Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Σύλληψη φυγόποινου παράτυπου μετανάστη σε περιοχή της Θεσπρωτίας

 


Συνελήφθη χθες (31-01-2024) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών αλλοδαπός, που όπως προέκυψε, είχε εισέλθει νωρίτερα παράνομα στη χώρα μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου, ενώ επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με ποινή φυλάκισης 9 μηνών, για «ψευδή ανωμοτί κατάθεση».

Λαϊκή Συσπείρωση Πωγωνίου: Για τους υποβιβασμούς των Δημοτικών Σχολείων Καλπακίου και Παρακαλάμου

 

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πωγωνίου για τους υποβιβασμούς των Δημοτικών Σχολείων Καλπακίου και Παρακαλάμου.

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Μετά την Αμβρακία οδό, σειρά έχουν οι οδικοί άξονες της Ηπείρου

 


Στην εκδήλωση παράδοσης σε κυκλοφορία του οδικού άξονα Άκτιο- Αμβρακία, που έγινε παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη,  παραβρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ο κ. Καχριμάνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του μεγάλου οδικού έργου, υπογραμμίζοντας ότι μετά από αυτόν πρέπει να ολοκληρωθούν και οι οδικοί άξονες της Ηπείρου.

Για τα έργα αυτά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου είχε τη δυνατότητα να συζητήσει εκ νέου με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υποδομών που ήταν παρόντες στη σημερινή  εκδήλωση.

Σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέφερε τα εξής:

Ιωάννινα: Συνελήφθη γυναίκα μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες

 


Με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, μέλη της οργάνωσης καλούσαν ανυποψίαστους πολίτες να καταβάλουν χρήματα για την αποφυγή των συνεπειών του νόμου

Η συλληφθείσα, έχοντας ρόλο «εισπράκτορα», εντοπίστηκε ενώ παραλάμβανε χρηματικό ποσό από ηλικιωμένο

 Ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθη χθες (31-01-2024) το μεσημέρι αλλοδαπή, η οποία κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη – τελεσθείσα και σε απόπειρα – κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από πλήθος καταγγελιών πολιτών στα Ιωάννινα από χθες το πρωί, ότι δέχθηκαν τηλεφωνήματα από άγνωστους, οι οποίοι προσποιούνταν ότι είναι αστυνομικοί και τους ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου συγγενικά τους πρόσωπα να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου, ύστερα από σοβαρό τροχαίο ατύχημα, που δήθεν είχαν προκαλέσει.

Από την αξιολόγηση και επεξεργασία των καταγγελιών, προέκυψε ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, μέλη της οποίας – βρισκόμενα πιθανόν στο εξωτερικό – πραγματοποιούσαν με απόκρυψη του τηλεφωνικού τους αριθμού αιφνιδιαστικές κλήσεις σε σταθερές τηλεφωνικές συνδέσεις, στοχεύοντας κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα, με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα, τα οποία θα παραλάμβανε μέλος της οργάνωσης, που είχε το ρόλο «εισπράκτορα». Μάλιστα, προκειμένου να ασκήσουν ακόμη μεγαλύτερη πίεση στα υποψήφια θύματά τους, γυναικείο μέλος της οργάνωσης προσποιούνταν την κόρη ή εγγονή τους, εκλιπαρώντας για την καταβολή των χρημάτων ώστε να αφεθεί ελεύθερη.

Αφού σκιαγραφήθηκε η δομή της οργάνωσης, συγκροτήθηκαν ειδικές ομάδες αστυνομικών, οι οποίοι εντόπισαν την κατηγορούμενη, που, καθοδηγούμενη μέσω κινητού τηλεφώνου από τα αρχηγικά μέλη, τα οποία είχαν συμφωνήσει με ηλικιωμένο να παραδώσει χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ, μετέβη κάτω από το διαμέρισμά του, όπου εκείνος της πέταξε από το μπαλκόνι πλαστική σακούλα με τα χρήματα.

Ακολούθησε άμεσα η σύλληψη της αλλοδαπής και η κατάσχεση των χρημάτων, ενώ στην κατοχή της βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και 600 ευρώ.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ανακάλυψη της ταυτότητας των υπολοίπων μελών της οργάνωσης συνεχίζεται.

