Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 14 έως τις 17 Νοεμβρίου

 


Συνολικά 71.025.985 ευρώ θα καταβληθούν σε 72.779 δικαιούχους, από τις 14 έως τις 17 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανακοίνωσή του:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

- από τις 14 έως τις 17 Νοεμβρίου 2023, θα καταβληθούν 23,8 εκατ. ευρώ σε 1.060 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ και

- στις 14 Νοεμβρίου 2023, θα καταβληθούν 225.985,00 ευρώ σε 219 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

- 22 εκατ. ευρώ σε 40.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

- 20 εκατ. ευρώ σε 23.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

- 1,5 εκατ. ευρώ σε 2.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

- 3,5 εκατ. ευρώ σε 6.500 δικαιούχους στο πλαίσιο προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

ΟΦΗ- ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

 

Η καλύτερη φετινή εμφάνιση του ΠΑΣ

Ο ΟΦΗ  και ΠΑΣ Γιάννινα στο Γεντί Κουλέ μοιράστηκαν τους βαθμούς (1-1) για την 11η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Ο Ριέρα στο 1' από τα δεξιά έκανε το γέμισμα στην περιοχή, ο Φελίπε σούταρε στα σώματα, ο Μαρινάκης ακολουθούσε και σούταρε για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 8' ο Τζίμας μετά από γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε, ο Μπάουμαν έδιωξε πριν να περάσει η μπάλα την γραμμή.

Ο Ντίκο στο 15' έκλεψε την μπάλα, έφυγε απέναντι από τον Κλέιμαν, τον πέρασε, πλάσαρε, αλλά απέκρουσε πάνω στην γραμμή ο Εραμούσπε.

Στο 18' μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Εραμούσπε πήρε την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και τον Φελίπε να διώχνει στη συνέχεια σε κόρνερ.

Ο Ριέρα στο 34' έχασε την μπάλα, η οποία έφτασε στον Τζίμα, ο οποίος έκανε το σουτ εκτός περιοχής και αστόχησε.

Στο 40' ο Σόρια μπήκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το διαγώνιο σουτ, με το πόδι έδειξε ο Μπάουμαν.

Ο Ριέρα στο 41' έκανε το γύρισμα προς τον Μεγιάδο, ο οποίος σούταρε στην κίνηση με τη μία, μπλόκαρε ο Κλέιμαν.

Στο 51' ο Μπαλάν έκανε το σουτ διαγώνια, απέκρουσε ο Μπάουμαν, στη συνέχεια ο Τζίμας σούταρε αλλά αστόχησε.

Γέμισμα στην περιοχή από τα δεξιά στο 58', ο Παμλίδης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Μπάουμαν.

Ο Ροσέρο στο 67' έκανε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, ο Παμλίδης πήρε την κεφαλιά, ο Μπάουμαν απέκρουσε.

Σουτ του Τζίμα στο 80', μετά από κακό διώξιμο του Λαμπρόπουλου, η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Σόρια στο 86΄ έκανε το γέμισμα στην περιοχή και στο δεύτερο δοκάρι ο Εραμούσπε πήρε την κεφαλιά και σκόραρε για το 1-1.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας):

Μπάουμαν, Μαρινάκης (Λάρσον 71΄), Θοράρινσον, Βούρος, Πασαλίδης, Λαμπρόπουλος (Γιαννούλης 89΄), Γκαγέγκος, Μεγιάδο, Ριέρα  (Μοσκέρα 46΄), Φελίπε, Ντίκο (Νέιρα 61΄).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος):

Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα, Τζίνο (Ροσέρο 46΄), Τζίμας, Παμλίδης, Μπάλαν.

ΕΜΥ: Με νέο έκτακτο δελτίο επικαιροποιεί το αρχικό και προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Κυριακής

 


Σύμφωνα με το  νέο έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας από το βράδυ της Κυριακής νέο καιρικό σύστημα από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει αρχικά τη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία τη Δευτέρα (13-11-2023) την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, θα επηρεαστούν:

α. Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (12-11-2023) μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (13-11-2023) το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος.

β. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (13-11-2023) μέχρι το μεσημέρι το νότιο Ιόνιο, η δυτική Στερεά, η δυτική και η νότια Πελοπόννησος, τα Κύθηρα και πιθανώς η δυτική Κρήτη.

γ. Από τις προμεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (13-11-2023) μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες η Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα οι Κυκλάδες και η ανατολική Μακεδονία.

δ. Από το απόγευμα της Δευτέρας (13-11-2023) μέχρι αργά τη νύχτα τα Δωδεκάνησα.

Διελεύσεις με βραδυπορία φάλαγγας υπερμεγεθών οχημάτων μεταφοράς τμημάτων ανεμογεννητριών

 


Από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ανακοινώνεται ότι για το χρονικό διάστημα από 13.11.2023 έως και 07.12.2023, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από Α/Κ Πεδινής 4Α (Ιόνια Οδός)  έως και Δυτικό Α/Κ Σιάτιστας 9Β θα πραγματοποιούνται διελεύσεις με βραδυπορία φάλαγγας υπερμεγεθών οχημάτων μεταφοράς τμημάτων ανεμογεννητριών.

