Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Ποιος είναι ο Ζηκόπουλος Σταύρος

 


Βιογραφικό σημείωμα

Ο Ζηκόπουλος Σταυρός γεννήθηκε στο Μαζαράκι Πωγωνίου. Τελείωσε το γυμνάσιο Ζίτσας και αποφοίτησε από το λύκειο Μετσόβου το 1969.

Σπούδασε στο οικονομικό τμήμα της Α.Β.Σ.Θ. Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, απ όπου έλαβε το πτυχίο του Οικονομολόγου.                           

Το 1973 συμμετείχε και τις 3 μέρες εργάτης τότε στη εξέγερση του Πολυτεχνείου.

 Mέσα από το ΠΑΚ το 1974 εντάχτηκε στο ΠΑΣΟΚ απ όπου διαγράφτηκε το 1977.     

Το 2004  συμμετείχε στο ΣΥΡΙΖΑ ως Ανένταχτος.

Το 2012 έγινε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετείχε στο1ο Συνέδριο του.

Από τα μαθητικά του χρόνια, κύρια στο λύκειο Αμαρουσίου όπου φοίτησε 2 χρόνια και μετέπειτα ως φοιτητής, δούλευε για να σπουδάσει.

Φοιτητής ακόμα, έγινε διευθυντής στο χοιροτροφικό Συνεταιρισμό Ηπείρου.

Προσελήφθη ως υπάλληλος στη Νομαρχία Ιωαννίνων στο Σ.Λ.Ε. Λαϊκής επιμόρφωσης και απελύθη το 1985, ΤΟΤΕ δημιούργησε με τη σύζυγο του, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ και η ίδια, τη μικρή τους επιχείρηση το “ΔΡΟΜΕΑ” στην Κοραή στα Γιάννενα.

Ο ίδιος ασχολείται με την αμπελουργία και την οινοποιεία στο ΜΑΖΑΡΑΚΙ.

Παντρεμένος με τη Μαίρη Ντόντη και πατέρας τριών παιδιών.

Τη Σοφία ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΣ,, την Αγγελική απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α,  και τον Γιάννη ΝΟΣΙΛΕΥΤΗΣ Τ.Ε.Ι.

Από τα 20 του χρόνια μέχρι και σήμερα η δραστηριότητα και η ενεργή συμμετοχή του ήταν αρκετά μεγάλη, τόσο στους εργασιακούς του χώρους όσο και στην ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και στα διάφορα κινήματα που αναπτύχθηκαν στο ΠΩΓΩΝΙ, στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ και στην ΗΠΕΙΡΟ.

-Πρόεδρος για 3 τετραετίες και μια σύμβουλος στο ΜΑΖΑΡΑΚΙ.

Χάσκος Σπύρος: Συγχωριανοί μου, στηρίξτε τους τοπικούς υποψηφίους του χωριού μας

 


Αγαπητοί συγχωριανοί μου

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι αγαπάμε το χωριό μας και θέλουμε το καλύτερο δυνατό για αυτό.

Γι’ αυτό στις 8 του Οκτώβρη, πρέπει να πάμε όλοι να ψηφίσουμε, για να ορίσουμε εμείς οι ίδιοι, την μοίρα του τόπου μας.

Την προσωπική μου άποψη την γνωρίζετε: ο συνδυασμός του «Γκόγκου Χρήστου» μπορεί να προσφέρει τα εχέγγυα για την αντιμετώπιση  των προβλημάτων του δήμου μας.

Ακόμη και στην περίπτωση που δεν στηρίξετε τον «Γκόγκο Χρήστο» και τον συνδυασμό του, στηρίξτε ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ του χωριού μας, για να δυναμώσει το χωριό μας και όχι οι υπόλοιποι εκτός του χωριού μας.

Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας.

Με τιμή

Σπύρος Χάσκος

Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Τ.Κ. Παρακαλάμου

«Πωγώνι, τόπος να ζεις»

«Λαϊκή Συσπείρωση Πωγωνίου»: Κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Πωγωνίου κ. Ροσιλοβάλη Δημήτρη στον Καταρράκτη

 

Με την κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Πωγωνίου κ.  Ροσιλοβάλη Δημήτρη το βράδυ της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου 2023, στην εκδήλωση «Μαζί με το λαό στους αγώνες-Για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων», στο καφενείο του  Καταρράκτη Πωγωνίου, ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση Πωγωνίου»  ολοκλήρωσε τον προεκλογικό του αγώνα.

