Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Ιερά Μονή Σωσίνου: Εσπερινός και λιτανεία

 


Το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε εσπερινός και λιτανεία στην Ιερά Μονή Σωσίνου.









Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς: Τέλος σε μια ιστορία 110 χρόνων

 


Με την  τελετή απονομής των πτυχίων στους 41 απόφοιτους της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς έπεσαν και οι τίτλοι τέλους στη λειτουργία της.

Οι 41 απόφοιτοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα προγράμματα της Ακαδημίας στις Ιερατικές Σπουδές και στην Εκκλησιαστική Μουσική και Ψαλτική.

Ο Μητροπολίτης Μάξιμος δεν έκρυψε την συγκίνησή του αλλά και την πικρία του για την απόφαση της Υπουργού Παιδείας.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες που υπήρξαν από τοπικούς φορείς και συλλόγους  η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έβαλε τέλος σε μια ιστορία 110 χρόνων.

Η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων,  λειτουργούσε αδιάλειπτα από το 1911, όταν ακόμα η Ήπειρος βρισκόταν κάτω από τον Τουρκικό ζυγό.

Η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων και η αντίστοιχη Ακαδημία της Θεσσαλονίκης κλείνουν με νόμο του Υπουργείου Παιδείας που ψηφίστηκε στη Βουλή πριν από έναν χρόνο.

Στη Βελλά θα λειτουργεί στο πλαίσιο του νέου νόμου Σχολή Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών.

Παρακάλαμος: Βραδιά ενημέρωσης για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δημόσιου ΙΕΚ Βελλάς, την Παρασκευή 1 Ιουλίου, ώρα 19:00

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί συνδημότες, σας προσκαλούμε την Παρασκευή 1 Ιουλίου και ώρα 19:00, στον Παρακάλαμο, με σκοπό να ενημερωθούμε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δημόσιου ΙΕΚ Βελλάς, για τις ποικίλες ευκαιρίες εκμετάλλευσης και ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα στην περιοχή μας, καθώς και να συζητήσουμε ελεύθερα, για θέματα και απορίες που θα προκύψουν από την ενημέρωση!

Π.Α.Σ. Γιάννινα: Μεταγραφή του ποδοσφαιριστή Γιάννη Κάργα στον ΠΑΟΚ

 


Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την μεταγραφή του ποδοσφαιριστή Γιάννη Κάργα στον ΠΑΟΚ.

Ο Κιλκισιώτης αμυντικός φόρεσε την φανέλα της ομάδας μας τον Φεβρουάριο του 2018, για να επιστρέψει ξανά το καλοκαίρι του 2020. Με συνολικά 73 συμμετοχές και 6 γκολ αποτέλεσε βασικό στέλεχος της ομάδας.

Κατά την διάρκεια της θητείας του, φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού οδηγώντας τον ΠΑΣ σε στιγμές που θα μείνουν στην ιστορία της ομάδας.

Οι σπουδαίες και αξέχαστες στιγμές που ζήσαμε, η αφοσίωση και η προσφορά σου θα είναι πάντα κομμάτι του συλλόγου και εσύ μέλος της οικογένειας μας.

Καλή συνέχεια στο επόμενο κεφάλαιο της καριέρας σου και κάθε επιτυχία.

ΠΗΓΗ: www.pasgiannina.gr  

ΕΟΔΥ: Οκτώ θάνατοι σήμερα, 12.082 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 88.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, οκτώ θάνατοι σήμερα, 12.082 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 12.082.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.607.580 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 48.6% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 2.027 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 158.573(4.2% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 8, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.162

θάνατοι.

Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 88 (60.2% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη.

To 93.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 41 (46.59%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 47 (53.41%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.721 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 222 (ημερήσια μεταβολή +1.37%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 177 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Άρτα: Εξιχνιάσθηκε κλοπή από σπίτι ηλικιωμένης με τη μέθοδο της απασχόλησης

 


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης, που έγινε την 22/06/2022 σε περιοχή της Άρτας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν -3- ημεδαποί (δύο γυναίκες και ένας άντρας), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι μετέβησαν σε σπίτι ηλικιωμένης και αφού της απέσπασαν την προσοχή ζητώντας της δήθεν νερό, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού μικρό χρηματικό ποσό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Κόνιτσα: Συνελήφθη αλλοδαπός για καταδικαστική απόφαση για πλαστογραφία

 


Συνελήφθη χθες (24-06-2022)  το μεσημέρι στην Κόνιτσα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με ποινή φυλάκισης (9) μηνών για «Πλαστογραφία».

ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 2022: Το Σάββατο 2 Ιουλίου, ώρα 9:00 μ.μ., Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη

 


ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 2022

Σάββατο 2 Ιουλίου, 9 μμ, Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη.

To κoρυφαίο πολυφωνικό αντάμωμα της χρονιάς στην Αθήνα!

