Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Ριάχοβο Πωγωνίου: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον άτυχο Γιώργο


Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και συγκίνησης κηδεύτηκε το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Ριαχόβου Δήμου Πωγωνίου, ο 25χρονος συνδημότης Γεώργιος Χρ. Μπαρίμη, που βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο λίγο μετά τις 1:00 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Η είδηση του θανάτου σκόρπισε θλίψη στην ευρύτερη περιοχή του Άνω Καλαμά, από όπου καταγόταν και μεγάλωσε ο μεταστάς.

Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσαν, εκτός από τους συγγενείς του, συνάδελφοι, πλήθος συγχωριανών, φίλοι του από γειτονικά χωριά και την ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου.

ΕΟΔΥ: Είκοσι τρεις θάνατοι σήμερα, 18.214 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 101.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είκοσι τρεις θάνατοι σήμερα, 18.214 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 18.214.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.829.836 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 48.5% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 3.895 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 202.899(5.0% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 23, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.448 θάνατοι.

Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 101 (62.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι

73 έτη. To 92.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται

διασωληνωμένοι, 36 (35.64%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 65 (64.36%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.742 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 365 (ημερήσια μεταβολή +0.83%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 310 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Αρνητικά όλα τα rapid test στην Τ.Κ. Παρακαλάμου

 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας https://eody.gov.gr/apotelesmata-komy-testing/   την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, διενεργήθηκαν 25 rapid test στην Τ.Κ. Παρακαλάμου Πωγωνίου  και ήταν όλα αρνητικά.

Π.Α.Σ. Γιάννινα: Πώληση του Χουάν Χοσέ Περέα στην Στουτγκάρδη

 


Η Π.A.E. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την πώληση του Χουάν Χοσέ Περέα στην Στουτγκάρδη.

Ο Κολομβιανός άσος αποχωρεί μετά από ένα χρόνο παρουσίας στην ομάδα, μια χρονιά ονειρική τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα μας. Μια χρονιά που συνετέλεσε ώστε ο Περέα να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και πλέον να συνεχίσει την καριέρα του στην Bundesliga αποτελώντας την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα.

Χουάν σε ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά σου και τα όσα ζήσαμε μαζί την περσινή χρονιά που φόρεσες την φανέλα του συλλόγου και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο επόμενο κεφάλαιο της ποδοσφαιρικής σου καριέρας.

Buena suerte amigo!

ΠΗΓΗ: www.pasgiannina.gr

Άρτα: 67χρονος έθεσε τέρμα στη ζωή του

 


Στην Άρτα ένας 67χρονος έθεσε τέρμα στη ζωή του, όταν πέρασε από το λαιμό του ένα  καλώδιο τύπου Ty-Rap.

Οι συγγενείς του προσπάθησαν μάταια να τον  κρατήσουν στη ζωή μέχρι να φτάσει στο σημείο του ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όταν έφτασαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ στο σημείο, διαπίστωσαν ότι είχε φύγει ήδη από τη ζωή ο 67χρόνος.

Ευχαριστίες του Δημάρχου Κόνιτσας στον Πρόεδρο της Βουλής

 


Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα του Δημάρχου Κόνιτσας Νικολάου Εξάρχου σχετικά με την χρηματοδότηση του Στρατιωτικού Μουσείου Κόνιτσας, σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο γραφείο του στην Αθήνα, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου. 

Με ενέργειες του Προέδρου κατατέθηκαν ήδη 65.000 ευρώ σε λογαριασμό του Δήμου για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Θερμές ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο και τη Βουλή των Ελλήνων για την πολύτιμη αρωγή, προκειμένου να προχωρήσουμε σταδιακά στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου για τον τόπο μας.  Με τη συγκεκριμένη ενέργεια επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον και η αμέριστη συμπαράσταση του Προέδρου Κωνσταντίνου Τασούλα για την περιοχή μας.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου & Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στα Ιωάννινα

 

Το πρόγραμμα της  επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου & Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στα Ιωάννινα.



Πολιτιστικός Σύλλογος Σιταριάς Πωγωνίου: Πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων

 


Αγαπητοί χωριανοί με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε τις παρακάτω εκδηλώσεις που θα διοργανώσουμε για το καλοκαίρι.

Θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να περάσουμε όπως παλιά!

Καλή αντάμωση και καλό καλοκαίρι!!!

Αδελφότητα Σιταριάς Πωγωνίου «Ο Άγιος Αθανάσιος»: Εκδηλώσεις "Καλοκαίρι 2022" στο χωριό

 

Εκδηλώσεις "Καλοκαίρι 2022" στο χωριό της Αδελφότητας Σιταριάς Πωγωνίου «Ο Άγιος Αθανάσιος».