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»: Νικητής από την 1η Κυριακή ο Κων/νος Καψάλης

 

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η τελευταία προεκλογική ομιλία του Δημάρχου Πωγωνίου κι εκ νέου υποψηφίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στον Παρακάλαμο.

Η κατάμεστη αίθουσα του ΚΔΑΠ «βροντοφώναζε» την εντολή νίκης που δίνουν οι δημότες στον επικεφαλής της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου» για νίκη από την 1η Κυριακή ώστε να συνεχίσει, χωρίς καμία διακοπή, η αναπτυξιακή πορεία στην οποία έχει  θέσει το Πωγώνι η Δημοτική Αρχή.

Ο Κων/νος Καψάλης και οι συνεργάτες του διοίκησαν το Δήμο με διαφάνεια, σύνεση διορατικότητα και αποφασιστικότητα,  εργάστηκαν με διεκδικητική διάθεση και απόλυτο σεβασμό στον δημότη, στοιχεία και χαρακτηριστικά που αναγνωρίζουν οι πολίτες ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής.

«Ο Δήμος είστε εσείς» υπογράμμισε ο κ. Καψάλης στην ομιλία του καλωσορίζοντας τους δημότες, ευχαριστώντας για την αγάπη, τη στήριξη αλλά και τη στενή συνεργασία όλων αυτών των ετών.

 Ο υποψήφιος Δήμαρχος παρουσίασε στους δημότες τον αναλυτικό απολογισμό της τρέχουσας θητείας, ενημερώνοντάς τους για κάθε έργο που έχει εκτελεστεί ή δρομολογηθεί σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου κι έκανε ειδική αναφορά στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Παράλληλα τους ανέπτυξε το μεγαλόπνοο πρόγραμμα της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου» για την πενταετία 2024-2029 το οποίο βασίζεται στους εξής τέσσερις άξονες:

• Δήμος με οικονομική αυτοτέλεια

• Ανάπτυξη τουριστικού προϊόντος

• Διεκδίκηση για την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού και μεγάλων έργων

• Περαιτέρω στήριξη του πρωτογενούς τομέα

«Ξεπεράσαμε τα προβλήματα που έφερε η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης με επενδύσεις που φέρνουν χρήματα στα ταμεία του Δήμου. Χρήματα που καταλήγουν στο δημότες μας μέσα  από έργα και κοινωνικές δράσεις. Αυτός είναι ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής, να ξεπερνάει προβλήματα και να ανταποκρίνεται με σθένος στις προκλήσεις της νέας εποχής. Βάλαμε γερές βάσεις με στόχο να γίνουμε οικονομικά αυτοτελείς και θα τα καταφέρουμε. Εξίσου σημαντική είναι η προσπάθεια που κάναμε για εξορθολογισμό των εξόδων. Από την αναβάθμιση του οδοφωτισμού θα προκύψει εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 60% ενώ σημαντική είναι εξοικονόμηση από την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Δήμου» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Καψάλης αναφέρθηκε στο συνδυασμό της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου» χαρακτηρίζοντάς τον συνδυασμό νίκης κι ευχαρίστησε όλους τους υποψηφίους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους για την εμπιστοσύνη αλλά και για τον καθαρό και τίμιο πολιτικό αγώνα που έκαναν. «Είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης που χαρακτηρίζεται από όραμα, διάθεση για κοινωνική προσφορά, εμπειρία και νέες ιδέες. Είναι οι συνεργάτες με τους οποίους θα πορευτούμε στη νέα θητεία» κατέληξε ο κ. Καψάλης απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους δημότες να προσέλθουν στην κάλπη και να αποφασίσουν για το μέλλον του Πωγωνίου.

«Πωγώνι, τόπος να ζεις»: Πλήθος κόσμου στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Πωγωνίου κ. Χρήστου Γκόγκου στον Παρακαλάμου

 


Με την κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Πωγωνίου κ. Χρήστου Γκόγκου, το βράδυ της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου 2023, στην Κεντρική πλατεία Παρακαλάμου, ο συνδυασμός «Πωγώνι, τόπος να ζεις» ολοκλήρωσε τον προεκλογικό του αγώνα.

