Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Πέρασε στην επόμενη φάση ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (Α.Ε. Πραμάντων-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 1-2)

 


* Πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά και μάλιστα με ανατροπή  αφού επικράτησε στο γήπεδο  «Λέανδρος Καμηνάς» της Α.Ε. Πραμάντων με 2-1.

Οι γηπεδούχοι  άνοιξαν  το σκορ στο 7'  με κεφαλιά του Ντούκα Χρήστου.

Στο 24΄ ο Αγροτικός Αστέρας Καλαμά έφερε το ματς στα ίσα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μακρή Χρήστου.

Την ολική ανατροπή για τον Αγροτικό Αστέρα έκανε με κεφαλιά πάλι ο Μακρής  Χρήστος στο 35'.

Στο 81΄ δυνατό σουτ του Άμπρο Χρήστου η μπάλα τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μίσσα Παναγιώτη.

Α.Ε. Πραμάντων:

Μίσσας Παναγιώτης,  Χαρατσής Κωνσταντίνος (Μπίστας Χριστόδουλος  59΄), Αγγέλης Γεώργιος, Ντούκας Χρήστος, Χρύσης Ανδρέας, Γκεσούλης Ιωάννης, Γεωργονίκος Ευάγγελος, Βασιλειάδης Ελευθέριος (Κονταξής Χρήστος 34’ λ.τρ.), Μπούτζας Αλέξανδρος, Θανάσης  Κωνσταντίνος, Τσάντας Χρήστος (Μπιτχαβάς Δημήτριος 77΄).

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά:

Ζότα Γιοέλ, Άμρο Παντελής, Σκόρδος Κωνσταντίνος, Κόντος Κωνσταντίνος, Μήτσης Πέτρος, Πατσούρας Ανδρέας, Μακρής Χρήστος, Ηλίας Μιχαήλ, Ντρουμπάλης Αναστάσιος (Σιχλιμίρης Βασίλειος 87'), Ζότα Αρσέν (Δρίβας Λάζαρος 70'), Άμρο Χρήστος

Αποτέλεσμα της 1ης  Φάσης του κυπέλλου  ερασιτεχνών

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ - Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 8-0

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 0-3

Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ε.ΓΙΑΝΝΕΝΑ   0-0 (πεν: 6-7)

ΠΑΣ ΠΗΓΩΝ ΛΟΥΡOY-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 0-2

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ0-2

Α.Ε. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ 0-2

ΑΕΤΟΣ Μ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ Διακόπηκε

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ Αναβλήθηκε

ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ ΣΥΡΡΑΚΟΥ-Α.Σ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ 0-2

Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ  0-2

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ - Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 2-3

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ   7-2            

Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ - Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ   0-3 α.α.               

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ε. ΡΑΦΤΑΝΑΙΩΝ 4-2

Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 1-2

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 0-8

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Α.Ε. ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ 1-0

ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ 0-5

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 2-1

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 7-3

Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ  0-10

Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ   0-0 (4-3 πεν.)   

ΕΟΔΥ: Τριάντα τρία θάνατοι σήμερα, 1.305 νέα κρούσματα

 


14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τριάντα τρία θάνατοι σήμερα 1.305 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.305 , εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 630.784 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 143 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.111 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 33, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.466 θάνατοι.

Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 348 (63.8% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη.

To 80.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 318 (91.38%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 30 (8.62%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.087 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 192 (ημερήσια μεταβολή -0.52%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 198 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Συνελήφθη σε περιοχή του Ζαγορίου αλλοδαπός για δύο απόπειρες κλοπής σε καταστήματα

 


Ήταν προσεσημασμένος και κατά το παρελθόν είχε ταυτοποιηθεί από διάφορες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου σε ακόμη (39) υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων

Συνελήφθη προχθές (17-09-2021) νωρίς το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας αλλοδαπός, που κατηγορείται για απόπειρες κλοπής και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος αποπειράθηκε να διαρρήξει δύο καταστήματα στην Αρίστη Ζαγορίου και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας που προσέτρεξαν και τον εντόπισαν στο σημείο.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατσαβίδι και μαχαίρι.

Ακόμη, όσον αφορά την εγκληματική του δραστηριότητα κατά το παρελθόν, ο συλληφθείς είχε ταυτοποιηθεί από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου σε συνεργασία με υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Άρτας για την εμπλοκή του σε ακόμη (39) υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων.