Σύμφωνα με τις ειλημμένες αποφάσεις ρύθμισης της κυκλοφορίας από τις εμπλεκόμενες κατά γεωγραφική αρμοδιότητα Αστυνομικές Διευθύνσεις, οι διελεύσεις με βραδυπορία θα πραγματοποιούνται κατά τις ημέρες Δευτέρα έως και Παρασκευή με εκκίνηση από τον Α/Κ Πεδινής 4Α (Ιόνια Οδός)  και με τη συνοδεία αστυνομικών οχημάτων. Οι υπόψη διελεύσεις ξεκινούν μεταξύ 12.00 και 13.00.

Η εφαρμογή της βραδυπορίας γίνεται κυρίως στα τμήματα των σηράγγων και μπορεί να περιορίσει την ταχύτητα της κυκλοφορίας των οχημάτων που ακολουθούν τη φάλαγγα υπερμεγεθών οχημάτων χωρίς όμως αυτή να διακοπεί. Ζητούμε την κατανόηση των οδηγών και συστήνουμε την ιδιαίτερη προσοχή τους, στο να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμοδίων οργάνων, ρυθμίζοντας την ταχύτητα του οχήματός τους με βάση τις επικρατούσες συνθήκες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης της Εγνατίας Οδού 1077.

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για διακίνηση ναρκωτικών

 


Εντοπίστηκαν ενώ πήγαιναν να παραλάβουν ποσότητα κοκαΐνης, αποθηκευμένη σε υπαίθριο σημείο

Συνελήφθησαν χθες (10-11-2023) το βράδυ σε περιοχή της Πρέβεζας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας δύο ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών και απείθεια.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της σύλληψης, οι κατηγορούμενοι έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς την ώρα που προσέγγιζαν υπαίθριο σημείο («καβάτζα») με σκοπό να παραλάβουν ναρκωτικά, που ήταν εκεί αποκρυμμένα, και στη συνέχεια προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή, εκμεταλλευόμενοι το δύσβατο της περιοχής, πλην όμως τελικά ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Κατά την έρευνα του χώρου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους -10,7- γραμμαρίων και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ενώ κατασχέθηκε επιπλέον χρηματικό ποσό 1.282,50 ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων Δεκεμβρίου 2023

 


Οι κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνός Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν σύμφωνα με το παρακάτω χρονοδιάγραμμα:

Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 (τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα) θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών (ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ) και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών συνταξιούχων των ταμείων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ και ΔΗΜΟΣΙΟ.

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 (προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα) θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών και οι συντάξεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ και ΔΗΜΟΣΙΟ).

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023.

Αλλαγές στη συνταξιοδότηση ελεύθερων επαγγελματιών ή αγροτών με οφειλές προς τον ΕΦΚΑ

 


Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Πάνος Τσακλόγλου μίλησε για τις αλλαγές που προωθούνται σχετικά με τη συνταξιοδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών ή αγροτών με οφειλές προς τον ΕΦΚΑ.

Όπως είπε ο  κ. Τσακλόγλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1» , «σήμερα, αν ένας ελεύθερος επαγγελματίας έχει οφειλές προς τον ΕΦΚΑ έως 20.000 ευρώ ή ένας αγρότης χρωστά έως 6.000 ευρώ, τότε το χρέος του παρακρατείται από τη σύνταξή του σε 60 δόσεις»

Σύμφωνα με τον κ. Τσακλόγλου, πλέον, «με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, παρέχεται η δυνατότητα συνταξιοδότησης των μη μισθωτών, με ληξιπρόθεσμες οφειλές ασφαλιστικών εισφορών στον e-ΕΦΚΑ έως 30.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες από 20.000 ευρώ, που ισχύει σήμερα και έως 10.000 ευρώ για αγρότες από 6.000 ευρώ, αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις».

Περιφέρεια Ηπείρου: Ημερίδα με θέμα “Η αξιοποίηση των φαρμακευτικών φυτών της Ηπείρου για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων”, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, ώρα 9:10 π.μ., ξενοδοχείο Du Lac

 


Tην Τρίτη, 14/11/2023 09:10 πμ, στο ξενοδοχείο Du Lac, η Περιφέρεια Ηπείρου με την επιστημονική συνδρομή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,  διοργανώνει ημερίδα με γενικό τίτλο «Η αξιοποίηση των φαρμακευτικών φυτών της Ηπείρου για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων».

Η ημερίδα περιλαμβάνει παρουσιάσεις σε τρεις επιμέρους θεματικές ενότητες:

Στην πρώτη, θα προβληθούν τα αποτελέσματα των δράσεων της Περιφέρειας Ηπείρου στο πλαίσιο τη υλοποίησης του στρατηγικού έργου BEST – Addressing joint Agro- and Aqua – Biodiversity pressures Enhancing SuSTainable Rural Development” του Προγράμματος “Interreg VA Greece-Italy 2014-2020”.

