Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 0-0

 


Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε δύο δοκάρια και άλλες σημαντικές ευκαιρίες, αλλά γκολ δεν έβαλε.

 

ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός, κόλλησαν στο μηδέν (0-0) στους Ζωσιμάδες για την 8η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Ο ΠΑΣ είχε την υπεροχή, δύο δοκάρια, αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ.

Ο Παναιτωλικός παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, έχοντας τέσσερις ισοπαλίες και άλλες τόσες ήττες.

Στο 14' το τετ α τετ του Λέο που "έβγαλε" ο Κνετ, στο 22' με την κεφαλιά του Παντελάκη που πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Ο Ελευθεριάδης πέρασε τον Καρασαλίδη και το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή και αριστερά χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ της ομάδας του Αγρινίου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός, μπήκε δυναμικά στο γήπεδο και στο 53' ο Βέργος δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι και να στείλει τη μπάλα προς την εστία του Χουτεσιώτη (έκοψε ο Παντελάκης).

 Στο 58' ο Αριγίμπι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ απομάκρυνε.

Ο Καρτάλης που μπήκε στο 61' αντί του Νάουμετς, ανέλαβε όλες τις εκτελέσεις των στατικών φάσεων του ΠΑΣ, προκαλώντας πολλά προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Ο Ελευθεριάδης από τα άκρα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, ενώ ο Λέο με την ταχύτητα, τη δύναμή του και την καλή τεχνική κατάρτιση αποτέλεσε μόνιμη απειλή, όπως στο 66', όταν το πλασέ του έδιωξε σε κόρνερ ο Κνετ.

Στα τελευταία 15΄, ο ΠΑΣ πίεσε ασφυκτικά τον Παναιτωλικό και δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν και να πάρουν το ματς.

Στο 73' ο ΠΑΣ ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Μεντόσα στον Καρτάλη, αλλά ο ρέφερι Ευαγγέλου δεν είδε παράβαση και το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Αποκορύφωμα των σημαντικών ευκαιριών ήταν το δοκάρι του Παντελάκη σε κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Καρτάλη, στο 85'.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ:

Χουτεσιώτης, Σάλιακας (Οικονομόπουλος 74'), Παντελάκης, Κάργας, Πίρμαν, Σιόντης, Λιάσος (Ντομίνγκεθ 74'), Νάουμετς (Καρτάλης 61'), Ελευθεριάδης, Παμλίδης, Λεό.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ:

Κνετ, Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Καρασαλίδης (Μαλής 72'), Βάντερσον, Ντάλσιο (Τσιγγάρας 92'), Ντίας, Αριγίμπι (Μάζουρεκ 65'), Γιάκολις, Μεντόσα (Ντουάρτε 92'), Βέργος.

ΕΟΔΥ: Τριάντα τέσσερις θάνατοι σήμερα, 2.556 νέα κρούσματα

 


15  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τριάντα τέσσερις νέοι θάνατοι, 2.556 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 2.556 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 54.809, εκ των οποίων το 54.3% άνδρες.

4.386 (8.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 15.400 (28.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

207 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 45 (21.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 315 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 34 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 749 θανάτους συνολικά στη χώρα. 298 (39.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Τριάντα πέντε παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (47.595) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(442) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(147) στη Θεσσαλονίκη,

(94) στην Αττική,

(48) στην Κεντρική Μακεδονία,

(24) στη Θεσσαλία,

(22) στη Δυτική Ελλάδα,

(21) στην Κρήτη,

(20) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(17) στη Δυτική Μακεδονία,

(14) στην Πελοπόννησο,

(12) στα Ιόνια Νησιά,

(11) στη Στερεά Ελλάδα,

(9) στην Ήπειρο και

(3) στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (4.551) σχετικές παραβάσεις.

(20) παραβάσεις και (4) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (5) καταστήματα, από τα οποία (2) στα Ιόνια Νησιά και από (1) σε Δυτική Ελλάδα, Νότιο Αιγαίο και Θεσσαλία.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.290) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (131) άτομα.

(8) για λειτουργία καταστημάτων πέραν του ωραρίου με επιβολή προβλεπόμενου διοικητικού προστίμου και αναστολής λειτουργίας, από τις οποίες (3) στο Βόρειο Αιγαίο και από (1) σε Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Νότιο Αιγαίο, Κρήτη και Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (288) σχετικές παραβάσεις.