Οι συγκεκριμένες περιπτώσεις είχαν λάβει χώρα κατά το χρονικό διάστημα από αρχές του έτους 2018 έως τον Ιούλιο του 2021 σε χωριά του Νομού Ιωαννίνων καθώς και (5) στο Νομό Άρτας.

Για τις παραπάνω υποθέσεις είχαν σχηματιστεί σχετικές δικογραφίες σε βάρος του από τις κατά τόπον αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ζαγορίου.

Όλες οι πληρωμές από τη Δευτέρα 20 έως την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου

 


Από τη Δευτέρα 20 έως την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν σε 1.139.841 δικαιούχους 568 εκατ. ευρώ.

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και υπουργείο Εργασίας αναλυτικά:

1. Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα πραγματοποιηθούν πληρωμές σε θέατρα και κινηματογράφους.

2. Από τον e-ΕΦΚΑ την περίοδο 20-24 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι ακόλουθες καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

505 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου για την καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε 1.075.000 δικαιούχους που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ και το ΑΜΚΑ των οποίων λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.

11,8 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 21.185 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας)

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη εννέα αλλοδαπών καθώς και του 26χρονου διακινητή τους

 


Στη σύλληψη εννέα (09) αλλοδαπών καθώς και του 26χρονου  διακινητή τους, προέβησαν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας του λιμένα, ως συνοδού χειριστή σκύλου βιοανίχνευσης, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου, ανάμεσα στο χώρο του φορτίου, τους εννέα (09) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.

Θανάσιμος τραυματισμός οδηγού στο 5,5 χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Άρτας

 


Σήμερα και ώρα 06.40΄ στο 5,5 χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 36χρονος ημεδαπός εκτράπηκε της πορείας του και προσέκρουσε διαδοχικά σε σταθερά σημεία, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Δέκα παραβάσεις στην Ήπειρο, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 103.063 έλεγχοι, από τους οποίους οι 57.055 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 326 παραβάσεις πραγματοποιήθηκαν 14 συλλήψεις, ως ακολούθως:

69 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 53 πρόστιμα των 300 ευρώ και 16 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

13 στη Θεσσαλονίκη,

12 στη Δυτική Ελλάδα,

10 στην Ήπειρο,

7 στην Κρήτη,

7 στη Δυτική Μακεδονία,

6 στο Βόρειο Αιγαίο,

4 στην Πελοπόννησο,

3 στα Ιόνια Νησιά,

3 στη Θεσσαλία,

2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και

2 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 68.728 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 65.815 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.913 των 150 ευρώ.

40 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

17 στην Κεντρική Μακεδονία,

10 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

10 στην Πελοπόννησο,

1 στο Βόρειο Αιγαίο και

2 στην Ήπειρο,

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 195.146 ομοειδείς παραβάσεις.

216 παραβάσεις και 14 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε 4 προσωρινά υπεύθυνους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο επιχείρησης, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- από 500 ευρώ πρόστιμο, σε καντίνα και καφέ - μπαρ, για απασχόληση υπαλλήλων χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και από 300 ευρώ πρόστιμο στους 2 υπαλλήλους για μη υποβολή rapid test,

- 1.500 ευρώ πρόστιμο, σε επιχείρηση, για απασχόληση υπαλλήλων χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και από 300 ευρώ πρόστιμο στους 3 υπαλλήλους για μη υποβολή rapid test

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, σε καταστήματα,

- 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, σε καταστήματα.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπεράριθμα άτομα σε τραπεζοκαθίσματα,

- σύλληψη και 5.000 σε άτομο, για παραβίαση καραντίνας,

- 16 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους πελάτες και ιδιοκτήτη, σε καταστήματα,

- 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από επιβάτες λεωφορείων,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, σε καταστήματα.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- σύλληψη και από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 ιδιοκτήτες καταστημάτων, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη στον εσωτερικό χώρο, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

- 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα,

- 2 παραβάσεις για μετακίνηση μέσω λεωφορείου σε επιβάτες χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικού rapid test,

Στην Ήπειρο, 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα,

Στην Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη και από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε 3 ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, πελάτες και εργαζόμενο, σε καταστήματα,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, σε καταστήματα.

Στο Νότιο Αιγαίο,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 19 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, πελάτες και ιδιοκτήτη, σε καταστήματα.

