Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Σύλλογος Ηπειρωτών Γαλατσίου: «Ηπειρώτικο αντάμωμα 2018», τη Παρασκευή 22 Ιουνίου, ώρα 21.00, στο Παλαί Γαλατσίου, έναντι Άλσους Βέικου, με τη κομπανία του Θωμά Χαλιγιάννη

Δείτε αν κερδίσατε στη λοταρία των αποδείξεων


Το απόγευμα της Τρίτης 29 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στην οποία συμμετείχαν οι αποδείξεις που έγιναν με πλαστικό χρήμα ή ηλεκτρονικά, τον μήνα Απρίλιο.
Από την κλήρωση αναδεικνύονται 1.000 τυχεροί που κερδίζουν από 1.000 ευρώ.
Tα λεφτά είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα στο σύνολό τους.
Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν στο  https://www.aade.gr/menoy/meniaies-synallages-kai-lachnoi   για τα αποτελέσματα της κλήρωσης, μέσα από την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Μετά την είσοδό τους σε αυτήν, θα πρέπει να πατήσουν κλικ στην ένδειξη  Δημόσιες Κληρώσεις, και μετά, με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXIS, να μπουν στην ειδική εφαρμογή που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της κλήρωσης.

Φοινίκι Φιλιατών Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί οι οποίοι μετέφεραν οργανωμένα με δύο οχήματα, μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών


Στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών οργανώθηκε σήμερα στο Φοινίκι Φιλιατών Θεσπρωτίας αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι μετέφεραν οργανωμένα με δύο οχήματα, μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών


Κατασχέθηκαν -198- κιλά και -980- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -69- γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), -2- αυτοκίνητα και -4- κινητά τηλέφωνα

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας , οδήγησαν στη σύλληψη δυο ημεδαπών, ηλικίας 50 και 51 χρονών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, σήμερα (29-05-2018) το πρωί, συνελήφθησαν στην Επαρχιακή Οδό Φιλιατών-Κεραμίτσας Θεσπρωτίας (διασταύρωση Φοινικίου), οι δύο προαναφερόμενοι.
Ειδικότερα, ο 60χρονος μετέφερε με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας, -167- ανισοβαρή δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -198- κιλών και -980- γραμμαρίων καθώς και ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), βάρους -69- γραμμαρίων, ενώ ο 51χρονος, ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, λειτουργούσε ως προπομπός του πρώτου οχήματος και ενημέρωνε τον 60χρονο για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.
Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, για υποθέσεις ναρκωτικών, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα υπηκόων τρίτων χωρών και τους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
-198- κιλά και -980- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
-69- γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),
δύο οχήματα,
τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Αφιέρωμα στον Κώστα Κρυστάλλη από την Ομοσπονδία Τζουμερκιωτών και την Εταιρία Ελλήνων λογοτεχνών, την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Η Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, παρουσιάζει το αφιέρωμα «Μετανάστευση, ξενιτιά, μνήμη, τραγούδι», τη Δευτέρα 4 Ιουνίου

Η Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και τον Επιστημονικό Σύλλογο «Ένωση Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων», παρουσιάζει το αφιέρωμα «Μετανάστευση, ξενιτιά, μνήμη, τραγούδι», με αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου “A Weft of Memory” (Το υφάδι της μνήμης), των Vasiliki και Thomas Scotes.
Στην εκδήλωση προβάλλεται το ντοκυμαντέρ της Athena Scotes “Last Song to Xenitia” (Τελευταίο τραγούδι για την ξενιτιά) και ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση.
Στην εκδήλωση θα ακουστούν και τραγούδια της Vasiliki Scotes μελοποιημένα από τον Λάκη Χαλκιά.
Είσοδος ελεύθερη
Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Δευτέρα 4 Ιουνίου, και ώρα 19:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να απευθυνθείτε τηλεφωνικώς στη διεύθυνση πολιτιστικών της Ελληνοαμερικάνιης Ένωσης  (210 3680052), στο mail: culture@hau.gr , καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης: www.hau.gr/culture