Παρουσία δεκάδων συγχωριανών αλλά και συνδημοτών από όλο το Πωγώνι, ο κ. Γκόγκος είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις και το πρόγραμμα του συνδυασμού.

Κουκουλάρης Στέλιος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πωγωνίου, με τον νυν και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο κ. Κώστα Καψάλη

 


Από το Πωγώνι σε κάθε πωγωνίσιο, σ´ όσους συμμερίζονται την αγωνία για το μέλλον του, σ΄ όσους γνωρίζουν κι εκτιμούν τον αγώνα μου, για να συνεχίσω στην καθημερινή μας ιστορία, σας υπενθυμίζω τη συμμετοχή μου στο συνδυασμό «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» μ´ επικεφαλής τον Κώστα Καψάλη και σας ζητώ να με στηρίξετε με την ψήφο σας.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗΣ

Αντιδήμαρχος Δήμου Πωγωνίου

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Θέλουμε ισχυρή εντολή, για να έχουμε δυνατή φωνή στα κέντρα αποφάσεων

 


Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης, επικεφαλής της παράταξης «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου», κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση για τη λήξη της προεκλογικής περιόδου.

«Σήμερα ολοκληρώνεται η μακρά προεκλογική περίοδος για τις εκλογές της 8 ης Οκτωβρίου στην Περιφέρεια και στους Δήμους. Θέλω να εξάρω το ήπιο

προεκλογικό κλίμα που υπήρξε όλο αυτό το διάστημα και εύχομαι το ίδιο να συμβεί έως ότου κλείσουν οι κάλπες και ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Σε ο, τι αφορά την παράταξή μου «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου», είχαμε όλο αυτό το διάστημα τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε το έργο μας, να

ενημερώσουμε τους πολίτες για τις πρωτοβουλίες που έχουμε σε εξέλιξη και για όσα έχουμε σχεδιάσει για το άμεσο μέλλον.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τη συμβολή τους στον προεκλογικό μας αγώνα, όλους τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, που έδωσαν τη

«μάχη» σπίτι- σπίτι, χωριό το χωριό».

Παρακάλαμος: Κλείσιμο κεντρικού δρόμου πλατείας, λόγω εργασιών

 


Αγαπητοί συγχωριανοί-συνδημότες  σας ενημερώνω πως ο δρόμος προς την πλατεία του χωριού μας έμπροσθεν από κατάστημα κ. Πάντου Περικλή από 9 Οκτωβρίου ημέρα  Δευτέρα πρωί έως και 11 Οκτωβρίου ημέρα Τετάρτη το απόγευμα, θα παραμείνει κλειστός, λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Σας παρακαλώ για την κατανόηση σας.

Το ΚΤΕΛ έχει ενημερωθεί και το λεωφορείο θα περνάει από τον πίσω δρόμο.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Συλλήψεις φυγόδικων στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς Πωγωνίου

 


Συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 48ωρο στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου, δύο άτομα.

Ειδικότερα, πρόκειται για αλλοδαπό και ημεδαπό, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις δικαστικών αρχών, με ποινές φυλάκισης 18 μηνών και 7 μηνών, αντίστοιχα, για το αδίκημα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Επίσκεψη στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου από τον Σπύρο Ριζόπουλο

 


Το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου επισκέφθηκε ο Σπύρος Ριζόπουλος την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου.

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Ιωάννης Τσίγκρος, η Δέσποινα Σιαμπίρη, ο Γιάννης Λυκοτραφίτης και ο Μιχάλης Παπαμιχαήλ όπου συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για πολλά ζητήματα.

Ο κύριος Ριζόπουλος ανέφερε πως θα επιδιώξει μια στενή συνεργασία με το ΤΕΕ, καθώς αναμένει να είναι ο βασικότερος συντελεστής ούτως ώστε να υλοποιήσει το πρόγραμμα έργων που έχει για την Ήπειρο. Όπως τόνισε, επιθυμεί να έχει τους θεσμικούς φορείς ως βασικούς του συνομιλητές ενώ πρότεινε και τη στέγαση αντιπροσωπείας του ΤΕΕ εντός του κτιρίου της Περιφέρειας για αμεσότερη και καλύτερη συνεργασία.

