Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ενδιαφέρον από τη Χαλκόρ για την εξαγορά θυγατρικής των ΕΑΣ (Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου)

Επιστολή προς το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) απέστειλε η Χαλκόρ με αίτημα εξαγοράς (ΜΒΗ). Πρόκειται για θυγατρική εταιρεία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων Α.Ε., η οποία αναμένεται να εκκαθαριστεί στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων των ΕΑΣ με βάση τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιστολή του ομίλου στο ΤΑΙΠΕΔ απεστάλη πριν από λίγες ημέρες.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η πρόταση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που ο όμιλος Βιοχάλκο αποσύρει την έδρα του από την Ελλάδα. Παράλληλα έρχεται έπειτα από πολύμηνες διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας σχετικά με το μέλλον της επιχείρησης. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει ένα σχέδιο εκκαθάρισης εν λειτουργία των μονάδων των ΕΑΣ και τη διατήρηση ορισμένων εξ αυτών καθαρά για αμυντικούς σκοπούς. Από την άλλη πλευρά, η τρόικα προτείνει το άμεσο κλείσιμο των μονάδων των ΕΑΣ.

12η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Νοεμβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής και Πωγωνίσιο ντέρμπι στο Παρακάλαμο (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 10-11-13/15:00 μ.μ.), εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 10-11-13/15:00 μ.μ.), εντός έδρας ο Α.Σ. Καλπακίου με τον ΠΑΣ Ατρόμητο ΄95 (9-11-13/15:00 μ.μ.), για την 12η αγωνιστική της Α΄ ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-ΠΑΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΄95

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 π.μ.

ΠΑΟ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα 12ης αγωνιστικής (Α΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
Ραφταναίοι-ΑΠΟΕΛ
Δαβάκης-Δόξα Αναργυρων
ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος
Αστήρ Αμφιθέας-ΠΑΟ Κόνιτσας
Αετός Πρωτόπαππας-Πεντέλη
Αλμυρός Βουνοπλαγίας-Αγία Μαρίνα
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Κεφαλόβρυσο
Περίβλεπτος-Σταυράκι

Ζωοδόχος-Αμπελόκηποι

Οι 13 λόγοι που ο ΟΠΕΚΕΠΕ «κόβει» την αγροτική επιδότηση

Τα αλληλοεπικαλυπτόμενα και τα μη ψηφιοποιημένα αγροτεμάχια ή στάβλοι είναι οι συχνότερες αιτίες που μένει εκτός πληρωμών κάποιος δικαιούχος ενιαίας ενίσχυσης και τότε εμφανίζεται στο site του ΟΠΕΚΕΠΕ ένας κωδικός αριθμός αντίστοιχος του προβλήματος που έχει προκύψει κατά τη διαδικασία των διασταυρωτικών ελέγχων.
Όπως προκύπτει, πάντως, από σχετικό έγγραφο, οι 13 αιτίες που αναγράφονται ως αιτιολογία απόρριψης από την προκαταβολή του τσεκ (με τον κωδικό τους) είναι οι εξής:
51001 Μη ψηφιοποιημένο αγροτεμάχιο
51002 Μη ψηφιοποιημένος στάβλος
51100 Συνιδιοκτησία με διαφορετική ψηφιοποιηθείσα έκταση και ίδιο 13ψηφιο
51300 Αγροτεμάχια με ίδιο 13ψήφιο κωδικό, δηλωμένα ως συνιδιοκτησία με διαφορετική ολική δηλωθείσα έκταση
51400 Αγροτεμάχια με ίδιο 13ψήφιο κωδικό τα οποία δεν επικαλύπτονται
53101 Επικαλυπτόμενα αγροτεμάχια
53102 Επικαλυπτόμενες σταβλικές εγκαταστάσεις
54101 Μη επιλέξιμα Αγροτεμάχια
55101 Συνολική δηλωθείσα επιλέξιμη έκταση συνιδιοκτησιών μεγαλύτερη από την δηλωθείσα ολική έκταση
57101 Έκταση ψηφιοποιημένου αγροτεμαχίου μικρότερη από τη δηλωθείσα εκτός ορίων ανοχής
58101 Έκταση ψηφιοποιημένου αγροτεμαχίου μεγαλύτερη από τη δηλωθείσα εκτός ορίων ανοχής
59001 Υπέρβαση επιλέξιμης έκτασης ενότητας
59004 Αγροτεμάχιο με λάθος εντοπισμό μετά από επιτόπιο έλεγχο

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ένας διακινητής ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του έναν μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθη, χθες (07-11-2013) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 58χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 58χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναν 48χρονο υπήκοο Αλβανίας, παράνομο μετανάστη, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Κατασχέθηκαν:
Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
Δύο (2) κινητά τηλέφωνα
Τα χρηματικά ποσά των (240) ευρώ και (11.200) λεκ Αλβανίας

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Ηγουμενίτσα: 61χρονος ημεδαπός, διατηρούσε παράνομο «οπλοστάσιο»

Ο 61χρονος συνελήφθη ενώ κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 7 πιστόλια, 5 περίστροφα, 2 πολεμικά τυφέκια, 2 κυνηγετικά όπλα και 1.421 φυσίγγια

Συνελήφθη χθες (07-11-2013) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 61χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα έναν 60χρονο ημεδαπό, κατηγορούμενο για παράβαση της νομοθεσίας «περί όπλων», ο οποίος και συνελήφθη.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των δράσεων αλλά και του ειδικότερου σχεδιασμού για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, οι αστυνομικοί συνέλαβαν χθες το απόγευμα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, έναν 61χρονο ημεδαπό, γιατί στην κατοχή του και σε έρευνα που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