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 19ης/25-05-2017 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής


Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στην Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 25-05-2018, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 18-05-2018 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 19/25-05-2018 
Αρ. Απόφασης / Θέμα
1024.Έγκριση του από 22-05-2018 Πρακτικού της της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 22-05-2018ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού στα όρια του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη», προϋπολογισμού € 45.000,00 με Φ.Π.Α.
1025.Έγκριση του από 22-05-2018 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ. του Ν. 4412/16 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων οδικού τμήματος προς Ι.Μ. Ροβέλιστας ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 74.000,00 € με ΦΠΑ.
1026.Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προστασία αιγιαλίτιδας ζώνης, βελτίωση βατότητας προς παραγωγικές μονάδες Αγίας Παρασκευής Συβότων Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού € 74.400,00 με ΦΠΑ.
1027.Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ε.Ο. Ιωαννίνων-Τρικάλων» αναδόχου «Σ. & Γ. Αλεξίου Ο.Ε.», μέχρι την 30-08-2018.
1028.Έγκριση του από 23-05-2018 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ. του Ν. 4412/16 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση παρέμβαση - κατασκευή σαρζανέτ για την προστασία της παρόχθιας επαρχιακής οδού στο Ραφτανίτη ποταμό της Π.Ε Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 65.000,00 με ΦΠΑ.

Συνεργασία Περιφέρειας Ηπείρου και τουριστικού οργανισμού APOLLO


Ο Πρόεδρος Leit Vase Larsen και στελέχη  του Τουριστικού Οργανισμού APOLLO, επισκέφθηκαν σήμερα την Περιφέρεια Ηπείρου, όπου συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιο για την Τουριστική Ανάπτυξη Στράτο Ιωάννου.
Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρευρισκόταν και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Ιουλία Μαρκούλα,  τα στελέχη της APOLLO, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το βαθμό συνεργασίας και στήριξης που έχουν από την Περιφέρεια και ενημέρωσαν για το προγραμματισμό της επόμενης τουριστικής περιόδου, που περιλαμβάνει αύξηση κατά δύο των πτήσεων την εβδομάδα προς Ιωάννινα και κατά μία προς Άκτιο.
Ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης,  εξήρε το γεγονός ότι η APOLLO αξιοποιεί τα δύο αεροδρόμια που εξυπηρετούν την Ήπειρο, του Ακτίου και των Ιωαννίνων, δίνοντας τη δυνατότητα για περισσότερες επιλογές στους τουρίστες από τις Σκανδιναβικές χώρες.
Το αεροδρόμιο του Ακτίου, ανέφερε, σαφώς βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από αυτό των Ιωαννίνων, για το οποίο η Περιφέρεια είναι πρόθυμη να συμβάλει στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που εντοπίζει ο τουριστικός οργανισμός. Πρόσθεσε δε ότι ήδη έχει αναλάβει ορισμένες εργασίες διευκόλυνσης των αφίξεων- αναχωρήσεων του τουριστών, ενώ για το μέλλον  και προκειμένου να κρατηθεί το χαμηλό κόστος τελών εξυπηρέτησης των αεροσκαφών, ενημέρωσε ότι  η Περιφέρεια εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει τη λειτουργία του μαζί με άλλους τοπικούς φορείς.

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στην συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο που οργάνωσε η Εκκλησιαστική Επιτροπή Δολιανών