Επιπροσθέτως, ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου τόνισε πως είναι στις άμεσες προτεραιότητες του η αναβάθμιση του οδικού άξονα Ιωάννινα - Καλπάκι και η κατάρτιση ενός ολιστικού σχεδίου για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου σε ολόκληρη την Περιφέρεια. 

Στις προτεραιότητες επίσης, βρίσκεται και η σύσταση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-MOMA, με στόχο τη διαφάνεια στα δημόσια έργα.

Τέλος, υπογράμμισε πως είναι διατεθειμένος να ακούσει κάθε πρόταση, δεν απορρίπτει τίποτα καθώς εξετάζονται όλες οι προτάσεις και προοπτικές.

Από τη δική τους πλευρά τα μέλη της Δ.Ε. του ΤΕΕ επεσήμαναν πως πάντοτε στηρίζουν τους φορείς που ζητούν την αρωγή τους. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η κατάρτιση των πολεοδομικών σχεδίων για ολόκληρη την Ήπειρο, προχωράει η διαβούλευση για τη διαχείριση των υδάτων που θα οδηγήσει σε καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση και αποτελεσματική αποθήκευση του νερού.

Τον Σπύρο Ριζόπουλο συνόδευε ο υποψήφιος της Π.Ε. Ιωαννίνων Δημήτρης Παππάς και ο συνεργάτης του Ηλίας Πεντάζος.

Επίσκεψη στα Δικαστήρια και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων 05-10-2023

 


Τα Δικαστήρια και τον Δικηγορικό  Σύλλογο Ιωαννίνων επισκέφτηκε  η Περιφερειακή Παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με τον επικεφαλής της Γιάννη  Στέφο και  με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, Αντωνία Ζέρβα, Αλίκη Σουλάκη  και Βασιλική Τσούνη. 

Με την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Χριστίνα Τσέτσου, την  Αντιπρόεδρο του ΔΣ Μαρία Κατσαράκη και  το μέλος Μαρία Πανούση αντάλλαξαν απόψεις, έγινε ενημέρωση  και συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος  των δυο φορέων.

 Η Πρόεδρος έκανε ενημέρωση για την προκήρυξη που είναι σε εξέλιξη για την πλήρωση μιας  θέσης δικηγόρου με πάγια αντιμισθία και σχέση έμμισθης εντολής στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, που θα ολοκληρωθεί μετά το  πέρας των αυτοδιοικητικών εκλογών.Ένα από τα θέματα που έθεσε η πρόεδρος του ΔΣΙ είναι  η επιβεβλημένη ανάγκη οι νομικοί σύμβουλοι που θα συνεργάζονται με την Περιφέρεια Ηπείρου  με κατ’ αποκοπήν έργο να ανήκουν σε δικηγορικούς Συλλόγους της Ηπείρου, δεδομένου ότι οι δικηγόροι της Ηπείρου έχουν υψηλή επιστημονική κατάρτιση και ανταποκρίνονται άριστα στα νομικά ζητήματα της Περιφέρειας.

Το Δήμαρχο Πωγωνίου επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Στέφος

 


Επίσκεψη από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Γιάννη Στέφο και κλιμάκιο της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» δέχτηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πωγωνίου  κ. Κων/νος Καψάλης.

Οι δύο υποψήφιοι αντάλλαξαν απόψεις για τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και ευχές για  καλή επιτυχία στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Ιωάννινα: Συνέδριο των Βελλαϊτών για το μέλλον της Βελλάς, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, από ώρα 11:00, στον Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής»

 

Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές από κοσμηματοπωλεία στην Ήπειρο

 


Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις 4 αλλοδαποί

Στις 30.000 ευρώ περίπου η αξία των κλεμμένων κοσμημάτων

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο περιπτώσεις κλοπής από κοσμηματοπωλεία σε περιοχές της Ηπείρου.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων (4) αλλοδαπών (δύο ανδρών και δύο γυναικών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, σε συνεργασία και με αλλοδαπές διωκτικές αρχές, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από κοσμηματοπωλεία, στα οποία εισέρχονταν με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, παριστάνοντας τους πελάτες, ώστε να αποσπούν την προσοχή των υπαλλήλων.