Με τραγούδια από όλες τις περιοχές και με όλες τις γενιές της Ηπειρώτικης Πολυφωνίας! Πωγώνι, Δερόπολη, Άνω Πωγώνι, Άνω Δερόπολη, Μουργκάνα, Παρακάλαμος, Ριζά, Βούρκος, Xειμάρα!

Βιωματικοί ερμηνευτές αλλά και νέοι που βαδίζουν στα χνάρια τους!

Με δεκαεπτά εξαιρετικές συμμετοχές - πολυφωνικά σχήματα, όμιλοι, εργαστήρια, αγαπημένοι μουσικοί!

Και δίπλα στα ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια - αυτά που, όπως γράφει ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς "η τ΄ ακούς κι ανατριχιάζεις ή δεν μπορείς να τ΄ αντέξεις" - πολυφωνίες από τον Βώλακα Δράμας και την ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία!

Η κοινότητα πολυφωνίας που ανταμώνει, γιορτάζει, πληθαίνει και ομορφαίνει!

Φέτος, όπως και πέρυσι, με ελεύθερη είσοδο!

Τιμώντας την παγκόσμια αναγνώριση του ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ, με την ομόφωνη και μετ΄ επαίνων εγγραφή του στις Καλές Πρακτικές Διαφύλαξης Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO! 

Την πρώτη και μόνη, μέχρι τώρα, εγγραφή από την Ελλάδα και μια από τις, μόλις, 29 διαχρονικά από τα 180 κράτη - χώρες της Σύμβασης!

Η κορυφαία εκδήλωση του Πολυφωνικού Καραβανιού φέτος στην Αθήνα, με τη στήριξη της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 2022

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ

Ας είμαστε όλοι εκεί!

Γιάννενα: Ιστορικό φιλικό παλαιμάχων, ΠΑΣ Γιάννινα-AJAX, την Τετάρτη 6 Ιούλιου, ώρα 20:00, στους «Ζωσιμάδες»

 


Ο Σύνδεσμος Βετεράνων ποδοσφαιριστών ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου τον Δήμο Ιωαννιτών και με επιχειρήσεις της πόλης των Ιωαννίνων, διεθνή φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα, με την αντίστοιχη ομάδα βετεράνων ποδοσφαιριστών της ομάδας AJAX Άμστερνταμ Ολλανδίας, στις 6 Ιουλίου 2022, στο Εθνικό στάδιο Ζωσιμάδες στα Ιωάννινα.

Η ομάδα των βετεράνων του AJAX θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας το διάστημα από 4 έως 9 Ιουλίου.

Η ιστορική της διαδρομή, το βαρύ όνομα και η διεθνής φήμη της, προσδίδουν στην επίσκεψή της χαρακτηριστικά ενός πολύ σημαντικού γεγονότος, με διαστάσεις που ξεπερνούν τα εθνικά σύνορα.

Είναι πεποίθησή μας ότι η διοργάνωση αυτή, μόνο θετικό αντίκτυπο θα έχει στην τοπική κοινωνία, λόγω των αισθημάτων θαυμασμού και λατρείας προς την ομάδα του AJAX, από την οποία άλλωστε η τοπική μας ομάδα άντλησε το προσωνύμιο – τίτλο κύρους, αποκαλούμενη από όλους τους φιλάθλους ως «AJAX της Ηπείρου».

Εκτός από το αδιαμφισβήτητο αθλητικό ενδιαφέρον, πιστεύουμε ότι ο αγώνας θα συμβάλλει τα μέγιστα στην προβολή της πόλης μας, λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που θα δοθεί από εθνικά και διεθνή ΜΜΕ. Η φιλοξενούμενη ομάδα θα συνοδεύεται από το τηλεοπτικό κανάλι του AJAX, το οποίο θα καλύψει τον αγώνα και όλες τις παράλληλες δραστηριότητες.

Οι τηλεοπτικές εικόνες οι φωτογραφίες και οι συνεντεύξεις θα μεταδοθούν στην Ολλανδία και σε άλλες χώρες.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει νεότερο δελτίο Τύπου με το πλήρες πρόγραμμα της φιλοξενίας της ομάδας του AJAX καθώς και τα ονόματα των ποδοσφαιριστών της αποστολής.

Άνοιξε η πλατφόρμα Power Pass για όλα τα ΑΦΜ


 Θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την 30η Ιουνίου

 

Άνοιξε η πλατφόρμα του Power Pass και για τα ΑΦΜ με λήγοντα αριθμό 9 και 0.

Έτσι από σήμερα όλα τα ΑΦΜ θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα για αιτήσεις.

Σημειώνεται πως η πλατφόρμα για το επίδομα ρεύματος θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την 30η Ιουνίου.

Ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης

Από το ΥΠΟΙΚ υπάρχουν σκέψεις για να παραταθεί η προθεσμία. Από την πλευρά του και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης υποβολής αιτήσεων. «Θα ήθελα να περιμένουμε λίγο, να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Πάντα παρακολουθούμε τη δυναμική των εξελίξεων. Γίνεται προσπάθεια να μην δίνονται πολλές παρατάσεις, γιατί όσο δίνεται παράταση για να βοηθηθεί ο κόσμος, τόσο υπάρχει δυσκολία στην εκροή πόρων προς όσους έχουν υποβάλει έγκαιρα τα στοιχεία τους. Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90,1».

Πώς θα κάνετε την αίτηση

Είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet.

Επιβεβαίωση ή επικαιροποίηση στοιχείων για την κύρια κατοικία, τον μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και το ποσοστό συνιδιοκτησίας.

Επίσης θα πρέπει:

Να διορθώσετε τυχόν λάθη η παραλείψεις στα στοιχεία για την κύρια κατοικία σας

Να αναγράψετε τον αριθμό του τραπεζικού σας λογαριασμού (IBAN)

Να πιστοποιήσετε την ορθότητα των στοιχείων και να οριστικοποιήσετε την υποβολή της αίτησης.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (27/06-03/07/2022)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (27 Ιουνίου έως 03 Ιουλίου 2022) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/06/2022

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγγος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 - 01:00

ΤΡΙΤΗ 28/06/2022

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00 - 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/06/2022

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 30/06/2022

Πηγή - Ελεύθερο - Παλιοσέλλι - Πάδες - Άρματα- Δίστρατο. 18:00 - 01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01/07/2022

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00 - 01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 03/07/2022

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 18:00 - 23:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/06/2022

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 28/06/2022

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/06/2022

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια – Πλαίσια.18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 30/06/2022

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01/07/2022

Κέδρος - Πετροβούνι - Ποτιστικά - Παλαιοχώρι Συρράκου - Μιχαλίτσι - Βαπτιστή - Χουλιαράδες. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 02/07/2022

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδ o βίζι - Διχούνι. 08:00 – 13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/06/2022

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 18.00-01.00

ΤΡΙΤΗ 28/06/2022

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές. 18.00-01.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/06/2022

Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή. 18.00-01.00

ΠΕΜΠΤΗ 30/06/2022

Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά. 18.00-01.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01/07/2022

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος. 08.00-15.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 02/07/2022

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Νεοχώρι – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή. 08.00-15.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 03/07/2022

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/06/2022

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 28/06/2022

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/06/2022

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο-Άνω Ράχη-Βρυσούλα-Ρευματιά-Σκιαδάς-Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ 30/06/2022

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 01/07/2022

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 03/07/2022

Καστροσυκιά - Κανάλι – Νικόπολη – Μιχαλίτσι – Φλάμπουρα – Μύτικας –Παντοκράτορας – Άγιος Θωμάς- Νεοχώρι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/06/2022

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 28/06/2022

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς-Άγιος Νικόλαος-Άγιοι Πάντες-Κρυονέρι-Αμπελώνας. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/06/2022

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 30/06/2022

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01/07/2022

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 18:00 – 01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 03/07/2022

Σαμονίβα - Τσαγγάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκουλιοί – Γλυκή. 08:00 – 15:00.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων: Μία επίσκεψη υφυπουργού για ….scouting και με ανταποδοτικό χαρακτήρα

 


Στο ρόλο του scouter φθηνών εργατικών χεριών αλλά και στο ρόλο του χορηγού του Δήμου Ζίτσας περιορίστηκε εχθές και κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στην περιοχή μας η υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου κα Σοφία Βούλτεψη.

Μετά από μια σύντομη βόλτα στις δυο δομές φιλοξενίας της περιοχής μας (Κατσικάς και «Αγία Ελένη» ) δεν βρήκε τίποτε απολύτως να πει:

•        για τις συνθήκες  διαβίωσης των προσφύγων του Κατσικά που ζούνε σε μια ιδιότυπη – ελεγχόμενη φυλακή,

•        για την συνεχή υποβάθμιση όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς  μέρα τη μέρα απομακρύνονται οι ανθρωπιστικές οργανώσεις που παρείχαν οργανωμένη και ολοκληρωμένη διαχείριση και ψυχοκοινωνική στήριξη στους ευάλωτους αυτούς πληθυσμούς  και αντικαθίστανται από ιδιωτικές εταιρίες που έχουν αποκλειστικό τους στόχο το κέρδος παρέχοντας τις ελάχιστες υπηρεσίες

•        για την παντελή έλλειψη κοινωνικής υποστήριξης στους πληθυσμούς που ζούνε ξεχασμένοι στα διαμερίσματα

•        για  ανθρώπους που  λαμβάνουν «απορριπτικές» σωρηδόν και πετάγονται έξω από τα διαμερίσματα χωρίς κανένα δικαίωμα στην κοινωνική στέγαση και στην εργασία.