(1.249) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(278) στην Αττική,

(171 ) στη Στερεά Ελλάδα,

(117) στο Βόρειο Αιγαίο,

(102) στην Κεντρική Μακεδονία,

(92) στη Θεσσαλονίκη,

(81) στη Δυτική Ελλάδα,

(75) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(60) στην Κρήτη,

(59) στη Θεσσαλία,

(54) στην Πελοπόννησο,

(54) στα Ιόνια Νησιά,

(39) στη Δυτική Μακεδονία,

(35) στην Ήπειρο και

(32) στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (41.962) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (41.932) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (30) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής περιπτέρου στην περιοχή της Άρτας

 


Για την υπόθεση συνελήφθη αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα

 

Εξιχνιάσθηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση διάρρηξης – κλοπής περιπτέρου που έγινε στην περιοχή της Άρτας.

Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (06-11-2020) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος βραδινές ώρες της 03-11-2020 διέρρηξε περίπτερο στην περιοχή της Άρτας, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού το οποίο και αποδόθηκε στον παθόντα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ ανωτέρω αλλοδαπός, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Άρτας προκειμένου εφαρμοστεί σε βάρος του το μέτρο διοικητικής απέλασης.

Νέοι κανόνες για τις μεταφορές κατά τη διάρκεια του lockdown

 


Νέοι κανόνες σε ό,τι αφορά τις μεταφορές (μέσα μαζικής μεταφοράς, ταξί, ΙΧ, ΚΤΕΛ, λεωφορεία τουριστικά, αεροπορικές μεταφορές, σχολές οδήγησης, ΚΤΕΟ) τίθενται σε ισχύ από σήμερα Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με την ΚΥΑ για τα μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού COVID-19.

Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κατά τη διάρκεια του lockdown, ισχύει:

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, ΙΧ, μετακίνηση μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων:

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λειτουργούν διασφαλίζοντας επαρκή κίνηση, με μέγιστη πληρότητα 65%.

Επιτρέπεται μέχρι ένας επιβάτης πλέον του οδηγού σε ταξί και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης.

Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Επιτρέπονται μέχρι δύο άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα.

Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

Εφόσον πρόκειται για μαθητές σε μη αστικές περιοχές, που χρησιμοποιούν ταξί για τη μετάβαση τους στο σχολείο, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και τέσσερα άτομα, με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του διευθυντή του σχολείου.

Η ίδια δυνατότητα παρέχεται, με την προσκόμιση αντίστοιχης βεβαίωσης, και για τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών σε μη αστικές περιοχές, που εξυπηρετούνται είτε με ταξί είτε με όχημα ενός εκ των εκπαιδευτικών.

Στα ΙΧ η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική εάν επιβαίνει σε αυτό μόνο ο οδηγός, εάν οι επιβαίνοντες είναι σύζυγοι ή συμβιούντες, καθώς και εάν είναι συγγενείς α' και β' βαθμού.

Αντιδράσεις από το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Παρακάλαμο

 


Συγχωριανοί - συνδημότες.

     Τις τελευταίες ημέρες, ίσως πολλοί από εσάς να το γνωρίζετε ήδη, η διοίκηση της τράπεζα Πειραιώς, αποφάσισε στο κλείσιμο πολλών υποκαταστημάτων της ανά την Ελλάδα.

Δυστυχώς ανάμεσα σε αυτά, συμπεριλαμβάνεται κι αυτό της Τοπικής Κοινότητας Παρακαλάμου.

Αμέσως με την είδηση - πληροφόρηση αυτή, πραγματοποιήθηκε έκτακτο συμβούλιο της κοινότητάς μας, με την παρουσία πολλών στελεχών της δημοτικής αρχής, ώστε να ενεργήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, για να αλλάξουν αυτήν την άδικη και λανθασμένη απόφαση τους.

Πέραν του πρακτικού - επιστολή που υπάρχει παρακάτω, πολλές τηλεφωνικές συνομιλίες και συναντήσεις με υψηλά πρόσωπα, έχουν πραγματοποιηθεί.

Ελπίζουμε με την βοήθεια ΟΛΩΝ, το υποκατάστημα του χωριού μας να συνεχίσει να λειτουργεί όπως έκανε περίπου 40 χρόνια, ώστε να εξυπηρετεί όλους τους συνδημότες του ακριτικού μας Δήμου.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος

Τοπικής  Κοινότητας Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Κώτσικα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του -17- κιλά και -810- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

 


Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «Lussy» σε κρύπτη στο ρεζερβουάρ του οχήματος

Στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, συνέλαβαν χθες (06-11-2020) το μεσημέρι στην Κώτσικα Θεσπρωτίας, ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών καθώς και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.


Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, χθες το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Φιλιατών – Σαγιάδας, στο ύψος της Κώτσικας Θεσπρωτίας, εντόπισαν ύποπτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον κατηγορούμενο και το ακινητοποίησαν για έλεγχο.

Σε επισταμένη έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «Lussy», βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη μέσα στην κύρια δεξαμενή καυσίμων (ρεζερβουάρ) του οχήματος, (18) δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (17) κιλών και (810) γραμμαρίων, ενώ σημειώνεται ότι για την κίνηση του οχήματος υπήρχε και δεύτερη δεξαμενή καυσίμων υγραερίου.

Επίσης, από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, με το οποίο μετέφερε τα ναρκωτικά, είχε τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματός του με πανομοιότυπα χαρακτηριστικά.

Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών, το αυτοκίνητο, οι πινακίδες κυκλοφορίας καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

 


Στη σύλληψη ενός 39χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και παράλληλα είχε απαγόρευση σε έδαφος Schengen και απαγόρευση εισόδου στη χώρα.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Ασθενής σεισμική δόνηση 2,2 R, 5 χλμ Βορειοδυτικά των Ιωαννίνων

 


Ασθενής σεισμική δόνηση έντασης 2,2 R σημειώθηκε στις 00:33 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2020, με επίκεντρο 5 χλμ Βορειοδυτικά των Ιωαννίνων.

Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 5 χλμ.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (09/11-15/11/2020)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (9 έως 15 Νοεμβρίου έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 09 /11 /2020

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. (18:00 - 01:00)

ΤΡΙΤΗ 10/11/2020

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. (08:00 - 15:00)

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/11/2020

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. (18:00 - 01:00)

ΠΕΜΠΤΗ 12/11/2020

Πηγή - Ελεύθερο - Παλιοσέλλι - Πάδες - Άρματα- Δίστρατο. (08:00 - 15:00)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 /11 /2020

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. (08:00 - 15:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 /11/2020

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. (18:00 - 23:00)

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 09/11/2020

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο– Άγ. Κοσμάς– Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος- Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. (08:00 - 15:00)

ΤΡΙΤΗ 10/11/2020

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. (18:00 - 01:00)

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/11/2020

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. (18:00 - 01:00)

ΠΕΜΠΤΗ 12/11/2020

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο. (08:00 - 15:00)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/11/2020

Kέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες. (08:00 - 15:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/11/2020

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδ o βίζι - Διχούνι. (08:00 - 13:00)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 09/11/2020

Δίστρατο - Ανεμμοράχη - Κυψέλη - Ράμια - Λεπιανά - Μικροσπηλιά - Άνω Γραικικό - Κουκούλια - Κρυονέρι - Βαθύκαμπος. (18:00-01:00)

ΤΡΙΤΗ 10/11/2020

Μεγάρχη - Φωτεινό - Άνω Πέτρα- Διάσελλο - Δημαριό – Κλειδί -Περδικορράχη - Πέτρα - Γιαννιώτι - Σκουληκαριά. (18:00-01:00)

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/11/2020

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή (18:00-01:00)

ΠΕΜΠΤΗ 12/11/2020

Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή (08:00-15:00)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/11/2020

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές (08:00-15:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/11/2020

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. (08.00-15:00)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 09/11/2020

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. (16:00-22:00)

ΤΡΙΤΗ 10/11/2020

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. (08:00-15:00)

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/11/2020

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. (16:00-23:00)

ΠΕΜΠΤΗ 12 /11/2020

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. (16:00-22:00)

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 13 /11/2020

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Παντάνασσα - Πέτρα. (08:00-15:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/11/2020

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι. (08:00-15:00)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 09/11/2020

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. (08:00-15:00)

ΤΡΙΤΗ 10/11/2020

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας. (18:00-01:00)

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/11/2020

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. (08:00-15:00)

ΠΕΜΠΤΗ 12/11/2020

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. (18:00-01:00) 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/11/2020

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. (08:00-15:00)

 ΣΑΒΒΑΤΟ 14/11/2020

Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά. (08:00-15:00).