Συνελήφθη ημεδαπός στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων

 


Συνελήφθη χθες (31-01-2024) το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων ημεδαπός, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων ελέγχων που πραγματοποιούνται κατά την είσοδο ατόμων στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, βρέθηκαν στην κατοχή του κατηγορούμενου και κατασχέθηκαν στιλέτο τύπου «πεταλούδας», συνολικού μήκους 22 εκατοστών και αναδιπλούμενος σουγιάς, συνολικού μήκους  13 εκατοστών.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ιωάννινα: Μέτρα για συνοδούς και επισκεπτήριο στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, έως 15 Φεβρουαρίου

 

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας κατά του κορονοϊού (covid-19), θα ισχύουν έως και 15.02.2024 τα κάτωθι:

Οι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι συνοδοί:

– Από Δευτέρα έως Παρασκευή συστήνεται η καθημερινή διενέργεια rapid test από τους συνοδούς των ασθενών, η οποία θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο (rapid test ημερήσιας ισχύος εισόδου στο Νοσοκομείο)

– Σε ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια δομή υγείας για εξέταση είτε με τακτικό ραντεβού είτε εκτάκτως συστήνεται εργαστηριακός έλεγχος με τη χρήση rapid test.

– Το Σαββατοκύριακο, θα ισχύει rapid test (48 ωρών) που θα έχει διενεργηθεί την Παρασκευή, για τους συνοδούς των ασθενών, το οποίο θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο.

Υπενθυμίζουμε ότι, στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00-14:00 παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν διενέργειας rapid test, από τις μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για βαρέως πάσχοντα ασθενή, θα γίνεται συνεννόηση με τον Δ/ντη του εκάστοτε Ιατρικού Τμήματος που νοσηλεύεται για να επιτραπεί η παρουσία ενός συνοδού.

Στους συνοδούς ασθενών, δίνεται κάρτα η οποία θα επιδεικνύεται στο νοσηλευτικό προσωπικό του Ιατρικού Τμήματος και θα επιστρέφεται στο Νοσοκομείο με το εξιτήριο του ασθενούς.

– Η χρήση μάσκας συστήνεται στους χώρους του Νοσοκομείου, λόγω αύξησης των εποχικών ιώσεων και των κρουσμάτων covid-19

Απαγορεύεται αυστηρά το επισκεπτήριο στα Ιατρικά Τμήματα του Νοσοκομείου μας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, ώρα 14:00

 


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας καλούμε στις έξι (6) του μηνός Φεβρουαρίου έτους 2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 14.00, στην ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 167 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου (Πλ. Πύρρου 1, Ιωάννινα), με τα παρακάτω θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Επικύρωση πρακτικών -αποφάσεων των συνεδριάσεων:

1η/2-1-2024 (ειδική- διά ζώσης)

2η /18-1-2024 (τακτική -διά ζώσης)

2. Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης Προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων της Περιφέρειας Ηπείρου, για το Δ΄ τρίμηνο του 2023 (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)

3. Έγκριση 1ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου, έτους 2024

(εισήγηση: η Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού)

4. Έγκριση προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου έτους 2024 (εισήγηση: η Δ/νση Διά Βίου Μάθησης -Απασχόλησης Εμπορίου & Τουρισμού)

5. Κήρυξη Αναγκαστικής Απαλλοτρίωσης εκτάσεων ακινήτων που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου “Κατασκευή διπλού κυκλικού κόμβου στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας στη συμβολή της με την Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων” σύμφωνα με την κτηματολογική μελέτη του έργου. (εισήγηση: η Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ιωαννίνων)

6. Συζήτηση επί των ζητημάτων – προβλημάτων του αγροτικού κλάδου στην Περιφέρεια Ηπείρου και γενικότερα (Τοποθετήσεις- Εισηγήσεις από τις παρατάξεις του Π.Σ.)

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Π.Σ.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΡΑΪΜΗ-ΜΠΟΤΣΗ

ΠΗΓΗ: https://php.gov.gr/

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ανήλικος ημεδαπός για κλοπή και οδήγηση οχήματος χωρίς άδεια οδήγησης

 


Συνελήφθη χθες (31-01-2024) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και οδήγηση οχήματος χωρίς άδεια οδήγησης.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ανήλικο να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα, που δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας, την οποία, όπως διακριβώθηκε, είχε αφαιρέσει εντός της τελευταίας εβδομάδας από σημείο της πόλης της Ηγουμενίτσας, όπου ήταν σταθμευμένη.

Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Ντότης Σπ. Δημήτριος: Ήθος και πολιτική

 


Αγαπητοί συνδημότες χθες 31 Ιανουαρίου 2024 διεξήχθη δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο μας.

Αρκετοί συνδημότες παρόν οι οποίοι μιας και ήταν γονείς έφεραν ως θέμα την υποβάθμιση των δημοτικών σχολείων μας.

