Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για το Συνέδριο των Ομάδων Εργασίας στα Ιωάννινα

 


Συνέντευξη Τύπου για το Συνέδριο των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, τους στόχους και το περιεχόμενο του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  13 Απριλίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών.

Στη συνέντευξη Τύπου αναδείχτηκαν από τους ομιλητές σημαντικά θέματα πρόληψης Καρδιαγγειακής υγείας, ιδιαίτερα σημαντικά για την προστασία της υγείας των πολιτών.

Τα Πανελλήνια Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά συνέδρια της χώρας, το οποίο έχει πραγματοποιηθεί αρκετές φορές στην πόλη των Ιωαννίνων με ιδιαίτερη επιτυχία και αναμένεται να το παρακολουθήσουν και φέτος πάνω από 1.200 σύνεδροι.

Η πολύπλευρη και υψηλού επιπέδου θεματολογία του, είναι αποτέλεσμα της έρευνας και της δραστηριοποίησης των 18 Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Στη συνέντευξη Τύπου ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και Διευθυντής Αιμοδυναμικού Τμήματος του ΓΝΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ», κ. Ιωάννης Κανακάκης, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, κ. Γεώργιος Κοχιαδάκης και ο κ. Ιωάννης Γουδέβενος, Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων, Πρώην Πρόεδρος της ΕΚΕ.

Χαιρετισμό πραγματοποίησαν η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Καθηγήτρια Παθολογίας, κα Ιωάννα Τσιάρα και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών, κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο της πόλης κ. Ελισάφ.

Ακολουθούν οι ομιλίες των επιστημόνων:

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων: Απάντηση στην Περιφερειακή αρχή Ηπείρου

 


Η περιφερειακή αρχή Ηπείρου όπως κάθε δημόσια αρχή έχει υποχρέωση να διασφαλίζει τα συμφέροντα των πολιτών και να απαντά με όρους πολιτικούς  και υπεύθυνα στην κριτική που της ασκείται.

Η τελευταία παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων για τη διαχείριση των απορριμμάτων και το πρόστιμο των 3,5 εκατ. ευρώ που έχει επιδικαστεί σε βάρος της περιφέρειας απαντήθηκε με μια εκτός πολιτικών ορίων ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής.  Κατανοούμε τη δυσκολία!

Η προσπάθεια που γίνεται να φτιαχτούν μέτωπα στείρας και μη πολιτικής αντιπαράθεσης,  εκεί όπου ζητούνται απαντήσεις,  θα πέσει στο κενό.

Τα ερωτήματα υπάρχουν και ζητούν δημόσιες ξεκάθαρες απαντήσεις και αλήθειες από την περιφερειακή αρχή Ηπείρου.

Άλλωστε η δημοκρατία επιτάσσει τον έλεγχο και τη δημόσια λογοδοσία όλων των αρχών και καμία δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο όσο κι αν το νομίζει!

Και επειδή δεν πρόκειται για αστείο, αλλά για κάτι πολύ σοβαρό, θέτουμε ξανά ένα από τα ερωτήματα: «Ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο των 3,5 εκατ. ευρώ που επιδικάστηκε στην Περιφερειακή Αρχή;»

Οι Ηπειρώτες έχουμε τρεισήμισι εκατομμύρια λόγους να απαιτούμε να μη μετακυλιστεί με οποιονδήποτε τρόπο το πρόστιμο στους πολίτες και να  αποκατασταθεί η κανονικότητα- νομιμότητα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΕΟΔΥ: Εξήντα πέντε θάνατοι σήμερα, 11.061 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 345.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εξήντα πέντε θάνατοι σήμερα, 11.061 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 11.061.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.206.948 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 49.0% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 232 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 119.546(3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.85 (95% ΔΕ: 0.71 - 0.99).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 65, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 28.344 θάνατοι.

Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 345 (65.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη.

To 92.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 192 (55.65%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 153 (44.35%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.537 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 309 (ημερήσια μεταβολή +14.44%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 326 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Νεγράδες Πωγωνίου: Ημερήσιο πανηγύρι και τραπέζι, τη Δευτέρα 25 Απριλίου, ώρα έναρξης 11:30 π.μ.

 


Το Τοπικό Συμβούλιο Νεγράδων και η Εκκλησιαστική Επιτροπή θα πραγματοποιήσουν  τη Δευτέρα 25 Απριλίου 2022, ημερήσιο πανηγύρι και τραπέζι στην πλατεία Νεγράδων, με ώρα έναρξης 11:30.

