Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

 

Επιστροφή στα τρίποντα για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Ριζούπολη για την τρίτη αγωνιστική της Super League.

Στο 8' ο Ροσέρο απέφυγε τον Χατζισαφί και μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Πινέδα στο 35' δοκίμασε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Σούλης δεν κατάφερε να μπλοκάρει. Ο Αραούχο βρέθηκε κοντά στο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Παντελάκης με σωτήρια επέμβαση έσωσε τον ΠΑΣ.

Στο 37΄ ο ΠΑΣ έφυγε στην αντεπίθεση όμορφα, ο Ροσέρο μπήκε στην περιοχή και όπλισε, όμως ο Γιόνσον με ωραίο τάκλιν σταμάτησε τον Κολομβιανό.

Στο 39΄ ο Πινέδα με δυνατό σουτ νίκησε τον Σούλη για το 1-0 της ΑΕΚ.

Ο Σόρια στο 52' μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, αποφεύγοντας τον Χατζισαφί, έστρωσε στον Ροσέρο, όμως το σουτ του Κολομβιανού πέρασε ψηλά.

Ο Μοχαμάντι στο 87΄ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Άμραμπατ έκανε το κοντρόλ και με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0.

ΑΕΚ:

Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (Ελιασον 71΄), Γιόνσον, Πινέδα (Μοχαμαντί 83΄), Τσούμπερ (Αμραμπάτ 77΄), Γκατσίνοβιτς (Μάνταλος 71΄), Αραούχο (Γκαρσία 71΄).

ΠΑΣ Γιάννινα:

Σούλης, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος, Καραχάλιος, Λιάσος (Ριένστρα 56΄), Μπιλμπάο, Μορέιρα (Τζίμας 46΄), Ροσέρο (Σταματελόπουλος  77΄), Παμλίδης.

Δύο εργαζόμενοι νεκροί από έκρηξη σε εκτροφείο ψαριών στην περιοχή Χόχλα Καναλακίου Πρέβεζας

 


Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε εκτροφείο ψαριών στην περιοχή Χόχλα Καναλακίου Πρέβεζας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες προκλήθηκε έκρηξη κατά την διάρκεια εργασιών οξυγονοκόλλησης.

Δύο εργαζόμενοι είναι νεκροί και ένας τρίτος έχει τραυματιστεί.

Ο τραυματίας έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Η έρευνα της Αστυνομίας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το εργατικό δυστύχημα είναι σε εξέλιξη.

«Παρελθόν» αποτελούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

 


Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, ενώ παρέχεται η δυνατότητα διενέργειας προσφοράς ειδών, των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 6 του νομοσχεδίου «καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι και επιτρέπεται η διενέργεια προσφοράς ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα».

Οι εκπτωτικές περίοδοι

Ως εκπτωτικές περίοδοι, κατά τη διάρκεια των οποίων επιτρέπεται η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, ορίζονται οι εξής:

α) χειμερινές εκπτώσεις, από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και

β) Θερινές εκπτώσεις, από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Ορίζοντες Ηπείρου: Συνέντευξη τύπου του κ. Σπύρου Ριζόπουλου, τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στις 12:00

 


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου κ. Σπύρος Ριζόπουλος θα παραχωρήσει τη Δευτέρα 05/09/2022, στις  12:00  μ.μ., συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της παράταξης Ναπολέοντος Ζέρβα 2, 1ος όροφος, Ιωάννινα.

22χρονος φοιτητής βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του, στην Άρτα

 


Νεκρός εντοπίστηκε από αστυνομικούς,  ένας 22χρονος φοιτητής στην Άρτα.

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο διαμέρισμα του 22χρονου, μιας και τον  αναζητούσε η οικογένεια του από την Αθήνα, καθώς τις τελευταίες ημέρες δεν είχε επικοινωνήσει  μαζί τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο διαμέρισμα δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης, ενώ εντοπίστηκαν και χάπια.

Τα ακριβή αιτία του θανάτου θα προκύψουν από νεκροψία- νεκροτομή που θα διενεργηθεί.

Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων: «Ηπειρώτικη βραδιά 2022», την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στις 9:00 μ.μ.

 


Ο Σύλλογος  Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων σας προσκαλεί στην  «Ηπειρώτικη βραδιά» που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτέμβρη στις 9:00 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία Άνω Λιοσίων.

Μαζί μας οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες: 

Πετρολούκας Χαλκιάς, Γιώργος Κωτσίνης, Βασίλης Μπακαγιάννης, Δήμος Πότσης, Νίκος Δάσκαλος, Διαλεχτή, Κώστας Μήτσης, Λευκοθέα Φιλιππίδη.

Σας περιμένουμε όλους στο μεγάλο  ηπειρώτικο  γλέντι της πόλης μας, να γιορτάσουμε και να διασκεδάσουμε  παραδοσιακά και  αυθεντικά!