τρία (3) πιστόλια, διαφόρων τύπων (μάρκας Ρ-38, beretta και bersa)
δύο (2) περίστροφα, διαμετρήματος 7,65 mm και 0,22 ιντσών
δύο (2) γεμιστήρες πιστολιού των 9 mm
εκατόν εξήντα έξι (166) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
ένα (1) ξύλινο κοντάκι τυφεκίου
τρεις (3) κενοί κάλυκες

ΣΥΡΙΖΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνέλευση μελών και φίλων την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2013 στα Κάτω Ραβένια

Καλούνται τα μελή και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ Πωγωνίου σε συνέλευση την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 12 το μεσημέρι στα Κάτω Ραβένια.
Θέματα:
1ον Οικονομική κατάσταση και πολιτικές εξελίξεις.
2ον Προβλήματα του Πωγωνίου.
3ον Απολογισμός για την μέχρι τώρα δουλειά και προτάσεις των μελών και για την ο. μ. Πωγωνίου και για την ν.ε..

4ον Αυτοδιοικητικές εκλογές και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στους 4 μήνες μειώθηκε ο χρόνος απονομής της σύνταξης του Δημοσίου


Στους 4 μήνες από 12 έχει μειωθεί η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης του Δημοσίου σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σήμερα, Παρασκευή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών το μέτρο της προκαταβολής σύνταξης (καλύπτει το 65% της οριστικής σύνταξης που θα λαμβάνει ο δικαιούχος), το οποίο νομοθετήθηκε στα τέλη Απριλίου 2013 έχει πλέον τεθεί σε πλήρη εφαρμογή και σήμερα, Παρασκευή, θα λάβουν την προκαταβολή σύνταξης για το μήνα Νοέμβριο, 10.898 υπάλληλοι του Δημοσίου από τους 11.112 αιτούντες σύνταξη (το 98,1%) που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους από την 1η Μαρτίου 2013 έως και την 5η Νοεμβρίου 2013.

Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, διοργανώνει μαθήματα εκμάθησης και καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή



Αριθ. Πρωτ.: 2367    Αθήνα 7-11-13
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το ΔΣ της Π.Σ.Ε ανακοινώνει με ικανοποίηση ότι άρχισαν ήδη από την 1η Οκτωβρίου 2013 τα μαθήματα και γενικότερα η λειτουργία στα πλαίσια της Παραδοσιακής Χορωδίας της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας στο Πνευματικό κέντρο της ΠΣΕ, Κλεισθένους 15, κάθε Τρίτη 6-7 μ.μ., όπου ήδη μετείχαν περίπου 30 παλαιότερα μέλη, άνδρες και γυναίκες, και τέσσερα νέα, με Μαέστρο και πάλι (για όγδοη χρονιά ) τον κ.κ Κώτσου Ευάγγελο, ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε.

Επικοινωνία του Περιφερειάρχη με ΟΠΕΚΕΠΕ για τις εκκρεμότητες καταβολής εξισωτικών αποζημιώσεων

Σταδιακή λύση του προβλήματος που έχει ανακύψει με τους βοσκότοπους και τις εξισωτικές αποζημιώσεις που διεκδικούν οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, προωθεί η Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σήμερα - και σε συνέχεια προηγούμενης επαφής που είχε γίνει την 11η Οκτωβρίου 2013 - ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης είχε επικοινωνία με την Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δήμητρα Χαλικιά, προκειμένου να ενημερωθεί για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες επίλυσης του ζητήματος.
Η Αντιπρόεδρος του Οργανισμού ανακοίνωσε στον Περιφερειάρχη, ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ, θα καταβάλλει εντός των ημερών στους δικαιούχους που έχουν εκκρεμότητες, ένα ποσό έναντι για τις εκτάσεις που κρίθηκαν ως επιλέξιμες.

Απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου κατά τον μήνα Οκτώβριο

Συνολικά βεβαιώθηκαν (6.234) παραβάσεις ενώ εντοπίστηκαν (41) οδηγοί που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ, (604) για υπερβολική ταχύτητα καθώς και (460) ανασφάλιστα οχήματα.
Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Οκτώβριο του 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, σημειώθηκαν 11 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 16 το 2012). 
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
5 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 2 το 2012)
1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 8 το 2012)
5 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 6 το 2012)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 20 παθόντες (έναντι 34 το 2012). 

Ιόνια Οδός και Ε65 ένα βήμα πριν την υπογραφή των νέων συμβάσεων

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες και σίγουρα ως τα τέλη Νοεμβρίου πρόκειται να μπουν οι υπογραφές στην τελική συμφωνία για τους μεγάλους οδικούς άξονες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Ιόνια Οδός και ο Ε65!
Αυτό ήταν ίσως και το πιο «χειροπιαστό» νέο της χθεσινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γιοχάνες Χαν στην Περιφέρεια, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη.
 Όπως είπε χαρακτηριστικά, «περιμένω την τελική έγκριση των οριστικών συμβάσεων από τις ελληνικές αρχές, απ’ ότι ακούω η συμφωνία είναι σχεδόν έτοιμη και εγώ θα την υπογράψω. Πιστεύω ότι εντός του Νοεμβρίου θα έχει λήξει το θέμα»!
 Στο θέμα των μεγάλων οδικών έργων αναφέρθηκε προχθές βράδυ σε δείπνο εργασίας παρουσία του Γιοχάνες Χαν και ο πρώην αναπλαπληρωτής Υπουργός Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης, διαβεβαιώνοντας ότι οι τροποποιημένες συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων είναι πλέον υπό οριστικοποίηση, μετά από κοπιώδεις διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους, τις τράπεζες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.