Δυναμική παρουσία Ελλήνων επιστημόνων στην Εβδομάδα Ειρήνης της Γενεύης

 


Ομάδα Ελλήνων επιστημόνων με κεντρικούς ομιλητές τον καθηγητή Στυλιανό Αντωναράκη από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης και την ιατρό Ενδοκρινολόγο Παρή Ράπτη εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Εβδομάδα Ειρήνης της Γενεύης που πραγματοποιήθηκε φέτος 2-6 Νοεμβρίου, διαδικτυακά λόγω της πανδημίας COVID-19, με τεράστια επιτυχία και παγκόσμιο ενδιαφέρον. Η ελληνική συμμετοχή θα παραμείνει αναρτημένη μόνιμα στο διαδίκτυο.


Η  Εβδομάδα  Ειρήνης της Γενεύης  αποτελεί μια κορυφαία Σύνοδο που πραγματοποιείται από το 2014. Το ετήσιο αυτό παγκόσμιο forum λαμβάνει θέση, στο διεθνές ημερολόγιο, συνιστώντας ένα παγκόσμιο δίκτυο Κυβερνήσεων, Διεθνών Οργανισμών, Θεσμών, Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων και Μη Κυβερνητικών Οργανισμών με στόχο τη προώθηση της ειρήνης, της ανοικοδόμησης κρατών και της επίλυσης συγκρούσεων.

Η Εβδομάδα Ειρήνης της Γενεύης διοργανώθηκε από το Graduate Institute of International & Development Studies, την Peace Building Platform, τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και την κυβέρνηση της Ελβετίας.

Η πρόταση του HAPSc, που συμμετείχε για 5η συνεχή χρονιά στη διοργάνωση με θέμα “The role of research, educational and healthcare institutions in peacebuilding community at COVID-19 times” ήταν από τις «δυνατές» ανάμεσα στις 170 που είχαν κατατεθεί.  




Κεντρικοί ομιλητές της διοργάνωσης του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων  ήταν ο διεθνούς εμβέλειας Έλληνας Γενετιστής, καθηγητής Στυλιανός Αντωναράκης, του Πανεπιστημίου της Γενεύης και η διακεκριμένη Ιατρός Ενδοκρινολόγος Παρή Ράπτη, επίτιμο μέλος του HAPSc και Επιστημονική Συνεργάτης του Εργαστηρίου Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Λόγω των ειδικών συνθηκών στην εποχή της πανδημίας υλοποιήθηκε η διαδικασία και της ελληνικής συμμετοχής διαδικτυακά ώστε να αναρτηθεί στην πλατφόρμα της Peace Week.


Σημαντικότατη ήταν η  παρουσία του υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας  κ. Χρίστου Δήμα ο οποίος χαιρετίζοντας την ελληνική συμμετοχή δήλωσε: «Η εξάπλωση της COVID-19 σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύει πως η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει κοινά προβλήματα, ανεξάρτητα από εθνικότητες, φύλο, γλώσσες και θρησκείες. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, συνειδητοποιήσαμε πως η Επιστήμη και το ερευνητικό έργο των επιστημόνων, είναι η απάντηση στις προκλήσεις και στην επίτευξη της παγκόσμιας ειρήνης.

Στην Ελλάδα σχεδιάσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα την Εμβληματική Δράση για την ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2, ένα μεγάλο ερευνητικό έργο που αποτελεί συνεργασία των Ερευνητικών Κέντρων, των ΑΕΙ και άλλων φορέων της χώρας. Στόχος της είναι η ερευνητική κοινότητα να διαδραματίσει το δικό της σημαντικό ρόλο και να συστρατευθεί στην προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής αλλά και οικονομικής και κοινωνικής κρίσης».


Χαιρετισμό στην διοργάνωση απηύθυνε  και ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών δρ Γιώργος Πατούλης, που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «μια παγκόσμια υγειονομική απειλή , όπως η  COVID-19 κατέδειξε ότι απελευθερώνει δυναμικές βίας, στην κοινότητα και κατ’ οίκον, εκτροχιάζει τις ειρηνευτικές διαδικασίες σε περιοχές συγκρούσεων, διευκολύνει απολυταρχικά καθεστώτα στην περαιτέρω καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και ανοίγει, ακόμη, νέους δρόμους και ορίζοντες στα δίκτυα της εκμετάλλευσης και εμπορίας ανθρώπων, όπως και σε νέα κεφάλαια της βιοτρομοκρατίας».