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τους πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής


 Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε τους πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου οι υποψήφιοι οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 τόσο των ΓΕΛ όσο και των ΕΠΑΛ να ενημερωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ε.Β.Ε. προκύπτουν από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο/Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές/Τμήματα των Πανεπιστημίων. Δηλαδή μια Σχολή/Τμήμα μπορεί να έχει επιλέξει ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής το 80% ή το 120% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές. 

Όπως, επίσης, μπορεί να έχει επιλέξει και για το/τα εμπλεκόμενο/-α Ειδικό/-ά Μάθημα/-τα ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής Ειδικού Μαθήματος ή Ειδικών Μαθημάτων το 70% ή το 110%  της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές μεταξύ αυτού του διαστήματος.

Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα του Kοινωνικού Τουρισμού 2022

 


Αναρτήθηκαν την Παρασκευή 8 Ιουλίου στη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων - ωφελουμένων, παρόχων τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, και αποκλειομένων του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2022-2023 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων αφορούν σε 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού. Σημειώνεται ότι φέτος υποβλήθηκαν περισσότερες από 532.000 αιτήσεις για σχεδόν 1 εκατ. επιταγές, σημειώνοντας ρεκόρ εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ενώ 1.500 τουριστικά καταλύματα δήλωσαν συμμετοχή.

Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων από τη Δευτέρα  11 Ιουλίου και ώρα 15:00 μέχρι και την Τετάρτη 13 Ιουλίου και ώρα 18:00.

Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

Οι δικαιούχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν να:

έχουν πρώτα ελέγξει αν οι ίδιοι ευθύνονται για το εσφαλμένο αποτέλεσμα, λόγω μη σωστής συμπλήρωσης της αίτησης, ανατρέχοντας σε αυτήν με τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα αναφέρουν τον λόγο της ένστασης (π.χ. εσφαλμένη μοριοδότηση, μη έκδοση επιταγής για ωφελούμενο παιδί) και

τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά αυτών, σύμφωνα με τους όρους της Δημόσιας Πρόσκλησης.

Παράταση παίρνει “Ο Ουρανός Κατακόκκινος” της Λούλας Αναγνωστάκη

 


Παράταση παίρνει  “Ο Ουρανός Κατακόκκινος”, έπειτα από την επιτυχία των 6 παραστάσεων, στην αυλή του Arte Povera εντός του κάστρου των Ιωαννίνων. Οι παραστάσεις ωστόσο θα δοθούν λίγο διαφορετικές ημέρες, την Τετάρτη 13 και Πέμπτη 14 Ιουλίου με ώρα έναρξης 21:15’. To Θέατρο Actina παρουσιάζει τον αντισυμβατικό μονόλογο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία της Αθηνάς Τσικνιά και ερμηνεία της Ελένης Καμποσιώρη σε ένα ιδιαίτερο μέρος, στην αυλή ενός μπαρ/καφέ, το οποίο έχει γίνει το σπίτι της ηρωίδας του εμβληματικού αυτού έργου.

Μια γυναίκα, ξεχωριστή, η Σοφία Αποστόλου, έρχεται να μας συναντήσει, να μας συστηθεί και να μας μιλήσει για την πορεία της. Δεν συμβιβάστηκε ποτέ. Δεν είχε ποτέ αλυσίδες. Κάνει την δική της επανάσταση. Αποτελεί ένα έργο που συμπυκνώνει όλη τη δραματουργική ιδεολογία της Αναγνωστάκη, ένα απόσταγμα της δικής της θεατρικής περίπτωσης.

Η Λούλα Αναγνωστάκη άντλησε το θεατρικό υλικό της από την ελληνική πραγματικότητα, ακατέργαστο και νωπό ακόμα με τις πληγές να αιμορραγούν από την πρόσφατη ιστορία του τόπου. Μνήμες τραυματικές, αγώνες προδομένοι, πρόσωπα παγιδευμένα σ’ ένα παρελθόν από εφιάλτες. Αυτό ήταν το δραματικό της υλικό αλλά και η θέση της έως τα τελευταία της έργα, τον «Ουρανό Κατακόκκινο», που δίνει την κατάρρευση του κοινωνικού περίγυρου, κατάρρευση των ιδεών και των αγώνων, μέσα από την κατάρρευση του ενός προσώπου. Το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη είναι μια σειρά ηρωικών ασμάτων προς την έξοδο, μια σειρά ταπεινών ύμνων για την ελευθερία. Το κέντρο της δραματουργίας της είναι ο άνθρωπος και η ανάγκη του να υπάρχει ελεύθερος, να νιώθει πως έχει ακόμα τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή του, να ξαναβρεί τον προσανατολισμό του. Η δραματουργία της Αναγνωστάκη είναι μια πινακοθήκη ανθρώπων με αξιοπρέπεια. 

Όλα βρίσκονται σε μια καθοριστική μάχη με τον ίδιο τους τον εαυτό.

