Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Ξεκινά νέο πρόγραμμα για τους αγρότες


Σύμφωνα με την πρόσκληση δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ομάδες παραγωγών, με την προϋπόθεση ότι είναι ενεργοί γεωργοί.
Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων στήριξης μέσω του Μέτρου 5 και υπομέτρου 5.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 δημοσίευσαν από κοινού το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ, ο οποίος αποτελεί και τον ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης του προγράμματος.
Σύμφωνα με την πρόσκληση δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ομάδες παραγωγών, με την προϋπόθεση ότι είναι ενεργοί γεωργοί.
Το καθεστώς εφαρμόζεται για τα συστήματα ενεργητικής προστασίας, τις περιοχές της επικράτειας και τις καλλιέργειες που ορίζονται στις επόμενες περιπτώσεις:
α) Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από τον παγετό σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες εσπεριδοειδών,
β) Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από το χαλάζι σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες μηλοειδών, πυρηνοκάρπων, ακτινιδίων, αμπέλου και ροδιάς. Ειδικά στην περίπτωση των ακτινιδίων, της αμπέλου και της ροδιάς η καλλιέργεια πρέπει να είναι αμιγής.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή την Δευτέρα 16-04-2018, ώρα 9.30 π.μ.


Την Δευτέρα 16-04-2018  και ώρα 9.30 π.μ. συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 05-04-2018 συνεδρίασης.
1.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας υλοποίησης της προμήθειας του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου«Προμήθεια ταχύπλοου σκάφους για την διενέργεια ελέγχων, αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου, στη λίμνη Παμβώτιδα», μέχρι την 27-07-2018.
2.Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συμπληρωματικές εργασίες στο αρδευτικό δίκτυο περιοχής ΤΟΕΒ Πόρου Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων», αναδόχου Γεωργίου Ντάφλη ΕΔΕ, μέχρι την 30-11-2018.
3.Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης συνολικής προθεσμίας περαίωσης της μελέτηςέργου της Περιφέρειας Ηπείρου«Μελέτη ροής υδάτων στο ανάχωμα Αμφιθέας, λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και προστασίας παρόχθιων εκτάσεων περιοχών Αμφιθέας και Περάματος», μέχρι την 03-11-2018.
4.Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης του διαγωνισμού με ανοιχτή διαδικασία άνω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή Ε.Ε.Λ.», προϋπολογισμού 6.600.000,00 € με Φ.Π.Α. της Πράξης «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του πρώην Δήμου Ζαλόγγου (νυν Δήμος Πρέβεζας) και οικισμών Λούτσας και παράλιας Λούτσας Δήμου Πάργας, Περιφέρειας Ηπείρου».
5.Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου«Αποκατάσταση κατολίσθησης στο Παλαιοχώρι Αθαμανίου Άρτας», προϋπολογισμού 25.000,00 € με Φ.Π.Α.

Παρακάλαμος: Πωλούνται 60 δικαιώματα (αγροτεμαχίων)


Πωλούνται 60 δικαιώματα (αγροτεμαχίων)
Πληροφορίες: κ. Βαγγέλης  τηλ.: 6947945710

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της «Ζωοδόχου Πηγής» στην Παλιογκρίμπιανη Πωγωνίου


Φωτό: Αλεξία Μέμου
Φωτό: Μιχάλης Τάσσης
Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε και φέτος στην Παλιογκρίμπιανη Πωγωνίου, η οποία πανηγυρίζει την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.
Φωτό: Μιχάλης Τάσσης

Ιωάννινα: Συνελήφθη 62χρονος ημεδαπός ο οποίος μετέφερε με ταξί, τρεις μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθη, χθες (12-04-2018) το απόγευμα στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 62χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά τριών μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα.
Αναλυτικότερα, χθες το απόγευμα στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, ο 62χρονος ημεδαπός, κατελήφθη ως οδηγός Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτου (ταξί), να μεταφέρει έναντι χρηματικής αμοιβής, προς το εσωτερικό της χώρας, τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 24, 30 και 48 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, σε βάρος των δύο μη νόμιμων μεταναστών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Κατασχέθηκαν:
τo Δ.Χ.Ε αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά
το χρηματικό ποσό των (1.360) ευρώ
δύο κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

27η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Απριλίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Προοδευτική Περάματος 14-04-18/17:30)


ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ  ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 17:30

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 14 Απριλίου 2018
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (17:15)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (17:30)
Κυριακή 15 Απριλίου 2018
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:00)
Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (17:30)
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (17:30)
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (17:30)
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (17:30)

Φιλιππιάδα Πρέβεζας: Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθη, χθες (12-04-2018) το απόγευμα στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ειδικών Δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 47χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το απόγευμα στην πόλη της Φιλιππιάδας τον 47χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του καθώς και σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, τα παρακάτω:
• πέντε συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (185,6) γραμμαρίων,
• ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης,
• δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Η Αδελφότητα Κτισμάτων Πωγωνίου διοργανώνει εκδρομή στη Δημητσάνα, την Κυριακή 6 Μαΐου