Στη διοργάνωση χαιρετισμό απεύθυνε επίσης ο ομότιμος καθηγητής Ιωάννης Χρυσουλάκης Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού αναφερόμενος στη σημαντικότητα των αποδήμων και  τη δυνατότητα συνεισφορά τους στην παγκόσμια ειρήνη. Ειδικότερα ανέφερε ότι : «Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών συμμετέχει στην προσπάθεια για την οικοδόμηση μιας ειρηνικής κοινωνίας παντού στον κόσμο. Η στήριξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας και των γραμμάτων, τα προγράμματα φιλοξενίας για αποδήμους της Ελλάδας και άλλων χωρών, η ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας είναι μόνο μερικές από τις δικές μας φροντίδες για τη ενίσχυση ενός ειρηνικού τρόπου ζωής.


H Εβδομάδα Ειρήνης της Γενεύης συμβάλλει σταθερά σε αυτή την προσπάθεια. Σηματοδοτεί την ανάγκη για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των λαών. Αυτή η Εβδομάδα συνεισφέρει στον μετασχηματισμό της διεθνούς συνεργασίας, ιδίως τώρα, που η πανδημία μαστίζει όλον τον πλανήτη».

Όπως τόνισε η Ενδοκρινολόγος Παρή Ράπτη στην έναρξη της διαδικτυακής στρογγυλής τράπεζας:

"Ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμένα η συμμετοχή μου για μία ακόμη χρονιά στην Εβδομάδα Ειρήνης της Γενεύης (Geneva Peace Week 2020) μέσω του HAPSc. Φέτος οι εργασίες πραγματοποιούνται διαδικτυακά λόγω της πανδημίας COVID-19, όμως χάρις στην τεχνολογία ακούγονται οι απόψεις μιας ομάδας εκλεκτών Ελλήνων επιστημόνων. Με συγκίνησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο διεθνής Έλληνας γενετιστής καθηγητής Στυλιανός Αντωναράκης από τη Γενεύη, αποδέχθηκε την πρόταση και είναι κεντρικός ομιλητής, προσδίδοντας μεγάλη βαρύτητα στην συμμετοχή μας".


Από την πλευρά του ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης Στυλιανός Αντωναράκης,  ανέφερε ότι «Στα ανθρώπινα γονιδιώματα βρίσκεται καταγεγραμμένη όλη η ιστορία και εξέλιξη του ανθρώπινου γένους, καθώς και η προδιάθεση ή αιτιολογία των μυρίων ασθενειών του. Η κωδικοποίησή  του έχει συμβάλει τα μέγιστα στην κατανόηση αλλά και στην αντιμετώπιση νόσων, ενώ για κάθε άνθρωπο είναι η δική του μοναδική "ταυτότητα", το "νήμα" που τον συνδέει με την απαρχή του είδους. Πάνω απ΄όλα όμως φέρνει ένα μήνυμα ειρήνης καθώς στην πραγματικότητα όλοι είμαστε μακρινοί συγγενείς! Πραγματικά θα άξιζε ένα Νόμπελ Ειρήνης στο ανθρώπινο γονιδίωμα, αν και για “τεχνικούς” λόγους δεν θα το πάρει ποτέ...».


Η Ενδοκρινολόγος  Παρή Ράπτη από πλευράς της αναφέρθηκε στην επίδραση του νέου κορωνοϊού σε διάφορους τομείς που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα την Παγκόσμια Ειρήνη αναφέροντας ότι: «Δεδομένου ότι οι πόλεμοι προκαλούνται αρχικά για εξασφάλιση τροφής και στέγης και κατόπιν κυριαρχίας, η διασφάλιση της βιολογικής και ψυχικής υγείας αποτελεί  μέγιστο παράγοντα για τη σωστή επικοινωνία και συνεργασία και  επίλυση κάθε διένεξης, μεταξύ ανθρώπων. Η διασφάλιση της ειρήνης προϋποθέτει υγιείς ανθρώπους, υγιείς οικονομίες και ανάπτυξη και πρόοδο του πολιτισμού».

Και συνέχισε λέγοντας ότι: «Από την πρώτη στιγμή, η επιστήμη και οι επιστήμονες σε κάθε τομέα ξεχωριστά, είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις στρατηγικές και τις οδηγίες τους μιας και βάση αυτών καθορίζονται πολιτικές για όλες τις χώρες ξεχωριστά αλλά και για όλες τις χώρες μαζί».