Ζωγράφειο Σχολείο: Εντυπωσίασαν το κοινό σε Ήπειρο και Κέρκυρα οι συναυλίες του φετινού Ελληνο-Αυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σε Ιωάννινα, Πάργα και Κέρκυρα οι συναυλίες κλασικής μουσικής που έδωσε η ορχήστρα εγχόρδων “Danubia Strings” της παραδουνάβιας περιοχής της Κάτω Αυστρίας. Οι εκδηλώσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού «Ελληνο-Αυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι 2022», που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και διοργανωτής των εκδηλώσεων ήταν η Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Ζωγράφειο Σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής, το Κέντρο Ελληνο-Αυστριακής Διασύνδεσης, το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας», τον Δήμο Πάργας, τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και το Κέντρο Ξένων Γλωσσών "Έρασμος".


Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία της η κ. Martina Hermann Πληρεξούσια Υπουργός και Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αποστολής της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων κα Μερόπη Υδραίου, ο δήμαρχος Πάργας κ. Νικόλαος Ζαχαριάς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, ενώ το «παρών» έδωσαν στελέχη των δημοτικών αρχών και των δημοτικών συμβουλίων των προαναφερόμενων δήμων, εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων των ως άνω περιοχών, εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών αλλά και των χορηγών των συναυλιών.


Οι μαθητές από τα Μουσικά Σχολεία: “Klosterneuburg”, “Bisamberg-Leobendorf”, “Tulln”, “Sieghatskirchen” της παραδουνάβιας περιοχής της Κάτω Αυστρίας και του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας» που αποτελούσαν την ορχήστρα εγχόρδων “Danubia Strings”, εντυπωσίασαν το κοινό με το υψηλό καλλιτεχνικό τους επίπεδο και, υπό τη διεύθυνση του Mario De Rose παρουσίασαν έργα κορυφαίων κλασικών συνθετών και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που παρευρέθηκε στο υπαίθριο θέατρο Ε.Η.Μ., στο Κάστρο της Πάργας και στο Μποσκέτο Durrell της Κέρκυρας. Είχε προηγηθεί στα Ιωάννινα (Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος), η συναυλία κλασικής μουσικής με Αυστριακούς και Έλληνες καλλιτέχνες (Maria Bisso-σοπράνο, Cristina Basili-βιολοντσέλλο, Timotej Kosovinc-κιθάρα, Mαρία Μοσχέτα-πιάνο), όπου το κοινό απόλαυσε μια μαγική μουσική βραδιά με έργα από την εποχή μπαρόκ μέχρι και τη σύγχρονη μουσική, με πρωτότυπους συνδυασμούς οργάνων και φωνής. Ψυχή των εκδηλώσεων ήταν μια Ελληνίδα μουσικός που διαπρέπει στην Αυστρία και συγκεκριμένα στην Κάτω Αυστρία, η κα Αριάδνη Μπαζίλη, διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου “Klosterneuburg”.

 

Θα πρέπει να σημειώσουμε, το φετινό «Ελληνο-Αυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι» συμπίπτει με την επέτειο των 190 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Αυστρίας. Σχέσεις που διαπνέονται από αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ των δύο λαών και προσήλωση σε κοινές αρχές και αξίες, πάνω στις οποίες οικοδομούνται καθημερινά οι πολυεπίπεδες διμερείς σχέσεις και η κοινή ευρωπαϊκή μας ιδέα. Επίσης, τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται για το ομόσπονδο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας 100 χρόνια από την 1η Ιανουαρίου του 1922, όταν τέθηκε σε ισχύ ο σχετικός νόμος που του έδωσε οντότητα και κυριαρχία στο πλαίσιο του ομοσπονδιακού κράτους της Αυστρίας.

Χορηγοί των φετινών εκδηλώσεων ήταν οι εταιρείες: Express Publishing, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Ecoelastika A.E., Valakos Real Estate and Construction.

Υποστηρικτές ήταν οι εταιρείες: Intergeo Ε.Π.Ε, PAGO Premium Fruit Juice.

Δωρητές ήταν οι εταιρείες: Mercedes-Benz Γκαρτζονίκας, Ι.ΚΤΕΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Ζαχαροπλαστεία "Μποχώτης", Fegaropetra Studios Sivota και Βιβλιοπωλείο "Γραμμή".

