Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Δήμος Πωγωνίου: Δημοπράτηση έργου «Κατασκευή Τοίχων Αντιστήριξης Δήμου»

 


Ο Δήμος Πωγωνίου, προκηρύσσει με ανοικτή διαδικασία του άρθρου 27 του Ν.4412/2016 και υπό τις προϋποθέσεις του νόμου αυτού, την επιλογή αναδόχου

ανάθεσης της σύμβασης για την κατασκευή του έργου: «Κατασκευή Τοίχων Αντιστήριξης Δήμου», συνολικού προϋπολογισμού 120.000,00 ΕΥΡΩ (με Φ.Π.Α.24%).

Ο προϋπολογισμός των δημοπρατούμενων εργασιών του έργου, με βάση τη μελέτη με αριθμό θεώρησης 11/2022 από το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου, ανέρχεται στο ποσό των 96.774.19 ΕΥΡΩ χωρίς Φ.Π.Α. (Δαπάνη Εργασιών, ΓΕ&ΟΕ, Απρόβλεπτα, Αναθεώρηση).

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με την χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.). 

Οι προσφορές θα υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr  του συστήματος, με ημερομηνία λήξης υποβολής προσφορών την 10/06/2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00 μ.μ..

Ως ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 17/06/2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09.00 π.μ.

Περισσότερα: https://www.pogoni.gr/index.php/home/item/3286-dimopratisi-ergou-kataskevi-toixon-antistiriksis-dimou

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής- Ενημέρωση για πρώην Κλειστό Ξιφασκίας

 


Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο  (Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.) του έργου «Κατασκευή κιβωτίου όμβριων, προστατευτικές εργασίες και ασφαλτόστρωση τμήματος οδού πρόσβασης προς Μπεστιά», προϋπολογισμού 1.186.000 ευρώ.

Επίσης προσωρινό ανάδοχο (Λάμπρο Ε. Γεωργούλα) ανέδειξε και για το έργο:  «Αντικατάσταση Στέγης Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πολυδρόσου», προϋπολογισμού € 48.000. 

Επίσης, μεταξύ άλλων, ενέκρινε τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση έργων για τις «επούλωση οπών στους ασφαλτοτάπητες του επαρχιακού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού  74.400 €,  και για την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση επαρχιακού οδικού δικτύου» Π.Ε. Άρτας προϋπολογισμού € 90.000.

Με διαφάνεια και νομιμότητα η αποσυναρμολόγηση και μεταφορά του πρώην Ξιφασκίας

H Περιφέρεια Ηπείρου μόνο κέρδη έχει από την απόκτηση των λειτουργικών τμημάτων του πρώην Ολυμπιακού Κλειστού Γηπέδου Ξιφασκίας Ελληνικού και της αίθουσας του προπονητηρίου- γυμναστηρίου υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενημερώνοντας σήμερα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι  έχουν υπογραφεί δύο συμβάσεις  με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ Α.Ε.,  με  συνολικό τίμημα με ΦΠΑ για την καθεμία 1.227.000 ευρώ και αφορούν τις εργασίες αποξήλωσης, αποσυναρμολόγησης, ταξινόμησης και καταγραφής των επιμέρους λειτουργικών μερών της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων – ξιφασκίας και της αίθουσας προπονητηρίου – γυμναστηρίου από το χώρο της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Και στις δύο συμβάσεις προβλέπεται ρητά ότι  η αποσυναρμολόγηση αφορά στο σύνολο του φέροντος μεταλλικού οργανισμού και ότι δεν περιλαμβάνονται στα υλικά η οροφοκάλυψη, η πλαγιοκάλυψη, οι αεραγωγοί κλιματισμού και εξαερισμού, οι συρόμενες πόρτες και οι εσωτερικές θύρες.

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση καταστήματος κοινότητας Ριαχόβου-Δ.Ε Άνω Καλαμά

 


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΡΙΑΧΟΒΟΥ-Δ.Ε ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Έχοντας υπόψη:

α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)

β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)

γ) το Ν. 3852/2010

δ) την αριθ. 42/2022 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης

ε) την 121/2022 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση καταστήματος που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:

Περιγραφή ακινήτου:

Ισόγειο δημοτικό κατάστημα  εμβαδού 73,02 m2 , αποτελείται από ένα μεγάλο ενιαίο χώρο και WC με Α.Τ.ΑΚ. : 01217173169. Διαθέτει στέγαστρο 28,30m2 και υμιυπαίθριο χώρο 14,50m2 . Το κτίριο βρίσκεται τοποθετημένο στο νότιο ανατολικό τμήμα του οικοπέδου ιδιοκτησίας Κοινότητας Ριαχόβου. Συνορεύει νότια, ανατομικά και δυτικά με κοινοτικούς δρόμους και όμορες ιδιοκτησίες και κοινοτική έκταση.

2. Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:

Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, θα διεξαχθεί στην έδρα του Δήμου ενώπιον της επιτροπής δημοπρασιών που συγκροτήθηκε με τις α)158/21 (ΑΔΑ: Ψ63ΓΩ1Ω-ΦΨ9) Α.Δ.Σ  και β) 13/22 (ΑΔΑ:90ΞΞΩ1Ω-77Υ) Α.Δ.Σ.  Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή διενέργειας δημοπρασιών εκμίσθωσης ακινήτων, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.

Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη.

ΕΟΔΥ: Δεκατρείς θάνατοι σήμερα, 4.048 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 141.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δεκατρείς  θάνατοι σήμερα, 4.048 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 4.048.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.436.046 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 405 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 133.752(3.7% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 13, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.756 θάνατοι.

Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 141 (64.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 έτη. 

To 92.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 66 (46.81%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 75 (53.19%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.674 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 94 (ημερήσια μεταβολή -3.09%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 86 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού αγρού Κοινότητας Βροντισμένη (θέση Λόγγος)

 


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΓΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΡΟΝΤΙΣΜΕΝΗ (ΘΕΣΗ ΛΟΓΓΟΣ) ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Έχοντας υπόψη:

α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)

β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)

γ) το Ν. 3852/2010

δ) την αριθ. 41/2022 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης

ε) την 120/2022 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση δημοτικού αγρού που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:

ΑΡΘΡΟ 1) Περιγραφή των εκτάσεων:

Ποτιστικός αγρός εκτάσεως δέκα τριών στρεμμάτων (13 στρ.) περίπου που βρίσκεται στη θέση «Λόγγος» της Κοινότητας  Βροντισμένης.

ΑΡΘΡΟ 2) Τρόπος Διενέργειας της Δημοπρασίας

Η δημοπρασία είναι πλειοδοτική ,φανερή και προφορική και θα διεξαχθεί την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ’ όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται στα πρακτικά.

Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αυτή μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων: Δελτίο τύπου για πάρκο υψηλής τεχνολογίας και τη μεταφορά του προκάτ κλειστού

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων

ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ

 

Η περιφερειακή αρχή της περιφέρειας Ηπείρου με μια προχειρότητα άνευ προηγουμένου και χωρίς ουσιαστικό σχεδιασμό προχωρά στον υλοποίηση δύο έργων με κόστος πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Το πρώτο έργο αφορά τη δημιουργία πάρκου υψηλής τεχνολογίας προϋπολογισμού 40 εκατομμυρίων ευρώ, με ένα μέρος της χρηματοδότησης να καλύπτεται από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά με ένα μεγάλο μέρος να πρέπει να καλυφθεί με  δανεισμό της περιφέρειας μέσω της «Αναπτυξιακής Ηπείρου». Ένα άλλο πολυδάπανο έργο είναι αυτό της μεταφοράς του πρώην κλειστού ξιφασκίας από το Ελληνικό το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα και των δύο έργων είναι η έλλειψη διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και τους εμπλεκόμενους φορείς, ο ανεπαρκής σχεδιασμός και η απουσία μελετών.

Για το πάρκο υψηλής τεχνολογίας δεν πραγματοποιήθηκε καμία δημόσια διαβούλευση και δεν υπήρξε η επιστημονική προσέγγιση που απαιτεί ένα τόσο σημαντικό έργο για τον τόπο και τους νέους ανθρώπους. Το πάρκο σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή σχεδιάζεται για δύο μεγάλες εταιρίες. Αυτό από μόνο του, θέτει περιορισμούς στην πρόσβαση άλλων επιχειρήσεων και  συνεργατικών σχημάτων. Φαίνεται ότι απουσιάζουν από τη φιλοσοφία και την κουλτούρα της περιφερειακής αρχής οι έννοιες της ισότιμης πρόσβασης των τοπικών επιχειρήσεων και συνεργατικών ομάδων σε ένα δημόσιο τεχνολογικό πάρκο.

