Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Δηλώσεις του Δημάρχου Ιωαννίνων κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου με αφορμή τις ζημιές που προκλήθηκαν στο 4ο Γυμνάσιο

 


Τους βανδαλισμούς σε σχολικές μονάδες του Δήμου καυτηρίασε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου με αφορμή τις ζημιές που προκλήθηκαν στο 4ο Γυμνάσιο. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι «η δημοτική περιουσία υφίσταται πάρα πολλές φθορές με αποτέλεσμα το κόστος να είναι δυσβάσταχτο. Το κόστος αυτό το πληρώνουν οι δημότες. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αυτό και να πείσουμε τα παιδιά μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και την εκπαιδευτική κοινότητα την επαναστατικότητα να την διοχετεύουν σε δημιουργικότητα».

Ο κ. Παπαγεωργίου επανέλαβε ότι αναζητείται λύση για την φύλαξη των σχολείων με ηλεκτρονικά μέσα και στο πλαίσιο όσων ορίζει η νομοθεσία και υπογράμμισε ότι θα γίνει μία συνολική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

ΠΗΓΗ: www.ioannina.gr/

Ιωάννινα: Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στο Κέντρο για το Παιδί

 


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο παλιό Άσυλο Ανιάτων όπου πλέον δημιουργείται ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμό Κέντρο για το Παιδί.

Στον χώρο βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Ορέστης Μπρίκος και οι επιβλέποντες.

«Ο χώρος αυτός είχε εγκαταλειφθεί για πολλά χρόνια. Τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες της γειτονιάς ήταν απολύτως δικαιολογημένα. Σήμερα αναβαθμίζεται πλήρως ώστε να αποτελέσει μία πολύ σημαντική κοινωνική δομή για την πόλη. Το έργο εξελίσσεται μέσα στα χρονικά περιθώρια, ήδη έχει εκτελεστεί το 45% του φυσικού αντικειμένου και προβλέπεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος Οκτωβρίου» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Δήμος Πωγωνίου: Υποβολή πρότασης για ένταξη οκτώ (8) κτιρίων στο πρόγραμμα χρηματοδότησης «ΗΛΕΚΤΡΑ»

 


Στην υποβολή πρότασης για ένταξη οκτώ (8) συνολικά κτιρίων στο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων «ΗΛΕΚΤΡΑ» προχώρησε ο Δήμος Πωγωνίου.

Η πρόταση ύψους 1.235.543,61€ με Φ.Π.Α. 24% αφορά:

        Τρία (3) σχολικά κτίρια και συγκεκριμένα: το Δημοτικό σχολείο Καλπακίου, το Δημοτικό σχολείο Παρακαλάμου και το Γυμνάσιο – Λύκειο Δολιανών

        Πέντε (5) δημοτικά κτίρια και συγκεκριμένα: το Δημαρχείο Καλπακίου, το κτίριο της Τεχνικής Υπηρεσίας Καλπακίου, το πρώην Δημαρχείο Παρακαλάμου, το πρώην Δημαρχείο Δελβινακίου και το πρώην Δημαρχείο Κεφαλοβρύσου.

Τα κτίρια επιλέχθηκαν με βάση τη χρήση τους και το κατά πόσο πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης σύμφωνα με το Πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ».

Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των πιο χρησιμοποιημένων κτιρίων του Δήμου Πωγωνίου μέσω εργασιών που αφορούν κυρίως σε εξωτερική θερμομόνωση κελύφους, αντικατάσταση κουφωμάτων, αναβάθμιση του κεντρικού συστήματος θέρμανσης, αναβάθμιση συστήματος φωτισμού και τέλος εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από πόρους του ιδίου και πόρους προερχόμενους από δανειακή σύμβαση μεταξύ αυτού και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, καθώς και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Δήλωση του Γιάννη Στέφου, για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή

 


Σήμερα ευγνωμονούμε την ραχοκοκαλιά του ΕΣΥ

 Σήμερα, στις 12 Μαΐου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή, ένα παγκόσμιο “ευχαριστώ” προς τις γυναίκες και τους άντρες που με αυταπάρνηση σώζουν ανθρώπινες ζωές.

Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι η ραχοκοκαλιά του Συστήματος Υγείας. Χωρίς αυτούς εν θα μπορούσε να λειτουργήσει απολύτως τίποτα: από τις κλινικές μέχρι τα χειρουργεία.