Κατά τη διάρκεια του πανηγυριού θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού.

Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου: Επιχείρηση περισυλλογής και μεταφοράς τραυματισμένου άγριου πτηνού στα Ιωάννινα

 


Μια τραυματισμένη γερακίνα εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στο Κεφαλόβρυσο Δήμου Πωγωνίου από το δημότη κ. Σταύρο Σιδέρη.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι  υπηρεσίες του Δήμου και με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου και την πολύτιμη βοήθεια του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιώργου Μάνη και του κ. Γιώργου Μεντή στήθηκε επιχείρηση περισυλλογής  και μεταφοράς του άγριου πτηνού στα Ιωάννινα ώστε να μεταβεί στη συνέχεια για περίθαλψη στην Αθήνα και στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η περήφανη γερακίνα έχει σπασμένο φτερό και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν φέρει και άλλα τραύματα.

Ο Δήμος Πωγωνίου ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στη διάσωσή του και με την πράξη τους αποτέλεσαν το παράδειγμα για τον σεβασμό στην άγρια ζωή και την προστασία της.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Rapid tests κάθε Δευτέρα στο Κέντρο Υγείας Δελβινακίου

 


Ο Δήμος Πωγωνίου κάνει γνωστό ότι κάθε Δευτέρα (εκτός από 25-4-22) θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Δελβινακίου κλιμάκιο του  ΕΟΔΥ από 9:00 π.μ. έως 3:00 μ.μ. το οποίο θα πραγματοποιεί δωρεάν rapid tests.

Η προσέλευση καθώς και τα αποτελέσματα του ελέγχου είναι εμπιστευτικά.

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας Πωγωνίου

 


Με ατζέντα συζήτησης που περιελάμβανε μεταξύ άλλων την επικαιροποίηση του χάρτη επικινδυνότητας και την καταγραφή των μέσων υποδομών πραγματοποιήθηκε σήμερα, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, η πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δήμου Πωγωνίου υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη.

 Όπως επισημάνθηκε, οι πυρκαγιές προκαλούνται κυρίως από ανθρώπινη αμέλεια λόγων της καύσης ξερών κλαδιών και χόρτων και τονίστηκε η ανάγκη οι πολίτες να προχωρήσουν άμεσα στον καθαρισμό των οικοπέδων και χωραφιών σε συνδυασμό με τις εργασίες αποψίλωσης από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν εκ μέρους του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων ο Αντιπυραγός  Δελληγιάννης Φώτιος,  ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δελβινακίου Ανθυποπυραγός  Δημήτριος Τάγκας, εκ μέρους της 8Ης ΕΑΝ ο Επίλαρχος Δαούτης Βασίλειος, εκ μέρους του Α.Τ. Πωγωνίου ο Υπαστυνόμος Α’ κ. Αλέξανδρος Κύρκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Συντονιστικού Οργάνου κ. Γρηγόριος Μποτίνης, και ο υπεύθυνος γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δημου Πωγωνίου κ. Ελευθέριος Λάμπρου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Παρακάλαμος: Δωρεάν έλεγχος Rapid test, την Πέμπτη 14 Απριλίου, από 9:00 έως και 15:00, στο ιατρείο

 


Αγαπητοί συγχωριανοί - συνδημότες

Σας ενημερώνω πως αύριο Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 από 09.00 έως και 15.00, στο ιατρείο του Παρακαλάμου θα υπάρχει η δυνατότητα να προβείτε σε έλεγχο Rapid test και ευχαριστώ πολύ τον Αντ/ρχο Πωγωνίου κ. Βίλλη Αριστοτέλη καθώς και το Κέντρο υγείας Δελβινακίου, για την συνεργασία.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Ξεκινά η εναέρια ρίψη εμβολίων κατά της λύσσας, σε περιοχές της Ηπείρου

 


Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος της «εναέριας ρίψης – διανομής εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας, για την από του στόματος ανοσοποίηση κόκκινων αλεπούδων έναντι του ιού της Λύσσας» από τις 14/04/2022έως και 17/04/2022, θα πραγματοποιούνται ρίψεις εμβολίων – δολωμάτων και σε περιοχές της Ηπείρου. 