Στην δεύτερη, θα παρουσιαστούν σημαντικές ερευνητικές εργασίες που σχετίζονται με την αξιοποίηση των φαρμακευτικών φυτών σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.  Συμμετέχουν ερευνητές από ένα σύνολο επιστημονικών πεδίων (ιατρικής, φαρμακευτικής, βιολογίας, χημείας, γεωπονίας) από πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας (ΕΚΠΑ, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων),  ερευνητικά ινστιτούτα (Ελληνικό Κέντρο θαλασσίων Ερευνών, Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών ΕΛΓΟ-Δήμητρα), το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, και το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων, ενώ θα μιλήσουν σχετικά με το θέμα και εκπρόσωποι συλλόγων δυναμικών παραγωγικών κλάδων της περιοχής μας.

Καλπάζει η ακρίβεια στα τρόφιμα-Στο 3,4% εκτοξεύτηκε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο

 


Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ στο 3,4% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, από 1,6% τον Σεπτέμβριο.

Η ακρίβεια στα τρόφιμα «έτρεξε» με ρυθμό 9,9% από 9,4% τον Σεπτέμβριο, καταδεικνύοντας ότι το ράλι των τιμών δεν έχει τέλος.

Ενδεικτικό των μεγάλων ανατιμήσεων -ιδίως στον τομέα των τροφίμων- είναι ότι καταγράφεται αύξηση 26% στα έλαια, 20,5% στα φρούτα, 12,3% στα λαχανικά και 14,3% στους χυμούς και το εμφιαλωμένο νερό και 9,1% στα λοιπά τρόφιμα.

Επιπλέον σημειώνεται αύξηση 11,8% στα φάρμακα, 10,8% στα στερεά καύσιμα, 10,5% στα αεροπορικά εισιτήρια και 10,2% σε κινηματογράφους και θέατρα.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε μόλις ένα μήνα (Σεπτέμβριος με Οκτώβριο), οι τιμές στο ελαιόλαδο «ανέβηκαν» 14,1%, στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 12,7%, στα νωπά φρούτα κατά 8%, ενώ ακολούθησαν τόσο τα αεροπορικά εισιτήρια με 4,2% όσο και το φυσικό αέριο με 3,9%.

Υπενθυμίζεται πως με βάση την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, στην Ευρωζώνη ο δείκτης τιμών έπεσε κάτω του 3%, ενώ ο ετήσιος εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ελλάδα ανήλθε στο 3,9% έναντι 2,4% τον Σεπτέμβριο και 3,5% τον Αύγουστο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Ιόνια οδό, από την Τρίτη 14 Νοεμβρίου

 


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν τον μήνα Νοέμβριο, στην Ιόνια Οδό, και πιο συγκεκριμένα στα τμήματα του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Αντιρρίου και A/K Γαβρολίμνης, καθώς και Α/Κ Αυγού και Α/Κ Εγνατίας, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών συντήρησης των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.

Ειδικότερα, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 από τις 08:00 έως και τις 20:00, θα ισχύσει ολική  διακοπή κυκλοφορίας στον κλάδο προς Ιωάννινα, στο τμήμα μεταξύ του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Αντιρρίου και A/K Γαβρολίμνης. Ταυτόχρονα, θα ισχύσει αποκλεισμός του κλάδου εισόδου του (Α/Κ) Αντιρρίου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιωάννινα.

Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Αντίρριου και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Α/Κ Γαβρολίμνης.

Επιπλέον, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 από τις 08:00 έως και τις 20:00, θα ισχύσει ολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα, στο τμήμα μεταξύ του (Α/Κ) Αντιρρίου και του Α/Κ Γαβρολίμνης.

Ταυτόχρονα, θα ισχύσει αποκλεισμός του κλάδου εισόδου του Α/Κ Αντιρρίου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιωάννινα και του κλάδου εισόδου του Α/Κ Γαβρολίμνης στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αντίρριο. Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Αντίρριου και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Α/Κ Γαβρολίμνης. Αντιστοίχως, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Γαβρολίμνης και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Αντίρριου.

Τέλος, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 από τις 08:00 έως και τις 20:00, θα ισχύει ολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα μεταξύ του Α/Κ Αυγού και Α/Κ Εγνατίας. Ταυτόχρονα θα εφαρμοστεί αποκλεισμός στον κλάδο εισόδου του Α/Κ Αυγού προς Ιωάννινα και Α/Κ Εγνατίας προς Αντίρριο.  Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί κινούνται επί της Ιόνιας Οδού με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Αυγού και θα συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τον προορισμό της επιλογής τους, μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού.

Ακολούθως, όσοι οδηγοί, κινούνται επί της Εγνατίας Οδού και επιθυμούν να εισέλθουν στην Ιόνια Οδό με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα εξέρχονται της Εγνατίας Οδού στον Α/Κ Ιωαννίνων και κινούμενοι με κατεύθυνση προς Άρτα θα εισέρχονται στην Ιόνια Οδό μέσω του Α/Κ Αυγού.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου

 


Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00.