Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 4η/28-04-2015 Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης

Σας καλούμε στις 28 Απριλίου 2015 ημέρα Τρίτη και ώρα 12.00 μ.μ. στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο Περιφέρειας Ηπείρου Πλ. Πύρρου 1 Ιωάννινα, 2ος όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 3ου Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου, του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου, του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου, και του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 4ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου, για την υλοποίηση του έργου: «Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Περιφέρειας Ηπείρου (A΄ Φάση)» συνολικού προϋπολογισμού 12.320.375,00 € και ορισμό ενός (1) μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Μπήκε στη ρύθμιση των 100 δόσεων ο ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε στη ρύθμιση των 100 δόσεων και έκανε σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση άδειας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, καθώς και για τα πλέι οφ σε περίπτωση που κερδίσει μία θέση στην πεντάδα.
Σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση άδειας έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος μπήκε στη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία.

Ξεκινάει από την 1η Μαΐου το καλοκαιρινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Το μειωμένο νυχτερινό ωράριο της ΔΕΗ για την καλοκαιρινή περίοδο ξεκινάει την 1η Μαΐου (από τις 23:00 έως τις 7:00) και θα διαρκέσει, όπως κάθε χρόνο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.
Καταναλωτές που επιθυμούν να έχουν περισσότερη ενημέρωση για το θέμα αυτό μπορούν να ζητούν σχετικές πληροφορίες από τα αρμόδια καταστήματα της ΔΕΗ στην περιοχή τους ή να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ, (http://www.dei.com.gr ), ή από αυτήν της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, (http://www.deddie.gr ).

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 10ης/23-04-2015 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 23-04-2015, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 24-03-2015 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 10/23-04-2015
Αρ. Απόφασης / Θέμα
455. Κατάρτιση του σχεδίου της 3ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2015 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
456. Κατάρτιση της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Α' τρίμηνο έτους 2015 και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
457. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση τμήματος Ε.Ο.18 από διασταύρωση Αρχαίας Νικόπολης της Ε.Ο.21 μέχρι τη διασταύρωση Μονολιθίου της Ε.Ο Χ12 (Ε-55)», προϋπολογισμού € 70.000,00 με ΦΠΑ.
458. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Στερέωση – αποκατάσταση Ι.Μ. Γενεσίου της Θεοτόκου Σιστρουνίου», αναδόχου εταιρείας «Π. Παπαδημητρίου & ΣΙΑ Ο.Ε.», μέχρι την 30-09-2015.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 44χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων, καταδικαστικές αποφάσεις και αντίσταση

Συνελήφθη χθες (26-04-2015) το μεσημέρι, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, ένας 44χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων, καταδικαστικές αποφάσεις και αντίσταση.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί χθες το μεσημέρι εντόπισαν τον 44χρονο αλλοδαπό σε κεντρική οδό των Ιωαννίνων και κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν ένα μαχαίρι, μήκους (32) εκατοστών.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης (9) μηνών και χρηματικής ποινής (6.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών καθώς και μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Το μαχαίρι κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

«Κυμαινόμενη» σύνταξη για 100.000 δικαιούχους

Κρυφή βόμβα για 100.000 ασφαλισμένους που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από το ΙΚΑ μέσα στο 2015, καθώς σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, όσοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους παίρνουν αποφάσεις «με την επιφύλαξη ότι τα ποσά μπορεί να αλλάξουν εάν προκύψει μεταβολή στον υπολογισμό των συντάξεων με τις νέες διατάξεις».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το πρόβλημα προκύπτει καθώς εδώ και τέσσερις μήνες δεν υπάρχει νόμος που να καθορίζει πώς θα βγαίνουν οι συντάξεις για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα (δηλαδή συμπληρώνουν την ηλικία ή τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης) από την 1η/1/2015 και μετά.
Το πρόβλημα επιτείνεται καθώς δεν ισχύει ούτε το παλιό σύστημα υπολογισμού, γιατί και αυτό θα πρέπει να αποφασιστεί είτε με νέο νόμο είτε με υπουργική απόφαση, αν θα ισχύει και για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1η/1/2015 ή αν θα παραμείνει μόνο για όσους θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι την 31η/12/2014.

Ο χαιρετισμός του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργου Δόση στην εκδήλωση ''Προσχολική αγωγή και δημόσια υγεία για το παιδί'' που διοργανώθηκε την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών

Αγαπητές συμπατριώτισσες και αγαπητοί συμπατριώτες εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής, με μεγάλη χαρά, καλωσορίζω όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση της οργάνωσής μας για να λάβετε μέρος στη σημερινή ημερίδα που συνδιοργανώνουμε με την ομοσπονδία γυναικών Ελλάδος με θέμα: Η προσχολική αγωγή και η δημόσια υγεία είναι ανάγκη και δικαίωμα κάθε παιδιού. 
Είναι ένα θέμα το οποίο αποτελεί τη σημαντικότερη πλευρά του μεγάλου και σημαντικού ζητήματος της Προσχολικής Αγωγής και το οποίο αφορά και την ηπειρώτικη οικογένεια.
 Κυρίες και κύριοι, η αγωγή και εκπαίδευση του παιδιού στην προσχολική ηλικία είναι ένα ζήτημα το οποίο είναι πάντα επίκαιρο και καυτό και θα εξακολουθεί να είναι όσο η πολιτεία δεν το έχει σε πρώτη προτεραιότητα με αποτέλεσμα ο λαός μας να αγωνίζεται και να προσπαθεί να δώσει λύση στο οξύτατο αυτό πρόβλημα.