Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Το διεθνές μαχητικό Φεστιβάλ «King Pyrros Trial» το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου


Μοναδικό θέαμα για τους λάτρεις των μαχητικών τεχνών υπόσχεται η μεγάλη αθλητική διοργάνωση «King Pyrros Trial» που διοργανώνεται από τον Αθλητικό Όμιλο Άτρωτος Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Πωγωνίου.
Το διεθνές μαχητικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου ανάμεσα σε συλλόγους των Ιωαννίνων, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Πάτρας, της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου.
Για τις ανάγκες της διοργάνωσης θα στηθούν 3 ρινγκ με τους αθλητές να χαρίζουν μοναδικές στιγμές και μεγάλες συγκινήσεις που όσους απολαύσουν από κοντά τους αγώνες.  Στόχος του Α.Ο. Άτρωτος είναι να αποτελέσει το «King Pyrros Trial» την απαρχή σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων με συμμετοχή περισσοτέρων κρατών και αθλητών και τη γνωριμία των μαχητικών τεχνών με το ευρύ κοινό.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλειος Γοργόλης συνεχάρη τον Α.Ο. Άτρωτο για τη σπουδαία διοργάνωση και επεσήμανε πως ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να ενώσει τον κόσμο.
«Ο αθλητισμός και μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις μόνο θετικό πρόσημο μπορούν να έχουν» σημείωσε.        
Ο Δήμαρχος κ. Κων/νος Καψάλης καλωσόρισε το «King Pyrros Trial» στο Δήμο Πωγωνίου που όπως δήλωσε είναι αρωγός και συμπαραστάτης στις διοργανώσεις που προάγουν τον υγιή αθλητισμό.
 «Το «Κing Pyrros Trial υπόσχεται να προσφέρει μοναδικό θέαμα στους λάτρεις του είδους. Για το Δήμο Πωγωνίου αποτελεί ένα ακόμη στοίχημα καθώς τα τελευταία χρόνια φιλοξενούμε στην περιοχή μας σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις προάγοντας τον υγιή αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα» τόνισε.
Από την πλευρά του ο  προπονητής του Συλλόγου κ. Στέφανος Αποστολάκης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Πωγωνίου για την έμπρακτη στήριξη και απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε γνώστες των μαχητικών τεχνών και μη να παρευρεθούν στους αγώνες. «Δεσμευόμαστε να παρουσιάσουμε ένα ιδιαίτερο θέαμα μέσα από τα οποία θα γνωρίσετε την ευγένεια των μαχητικών τεχνών. Πρόκειται για μία σημαντική διοργάνωση και οι αθλητές έχουν ανάγκη το χειροκρότημα και τη στήριξη όλων μας. Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, από την Αλβανία και το Μαυροβούνιο συναντώνται στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίο και μάχονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή» κατέληξε ο κ. Αποστολάκης.

Επίσκεψη του Γ.Γ. του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Ηπείρου


Τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα ενημέρωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης για ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που αφορούν την Περιφέρεια.
Τον κ. Δ. Κουτσούμπα στην επίσκεψή του στην Περιφέρεια συνόδευαν στελέχη του Κόμματος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης ο Περιφερειάρχης πρόσφερε εκδόσεις της Περιφέρειας στον Γεν. Γραμματέα του ΚΚΕ και ακολούθησαν δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε..
Ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας είπε τα εξής: Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση γνωριμίας με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον κ. Περιφερειάρχη, όπου μας έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια στην περιοχή της Ηπείρου.
Μια από τις πιο σπουδαίες περιοχές της πατρίδας μας, που έχει δυνατότητα και αναπτυξιακή και κυρίως να επιλύσει ζητήματα σε όφελος των κατοίκων, των εργαζομένων, των μισθωτών, των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων της πόλης, των γυναικών, της νεολαίας.
Και βεβαίως να κοιτάξουμε μπροστά οργανώνοντας εκ μέρους του ΚΚΕ τον αγώνα, την πάλη, τη διεκδίκηση και μέσα στη Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο και έξω από αυτή στους δρόμους του αγώνα.
Έτσι ώστε να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στον τόπο μας, να πάμε μπροστά. Ο κ. Αλεξάνδρος Καχριμάνης με τη σειρά του τόνισε: Είναι μεγάλη τιμή για την Περιφέρεια Ηπείρου που μας επισκέφθηκε για πρώτη φορά ο Γραμματέας του ΚΚΕ. Κάναμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Αναφέραμε τους στόχους που έχουμε ως Περιφέρεια Ηπείρου και συζητήσαμε για θέματα που είναι ευρύτερα, που ενδιαφέρουν πανελλαδικά αλλά και ειδικά εμάς στην Ήπειρο που ξέρετε πως έχουμε πιο δύσκολες συνθήκες λόγω της ορεινότητας και της επιπλέον δυσκολίας σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.
 Τον ευχαριστώ για την επίσκεψη.

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη συμπληρωματικών έργων εξωτερικού δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τις Τ.Κ. Παρακαλάμου, Σιταριάς, Μαυρονόρους, Ρεπετίστης και Αρετής


Ο Δήμος Πωγωνίου, προκηρύσσει με ανοικτή διαδικασία του άρθρου 27 του Ν.4412/2016 και υπό τις προϋποθέσεις του νόμου αυτού, την επιλογή αναδόχου ανάθεσης της σύμβασης για την κατασκευή του έργου: «Συμπληρωματικά Έργα Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τις Τ.Κ. Παρακαλάμου, Σιταριάς, Μαυρονόρους, Ρεπετίστης και Αρετής», συνολικού προϋπολογισμού 375.806,45 ΕΥΡΩ. 
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι χωρίς Φ.Π.Α. και η ανάδοχος εταιρεία δεν θα επιβάλλει Φ.Π.Α. επί των τιμολογίων της, ως απόρροια των προϋποθέσεων που συντρέχουν για την αντιστροφή της υποχρέωσης του άρθρου 39α του ν. 2859/2000 (ΦΕΚ 248τΑ), όπως αυτό τροποποιήθηκε με την παρ. 10 του άρθρου Ι του ν.4281/2014 (ΦΕΚ 160τ.Α).
Ο προϋπολογισμός των δημοπρατούμενων εργασιών του έργου, με βάση τη επικαιροποιημένη μελέτη με αριθμό θεώρησης 323/2010 από το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου, ανέρχεται στο ποσό των 375.806,45 ΕΥΡΩ (Δαπάνη Εργασιών, ΓΕ&ΟΕ, Απρόβλεπτα, Αναθεώρηση).
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με την χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.). 
Οι προσφορές θα υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του συστήματος, με ημερομηνία λήξης υποβολής προσφορών την 09/12/2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14.00 μ.μ

Συνελήφθησαν συνολικά (8) ημεδαποί κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων σε χωριό του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας


Στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθησαν, χθες (21-11-2019) το βράδυ, σε χωριό του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Άρτας, οκτώ (8) ημεδαποί (επτά άνδρες και μία γυναίκα), κατηγορούμενοι για παράβαση των διατάξεων της νομοθεσίας περί παιγνίων.
Ειδικότερα, διενεργήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο) σε χωριό του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, όπου διαπιστώθηκε η παράνομη διεξαγωγή του τυχερού παιχνιδιού «ζάρια».
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω γυναίκα, ως ιδιοκτήτρια του καταστήματος, είχε επιτρέψει σε επτά άτομα τη διενέργεια και τη διεξαγωγή με χρήματα του προαναφερόμενου τυχερού παιγνιδιού.
Στους χώρους του καταστήματος και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
το συνολικό χρηματικό ποσό των (1.075) ευρώ,
ένα τραπέζι,
τρία ζεύγη ζαριών,
δεκατρία πλαστικά ποτήρια.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