O δρ Αχιλλέας Γραβάνης, καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κρήτης, Συνεργαζόμενος καθηγητής Έρευνας στο Κέντρο Ανάπτυξης Φαρμάκων στο Πανεπιστήμιο Northeastern (Βοστώνη) ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η  κινητοποίηση διεθνών οργανισμών όπως η ΠΟΥ, η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα θεσμικά της όργανα πρέπει να επικεντρωθούν στην ενίσχυση των συστημάτων υγείας, στη στήριξη των φτωχότερων νοικοκυριών, στην προστασία της πρόσβασης στην εκπαίδευση και τη μεταφορά τεχνολογίας και γνώσεων για την COVID-19».

Ο δρ Αθανάσιος Βοζίκης, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών της Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Διευθυντής του Εργαστηρίου Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας (LabHEM) μίλησε για τον ρόλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τόσο κατά την διάρκεια της πανδημίας όσο και μετά, καθώς σχετίζεται άμεσα και με την διατήρηση της ειρήνης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Υπογράμμισε την σημασία του ως σημείο αναφοράς για τις έρευνες που διεξάγονται σε παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση των ερευνητών αλλά και των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής, και εξέφρασε την ανησυχία του για τον τρόπο που χρησιμοποιείται στον δημόσιο διάλογο ο Π.Ο.Υ. από πολιτικούς, οι οποίοι προωθούν τις δικές τους ατζέντες.


Η  δρ Βασιλική Αρτινοπούλου, καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο τόνισε ότι «αποτελεί ιδιαίτερα θετική συγκυρία για τη χώρα μας ότι η εφαρμογή των «επιστημονικά τεκμηριωμένων πολιτικών» (evidence-based policies) επεκτείνεται και σε άλλους τομείς, πέραν των πολιτικών για τη δημόσια υγεία, όπως είναι η προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας».

Από την πλευρά του ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Κυριάκος Σουλιώτης υπογράμμισε πως «η πανδημία του νέου κορωνοϊού που ξέσπασε στις αρχές του έτους και έπληξε σταδιακά όλες τις χώρες, μας υπενθύμισε την οικουμενική διάσταση των ζητημάτων που αφορούν στην υγεία του πληθυσμού».


Τέλος, ο πρόεδρος του HAPSc Σίμος Σιδηρόπουλος σημείωσε ότι:

«Εκ μέρους του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων, αλλά και προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή για την Εβδομάδα Ειρήνης. Η φετινή διοργάνωση προσαρμόστηκε στις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής και μεταφέρθηκε διαδικτυακά με υποδειγματικό τρόπο.

Να ευχαριστήσω θερμά τον καθηγητή Στυλιανό Αντωναράκη από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης και να αποδώσω τα εύσημα στην ιατρό και επίτιμο μέλος του ΕΟΠΕ δρ Παρή Ράπτη, για την πλήρη επιστημονική κάλυψη και τεκμηρίωση της εν λόγω εκδήλωσης, ως κεντρικοί ομιλητές της ελληνικής συμμετοχής του HAPSc».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο εδώ.

Ένωση «Μαζί για το Παιδί»: Δίπλα στις οικογένειες και στο νέο κύμα lock-down

 


Η ιστορία της Ειρήνης που μεγαλώνει 4 παιδιά έχασε τη δουλειά της λόγω της πανδημίας και στάθηκε όρθια χάρις το «Μαζί για το Παιδί»

Η Ειρήνη είναι μια μητέρα, μια οικογένεια μόνη της. Μεγαλώνει τέσσερα παιδιά. Το ένα εξ αυτών είναι παιδί με ειδικές ανάγκες. 

Είναι μια από τις μητέρες που στηρίζεται μέσα από τα προγράμματα για τον περιορισμό της φτώχειας που υλοποιεί η Ένωση «Μαζί για το Παιδί». 

Στην αρχή όταν διάβηκε το κατώφλι του «Μαζί για το Παιδί» είχε ανάμεικτα συναισθήματα, ντρεπόταν και φοβόταν πολύ. «Είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση, δεν έχω να ψωνίσω τα απαραίτητα για τα παιδιά μου, υπάρχουν φορές που κοιμούνται νηστικά. Εκεί το στομάχι μου γίνεται χίλια κομμάτια», είχε εκμυστηρευτεί στον κοινωνικό λειτουργό του «Μαζί για το Παιδί». 