Τη στήριξή τους στους αδύναμους συνδημότες τους αποδεικνύουν με αμείωτο ρυθμό σύλλογοι, φορείς αλλά και κάτοικοι του Δήμου Πωγωνίου, που στέκονται αρωγοί στο έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Συσσιτίου.
Στο πλευρό των οικογενειών που έχουν ανάγκη στέκεται και η Εκκλησιαστική Επιτροπή Δολιανών που συγκέντρωσε προϊόντα παντοπωλείου για τη Δομή και τα παρέδωσε στους Αντιδημάρχους κ.κ. Μιχάλη Σιούτη και Νικόλαο Γαλίτση.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο και ο Δήμος Πωγωνίου ευχαριστούν την εκκλησιαστική Επιτροπή και ιδιαίτερα τον Εφημέριο κ. Τσιδώνη, τα μέλη κ.κ. Στεργίου Κωνσταντίνο, Λίτσα Δημήτριο, Ζήκα Νικόλαο και Γκόνη Σπυρίδωνα, την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολιανών κ. Ανθούλα Τσαμπά καθώς και όλους τους κατοίκους των Δολιανών που έβαλαν το δικό τους κρίκο σε αυτή τη μεγάλη αλυσίδα αγάπης και ανθρωπιάς.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο, που εξυπηρετεί 170 περίπου οικογένειες, είναι ανοιχτό σε κάθε προσφορά που θα συνδράμει στο σημαντικό έργο που προσφέρει στους αδύναμους δημότες και απευθύνει έκκληση σε  φορείς, επιχειρήσεις και ιδιώτες για έμπρακτη στήριξη.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Τι αποκαλύπτουν τα ούρα για την υγεία


Η λειτουργία της ουροδόχου κύστης μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την κατάσταση όχι μόνο του ουροποιητικού συστήματος, αλλά γενικότερα της υγείας.
Χαρακτηριστικά της ούρησης, όπως η συχνότητά της στη διάρκεια του 24ωρου, η ικανότητα του ατόμου να ελέγχει την ανάγκη του γι’ αυτήν και το χρώμα των ούρων, παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για την κατάσταση του ανθρώπινου οργανισμού.
«Στο 80% των περιπτώσεων τα προβλήματα με την ουροδόχο κύστη οφείλονται σε αίτια ανεξάρτητα από αυτήν, ακόμα και σε νευρολογικές ή καρδιαγγειακές παθήσεις», λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας Δρ. Ηρακλής Πούλιας, τ. διευθυντής στην Ουρολογική Κλινική του Κοργιαλένειου Μπενάκειου Νοσοκομείου ΕΕΣ.
Το χρώμα
Οι αλλαγές στο χρώμα των ούρων αποτελούν ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα προβλήματος σε άλλο σημείο του σώματος το οποίο απεικονίζεται στα ούρα. «Το φυσιολογικό χρώμα των ούρων είναι υποκίτρινο ή ανοικτό κίτρινο», εξηγεί ο Δρ. Πούλιας. «Όταν όμως τα ούρα έχουν χρώμα κεχριμπαρένιο ή σαν μέλι, ο οργανισμός είναι αφυδατωμένος και όταν είναι καφέ συνήθως η αιτία είναι σοβαρή αφυδάτωση ή ηπατική νόσος».
Αντίστοιχα, τα ούρα αποκτούν ροζ έως κόκκινη χροιά όταν τρώμε ορισμένα τρόφιμα (π.χ. μούρα, παντζάρια, ραβέντι) αλλά και σε πολλές παθήσεις (από νεφρική νόσο, όγκους και λοιμώξεις του ουροποιητικού μέχρι πρόβλημα στον προστάτη) οι οποίες προκαλούν διαφυγή αίματος σε αυτά (αιματουρία).
Τα ούρα γίνονται πορτοκαλί όταν κάποιος είναι πολύ αφυδατωμένος ή έχει πρόβλημα στο ήπαρ ή στην χοληδόχο κύστη του, ενώ η μόλυνση με ορισμένα βακτήρια μπορεί να τους προσδώσει μπλε ή πράσινη χροιά.
Μερικές φορές, τέλος, παρατηρείται αφρός στα ούρα ο οποίος, αν είναι σποραδικός, δεν σημαίνει κάτι αλλά αν είναι καθημερινός μπορεί να έχει διατροφικό αίτιο (το άτομο τρώει πολλές πρωτεΐνες όπως κρέας, τυριά κ.λπ.) ή να οφείλεται σε νεφρική νόσο.

Γιάννενα: Παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη 29-30-31 Μαΐου 2018