Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη συμπληρωματικών έργων εξωτερικού δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τις Τ.Κ. Παρακαλάμου, Σιταριάς, Μαυρονόρους, Ρεπετίστης και Αρετής


Ο Δήμος Πωγωνίου, προκηρύσσει με ανοικτή διαδικασία του άρθρου 27 του Ν.4412/2016 και υπό τις προϋποθέσεις του νόμου αυτού, την επιλογή αναδόχου ανάθεσης της σύμβασης για την κατασκευή του έργου: «Συμπληρωματικά Έργα Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τις Τ.Κ. Παρακαλάμου, Σιταριάς, Μαυρονόρους, Ρεπετίστης και Αρετής», συνολικού προϋπολογισμού 375.806,45 ΕΥΡΩ. 
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι χωρίς Φ.Π.Α. και η ανάδοχος εταιρεία δεν θα επιβάλλει Φ.Π.Α. επί των τιμολογίων της, ως απόρροια των προϋποθέσεων που συντρέχουν για την αντιστροφή της υποχρέωσης του άρθρου 39α του ν. 2859/2000 (ΦΕΚ 248τΑ), όπως αυτό τροποποιήθηκε με την παρ. 10 του άρθρου Ι του ν.4281/2014 (ΦΕΚ 160τ.Α).
Ο προϋπολογισμός των δημοπρατούμενων εργασιών του έργου, με βάση τη επικαιροποιημένη μελέτη με αριθμό θεώρησης 323/2010 από το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου, ανέρχεται στο ποσό των 375.806,45 ΕΥΡΩ (Δαπάνη Εργασιών, ΓΕ&ΟΕ, Απρόβλεπτα, Αναθεώρηση).
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με την χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.). 
Οι προσφορές θα υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του συστήματος, με ημερομηνία λήξης υποβολής προσφορών την 09/12/2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14.00 μ.μ

Ως ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 13/12/2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09.00π.μ.
Για την συμμετοχή στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση των συμβατικών τευχών συμπεριλαμβανομένου του Τυποποιημένου Εντύπου Υπεύθυνης Δήλωσης (Τ.Ε.Υ.Δ.) στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο χώρο «ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί» της πύλης www.promitheus.gov.gr. καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Πωγωνίου www.pogoni.gr. Εφόσον ζητηθεί εγκαίρως, οι αναθέτουσες αρχές παρέχουν σε όλους τους προσφέροντες που συμμετέχουν στην διαδικασία σύναψης σύμβασης συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με τις προδιαγραφές και οποιαδήποτε σχετικά δικαιολογητικά.
Το κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή) και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης του άρθρου 95 παρ.2α. του Ν.4412/2016.
Το έντυπο οικονομικής προσφοράς των διαγωνιζομένων, που θα συμπληρωθεί από τους διαγωνιζόμενους παράγεται από την ειδική ηλεκτρονική φόρμα του (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)
Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή ενώσεις αυτών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Ε.Π.) που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ., εφόσον ανήκουν στην κατηγορία ΥΔΡΑΥΛΙΚΏΝ ή ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ που είναι εγκατεστημένα σε:
α) σε κράτος-μέλος της Ένωσης,
β) σε κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), γ) σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και δ) σε τρίτες χω>ρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γΗ της παρουσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων. Οικονομικός φορέας συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ένωσης. Οι ενώσεις οικονομικών φορέων συμμετέχουν υπό τους όρους των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 19 και της παρ. 1 (ε) του άρθρου 76 του ν. 4412/2016.
Δεν απαιτείται από τις εν λόγω ενώσεις να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή προσφοράς.
Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους δύο χιλιάδων επτακοσίων ογδόντα δύο ευρώ και είκοσι έξι λεπτών (7.516,13 €) (ποσοστό 2% επί του Προϋπολογισμού της υπηρεσίας εκτός ΦΠΑ), και ισχύος τουλάχιστον εννέα μηνών και τριάντα ημερών, από την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού.
Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι εννέα (9) μήνες από την ημερομηνία υποβολής των προσφορών.
Η   προθεσμία  εκτέλεσης  του   έργου   ορίζεται  σε  διακόσιες   σαράντα  (240) ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Προκαταβολή δεν θα χορηγηθεί.
Η προϋπολογισθείσα δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσό των 375.806,45€ ( το έργο δεν έχει ΦΠΑ) και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Φιλόδημος Ι. Η πίστωση των 375.806,45€ είναι εγγεγραμμένη στον ΚΑ 63-7312.008 του προϋπολογισμού του Δήμου Πωγωνιού.
Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πωγωνίου.

