, μη αναστρέψιμη μελάγχρωση (μαύρισμα – μελάνιασμα) του δέρματος και άλλα.
  2. Πώς αντιμετωπίζονται;
    Η οριστική αντιμετώπιση των κιρσών είναι αμιγώς επεμβατική. Κανένα από τα μη επεμβατικά μέσα δε μπορεί να προκαλέσει ύφεση της νόσου, ούτε να εξαφανίσει τις αντιαισθητικές φλέβες.
  3. Τι εννοούμε όταν λέμε ενδαγγειακό LASER ή RF;
    Είναι οι νεότερες τεχνικές οι οποίες είναι λιγότερο επεμβατικές και φιλικές για τον ασθενή. Προσφέρουν ανώδυνη αντιμετώπιση, μικρότερη μετεγχειρητική περίοδο ανάρρωσης, γίνονται χωρίς τομές και ράμματα και έχουν εξίσου καλό αποτέλεσμα με τις κλασικές μεθόδους. Επίσης μια νεότερη εναλλακτική μέθοδος μου χρησιμοποιείται είναι η σύγκλιση της σαφηνούς με κυανοακρυλική κόλλα. Είναι ασφαλής, λιγότερο επεμβατική και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν απαιτεί καν τη χορήγηση αναισθησίας ή τη χρήση κάλτσας μετεπεμβατικά.
  4. Πόσο επώδυνη είναι η αντιμετώπιση τους;
    Με τη χρήση των καινούριων τεχνικών είναι μια επέμβαση ανώδυνη, χωρίς ιδιαίτερη μετεπεμβατική ταλαιπωρία.Η παραμονή στο νοσοκομείο είναι μόνο για μερικές ώρες και οι περισσότεροι ασθενείς δεν νιώθουν καν την ανάγκη χρήσης παυσίπονων.
  5. Είναι ασφαλείς οι επεμβάσεις στις φλέβες;
    Πρόκειται για επεμβάσεις που γίνονται κατά κόρον καθημερινά και οι σοβαρές επιπλοκές είναι σπανιότατες και εύκολα αντιμετωπίσιμες.
  6. Τα πρηξίματα στους αστραγάλους και οι πόνοι που έχω οφείλονται στους κιρσούς;