Στα Ιόνια Νησιά,

- 18 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από επιβάτες λεωφορείων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 23 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Στην Θεσσαλονίκη,

- 25.000 ευρώ πρόστιμο, σε καφέ-μπαρ, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραβίαση αναστολής λειτουργίας καταστήματος,

- 29 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Στην Κρήτη,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, σε κατάστημα,

- 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες ταξί, οχήματος και ατόμων σε εξωτερικό χώρο,

- 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Στη Θεσσαλία, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, σε καταστήματα.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες, σε καταστήματα.

Στην Πελοπόννησο, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, σε καταστήματα.

Στη Δυτική Μακεδονία,

- Σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από επιβάτες οχημάτων

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, σε κατάστημα,

- 4 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από επιβάτες λεωφορείων,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, σε καταστήματα,

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στη Κρήτη: σύλληψη και 1.500 πρόστιμο σε υπεύθυνο εκδήλωσης, για μη τήρηση αποστάσεων, μη έλεγχο κατοχής πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και μη τήρηση υποχρέωσης έκδοσης μόνο ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 12.680 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.466 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 384 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Άνοιξε η εφαρμογή υποβολής του Πόθεν έσχες

 


Έως 15 Δεκεμβρίου 2021 η προθεσμία υποβολής

 

Σε λειτουργία βρίσκεται η εφαρμογή της www.pothen.gr  για την έναρξη υποβολής «Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ) ν. 3213/2003 & Οικονομικών Συμφερόντων (ΔΟΣ) έτους 2021 (χρήση 2020)», με προθεσμία έως και τις 15 Δεκεμβρίου 2021.

Η επίσημη ανακοίνωση

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε ότι η Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης (Δ.Π.Κ.) και Οικονομικών Συμφερόντων (Δ.Ο.Σ.) 2021, στην οποία αποτυπώνονται τα έσοδα και τα οικονομικά συμφέροντα των υπόχρεων εντός του φορολογικού έτους 2020, καθώς και η περιουσιακή κατάστασή τους κατά την 31-12-2020, υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) μηνών μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ήτοι από 16-09-2021 έως και 15-12-2021.

Τονίζεται ότι μετά την παρέλευση της ως άνω προθεσμίας, επιβαρύνεστε με παράβολο για την υποβολή της οφειλόμενης ΔΠΚ.

Ωστόσο, εφόσον έχει υποβληθεί εμπρόθεσμη δήλωση, είναι δυνατή η τροποποίηση της δήλωσης αυτής εντός ενός (1) μηνός από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής.

Στην εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής www.pothen.gr , θα πρέπει να επιλέξετε με προσοχή το έτος αλλά και το είδος (αρχική – ετήσια) της δήλωσης που θέλετε να υποβάλετε καθώς η εκ παραδρομής επιλογή λανθασμένου έτους, π.χ. ΔΠΚ 2020 (αφορά το φορολογικό έτος 2019) αντί ΔΠΚ 2021 (όπως είναι το σωστό – αφορά το φορολογικό έτος 2020) ή η επιλογή Αρχικής αντί Ετήσιας Δήλωσης, δεν εκπληρώνει τη σχετική σας υποχρέωση.

Οι παιδικοί πυρετοί και η πυρετοφοβία των γονέων

 


Ο πυρετός είναι από τα συχνότερα συμπτώματα στα παιδιά, όμως αποτελεί επίπτωση υποκείμενης σοβαρής νόσου περίπου στο 1% των εξεταζόμενων παιδιών στις δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης και στο 7-8% στις μονάδες δευτεροβάθμιας φροντίδας.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια φυσιολογική και ωφέλιμη βιολογική αντίδραση του οργανισμού που ελέγχεται από το κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ), η οποία βάσει επιστημονικών δεδομένων θεωρείται ότι έχει προστατευτικό ρόλο. Οφείλεται στη δράση κυτταροκινών που παράγονται από τον μεταβολισμό του αραχιδονικού οξέος στον υποθάλαμο. Κατ’ ουσίαν, πυρετός είναι η παροδική αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, πάνω από τα στενά φυσιολογικά όρια που καθορίζονται από το θερμορρυθμιστικό κέντρο. Αποτελεί τη φυσιολογική «απάντηση» του οργανισμού σε επανατοποθέτηση του κέντρου θερμορρύθμισης σε υψηλότερο σημείο (temperature set-point), το οποίο και λειτουργεί ως θερμοστάτης. Προκειμένου η θερμοκρασία να ανεβεί στο νέο υψηλότερο σημείο θερμορρύθμισης γίνεται αγγειοσυστολή -εξού και η ωχρότητα κατά τη φάση ανόδου του πυρετού-, και ακολουθούν ρίγος και αυξημένο μυϊκό έργο για να παραχθεί θερμότητα. Αντίθετα, όταν το σημείο θερμορρύθμισης επανέλθει στα φυσιολογικά όρια, ο άρρωστος αισθάνεται θερμός, ακολουθεί αγγειοδιαστολή και εφίδρωση προκειμένου να αποβληθεί η θερμότητα, τονίζει ο κ. Γεώργιος Τσόλας, Διευθυντής Παιδιατρικής του Metropolitan Hospital.