Ο εμβολιασμός δε θα διενεργηθεί σε κατοικημένες αστικές και περιαστικές περιοχές, μεγάλα οδικά δίκτυα και λίμνες. Ωστόσο υπάρχει περίπτωση εμβόλια να πέσουν, να παρασυρθούν ή να μεταφερθούν από ζώα στα όρια κατοικημένης περιοχής.

Για τους λόγους αυτούς:

 ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΟΛΩΜΑ:

Δεν πρέπει να το ακουμπήσει κανείς με γυμνά χέρια  και να ενημερώσει άμεσα την Τοπική Κτηνιατρική Υπηρεσία. Αν χρειαστεί να απομακρυνθεί από το σημείο που βρέθηκε, αυτό πρέπει να γίνει με γάντι ή πλαστική σακούλα. Θα πρέπει επίσης να μεταφερθεί στις κτηνιατρικές υπηρεσίες ή να τοποθετηθεί σε μια λιγότερη πολυσύχναστη περιοχή ώστε να μην έρθει σε επαφή με ανθρώπους.

 

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΟ – ΔΟΛΩΜΑ:

 Πιθανός κίνδυνος έκθεσης στον εξασθενημένο ιό του εμβολίου υπάρχει για τον άνθρωπο μόνο όταν το υγρό περιεχόμενο της κάψουλας στο εσωτερικό του δολώματος έρχεται σε επαφή με ανοιχτές πληγές, μη επουλωμένα τραύματα ή βλεννογόνο (μάτια , στόμα).

Πρόγραμμα 3ου Συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία


 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ

Το πρόγραμμα των εργασιών του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που θα διεξαχθεί στις 14-17 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο καθώς και τα θεματικά τραπέζια που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του Συνεδρίου.

Οι εργασίες του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αρχίζουν την Πέμπτη 14 Απριλίου με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη ΤσίπραΜε κεντρικό σύνθημα «Νέα αρχή, πολιτική αλλαγή», το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φιλοδοξεί να είναι ένα συνέδριο τομής, που θα σηματοδοτήσει την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τη νίκη στις επικείμενες εκλογές.

Δίνουμε το στίγμα της πολιτικής αλλαγής προς όφελος της κοινωνίας με ενωτικό, μαζικό, δημοκρατικό και συμμετοχικό τρόπο. Η κορυφαία πολιτική αυτή διαδικασία θα έχει τριήμερη διάρκεια και περιλαμβάνει τραπέζια με πέντε θεματικές ενότητες, όπου θα συζητηθούν τα κορυφαία ζητήματα: πανδημία, διεθνή-πόλεμος, κλιματική κρίση-ενέργεια, εργασία, θεσμοί-δημοκρατία, οικονομία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σημείο αναφοράς για την Καρδιολογία τα Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας της ΕΚΕ στα Ιωάννινα

 


Ξεκινούν την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 τα Πανελλήνια Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, στο Ξενοδοχείο Du Lac των Ιωαννίνων.

Τα Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας αποτελούν το δεύτερο σε μέγεθος επιστημονικό γεγονός της Καρδιολογίας στη χώρα μας. Αποτελεί ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά συνέδρια στην Ελλάδα, με απήχηση σε ιατρούς και άλλων ειδικοτήτων, που συμμετέχουν είτε ως σύνεδροι είτε ως ομιλητές, σε διεπιστημονικά στρογγυλά τραπέζια.

Το πολύπλευρο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου καταρτίζεται αποκλειστικά από τις Ομάδες Εργασίας

και αποτελεί σημείο αναφοράς για τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και την προώθηση της έρευνας, που αποτελούν άλλωστε τους βασικούς στόχους της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Και φέτος θα αναδειχτεί το πλούσιο ερευνητικό έργο των 18 Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, όλες οι νέες ιατρικές και τεχνολογικές εξελίξεις, θα πραγματοποιηθούν κλινικά φροντιστήρια Hands on για τους νέους Καρδιολόγους, ενώ προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν επιστήμονες από αντίστοιχες Ομάδες Εργασίας της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, ώστε να προωθηθεί περαιτέρω η σύσφιξη των σχέσεων που μέχρι σήμερα έχουν επιτευχθεί σε διάφορους τομείς.