Καλπάκι, 22/11/2019
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ
***
Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβασης πριν τη διενέργεια ηλεκτρονικής κλήρωσης, για την Επιτροπή διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου εκτέλεσης του έργου με τίτλο: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚA EΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

ΘΕΜΑ:  «Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβασης πριν τη διενέργεια ηλεκτρονικής κλήρωσης, για  την επιλογή των μελών που θα συγκροτήσουν την Επιτροπή διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου εκτέλεσης του έργου με τίτλο: «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚA EΡΓΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟY ΔΙΚΤYΟΥ YΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔHΜΟΥ ΠΩΓΩΝIΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ Τ.Κ. ΠΑΡΑΚΑΛAΜΟΥ, ΣΙΤΑΡΙAΣ, ΜΑΥΡΟΝOΡΟΥΣ, ΡΕΠΕΤIΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΕΤHΣ»
ΣΧΕΤ.:   Η υπ’ αριθμ. ΔΝΣ/61034/ΦΝ 466/04.12.2017 (ΦΕΚ Β΄4841/29-12-2017) απόφαση του                Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών με θέμα: «Κατάρτιση, τήρηση και λειτουργία του                Μητρώου μελών επιτροπών διαδικασιών δημοσίων συμβάσεων έργων, μελετών και   παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών (Μη.Μ.Ε.Δ.) της     παρ. 8.(η) του άρθρου 221 του ν.4412/2016.»
    Ο Δήμος Πωγωνίου, κατ’ εφαρμογή της ανωτέρω σχετικής απόφασης, θα πραγματοποιήσει  τη διαδικασία δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης μέσω του ηλεκτρονικού μητρώου μελών επιτροπών διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων (Μη.Μ.Ε.Δ.) για την  επιλογή μελών επιτροπής διαγωνισμού έργου της παρ. 8.(η) του άρθρου 221 του ν.4412/2016.
    Συγκεκριμένα η ηλεκτρονική κλήρωση αφορά στην επιλογή υπαλλήλων ως τακτικών και αναπληρωματικών μελών, για τη συγκρότηση της Επιτροπής διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου εκτέλεσης του έργου: «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚA EΡΓΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟY ΔΙΚΤYΟΥ YΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔHΜΟΥ ΠΩΓΩΝIΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ Τ.Κ. ΠΑΡΑΚΑΛAΜΟΥ, ΣΙΤΑΡΙAΣ, ΜΑΥΡΟΝOΡΟΥΣ, ΡΕΠΕΤIΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΕΤHΣ» εκτιμώμενης αξίας 375.806,45 ΕΥΡΩ (το έργο δεν έχει ΦΠΑ), που θα διεξαχθεί σύμφωνα με:
α) τις διατάξεις του ν.4412/2016 (Α΄147)και
β) τους όρους της σχετικής διακήρυξης (ΑΔΑΜ: 19PROC005895853).
    Στην κλήρωση ανάδειξης των μελών της επιτροπής μετέχουν όλοι οι τεχνικοί υπάλληλοι σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, που είναι καταχωρημένοι στο Ηλεκτρονικό Μητρώο (Μη.Μ.Ε.Δ.) και συγκεντρώνουν τις νόμιμες προϋποθέσεις.
    Η παρούσα ανακοίνωση, σύμφωνα με την ως άνω σχετική απόφαση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, θα δημοσιευθεί στις ιστοσελίδες:
α) του Δήμου Πωγωνίου www.pogoni.gr και
β) του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών: www.ggde.gr


   Παρακαλούνται το Τμήμα Υποστήριξης Εφαρμογών & Υπηρεσιών Πληροφορικής του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και το αρμόδιο Γραφείο δημοσιοποίησης στοιχείων του Δήμου Πωγωνίου, όπως δημοσιεύσουν το παρόν στην ιστοσελίδα τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 10 του άρθρου 221 του ν.4412/2016 και στην παράγραφο 5.2.2 της υπ’ αριθμ. ΔΝΣ/61034/ΦΝ 466/04.12.2017 (ΦΕΚ Β΄4841/29-12-2017) απόφασης του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών.
     Η ηλεκτρονική κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 25/11/2019 και ώρα 08:00π.μ. μέσω της ιστοσελίδας https://mimed.ggde.gr.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ
ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΣΙΔΕΡΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