Το Ζωγράφειο Σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής ευχαριστεί όλους τους συνδιοργανωτές, τους συμμετέχοντες μαθητές και καλλιτέχνες, τους επίσημους αλλά και τους πολίτες που παρευρέθηκαν στις συναυλίες, καθώς και τους χορηγούς, υποστηρικτές, δωρητές των εκδηλώσεων για τη συμβολή τους στην άρτια και επιτυχημένη φετινή διοργάνωση.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (11-17/07/2022)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (11 έως 17 Ιουλίου 2022) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/07/2022

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγγος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 08 :00 - 15 :00

ΤΡΙΤΗ 12/07/2022

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 18:00 - 01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/07/2022

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 14/07/2022

Πηγή-Ελεύθερο-Παλιοσέλλι-Πάδες-Άρματα-Δίστρατο. 18:00- 01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/07/2022

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 08:00 - 15:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/07/2022

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 18:00 - 23:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/07/2022

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 12/07/2022

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/07/2022

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. 18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 14/07/2022

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/07/2022

Κέδρος - Πετροβούνι - Ποτιστικά - Παλαιοχώρι Συρράκου - Μιχαλίτσι - Βαπτιστή - Χουλιαράδες. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/07/2022

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδ o βίζι - Διχούνι. 08:00 – 13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/07/2022

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Νεοχώρι – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή. 08.00-15.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/07/2022

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 18.00-01.00

ΠΕΜΠΤΗ 14/07/2022

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές. 18.00-01.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/07/2022

Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή. 18.00-01.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/07/2022

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/ 07/2022

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 12/07/2022

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/07/2022

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ 14/07/2022

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 15/07/2022

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/07/2022

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/07/2022

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 12/07/2022

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/07/2022

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 14/07/2022

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/07/2022

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/07/2022

Σαμονίβα - Τσαγγάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκουλιοί – Γλυκή. 08:00-15:00

Έκθεση φωτογραφίας: "1900-1960 Ελλάδα του Μόχθου"

 

Έκθεση φωτογραφίας: "1900-1960  Ελλάδα του Μόχθου"

Αηδονοχώρι Κόνιτσας: Εκδηλώσεις μνήμης για τους εκτελεσθέντες και το ολοκαύτωμα, το Σάββατο 9 Ιουλίου

 

Εκδηλώσεις μνήμης για τους εκτελεσθέντες και το ολοκαύτωμα, το Σάββατο 9 Ιουλίου στο Αηδονοχώρι Κόνιτσας.


Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 9 Ιουλίου

 


Το Σάββατο 9 Ιουλίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:  

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:00

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00.

Ουρολοιμώξεις: Πού οφείλονται και πώς αντιμετωπίζονται

 


Η ουρολοίμωξη είναι από τα πιο συχνά νοσήματα που θα απασχολήσει τουλάχιστον μία φορά στη διάρκεια της ζωής του το 30-50% των γυναικών. Μικρόβια συνήθως από το έντερο προσβάλλουν το ουροποιητικό, τα οποία, αν δεν προλάβουν να απομακρυνθούν με την ούρηση, πολλαπλασιάζονται και δημιουργούν συμπτώματα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς λόγω της ανατομίας τους καθώς η απόσταση μεταξύ της ουρήθρας και του πρωκτού είναι μικρότερη από αυτή των αντρών.

«Η ουρολοίμωξη εμφανίζεται συνήθως με συχνοουρία και μικρή ποσότητα ούρων, πόνο ή κάψιμο κατά την ούρηση και θολά, δύσοσμα ούρα. Η γυναίκα μπορεί να παραπονεθεί για πόνο στην περιοχή της κύστης και ορισμένες φορές μπορεί να συνοδεύεται από αιματουρία. Για να γίνει η διάγνωση της ουρολοίμωξης χρειάζεται συνήθως απλά μια γενική εξέταση και καλλιέργεια ούρων, οι οποίες συνοδεύονται από αντιβιόγραμμα, το οποίο θα δείχνει ποιο ακριβώς μικρόβιο ευθύνεται βάσει του οποίου θα καθοριστεί η αντιβιοτική αγωγή που θα ακολουθήσει η γυναίκα», αναφέρει ο κ. Νικόλαος Πλεύρης PhD, Γυναικολόγος, Διευθυντής Α’ Γυναικολογικής Κλινικής - Τμήμα Ρομποτικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής στο Metropolitan General.

Πιο σπάνια θα χρειαστεί περαιτέρω απεικονιστικός έλεγχος του ουροποιητικού με ακτινογραφία, υπέρηχο ή κυστεοσκόπηση. Σε περιπτώσεις όπου οι ουρολοιμώξεις εμφανίζονται αρκετά συχνά μπορεί να χρειαστεί έλεγχος του ουροποιητικού για ανωμαλίες που προδιαθέτουν σε λοιμώξεις και για αποκλεισμό αιτιών που τις μιμούνται.

Η θεραπεία είναι απλή καθώς η γυναίκα χρειάζεται μόνο να ακολουθήσει μία αντιβιοτική θεραπεία βάσει αντιβιογράμματος. Παρόλα αυτά ο θεράπων ιατρός καλό θα ήταν να συμβουλεύσει τη γυναίκα ποια προληπτικά μέτρα μπορεί να λάβει για αποφυγή ουρολοιμώξεων στο μέλλον.