•        για τα αποδεδειγμένα PUSHBACKS των προσφύγων από στεριά και θάλασσα, τα οποία είναι παράνομα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και θέτουν σε συνεχή κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

•        για τις αποφάσεις απέλασης μεταναστών μαθητών, στην πλειοψηφία τους ανήλικους.

Ότι σπείρεις – θερίζεις όμως , καθώς πλέον η κυβέρνηση Μητσοτάκη εισπράττει τον λογαριασμό αλλά και την απόγνωση του αγροτικού κόσμου κυρίως, καθώς πλέον αναζητούνται απεγνωσμένα εργατικά χέρια που λείπουν ή καλύτερα που έχουν διωχθεί άμεσα ή έμμεσα από την χώρα εξαιτίας  των απαράδεκτων πολιτικών της απέναντι στον μετανάστη και τον πρόσφυγα, απέναντι στον ξένο και σε κάθε διαφορετικότητα, απέναντι στους εργαζόμενους.

Όσες «πισίνες» λοιπόν και να χρηματοδοτήσει το …υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου δεν πρόκειται να «ξεπλύνουν» την αποτυχημένη πολιτική και σε αυτόν τον τομέα μιας  κυβέρνησης  που βρίσκεται σε αποδρομή και η οποία πολύ σύντομα θα αποτελεί παρελθόν, για το καλό της χώρας και το καλύτερο  όλων ανεξαιρέτως των πολιτών της!

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 25 Ιουνίου

 


Το Σάββατο 25 Ιουνίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00.

Πότε επιβάλλεται επίσκεψη στον αγγειοχειρουργό για τη φλεβική υγεία των ποδιών;

 


Το πρώτο κύμα καύσωνα έφτασε ήδη στη χώρα μας. Μαζί όμως με το καλοκαίρι και τη ζέστη για ορισμένους ανθρώπους ξεκινάει μια περίοδος με διάφορα ενοχλητικά συμπτώματα στα πόδια τους. Αίσθημα βάρους και κούρασης, μικρό πρήξιμο στα κάτω άκρα, αίσθημα καύσου στη γάμπα, κράμπες, φαγούρα, «ανήσυχα» πόδια τη νύχτα, αποτελούν μια σειρά από συμπτώματα τα οποία εμφανίζονται ή επιδεινώνονται με την αύξηση της θερμοκρασίας. Όλα αυτά τα προβλήματα μπορεί να σημαίνουν είτε μια απλή επιβάρυνση της φλεβικής λειτουργίας είτε μια εγκατεστημένη φλεβική ανεπάρκεια.

Γιατί το καλοκαίρι επιβαρύνεται η φλεβική λειτουργία;

«Κατ’ αρχάς πρέπει να αναφερθούμε στην κύρια λειτουργία του φλεβικού δικτύου, η οποία είναι η επιστροφή του αίματος προς τα πάνω, προς την καρδιά, δηλαδή αντίθετα στη βαρύτητα, η οποία το οδηγεί προς τα κάτω, προς τα πόδια. Για να το επιτύχει αυτό, το φλεβικό δίκτυο διαθέτει ειδικές βαλβίδες που επιτρέπουν την κίνηση του αίματος μόνο προς τα πάνω, (ανεπίστροφες βαλβίδες).

Το καλοκαίρι, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, οι φυσιολογικές φλέβες των ποδιών μεγαλώνουν σε διάμετρο (διαστέλλονται) και έτσι διαχειρίζονται μεγαλύτερη ποσότητα αίματος.


 Συχνά, η αποτελεσματικότητα των βαλβίδων μειώνεται, το όλο δίκτυο υπερλειτουργεί, ενώ η ορθοστασία της ημέρας επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Τότε, και λόγω της υπερδραστηριότητας αυτής των φλεβών, εμφανίζονται ή επιδεινώνονται τα ενοχλητικά συμπτώματα που αναφέραμε πριν.

Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, συμβαίνουν το καλοκαίρι σε ανθρώπους με φυσιολογικό φλεβικό δίκτυο και σε ορισμένους οδηγούν στην εμφάνιση συμπτωμάτων των οποίων η παρουσία δεν σημαίνει υποχρεωτικά και την παρουσία νόσου. Βεβαίως, στην περίπτωση που είναι ήδη εγκατεστημένη μια φλεβική ανεπάρκεια τα συμπτώματα γίνονται εντονότερα, ενώ πλέον αρχίζει να αυξάνεται ακόμη περισσότερο η πιθανότητα εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών, όπως η φλεβική θρόμβωση», επισημαίνει ο κ. Ευάγγελος Νικολόπουλος, Αναπληρωτής Διευθυντής Αγγειοχειρουργός στο Metropolitan Hospital.