Όσον αφορά τα φυσιολογικά όρια της θερμοκρασίας σώματος και τον καθορισμό του πυρετού, δεν υπάρχει ομοφωνία. Η θερμοκρασία διακυμαίνεται κατά τη διάρκεια του 24ώρου, με την υψηλότερη τιμή τις εσπερινές και τη χαμηλότερη τις πρώτες πρωινές ώρες. Η ημερήσια φυσιολογική διακύμανση είναι μισός βαθμός Κελσίου. Οι περισσότεροι θεωρούν ως πυρετό θερμοκρασία >38° C όταν μετράται στο ορθό, πάνω από 37,5° C στη στοματική και >37,2° C στη μασχαλιαία κοιλότητα. Ο όρος υπερπυρεξία χρησιμοποιείται για θερμοκρασία σώματος >41,5° C.

Τα κυριότερα αίτια πυρετού είναι τα λοιμώδη νοσήματα, άσηπτες φλεγμονές (πχ. νόσος Kawasaki) και άλλα σπανιότερα νοσήματα. Πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη και οι διάφοροι παράγοντες που ενδέχεται να επηρεάσουν τη θερμοκρασία του σώματος, όπως είναι η φυσική δραστηριότητα, το υπερβολικό ντύσιμο, το φαγητό, τα φάρμακα, η υψηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος, ιδίως όταν συνδυάζεται με αυξημένη υγρασία & η δεύτερη φάση του καταμήνιου κύκλου.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου

 


Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον», Ηγουμενίτσα, 09:00-17:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00

Παραλία Πρέβεζας, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-13:30.

Πρωτοποριακή τεχνική διόρθωσης σπονδυλοδεσίας σε ασθενή με προηγούμενα αποτυχημένα χειρουργεία

 


Mια ιδιαίτερα εξειδικευμένη και πρωτοποριακή, για τα ελληνικά δεδομένα, επέμβαση σπονδυλικής στήλης έλαβε χώρα στο Metropolitan General από τον Δρ. Γεώργιο Βασταρδή, MD, PhD, Χειρουργό Σπονδυλικής Στήλης, Διευθυντή Κλινικής Ενδοσκοπικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε ειδική τεχνική πλάγιας προσπέλασης στη θωρακική μοίρα με τη δημιουργία μικρών τομών σε ασθενή με εκτεταμένη σπονδυλοδεσία και θραύση των υλικών.

Ασθενής 63 ετών με σοβαρά προβλήματα στη σπονδυλική στήλη η οποία ήδη είχε υποβληθεί σε τρία αποτυχημένα χειρουργεία σπονδυλοδεσίας λόγω επαναλαμβανόμενης αστοχίας των υλικών. Συγκεκριμένα, δεν μπορούσε να περπατήσει γιατί είχαν σπάσει οι ράβδοι που στήριζαν τη σπονδυλική στήλη λόγω ελλιπούς μελέτης της εμβιομηχανικής της συγκεκριμένης σπονδυλικής στήλης και προεγχειρητικού σχεδιασμού της σπονδυλοδεσίας.

Μετά από ενδελεχή μελέτη της εκτεταμένης σπονδυλοδεσίας, πραγματοποιήθηκε πλάγια προσπέλαση για τη διόρθωση του sagittal balanced (οβελιαίας ισορροπίας) στο επίπεδο Θ12-Ο1 της σπονδυλικής στήλης. Επίσης, για τις αυξημένες ανάγκες του χειρουργείου, για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ο 3D printed διασωματικός κλωβός Modulus XL σταθεροποιημένος με μόνη πλάκα πλάγιας τοποθέτησης για καλύτερη ευκρίνεια και την ακρίβεια εντοπισμού τοποθέτησης της πλάκας, επιτυγχάνοντας ένα άρτιο χειρουργικό αποτέλεσμα.