Η πανδημία έδειξε με τον πιο βάναυσο τρόπο την αναγκαιότητα των υπηρεσιών του νοσηλευτικού προσωπικού. Έδειξε, επίσης, την απαξίωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη τόσο προς τον κλάδο, όσο και προς το ίδιο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Η μη μονιμοποίηση των επικουρικών, οι απάνθρωπες ώρες εργασίας, οι προσλήψεις που έπρεπε να γίνουν, αλλά δεν έγιναν ποτέ, οι ατελείωτες υπερωρίες αμείφτηκαν με… χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια και λίγα ψίχουλα.

Εμείς θέλουμε ένα ΕΣΥ στελεχωμένο έτσι ώστε να λειτουργεί καλά για τους ασθενείς, αλλά και να μην εξαντλεί σωματικά και ψυχικά τους υγειονομικούς. Θέλουμε περισσότερες μόνιμες προσλήψεις και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Μα πάνω από όλα, θέλουμε το μεγάλο μας “ευχαριστώ” να μην περιοριστεί σε τούτη τη μέρα του χρόνου. Να γίνει πράξη και αυτό για εμάς είναι δέσμευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καταθέτει μια νέα προγραμματική συμφωνία με το Νοσηλευτικό προσωπικό, με βασικές αρχές του τα εξής:

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Η ΝΔ δεν πιστεύει στην κοινωνική πολιτική»

 


Στην εκπομπή του Φίλιππου Φιλιππακόπουλου, στη  Ναυτεμπορική TV για τις εκλογές,  ήταν καλεσμένος ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, υποψήφιος βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πρώην υπουργός όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η μεγάλη δήλωση από το χθεσινό debate ήταν του κ. Ανδρουλάκη, ότι οι υπεύθυνοι θα πάνε φυλακή.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέθεσε το δημοκρατικό ήθος της ΝΔ και έστειλε τον αρχηγό ενός κόμματος στις εκλογές, με τη βαριά κατηγορία ότι παρακολουθείται για εθνικούς λόγους.

Το «όραμα» του κ. Μητσοτάκη έχει στραγγαλίσει την αξιοπρέπεια των Ελλήνων καθώς έχει καταστήσει τον ελληνικό λαό επιδοματούχο.

Καμία σχέση με την Energean, όσοι διαφημίζουν συνεργασίες για την ερευνητική γεώτρηση στη Ζίτσα

 


Καμία σχέση δεν έχουν με την Energean όσοι καλλιεργούν αυτό το διάστημα μια εικόνα δήθεν «συνεργασίας» με την εταιρεία για την ερευνητική γεώτρηση «Ήπειρος 1», δημιουργώντας, μάλιστα, ψεύτικες προσδοκίες για προσλήψεις στο έργο!

Με αφορμή περιστατικά με πρόσωπα που επικαλούνται ακόμη και την ανάμιξη ιδιωτικών εταιρειών στη σεισμική έρευνα του 2018-2019 είτε σε συζητήσεις είτε και με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Energean τονίζει κατηγορηματικά ότι δεν έχει καμία ανάμιξη και ότι πρόκειται, προφανώς, για περιπτώσεις διασποράς ψευδών φημών από επιτήδειους, που δεν έχουν απολύτως καμία εξουσιοδότηση, ούτε φυσικά και κάποια σχέση με την εταιρεία.

Επισημαίνεται ότι οι εργασίες για την ερευνητική γεώτρηση «Ήπειρος 1» θα δρομολογηθούν, μετά την έκδοση Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Γιάννενα: Σύλληψη εννέα ανηλίκων για διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διατάραξη οικιακής ειρήνης

 


Συνελήφθησαν χθες  αργά το βράδυ στα Ιωάννινα -9- ανήλικοι (7 Έλληνες και 2 αλλοδαποί), ηλικίας από 15 έως 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διατάραξη οικιακής ειρήνης.
Ακόμη, συνελήφθησαν και -9- άτομα (6 Έλληνες ί και 3 αλλοδαποί), γονείς των παραπάνω ανηλίκων, που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτεία τους.
Ειδικότερα, χθες βράδυ αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων έσπευσαν σε σχολική μονάδα της πόλης των Ιωαννίνων, έπειτα από ενημέρωση του Κέντρου Επιχειρήσεων για παρουσία ατόμων στο εσωτερικό της.
Στη συνέχεια ο χώρος περιφρουρήθηκε εξωτερικά, οι ανήλικοι εξήλθαν του κτιρίου, ύστερα από κάλεσμα των αστυνομικών και αφού κατευθύνθηκαν στην έξοδο του σχολικού συγκροτήματος συνελήφθησαν διότι, όπως διαπιστώθηκε, είχαν προβεί σε φθορές σε υποδομές του σχολείου.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σφυρί θραύσης κρυστάλλων και κόφτης μετάλλων.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων.

