Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Δείτε αν κερδίσατε στην κλήρωση της mega Φορολοταρία, για τα 100.000 ευρώ

 


Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τη μεγάλη φορολοταρία της ΑΑΔΕ που μοιράζει 1,2 εκατ. ευρώ σε 12 υπερτυχερούς.

Το χρηματικό έπαθλο των 100.000 που κερδίζει καθένας από τους 12 υπερτυχερούς είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου ενώ θα υπάρχουν και μικρότερες κληρώσεις για ποσά έως 1.000 ευρώ.

Δείτε αν κερδίσατε:

https://aade.gr/menoy/miniaies-synallages-kai-lahnoi

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Ναυπλίου Αργολίδας.

Ο εν λόγω αλλοδαπός είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ, για το αδίκημα της βαριάς σωματικής βλάβης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 0-0

 


Μηδέν στο ντέρμπι των ουραγών

Ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναιτωλικός ήρθαν ισόπαλοι χωρίς γκολ και παρέμειναν στις δύο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Πρώτη καλή στιγμή στο 13’, αλλά ο Καπίνο αντέδρασε θετικά στην προσπάθεια του Τζίμα.

Ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού ήταν ανίκητος και στο 21’ με τον Μπάλαν να βλέπει τον αντίπαλο του να σταματάει εκπληκτικά το δυνατό σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή.

Στο 33’ ο Παναιτωλικός απείλησε από στημένη φάση, αλλά ο Σόρια έδιωξε μπροστά από τη γραμμή την κεφαλιά του Ντουάρτε.

Στο 60’, όταν ο Φρεντερίκο Ντουάρτε επιχείρησε το σουτ και ο Κλέιμαν πάνω στη γραμμή έδιωξε εκπληκτικά, διατηρώντας το μηδέν στην εστία του.

Στο 68’ ο Μπάλαν από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το τέρμα δεν μέτρησε για οφσάιντ στον Παμλίδη.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου):

Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης (Κιάκος 76’), Καραχάλιος, Τζίνο (Ριένστρα 90’), Τζίμας (Λεό 64΄), Ροσέρο, Παμλίδης, Μπάλαν (Κόντε 76΄)

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης):

Καπίνο, Μαλής, Μπρ. Ντουάρτε, Μλάντεν (Σενγκέλια 70’), Λιάβας, Τορεχόν, Χουάνπι (Τσιγγάρας 90’), Μπαλντασάρα (Πέρες 74’), Χατζηθεοδωρίδης, Φρ. Ντουάρτε (Μαυρίας 70’), Πέδρο (Καρέλης 74’)

Παρακάλαμος: Πάρτι στο PLEGMA cafe bar, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου

 

Πάρτι στο PLEGMA cafe bar, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 10:30, στον Παρακάλαμο.

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα από το Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνο Καψάλη



«Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

 Τα Χριστούγεννα είναι η εκπλήρωση του θαύματος, γεμίζοντας τις καρδιές μας ελπίδα και προσμονή.

Εύχομαι τα φετινά Χριστούγεννα να συντελεστεί ένα προσωπικό θαύμα στον καθένα από εσάς αλλά και ένα παγκόσμιο θαύμα που θα φέρει ειρήνη και αγάπη στον κόσμο.

Το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου ας πλημμυρίσει τις καρδιές μας με τα πιο αγνά συναισθήματα, κάνοντάς μας καλύτερους ανθρώπους.

Ας κοιτάξουμε όλοι ψηλά και ας αφήσουμε το Άστρο της Βηθλεέμ να μας οδηγήσει στο μονοπάτι της αγάπης και της γενναιοδωρίας.

Εύχομαι οι φετινές γιορτές να είναι ξεχωριστές για όλους.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνούμε όσους περνούν τον προσωπικό τους Γολγοθά…

Ας είμαστε όλοι στο πλευρό τους, προσφέροντας βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα!

Κωνσταντίνος Καψάλης

Δήμαρχος Πωγωνίου»

Ενημέρωση από Περιφερειάρχη για την κατολίσθηση στα Πηγάδια

 


Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ενημέρωσε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής για το γεωλογικό φαινόμενο που εξελίχθηκε στην περιοχή Πηγαδιών του Δήμου Βορείου Τζουμέρκων, σε σημείο κοντά στον τερματισμό του νέου δρόμου που έχει κατασκευαστεί από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η ολίσθηση του εδάφους, όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης, έγινε σε περιοχή που γειτνιάζει με το τμήμα στο οποίο είχε προκληθεί κατολίσθηση προ ολίγων χρόνων (μετά από σεισμική δόνηση) και η οποία είχε αποκατασταθεί κατά τη διάρκεια κατασκευής του δρόμου Τέροβο-Πλατάνια.