Δήμος Πωγωνίου: Νέο μεγάλο έργο οδοποιίας σε χωριά και οικισμούς της Δημοτική Ενότητας Άνω Καλαμά

 


Στη δημοπράτηση ενός ακόμη μεγάλου έργου οδοποιίας προχώρησε ο Δήμος Πωγωνίου με σκοπό τη βελτίωση της λειτουργικότητας του οδικού δικτύου και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Η Β’ φάση του έργου «Βελτίωση οδοποιίας - Ασφαλτοστρώσεις – Τσιμεντοστρώσεις», προϋπολογισμού 388.500€,  αφορά την εκτέλεση εργασιών σε δώδεκα (12) χωριά και οικισμούς της Δημοτική Ενότητας Άνω Καλαμά και συγκεκριμένα στις Κοινότητες και τους Οικισμούς: Αρετής, Βροντισμένης, Ιερομνήμης, Καταρράκτη, Κουκλιών, Μαζαρακίου, Μαυρονόρους, Παϊδονιάς, Παρακαλάμου, Ρεπετίστης, Ριαχόβου και Σιταριάς.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την Α’ Φάση του έργου υλοποιήθηκαν εργασίες βελτίωσης των υφιστάμενων υποδομών σε 47 συνολικά Κοινότητες ενώ το πρόγραμμα των εκτεταμένων έργων οδοποιίας θα συνεχιστεί και στα υπόλοιπα χωριά ώστε το οδικό δίκτυο να είναι ασφαλές και βελτιωμένο σε όλο το μήκος και πλάτος του Δήμου Πωγωνίου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Περιφέρεια Ηπείρου: ΜΠΕ για το έργο-Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 40.000 πτηνών πάχυνσης με υδρογεώτρηση

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ανακοινώνει και Προσκαλεί

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθ. 19 του Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209/Α΄) σε συνδυασμό με τις διατάξεις της ΚΥΑ 1649/45/2014 (ΦΕΚ 45/Β’), τους πολίτες (κοινό, ενδιαφερόμενο κοινό) και φορείς εκπροσώπησής τους (οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, Ποιότητας Ζωής, Συμβούλιο Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας), να λάβουν γνώση και να διατυπώσουν γραπτές απόψεις (σύμφωνα με το έντυπο υπό στοιχεία Δ11, που περιλαμβάνεται στο παράρτημα Α της προαναφερόμενης ΚΥΑ) στα πλαίσια της έναρξης δημόσιας διαβούλευσης, επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατηγορία Α1, ομάδα 7η ,α/α 1) του έργου:«Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 40.000 πτηνών πάχυνσης με υδρογεώτρηση (160 ισοδύναμα), η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στο αγροτεμάχιο 203 Αναδασμού Βασιλικού- Γεροπλάτανου-Αγίου Μηνά του Δ. Πωγωνίου/ Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου).

Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο κος Απόστολος Καπακλής.

Ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας δημοσιοποίησης ορίζεται η 25- 05-2022 και ημερομηνία λήξης αυτής η 06- 07 -2022.

Ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας για την κατάθεση γραπτών απόψεων των πολιτών και των φορέων εκπροσώπησής τους ορίζεται η 27-05-2022 και ημερομηνία λήξης αυτής η 01-07-2022

Αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας είναι η Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ηπείρου.

Δήμος Πωγωνίου: Τέλη ύδρευσης για Μαζαράκι, Κτίσματα και Κρυονέρι


Εκδόθηκαν τα τέλη ύδρευσης Κοινότητας Μαζαρακίου για το Α' και Β' Εξάμηνο 2021 καθώς και για τις Κοινότητες Κτισμάτων και Κρυονερίου για το Α' Εξάμηνο 2021, με ημερομηνία λήξης 30-6-22. 

Παραβάσεις την Τετάρτη 25 Μαΐου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 95.013 έλεγχοι, από τους οποίους οι 65.722 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 8 παραβάσεις, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν 18 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις, με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στη Δυτική Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 106.357 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 102.593 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.764 των 150 ευρώ.

6 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Στερεά Ελλάδα, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Στην Κρήτη, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 35.610 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.044 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (μέσω τηλεδιάσκεψης), την Πέμπτη 26 Μαΐου, ώρα 09:30


 Την 26-05-2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 09:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 1 της Π.Ν.Π. (ΦΕΚ Α’55/11-03-2020) η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του Ν.4682/2020 (ΦΕΚ Α΄76), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1.  Έγκριση του Πρακτικού 2/19-05-2022 της από 01-04-2022 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αντικατάσταση Στέγης Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πολυδρόσου», προϋπολογισμού € 48.000,00 με ΦΠΑ.

2. Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες επούλωσης οπών στους ασφαλτοτάπητες του επαρχιακού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου (παροχή υπηρεσιών)», προϋπολογισμού 74.400,00 € με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

3.  Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – βελτίωση οδού Ιωαννίνων – Κόνιτσας», αναδόχου «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.», μέχρι την 31-10-2022.

4. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – βελτίωση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας», αναδόχου «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.», μέχρι την 31-10-2022.

5.  Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Τ.Δ. Παρακαλάμου του Δήμου Άνω Καλαμά (νυν Πωγωνίου), αναδόχου «ΣΥΡΜΕΤ Α.Ε.», μέχρι την 26-04-2023.