Γιάννενα: Δράση για την ενημέρωση των πολιτών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών


Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25η Νοεμβρίου), διοργανώνεται κοινή δράση, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας των Φύλων (ΚΕΘΙ).
Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας θα διανείμει σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό σε κεντρικά σημεία το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 κατά τις ώρες 11.00-13.00.
Στην πόλη των Ιωαννίνων, το υλικό θα διανεμηθεί στη συμβολή των οδών Μιχαήλ Αγγέλου και Μελανίδη.
Για τη δράση είναι δυνατή η δημοσιογραφική κάλυψη.
Σκοπός της κοινής δράσης είναι η διαμόρφωση ενός πλαισίου ολοκληρωμένης ενημέρωσης των πολιτών, που αποσκοπεί στην πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.
Οι πολίτες θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με το ρόλο των νέων Υπηρεσιών Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στην Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε η λειτουργία των Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας για την αρτιότερη και εξειδικευμένη διαχείριση του φαινομένου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Με χρηματοδότηση του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» η λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης


Η λειτουργία των επτά  Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που έχουν κατασκευαστεί στα Ιωάννινα, διασφαλίζεται για δύο χρόνια, χάρη στη χρηματοδότηση που θα γίνει από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020».
Τη σχετική απόφαση ένταξης της πράξης στο Ε.Π. και στον Άξονας Προτεραιότητας:   Ανάπτυξη Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση Διακρίσεων, με προϋπολογισμό 1.430.800 ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.  
Στις επτά Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα φιλοξενούνται 28 ενήλικες με κινητική, νοητική ή αισθητηριακή αναπηρία, εκ γενετής ή επίκτητη, ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν μπορούν να διαβιώσουν αυτόνομα χωρίς κατάλληλη υποστήριξη και πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις. Στα άτομα  αυτά  θα παρέχονται όλες οι δυνατότητες να ζουν με αξιοπρέπεια και πάντα ενταγμένοι στον κοινωνικό ιστό, ήτοι:  
- υπηρεσίες διαβίωσης και φροντίδας, (διαμονή, διατροφή, μέριμνα για πρόσβαση σε ιατρική και νοσοκομειακή φροντίδα, όποτε απαιτείται, μετακίνηση, κτλ), και, παράλληλα,
- υπηρεσίες οι οποίες εστιάζονται σε δραστηριότητες ψυχαγωγίας, κοινωνικοποίησης και σύνδεσης με την κοινότητα, κατάρτισης και αξιοποίησης δυνατοτήτων προς επίτευξη της κοινωνικής ενσωμάτωσης, συμπεριλαμβανόμενης της αύξησης των δυνατοτήτων πρόσβασης στην εργασία.
Απώτερος στόχος της λειτουργίας των Στεγών, είναι η πολύπλευρη κάλυψη των αναγκών των συμμετεχόντων, με τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους, την παροχή στήριξης στους ίδιους και τις οικογένειές τους και την κοινωνική τους ένταξη.  
Οι Σ.Υ.Δ. «Ελπίδα Ζωής» στεγάζονται σε έναν οικισμό που αποτελείται από 7 κατοικίες (210 τ.μ. η κάθε μία) των 4 ατόμων και ένα κοινόχρηστο κτίριο καθημερινής απασχόλησης και ψυχαγωγίας, τα οποία, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού, χρηματοδοτήθηκαν από το Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

10η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Νοεμβρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας 24-11-19/15:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2019
ΓΗΠΕΔΟ    ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 23 Νοεμβρίου  2019
Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (15:00)                  
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (15:00)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ  (15:00)
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ    (15:00)
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ (15:30)
Κυριακή 24 Νοεμβρίου  2019
Π.Α.Ο.ΚΡΥΑΣ - Α.Σ.ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:00)    
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (15:00)       
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ  (15:00)