Αφού ο κύριος δήμαρχος διέκοπτε και μάλωνε τον κύριο Ιωάννη  Ντίνο εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παρακαλάμου (σύνηθες φαινόμενο), μας είπε πως είναι δύσκολο να αλλάξουν πολλά πράγματα για τα σχολεία μας και μας εξήγησε  πως έχει κάνει ενέργειες!

Μάλιστα ακούστηκε και η άποψη να γίνει ένα δημοτικό σχολείο για όλη την περιοχή στο Καλπάκι ένα γυμνάσιο στον Παρακάλαμο και ένα λύκειο στα Δολιανά!! (Αντιδήμαρχος κύριος Αναστάσιος Γιούνης).

Όταν πήρα το λόγο και το πρώτο πράγμα που είπα είναι ότι πιστεύω πως ο δήμαρχος δεν θέλει την υποβάθμιση κανενός σχολείου!

Όμως δώσαμε το δικαίωμα στους γονείς να ανησυχούν γιατί δεν ήταν η δημοτική αρχή δίπλα στους αγώνες τους!

Α) Άργησε πάρα πολύ η δημοτική αρχή να ενημερώσει για το θέμα. (θυμάστε την προηγούμενη ανάρτηση μου).

Β) Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση πέραν του κυρίου Γιούνη, κανείς άλλος από την δημοτική αρχή!

Φυσικά παρόντες από την αντιπολίτευση οι κύριοι Γκόγκος, Ντότης και Ροσιλοβάλης!

Γ) Ακόμη και τώρα νωχελικές  κινήσεις! \Ενώ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζήτησε να έρθει ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο εδώ και δύο βδομάδες η δημοτική αρχή «αγρόν ηγόρασε». (Αλήθεια τι περιμένει;)

Δ) Αφού έκανε ενέργειες ο δήμαρχος γιατί δεν ενημέρωσε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων;

Ως συνήθως ο κύριος δήμαρχος με διακόπτει και εδώ μιλάμε για ήθος πολιτικού ανδρός!

Όταν ανέφερα - αφού ακούστηκε πως το Δημοτικό Σχολείο Παρακάλαμου υστερεί και δεν έχει υποδομές ως κτίριο - πως εσείς κύριοι είστε δημοτική αρχή εδώ και 15 χρόνια.

Τι κάνατε για το σχολείο Παρακάλαμου ώστε να έχει υποδομές;

Εδώ λοιπόν ο κύριος δήμαρχος με αποκάλεσε ΒΛΑΚΑ και ΗΛΙΘΙΟ!!!

Χαίρομαι και λυπάμαι ταυτόχρονα!!

Άκουσε ο κόσμος πως εκφράζεται και πως λειτουργεί αυτός που αντιπροσωπεύει το Δήμο Πωγωνίου!!

Είδε ο κόσμος πόσο δημοκρατικά συμπεριφέρεται σε αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη από τον ίδιο χάνοντας την ψυχραιμία του!

Αλήθεια οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης νιώθουν περήφανοι γι’ αυτό το σκηνικό;

Όσο για εσάς κύριε δήμαρχε να γνωρίζετε ότι θα συνεχίσω να είμαι βλάκας και ηλίθιος προασπίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου μας και των πολιτών μας.

Όπως και θα συνεχίσω να κάνω τους ανθρώπους που με στήριξαν να μην ντρέπονται γιατί εγώ θα μιλάω με αποδείξεις και επιχειρήματα και όχι διακόπτοντας και στολίζοντάς με κοσμητικά επίθετα αυτούς που έχουν διαφορετική άποψη από μένα.

Χαίρομαι που δεν συνεργάστηκα παραταξιακά ποτέ μαζί σου απλά γιατί δεν έχεις πολιτικό ήθος!

Με τιμή

Δημήτριος Σπ. Ντότης

Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου 

Συνελήφθησαν στην Ήπειρο συνολικά 6 άτομα το τελευταίο 10ήμερο για ναρκωτικά

 


Έξι (6) συνολικά άτομα συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 10ήμερο από διάφορες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, στο πλαίσιο καθημερινών ελέγχων και δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Ειδικότερα, πρόκειται για ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για κατοχή μικροποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν από δύο άτομα σε Ιωάννινα και Πρέβεζα και από ένα σε Άρτα και Θεσπρωτία.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

ΕΛΓΑ: Στις 20 Φεβρουαρίου η καταβολή αποζημιώσεων για ζημιές του 2023

 


Όπως αποφασίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού από τις 20 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για ζημιές του έτους 2023.

Οι πληρωμές των αποζημιώσεων θα είναι στο 100% της υπολογιζόμενης αξίας, σύμφωνα με τα πορίσματα τα οποία καταχωρούνται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Οργανισμού.