Δρώντας με τον τρόπο αυτό, διακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε δύο κλοπές, στα Ιωάννινα (29/07/2023) και την Πάργα (20/08/2023), από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 30.000 ευρώ περίπου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Πολιτιστικός Σύλλογος Δελβινακίου: Εκδρομή στην εμποροπανήγυρη «Λάμποβο» Παραμυθιάς, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου

 


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δελβινακίου διοργανώνει εκδρομή στην εμποροπανήγυρη «Λάμποβο» Παραμυθιάς, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023.

Σιταριά Πωγωνίου: Όρθρος και θεία λειτουργία στο εξωκλήσι της Παναγίας, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου

 


Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023 θα τελεστεί Όρθρος και θεία λειτουργία στο εξωκλήσι της Παναγίας (08:00-10:15).

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας κατά την περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών

 


Η Ελληνική Αστυνομία προχωράει στην εφαρμογή αυξημένων μέτρων οδικής ασφαλείας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών και των επαναληπτικών της 8ης και 15ης Οκτωβρίου 2023 αντίστοιχα.

Ο σχεδιασμός των μέτρων εντάσσεται στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών και κατευθύνσεων για αυξημένη παρουσία και δραστηριοποίηση των Υπηρεσιών Τροχαίας, ώστε να συμβάλουν στη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και διευκόλυνσης των πολιτών στις μετακινήσεις τους, καθώς επίσης και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά τα διαστήματα από 6 έως 9 και 13 έως 16 Οκτωβρίου, ενώ θα κλιμακωθούν-κορυφωθούν τις ώρες και ημέρες μαζικής εξόδου και εισόδου των οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Τρεις κατηγορίες τιμολογίων ρεύματος από 1ης Ιανουαρίου του 2024

 


Τρεις κατηγορίες τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας με αντίστοιχη χρωματική επισήμανση για να τις ξεχωρίζουν οι καταναλωτές προκρίνει η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) από 1ης Ιανουαρίου 2024, οπότε λήγει το έκτακτο πλαίσιο που θεσπίστηκε το καλοκαίρι του 2022 λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Η απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια ύστερα από την ολοκλήρωση των σχετικών διαβουλεύσεων προβλέπει συγκεκριμένα τις εξής κατηγορίες τιμολογίων:

– Σταθερά καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης που θα επισημαίνονται με μπλε χρώμα.

– Κυμαινόμενα με ανακοίνωση της τιμής είτε πριν την εφαρμογή της (π.χ. η τιμή του Ιανουαρίου θα ανακοινωθεί την 1η Ιανουαρίου), είτε απολογιστικά (στο ίδιο παράδειγμα η τιμή του Ιανουαρίου θα οριστικοποιείται έως δύο μήνες μετά το μήνα κατανάλωσης, δηλαδή έως το Μάρτιο) που θα επισημαίνονται με πράσινο χρώμα. Στο ίδιο πλαίσιο (θα επισημαίνονται επίσης με πράσινο χρώμα) εντάσσονται και τα προϊόντα μεικτής τιμολόγησης η τιμή των οποίων θα ανακοινώνεται είτε την πρώτη μέρα του μήνα μετά τον μήνα εφαρμογής της είτε την πρώτη μέρα του τρίτου μήνα μετά τον μήνα εφαρμογής της.

– Προϊόντα δυναμικής τιμολόγησης, τα οποία μπορούν να κυμαίνονται ακόμη και μέσα στην ημέρα και προσφέρονται μόνο στους καταναλωτές που έχουν έξυπνο μετρητή. Αυτά θα επισημαίνονται με πορτοκαλί χρώμα.

Λειτουργία αμβύκων μικρών αποσταγματοποιών

 

Λειτουργία αμβύκων μικρών αποσταγματοποιών

Δήμος Πωγωνίου: Συγκρότηση ειδικών εκλογικών συνεργείων

 


Συγκρότηση ειδικών εκλογικών συνεργείων απασχόλησης για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών της 8ης Σεπτεμβρίου 2023 και τυχόν επαναληπτικών της 15ης Οκτωβρίου 2023, τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων, τον ορισμό συνδέσμων (αγγελιοφόρων) για κάθε εκλογικό τμήμα καθώς και Γενικού Συντονιστή αυτών.