Γιάννενα: Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Κλειστό της Λιμνοπούλας, τη Δευτέρα 15 Μαΐου, ώρα 19:30

 


Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα και θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Κλειστό Γυμναστήριο, στη Λιμνοπούλα, τη Δευτέρα 15 Μαΐου, στις 7.30 το απόγευμα.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. καλεί όλους τους Γιαννιώτες και τις Γιαννιώτισσες σε μια μεγάλη συγκέντρωση που θα στείλει μήνυμα νίκης και ελπίδας, για μια κυβέρνηση προοδευτική και μια πολιτική στοχευμένη στις ανάγκες της κοινωνίας.

Μαζί δίνουμε τη μάχη για Δικαιοσύνη για Όλους, για Δικαιοσύνη Παντού.


Παρακάλαμος: Εμβολιασμός βρουκέλλωσης (Μελιταίου) και δειγματολογικό αίμα, την Τετάρτη 17 Μαΐου

 



Εμβολιασμός βρουκέλλωσης (Μελιταίου) και δειγματολογικό αίμα, την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023.

Μετά από επικοινωνία με την Κτηνιατρική Υπηρεσία Ιωαννίνων, σας ενημερώνω αγαπητοί φίλοι για όσους επιθυμούν τον εμβολιασμό ζώων τους από Κτηνιάτρους της Υπηρεσίας.

Προσοχή: 

Τα ζώα θα πρέπει να φέρουν απαραιτήτως ηλεκτρονικούς βώλους (ΕΝΩΤΙΑ).

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Ιωάννινα: Σύλληψη διωκόμενου για υπόθεση ναρκωτικών

 


Συνελήφθη προχθές (10-05-2023) το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών, με την οποία διατάσσεται η σύλληψή του προς έκτιση ποινής φυλάκισης (6) ετών για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων και ακολούθως παραγγέλθηκε η φυλάκισή του σε κατάστημα κράτησης.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 12 Μαΐου

 


Την Παρασκευή 12 Μαΐου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημαρχείου Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

Μελάνωμα: Προϋποθέτει οπωσδήποτε ηλιακά εγκαύματα;

 


Κατά μέσο όρο ένας ενήλικας έχει μεταξύ 10 και 40 σπίλους, οι οποίοι, τις περισσότερες φορές, είναι αποτέλεσμα της έκθεσης του δέρματος σε υπεριώδη ακτινοβολία. Παρότι γίνεται κυρίως λόγος για την ανάγκη προστασίας από τον ήλιο τις μέρες του καλοκαιριού, η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται καυτός ήλιος για να προκληθεί βλάβη στο δέρμα και να κάνουν την εμφάνισή τους αυτά τα μικρά οζίδια. Η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να κάνει τη ζημιά της ύπουλα και ανώδυνα, ακόμη και στις δροσερές, ανοιξιάτικες μέρες με συννεφιά, χωρίς να γίνεται καθόλου αντιληπτή.

Και δυστυχώς δεν ευθύνεται μόνο για τον σχηματισμό των γνωστών μας δερματικών ελιών, αλλά είναι ένας αόρατος “δολοφόνος”, αφού ενοχοποιείται και για την ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος, ιδίως στους ανθρώπους που έχουν μεγάλο αριθμό σπίλων στο σώμα τους. Οι υψηλές δόσεις που λαμβάνονται αποτελούν τον πιο ισχυρό παράγοντα εξαλλαγής τους. 

«Οι σπίλοι είναι συστάδες κυττάρων που παράγουν μελανίνη (μελανινοκύτταρα) και γι’ αυτό οι ελιές που σχηματίζονται τις περισσότερες φορές έχουν κάποια απόχρωση του καφέ. Πρόκειται για βλάβες που είναι είτε συγγενείς, υπάρχουν δηλαδή από τη γέννηση, είτε επίκτητες. Οι περισσότεροι είναι μικροί, στρογγυλοί και επίπεδοι ή επηρμένοι και δεν απαιτούν θεραπεία.