27η αγωνιστική την Κυριακή 15 Απριλίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Πίνδος Κόνιτσας 15-04-18/17:30), εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Π.Α.Σ. Περιβλέπτου-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 15-04-18/17:30)


ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ    ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 
ΩΡΑ: 17:30

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

ΓΗΠΕΔΟ    ΚΑΤΩ ΛΑΨΙΣΤΑΣ   
ΩΡΑ: 17:30

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα της 27ης  αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Κυριακή 15 Απριλίου 2018
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (17:30)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (17:30)
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (17:30)
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ (17:30)
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (17:30)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (17:30)

Ρινοπλαστική: Μπορεί να με απαλλάξει από την εποχιακή ρινίτιδα;

Ανακούφιση από τα συμπτώματα της εαρινής αλλεργικής ρινίτιδας μπορεί να προσφέρει η ρινοπλαστική σε συνδυασμό με την ανοσοθεραπεία στους ανθρώπους με ανατομικά προβλήματα στη μύτη. Η λύση που δίνεται  συνήθως με τη φαρμακευτική αγωγή δεν οδηγεί στην εξάλειψη του προβλήματος. Μάλιστα, η έντονη ανάγκη να μειώσουν οι ασθενείς τις ανυπόφορες, πολλές φορές, επιπτώσεις της, οδηγεί σε παρατεταμένη χρήση των φαρμάκων, με αντίθετα από τα επιθυμητά αποτέλεσμα.
«Οι αλλεργίες μπορεί να εμφανιστούν σχεδόν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου σε κάποιον που είναι επιρρεπής σ’ αυτές και ο καλύτερος τρόπος για τον έλεγχό τους είναι η αποφυγή της αιτίας που τις προκαλεί. Η εαρινή ρινίτιδα, ειδικότερα, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών. Η γύρη των λουλουδιών και των δέντρων είναι η κυρίως ένοχη, οπότε οι αλλεργικοί είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφύγουν την έκθεση σ’ αυτή ακόμα κι όταν ζουν στην πόλη. Έτσι καταφεύγουν στη λήψη φαρμάκων, τα οποία αφενός δεν εξαλείφουν απόλυτα τα συμπτώματα και αφετέρου δεν αντιμετωπίζουν την αιτία αυτών των συμπτωμάτων. Ορισμένοι, μάλιστα, ασθενείς και συνήθως αυτοί που ταλαιπωρούνται και από άλλες αλλεργίες που προκαλούν ρινική συμφόρηση, λαμβάνουν για παρατεταμένο χρονικό διάστημα φάρμακα, υπερβάλλουν δηλαδή στη χρήση τους, με κίνδυνο να εμφανίσουν φαρμακευτική ρινίτιδα», σημειώνει ο πλαστικός χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας.
Οι περισσότερες αλλεργίες έχουν κληρονομικό υπόβαθρο. Εάν ένας γονέας είναι αλλεργικός, το παιδί αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο κατά  50% να αναπτύξει κάποιου είδους αλλεργία (είτε την ίδια, είτε σε άλλο αλλεργιογόνο), ποσοστό που αυξάνεται στο 75% εάν και οι δύο γονείς του είναι αλλεργικοί. Οι περιβαλλοντικές αλλεργίες μπορούν να προκαλέσουν πλήθος συμπτωμάτων. Οι περισσότερες αλλεργικές αντιδράσεις είναι ήπιες και τα συμπτώματα περιλαμβάνουν φτέρνισμα, ρινική συμφόρηση και καταρροή, κνησμό, υγρά μάτια και κεφαλαλγίες. Υπάρχουν ωστόσο και σοβαρότερες αντιδράσεις, οι οποίες είναι όμως σπάνιες.
Η αποφυγή της αιτίας που προκαλεί ειδικά την εαρινή αλλεργία είναι σχεδόν ακατόρθωτη. Η μόνιμη αντιμετώπιση όμως έρχεται μέσω της ανοσοθεραπείας ή αλλιώς απευαισθητοποίησης σε συνδυασμό με τη ρινοπλαστική. Η ανοσοθεραπεία αντιμετωπίζει στη ρίζα το πρόβλημα καθώς βοηθά τον οργανισμό να δημιουργήσει αντισώματα έναντι του παράγοντα στον οποίο είναι αλλεργικός και έτσι να μην εκδηλώσει συμπτωματολογία. «Αφού γίνουν τα αλλεργικά τεστ,  με έναν πολύ απλό τρόπο – στο δέρμα του χεριού των ασθενών που θέλουν να μάθουν σε τι είναι αλλεργικοί – βρίσκουμε το αλλεργιογόνο που είναι υπεύθυνο για την αλλεργία που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Κατόπιν επιλέγουμε την ανοσοθεραπεία η οποία μπορεί να είναι πόσιμη ή ενέσιμη και ουσιαστικά το πρώτο και σημαντικότερο βήμα στην αντιμετώπιση της αλλεργίας έχει γίνει!», υποστηρίζει ο Δρ. Μοιρέας.