Τέσσερις παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τρίτη 12 Απριλίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 12 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 84.010 έλεγχοι, από τους οποίους οι 47.438 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 99 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη. Παράλληλα, επιβλήθηκαν 4 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

·         41 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 34 πρόστιμα των 300 ευρώ και 7 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o    14 στη Θεσσαλονίκη,

o      4 στην Ήπειρο,

o      4 στην Κεντρική Μακεδονία,

o      3 στο Βόρειο Αιγαίο,

o      3 στη Στερεά Ελλάδα,

o      3 στη Δυτική Ελλάδα,

o      3 στη Δυτική Μακεδονία,

o      3 στην Πελοπόννησο,

o      2 στη Θεσσαλία,

o      1 στα Ιόνια Νησιά και

o      1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Δήμος Πωγωνίου: Κανονισμός κοινοχρήστων χώρων

 


Με τις αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων των Κοινοτήτων άνω των 300 κατοίκων και τις προτάσεις των Προέδρων των Κοινοτήτων κάτω των 300 κατοίκων ορίστηκαν οι κοινόχρηστοι χώροι που μπορούν να παραχωρηθούν για χρήση.

Με την υπ' αριθμ. 36/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πωγωνίου καθορίστηκε βάση του Νόμου το τμήμα του κοινόχρηστου χώρου που παραχωρείται. Στην απόφαση καθορίζονται αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου.

Συνημμένα και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων θα βρείτε την ανακοίνωση με όλες τις ενέργειες που πρέπει να κάνει κάθε ενδιαφερόμενος και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, πρότυπα αίτησης με τα στοιχεία που πρέπει να συμπληρωθούν και την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ο κανονισμός αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου. 

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2653360105 κ. Γραμμόζη Αναστασία.

Περισσότερα: https://www.pogoni.gr/index.php/home/item/3241-kanonismos-koinoxriston-xoron

Η Energean προχωρεί στις έρευνες για τον εντοπισμό κοιτάσματος φυσικού αερίου στο νομό Ιωαννίνων

 


Το πράσινο φως για την εκτέλεση ερευνητικής γεώτρησης στο νομό Ιωαννίνων από την Energean έδωσε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Απριλίου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στα γραφεία της ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων στην Αθήνα.

Η ερευνητική γεώτρηση προγραμματίζεται για τα μέσα του 2023 και στην εκτέλεσή της θα εφαρμοστεί η πλέον σύγχρονη τεχνολογία στον χώρο, ενώ θα ακολουθηθούν οι πλέον αυστηρές προδιαγραφές που διέπουν την ευρωπαϊκή και την

ελληνική νομοθεσία στον τομέα προστασίας του περιβάλλοντος καθώς και σε σχέση με την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.

Η σεισμική έρευνα που διεξήχθη με υποδειγματικό τρόπο σε έξι, συνολικά, Δήμους της Ηπείρου το 2019 έδωσε θετικές ενδείξεις για τον εντοπισμό κοιτάσματος στο νομό

Ιωαννίνων, οι οποίες φυσικά θα πρέπει να επιβεβαιωθούν από την ερευνητική γεώτρηση.

Το Block 2 στο Ιόνιο Παράλληλα, η Energean προετοιμάζεται για την διεξαγωγή σεισμικής έρευνας στην θαλάσσια παραχώρηση του Block 2, βορειοδυτικά της Κέρκυρας, η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί προς το τέλος του έτους.

Ανοίγει την Τετάρτη 13 Απριλίου η πλατφόρμα για εμβολιασμό των πολιτών 70-79 ετών με τη 4η δόση

 


Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ανοίγει την Τετάρτη 13 Απριλίου, η πλατφόρμα προκειμένου να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες ηλικίας 70-79 για τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση).

Την Παρασκευή 15 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες 60-69 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τις ηλικίες 80 και άνω έχει ανοίξει από τις 7 Απριλίου και έχουν κλειστεί μέχρι σήμερα περίπου 40.000 ραντεβού.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 13 Απριλίου

 


Την Τετάρτη 13 Απριλίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας-ISOBOX, 08:30-15:30

Άρτα, Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, 08:30-15:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ελεούσας, Ελεούσα Ζίτσας, 10:00-13:00

Ιωάννινα, Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Βωβούσας, Βωβούσα, 11:00-13:00

Ιωάννινα, Βουτσαράς, Κέντρο Υγείας, 09:00 15:00

Ιωάννινα, Πράμαντα, Κέντρο Υγείας, 10:00 – 14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, Καναλάκι, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, Πάργα, 12:30-14:00.