Περισσότερα: https://pogoni.gr/%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3/?fbclid=IwAR27tIsYg6TOMwMH8fFS0kt2IVQ2VOErEH5EtuutKYyoA9udQ3CUrK4Ucjo

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου

 


Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Λεωφ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, Αίθουσα Συνεδριάσεων, 09:00-12:00

Γιατί μια γυναίκα να κάνει τομοσύνθεση αντί μαστογραφίας;

 


Ο καρκίνος του μαστού είναι ο δεύτερος πιο συχνά ανιχνεύσιμος καρκίνος, αφού μία στις οκτώ γυναίκες έχουν πιθανότητα να νοσήσουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Στην προσπάθεια για όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη ανίχνευση πρώιμων μορφών κακοήθειας χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερες απεικονιστικές μέθοδοι. Παρόλα αυτά η μαστογραφία συνεχίζει να αποτελεί την μέθοδο με την οποία γίνεται η πρώτη διαγνωστική προσέγγιση του μαστού. Συγκεκριμένα, τυχαιοποιημένοι έλεγχοι έχουν αποδείξει ότι με την έγκαιρη ανίχνευση καρκίνου του μαστού μέσω της μαστογραφίας έχει μειωθεί η θνητότητα κατά 30%. Πλέον οι στατιστικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι με τα προγράμματα προληπτικής απεικόνισης η θνητότητα από καρκίνο του μαστού μειώνεται σε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό στις γυναίκες ηλικίας άνω των 40 ετών.

Τι είναι η τομοσύνθεση

Η τομοσύνθεση ή τρισδιάστατη (3D) μαστογραφία αποτελεί την εξέλιξη της απλής ψηφιακής μαστογραφίας.

«Ο μαστός είναι ένα όργανο τριών διαστάσεων που όμως απεικονίζεται σε ένα φιλμ δύο διαστάσεων. Για την όσο καλύτερη ανάδειξή του κατά τη διάρκεια της απλής ή δισδιάστατης μαστογραφίας, χρησιμοποιούνται δύο λήψεις σε κάθε μαστό, απεικονίζοντάς τον έτσι από δύο διαφορετικές γωνίες. Εντούτοις, υπάρχουν εικόνες που προκαλούν ανησυχία και δημιουργούν ψευδή εικόνα αλλοίωσης, λόγω επιπροβολής των στοιχείων του μαστού που όμως βρίσκονται σε διαφορετικό βάθος», επισημαίνει ο κ. Σταμάτης Μερκούρης Aκτινοδιαγνώστης Διευθυντής Κέντρου Μαστού Metropolitan General.

«Κατά τη διάρκεια της τομοσύνθεσης, η ακτινοβολία αποστέλλεται στο μαστό σε διαφορετικές πολλαπλές γωνίες, δημιουργώντας λεπτομερείς μαστογραφικές εικόνες καθώς είναι δυνατό να αναλύεται ο μαστός σε λεπτές τομές πάχους ενός χιλιοστού. Όλη αυτή η διαδικασία γίνεται αυτόματα μέσα σε δευτερόλεπτα. Η τοποθέτηση της εξεταζόμενης στον τρισδιάστατο μαστογράφο γίνεται με τον ίδιο τρόπο, η διάρκεια της τομοσύνθεσης είναι ελάχιστα μεγαλύτερη από την απλή ψηφιακή μαστογραφία και η ακτινοβολία παρόμοια.

Με την εικόνα που παίρνουμε από την τομοσύνθεση, μελετούμε τον μαστό σε διαδοχικές, λεπτές τομές με έναν τρόπο που μοιάζει με τη διαδικασία φυλλομέτρησης ενός βιβλίου, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τη διακριτική ικανότητα της μεθόδου.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο προγραμματισμένου προληπτικού απεικονιστικού ελέγχου σε γυναίκες που προσέρχονται χωρίς κάποιο σύμπτωμα, αντί για τη κλασική μαστογραφία. Αλλά και για τη διερεύνηση και διευκρίνιση ψηλαφητών ευρημάτων ή απεικονιστικών ευρημάτων που προκύπτουν από την απλή δισδιάστατη μαστογραφία» τονίζει.