 «Η ταχύτερη κατά δύο μήνες καταβολή αποζημιώσεων του 2023, στους δικαιούχους παραγωγούς που έχουν υποστεί ζημιές, κατέστη δυνατή χάρη στη σκληρή δουλειά των υπαλλήλων και στελεχών του ΕΛΓΑ» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η πληρωμή κατά 100% των αποζημιώσεων στους αγρότες, διαψεύδει τις Κασσάνδρες και αποδεικνύει ότι ο ΕΛΓΑ και το ΥΠΑΑΤ βρίσκονται στο πλευρό των αγροτών και στηρίζουν με πράξεις τον πρωτογενή τομέα».

Όπως ανέφερε το ΥΠΑΑΤ με ανακοίνωσή του, τα σημερινά διαθέσιμα του ΕΛΓΑ, για πληρωμή αποζημιώσεων, υπερβαίνουν τα 150 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένονται οι εισπράξεις από οφειλές προς τον Οργανισμό άνω των 120 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου

 


Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024,  ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Λ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Σταύρου Νιάρχου, 09:00-12:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Κόνιτσας, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00.

Τέλος στη χρόνια προστατίτιδα ανώδυνα και αποτελεσματικά!

 


Η φλεγμονή του προστάτη αδένα, η οποία ονομάζεται προστατίτιδα μπορεί να είναι οξεία (αιφνίδια έναρξη) ή χρόνια (επίμονη). Μπορεί επίσης να είναι μολυσματική (που προκαλείται από λοίμωξη) ή μη μολυσματική. Γεγονός είναι πως η ακριβής αιτία της μορφής της χρόνιας προστατίτιδας δεν είναι γνωστή και υπάρχει μια μεταβλητή απόκριση στα αντιβιοτικά και αντιφλεγμονώδη παυσίπονα. Γι΄ αυτό και οι γιατροί προτιμούν να χρησιμοποιούν τον όρο «σύνδρομο χρόνιου πυελικού άλγους».
«Ειδικότερα, το Χρόνιο Πυελικό Άλγος μπορεί να έχει χαρακτήρες δυνατού και σταθερού πόνου, πόνου που έρχεται και φεύγει, οξέος πόνου (σαν μαχαιριά), βαθέως πόνου, ή σαν αίσθημα πίεσης και βάρους βαθιά στην πύελο.
Σημειώνεται πως η λεκάνη αποτελεί «σταυροδρόμι» πολλών οργανικών συστημάτων του ανθρώπου. Ο ασθενής με χρόνιο πυελικό άλγος μπορεί να εμφανίζει πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του εντέρου, ή ακόμα και όταν απλά κάθεται», επισημαίνει 
ο κ. Στυλιανός Κοντός, MD, PhD, FEBU, Χειρουργός Ουρολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής, μέλος Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών Ουρολόγων Ηνωμένου Βασιλείου και προσθέτει:
«Συχνά, όταν ο ασθενής στέκεται για αρκετή ώρα, ο πόνος μπορεί να γίνει έντονος αλλά ηρεμεί όταν αυτός ξαπλώσει. Πάντως ο πόνος του συνδρόμου του χρόνιου πυελικού άλγους μπορεί να είναι από ήπιος μέχρι αβάσταχτος και από απλώς ενοχλητικός, τόσο έντονος που να καθιστά τον/την ασθενή πρακτικά ανάπηρο. Κάποιες φορές ο έντονος πόνος έχει ως αποτέλεσμα ο ασθενής να χάνει τον ύπνο του, την ικανότητα να ασκηθεί, ή ακόμα και τη δουλειά του.
Κυρίως οι νέοι άνθρωποι νιώθουν ότι η ασθένεια τους έχει καταστήσει «ανάπηρους», με αποτέλεσμα την αύξηση του ποσοστού της κατάθλιψης.


Σήμερα υπάρχει σύγχρονη θεραπευτική επιλογή για ασθενείς με χρόνια προστατίτιδα, χωρίς τη χρήση φαρμάκων και χωρίς την ύπαρξη παρενεργειών. Πλέον έχουμε τη δυνατότητα να θεραπεύσουμε τα συμπτώματα με τη χρήση κρουστικών κυμάτων χαμηλής έντασης. 
Πρόκειται για μέθοδο επιστημονικά τεκμηριωμένη η οποία ενεργοποιεί μηχανισμούς νεοαγγείωσης στα σημεία που επενεργεί, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ροής του αίματος στη λεκάνη. Τα κρουστικά κύματα οδηγούν στη δημιουργία νέων αγγειακών κλάδων στην περιοχή.