6.  Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας υλοποίησης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια σωλήνων πολυαιθυλενίου PΕ /DN 500-ND=12,5 Atm για την αντικατάσταση κεντρικού αγωγού άρδευσης αρμοδιότητας ΤΟΕΒ Λάμαρης Πρέβεζας», αναδόχου «τ.ε.μ.α. ΚΑΜΙΝΑΡΗΣ Α.Ε.», μέχρι την 15-06-2022.

"Τοπολατρεία" Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας

 


Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος σε μια προσπάθεια να προάγει τη δημιουργική ικανότητα των πολιτών της επικράτειας και ταυτόχρονα να προβάλει τις

ιδιαιτερότητες κάθε τόπου της χώρας μας, προκήρυξε τον διαγωνισμό "Τοπολατρεία, μια ιστορία αγάπης για τον τόπο μου".

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται με τρεις φωτογραφίες, τις οποίες μπορεί να έχουν τραβήξει ακόμη και με το κινητό τους, να πείσουν μια επιτροπή δημιουργών, ότι η δική τους αγάπη προβάλλει πειστικότερα, καλλίτερα και εντυπωσιακότερα τον τόπο τους. 

Ο νικητής του διαγωνισμού θα κληθεί να γράψει και να σκηνοθετήσει ένα promo (διαφημιστικό 3 ́λεπτης διάρκειας) σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, με τίτλο "ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ" που θα σταλεί σε όλα τα φεστιβάλ τουριστικής και πολιτιστικής θεματολογίας και φυσικά σε όλα τα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ανά την υφήλιο.

Στόχος των δημιουργών θα πρέπει να είναι να κινήσουν το ενδιαφέρον τόσο των συμπατριωτών τους, όσο και των αλλοδαπών και να τους κάνουν να επισκεφθούν τον τόπο τους ή και να θελήσουν να μάθουν την ιστορία του.

Για περισσότερες λεπτομέρειες: https://senariografoi.gr/gr/news/stories/i1506/

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 26 Μαΐου

 


Την Πέμπτη 26 Μαΐου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:30

Άρτα, Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, 08:30-15:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-16:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 09:00 – 13:30

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00.

Γυροειδής αλωπεκία ή τριχοφάγος: Αίτια, συμπτώματα και αντιμετώπιση

 


Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του ατόμου επιτίθεται στους θύλακες της τρίχας, εμφανίζεται ένα είδος τριχόπτωσης, το οποίο ονομάζεται γυροειδής αλωπεκία. Επηρεάζει με την ίδια συχνότητα και τα δύο φύλα, παρόλα αυτά είναι συνηθέστερο σε παιδιά και εφήβους.

Ποια είναι τα αίτια:

«Η γυροειδής αλωπεκία αποτελεί ένα αυτοάνοσο νόσημα και είναι συχνότερο σε ανθρώπους που έχουν κληρονομική προδιάθεση, ειδικά σε άτομα με ήδη υπάρχουσες αυτοανοσίες (λεύκη, hashimoto, νόσο Addison, αυτοάνοση πολυενδοκρινοπάθεια, ατοπική δερματίτιδα).

Άλλοι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν στη γυροειδή αλωπεκία είναι:

·         Μακροχρόνιο στρες

·         Τοπικός τραυματισμός

·         Λοίμωξη

·         Ορμονικές διαταραχές

·         Χημικές ουσίες

·         Αλλεργικές αντιδράσεις

·         Εποχιακές μεταβολές», εξηγεί ο κ. Κωνσταντίνος Μηλεούνης, Διευθυντής Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος στο Metropolitan Hospital.

Ποια είναι τα συμπτώματα:

·         Τμηματική απώλεια μαλλιών: Ένα ή περισσότερα, στρογγυλά, λεία, γυμνά σημεία σαν ένα κέρμα. Συνήθως η τριχόπτωση εντοπίζεται στο τριχωτό της κεφαλής αν και μπορεί να περιλαμβάνει φρύδια, βλεφαρίδες, γένια, κλπ.

·         Εκτεταμένη απώλεια μαλλιών: Μερικοί ασθενείς γίνονται φαλακροί, άλλοι χάνουν όλες τις τρίχες του σώματός τους, αν και σπάνια, και άλλοι έχουν ένα σημείο με απώλεια μαλλιών στο πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής.

·         Προβλήματα νυχιών: Μπορεί να παρουσιάσουν μικρά εντυπώματα, λευκές κηλίδες ή γραμμές, να είναι τραχιά ή λεπτά και να σπάνε. Μερικές φορές οι αλλαγές των νυχιών είναι το πρώτο ή και το μοναδικό σημάδι της γυροειδούς αλωπεκίας.