Συνελήφθησαν δύο άτομα για απόπειρα κλοπής σκαπτικού μηχανήματος στη Φιλοθέη Άρτας


Συνελήφθησαν, χθες (21-11-2019) το μεσημέρι στη Φιλοθέη Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο άτομα, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες, χθες το μεσημέρι μετέβησαν με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στη Φιλοθέη Άρτας, όπου εκεί επιχείρησαν να αφαιρέσουν από υπαίθριο χώρο ένα σκαπτικό μηχάνημα (τσάπα), έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του μηχανήματος και συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς.
Το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

10η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Νοεμβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, με πωγωνίσιο ντέρμπι στο Κεφαλόβρυσο (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου- Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 24-11-19/15:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2019
ΓΗΠΕΔΟ   ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ     

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 23 Νοεμβρίου  2019
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ  (15:00)
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ (15:00)
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)
Κυριακή 24 Νοεμβρίου  2019
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (15:00)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:00)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ο.  ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ  (15:00)
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (15:15)               
Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ   (18:00)

Καρκίνος μαστού: Τι ρόλο παίζει η ποιότητα και η ποσότητα στη διατροφή μας;


Η ποιότητα και η ποσότητα στη διατροφή μας εκφράζεται στην κατάσταση της υγείας μας, συμβάλλοντας στη διατήρησή της ή αντίθετα συνεισφέροντας στην παθογένεια πολλών ασθενειών. 
Ο καρκίνος του μαστού, η πιο συχνή κακοήθεια στο γυναικείο πληθυσμό, φαίνεται να σχετίζεται σοβαρά με αυτή την τόσο σημαντική παράμετρο του τρόπου ζωής μας. 
Και μάλιστα, οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι διαδραματίζει ρόλο τόσο στην εκδήλωση της νόσου όσο και στην πρόγνωσή της αφού εκδηλωθεί.
 «Ο καρκίνος του μαστού είναι μια πολυπαραγοντική ασθένεια. Έχει βρεθεί ότι πέρα από τους γενετικούς λόγους, αυτούς δηλαδή που φέρουμε στα γονίδια μέσα στα κύτταρά μας, μια ποικιλία εξωγενών παραγόντων παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη και την πορεία του. Αυτοί αφορούν αφενός σε παράγοντες του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε και αφετέρου στον τρόπο ζωής που ακολουθούμε, που περιλαμβάνει τις συνήθειές μας και τις ουσίες που προσλαμβάνουμε. 
Τα ευρήματα των μελετών μάς υποδεικνύουν ότι τόσο οι σποραδικοί όσο και οι οικογενειακοί καρκίνοι του μαστού, όταν αναπτύσσονται, μπορεί να επηρεάζονται σε κάποιο βαθμό και από τις διατροφικές επιλογές», επισημαίνει η ειδική στην Ογκοπλαστική Χειρουργική του Μαστού Δρ. Παρασκευή Λιάκου. 
Για την πρόληψη της νόσου ουσιαστικά ισχύουν οι ίδιοι κανόνες που συστήνονται για την προαγωγή της καλής σωματικής υγείας, δηλαδή, η αφοσίωση σε μια διατροφή που κινείται σε δύο άξονες: προτίμηση τροφών φυτικής έναντι ζωικής προέλευσης και η αποφυγή επεξεργασμένων τροφίμων. 
Συγκεκριμένα, ποιοτικά επικεντρωνόμαστε σε λαχανικά, φρούτα, όσπρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους και ρύζι, που μπορούν να καταναλώνονται άφοβα, με μόνο περιορισμό στην ποσότητα ώστε να ελέγχεται η θερμιδική πρόσληψη και μειώνουμε δραστικά την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, που έχει επισήμως συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου του μαστού. 
Περιορίζουμε δραστικά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως τα συσκευασμένα με μεγάλη περιεκτικότητα σε συντηρητικά, τα αναψυκτικά, τα ζαχαρώδη κλπ.