Η αποκοπή του εδάφους ξεκίνησε σε ύψος περίπου 300 μέτρων από το οδόστρωμα, χωρίς ακόμη να μπορεί να γίνει ακριβής αξιολόγηση του φαινομένου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανάδοχοι για έργα εξοικονόμησης νερού σε δίκτυα άρδευσης Άρτας και Θεσπρωτίας

 


Ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τρία ακόμη μεγάλες παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων σε τρεις παραγωγικές περιοχές της Ηπείρου και πλέον μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την έναρξη των εργασιών, καθώς στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου κατακύρωσε τα αποτελέσματα των διαγωνισμών και ανέδειξε τους οριστικούς αναδόχους των έργων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής:

 «Έργα εξοικονόμησης νερού Γραμμενίτσας – Βλαχέρνας», προϋπολογισμού € 1.090.000. Ανάδοχος:«Πύρρος ΕmpireΙδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία.

 «Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού του αρδευτικού δικτύου Περάνθης – Λουτρότοπου», προϋπολογισμού € 2.198.000,01. Ανάδοχος: Κ/Ξ Κ. ΚΩΣΤΑΒΑΣΙΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.- ΤΕ.ΚΑΤ. ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.

 «Έργα εξοικονόμησης νερού ΤΟΕΒ Ραγίου Κεστρίνης», προϋπολογισμού € 1.625.000. Ανάδοχος: Αναγνώστου Ιωάννης.

Και τα τρία έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2020).

Οριστικός ανάδοχος για το δίκτυο αποχέτευσης Αρίστης Ζαγορίου

Από την Οικονομική Επιτροπή κατακυρώθηκε και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το έργο: «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάσταση λυμάτων Αρίστης Δήμου Ζαγορίου», προϋπολογισμού € 1.880.000 χωρίς ΦΠΑ.Οριστικός ανάδοχος αναδείχτηκε η Κ/Ξ ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Τ.Ε.- ΑΜΦΙΑΛΟΣ Ο.Ε.

Με πρόστιμα απειλούνται οι ιδιοκτήτες που δεν καθαρίζουν τα οικόπεδά τους

 


Σε ηλεκτρονικό φακέλωμα των αδόμητων κομματιών των οικοπέδων προχώρησε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας του Πολίτη, νομοθετώντας μια νέα ηλεκτρονική βάση με τίτλο «Εθνικό Μητρώο Τήρησης Μέτρων Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών» με στόχο την καταγραφή υποχρεώσεων των ιδιοκτητών οικοπέδων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Ο σχετικός νόμος (5075/2023) δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 12 Δεκεμβρίου 2023.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν πολύ καλά την αγορά ακινήτων, είναι ότι η τήρηση του νέου αυτού «Μητρώου Ακινήτων», που προστίθεται στη σειρά των ήδη γνωστών καταγραφών (Κτηματολόγιο, Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, Ε9), συνοδεύεται από πολύ υψηλά χρηματικά πρόστιμα από 1.000 έως 54.000 ευρώ και φυλάκιση δύο χρόνων.

Θεαματικά αποτελέσματα στη γερασμένη φωνή προσφέρει μια νέα θεραπεία

 


Αποτελεσματική θεραπεία στη γερασμένη φωνή (πρεσβυφωνία)  των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας δίνει η λαρυγγοπλαστική με έγχυση λίπους ή βλαστοκυττάρων στις φωνητικές χορδές!

Το ποσοστό επιτυχίας της συγκεκριμένης θεραπείας είναι πολύ υψηλό και προσφέρει σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής των ασθενών.

Αυτό ανακοινώθηκε στο 22ο Σεμινάριο Χειρουργικής Λαρυγγολογίας, που πραγματοποίησε η Πανεπιστημιακή Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Πανεπιστημίου της Κολονίας, στις 7-9 Δεκεμβρίου στη Γερμανία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο διαπρεπής Έλληνας Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής της Α΄ ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ», που συμμετείχε στο διεθνές σεμινάριο.