Είσοδος ελεύθερη.

Αδελφότητα Ηπειρωτών Ραφήνας Νέας Μάκρης: 7η Κρητική Ρακοβραδιά την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στο πάρκο Καραμανλή

 

Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Ραφήνας-Νέας Μάκρης και ο Σύλλογος Κρητών Ραφήνας-Πικερμίου διοργανώνουν την 7η Κρητική Ρακοβραδιά, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στο πάρκο Καραμανλή.

Ωραιόκαστρο Πωγωνίου: Πανηγύρι με την παραδοσιακή Ορχήστρα Σωτήρη Δέσση, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου

 


Πανηγύρι την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου με την παραδοσιακή Ορχήστρα Σωτήρη Δέσση, στο Ωραιόκαστρο Πωγωνίου.

Κόνιτσα: Ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία το προπονητικό camp ξιφασκίας

 


Ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία το προπονητικό camp ξιφασκίας που διοργανώθηκε από το τμήμα ξιφασκίας ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας στην Κόνιτσα Ιωαννίνων το χρονικό διάστημα από 17 ως 31 Αυγούστου 2022 στις εγκαταστάσεις του Δήμου Κόνιτσας.

Στο camp συμμετείχαν 150 αθλητές από Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία και Κύπρο. Κεντρικό πρόσωπο του camp ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια ξιφασκίας Nathalie Moellhausen από την Βραζιλία, η οποία πέραν του αγωνιστικού μέρους ανέλαβε διάφορες καλλιτεχνικές δράσεις στην Κόνιτσα.

Το camp πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Κόνιτσας, αλλά και πολλών χορηγών εταιρειών και επιχειρήσεων.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου

 


Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κατσικάς, Αίθουσα Δημαρχείου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00.

Πως επηρεάζει το στρες το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια

 


Το στρες είναι αναπόσπαστο τμήμα της ζωής μας, αλλά ο καθένας από εμάς το βιώνει με διαφορετικό τρόπο και υφίσταται διαφορετικά τις επιδράσεις του. Μερικές φορές είναι η κινητήρια δύναμη που χρειαζόμαστε, π.χ., για να προλάβουμε μία προθεσμία ή να αποδώσουμε καλά σε ένα τεστ. Όταν όμως είναι έντονο, συχνό ή παρατεταμένο, μπορεί να πλήξει όλο το σώμα, ακόμα και το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια.

«Ο οργανισμός αντιδρά στο στρες ενεργοποιώντας διάφορους μηχανισμούς, σε μια προσπάθεια να προετοιμαστεί καλύτερα για κάτι που αντιλαμβάνεται ως απειλή. Ένας από αυτούς τους μηχανισμούς είναι η διέγερση της παραγωγής κορτιζόλης, της λεγόμενης "ορμόνης του στρες"», αναφέρει ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Μάρκος Μιχελάκης, από τον ΕΔΟΕΑΠ. «Η κορτιζόλη προετοιμάζει τον οργανισμό για "μάχη" και φυσιολογικά δεν δημιουργεί πρόβλημα. Όταν, όμως, κάποιος πάσχει από χρόνιο στρες, η συνεχής υπερέκκρισή της προκαλεί αυξημένη παραγωγή σμήγματος (λίπους) στο δέρμα, που μπορεί να οδηγήσει σε απόφραξη των πόρων και πιθανή έξαρση της ακμής».

Επιπλέον, το χρόνιο στρες αυξάνει την εσωτερική φλεγμονή στον οργανισμό, με συνέπεια να επιδεινώνει ή να προκαλεί εξάρσεις στις φλεγμονώδεις δερματοπάθειες, όπως το έκζεμα, η ψωρίαση και η ροδόχρους ακμή. Μπορεί επίσης να αναζωπυρώσει λοιμώξεις όπως ο επιχείλιος έρπης και να αποτελέσει τον εκλυτικό παράγοντα για την εμφάνιση δερματοπαθειών όπως η δερματίτιδα ή ακόμα και αυτοάνοσες δερματικές παθήσεις (π.χ. λεύκη).

Το στρες επιδρά και στο ανοσοποιητικό σύστημα, διεγείροντας τη δραστηριότητά του. Αυτό έχει ως συνέπεια να γίνεται πιο αντιδραστικό και πιο ευαίσθητο το δέρμα, με επακόλουθο να αναπτύσσονται εύκολα εξανθήματα, κοκκινίλες ή και κνίδωση.

Οι επιδράσεις του στρες μπορεί να είναι και έμμεσες. Πολλοί άνθρωποι π.χ. συνηθίζουν να «πειράζουν» τα σπυράκια τους όταν νιώθουν άγχος ή στρες, έως ότου τα «σπάσουν» ή τα ματώσουν. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα σπυράκια, σε ουλές ή ακόμα και σε μολύνσεις.