«Η λαρυγγοπλαστική με έγχυση λίπους ή βλαστοκυττάρων είναι οι κατάλληλες επιλογές για τη θεραπεία της γερασμένης φωνής, καθώς όλα έχουν δείξει βελτίωση στην ποιότητα ζωής των ασθενών. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πολλοί ηλικιωμένοι ασθενείς απλώς αναζητούν τη διαβεβαίωση ότι οι φωνητικές τους αλλαγές δεν υποδηλώνουν πιο σοβαρές παθολογίες, όπως κακοήθεια. Η φωνοθεραπεία είναι σύμμαχος στην θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών αυτών».

Παράταση έως τέλος Φεβρουαρίου για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

 


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ.  Κωστής Χατζηδάκης αποφάσισε να δώσει παράταση δύο μηνών στην εξόφληση των τελών κυκλοφορίας του 2024.

Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν το περιθώριο να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 ενώ η προθεσμία λήγει κανονικά στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Η δίμηνη παράταση αφορά και όσους σχεδίαζαν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους για να αποφύγουν την πληρωμή των τελών. Θα έχουν τώρα περιθώριο για δύο μήνες να κυκλοφορούν κανονικά τα οχήματά τους, καλυπτόμενοι από την παράταση αλλά το αργότερο έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 θα πρέπει να προχωρήσουν σε ψηφιακή ακινησία του οχήματός τους για να μην έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα.

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για δωρεάν εισιτήρια θεάτρου και κινηματογράφου


 Αναρτήθηκαν την  Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων και το μητρώο παρόχων του προγράμματος επιταγών πολιτισμού και θεάματος της ΔΥΠΑ 2023-2024 στον ιστότοπο www.dypa.gov.gr

Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση από σήμερα Τετάρτη, 20.12.2023 και ώρα 17:00, έως την Πέμπτη 21.12.2023 και ώρα 17:00.

Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/epitages-theamatos

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική / Εργασία και Ασφάλιση / Αποζημιώσεις και Παροχές / Επιταγές θεάματος

Οι δικαιούχοι που καταθέτουν ένσταση οφείλουν να αναφέρουν σαφώς τον λόγο της ένστασης (π.χ. πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής κ.λπ.) και να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση σχετικά δικαιολογητικά-αποδεικτικά. Ο τρόπος που αποδεικνύεται η πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής περιγράφεται αναλυτικά στη Δημόσια Πρόσκληση (Παράρτημα 2ου Μέρους), το οποίο πρέπει να συμβουλεύονται οι δικαιούχοι για τη σωστή κατά περίπτωση επισύναψη των δικαιολογητικών.

Δήμος Ζίτσας: Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, η ορκωμοσία του δημάρχου, του νέου δημοτικού συμβουλίου

 

Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023, στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η ορκωμοσία του δημάρχου, του νέου δημοτικού συμβουλίου και των συμβούλων των κοινοτήτων της Ζίτσας.

Η  ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων την Κοινότητα Βουτσαρά.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου

 


Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00- 20:00

Ιωάννινα, Εμβολιαστικό Κέντρο, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Λεωφ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00.

ΔΥΠΑ: Στους 1.028.123 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Νοέμβριο

 


Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων στο μητρώο της ΔΥΠΑ για τον Νοέμβριο του 2023, ανήλθε σε 1.028.123 άτομα, καταγράφοντας μείωση κατά 33.296 άτομα (-3,1%), σε σχέση με τον Νοέμβριο 2022 και αύξηση κατά 127.826 άτομα (14,2%), σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Οκτώβριο 2023.

Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, 500.602 (ποσοστό 48,7%) άτομα είναι στο μητρώο της ΔΥΠΑ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 527.521 (ποσοστό 51,3%) είναι εγγεγραμμένα για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Οι άνδρες ανέρχονται σε 368.425 άτομα (ποσοστό 35,8%) και οι γυναίκες ανέρχονται σε 659.698 άτομα (ποσοστό 64,2%).

Η ηλικιακή κατηγορία 30-44 ετών συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων μεταξύ των ηλικιακών κατηγοριών ο οποίος ανέρχεται σε 333.438 άτομα (ποσοστό 32,4%).

Το εκπαιδευτικό επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων μεταξύ των εκπαιδευτικών επιπέδων ο οποίος ανέρχεται σε 490.948 άτομα (ποσοστό 47,8%).

Μεταξύ των περιφερειών της χώρας η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καταγράφουν τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων ο οποίος ανέρχεται σε 315.607 άτομα (ποσοστό 30,7%) και 191.644 άτομα (ποσοστό 18,6%) αντίστοιχα.