Η Ειρήνη δούλευε ως καθαρίστρια σε σπίτια. Με την εμφάνιση της πανδημίας και τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας βρέθηκε στο σπίτι με 4 παιδιά, χωρίς να έχει τα απαραίτητα στα ντουλάπια και στο ψυγείο της. 

«Παρακαλούσα τους ανθρώπους που τους καθάριζα τα σπίτια να με δεχθούν να δουλέψω, όμως λόγω της πανδημίας φοβόντουσαν και δεν τους αδικώ.  Τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης τελείωναν. Και εγώ έπρεπε να βρω μέσα στο lock-down τρόπους να εξασφαλίσω τροφή στα παιδιά μου. Όταν έχανα τις ελπίδες μου πληροφορήθηκα για τη δράση της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».  Πήγα εκεί, τους μίλησα για το οικογενειακό μου προφίλ. Μονογονέας με 4 παιδιά, το ένα εξ αυτών η πιο μικρή μου είναι παιδί με ειδικές ανάγκες. Η βοήθεια που μου πρόσφεραν ήταν μια πολύ βαθιά ανάσα. Ανέκτησα τις δυνάμεις μου και την αυτοπεποίθηση μου», λέει χαρακτηριστικά η Ειρήνη που αποτυπώνει με αμεσότητα την δική της περιπέτεια. 

Τα όνειρα των παιδιών

Τα παιδιά της Ειρήνης τα πιο μεγάλα φοιτούν στο Γυμνάσιο. Οι δύο της μεγάλες κόρες την συνοδεύουν όταν δεν έχουν μαθήματα σε δουλείες τους και βοηθούν την μητέρα τους. 

«Το κάνουν -όπως μου λένε- για να μην κουράζομαι πολύ και να τελειώνω πιο γρήγορα, για να περνώ πιο πολλές ώρες μαζί τους. Η μία θέλει να γίνει νηπιαγωγός και η άλλη παιδίατρος. Θέλουν να δώσουν την αγάπη που έχουν πάρει από τον κόσμο στα παιδάκια, να την ανταποδώσουν όπως λένε.  Ο μικρός μου πάει Δευτέρα δημοτικού, θέλει να γίνει ποδοσφαιριστής ή πυροσβέστης. Δεν έχει κατασταλάξει ακόμη. Βάζει πολλά γκολ όταν παίζει και τα αφιερώνει σε εμένα και στις αδερφές του. Η πιο μικρή μου πάει σε ειδικό σχολείο είναι 5 χρονών και κατακτά κομμάτια στο λόγο της». 

Ένωση «Μαζί για το Παιδί»: Δίπλα σε κάθε παιδί και οικογένεια σε ανάγκη

Ασπίδα προστασίας σε κάθε παιδί και σε κάθε οικογένεια που βρίσκεται σε ανάγκη υψώνει το «Μαζί για το Παιδί». Η περίπτωση της Ειρήνης είναι μια από τις δεκάδες που εξυπηρετεί το  «Μαζί για το Παιδί» μέσα από τα προγράμματα της για τον περιορισμό της φτώχειας. 

Τα όνειρα των παιδιών επιβάλλονται να προστατεύονται να και να υλοποιούνται. 

Βοηθήστε και εσείς το δύσκολο έργο μας στέλνοντας ένα SMS στο 19805. Για να στηρίξουμε και άλλα παιδιά σε ανάγκη. Μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά, μαζί μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά ένα βέβαιο παρόν για να κατακτήσουν αυτά το μέλλον τους.

Χρεώσεις:

2,60 ευρώ ανά κλήση από σταθερό (με ΦΠΑ και τέλος σταθερής τηλεφωνίας)

2,48 ευρώ ανά κλήση από κινητό (με ΦΠΑ και επιπλέον επιβάρυνση με 12% ή 15% ή 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού σας προ ΦΠΑ)

2,50 ευρώ ανά sms (με ΦΠΑ από όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και επιπλέον επιβάρυνση 12% ή 15% ή 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού σας προ ΦΠΑ) 

Γραμμή παραπόνων: 210 7482690


Δείτε το σχετικό σποτ https://youtu.be/PBVR8NEJzv8


Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά. 

Περισσότερα http://www.mazigiatopaidi.gr

Αγ. Θωμά 14 Αθήνα 115 27 | Τηλ.: 210 7482690 |  Fax : 210 7482664 | E-mail: info@mazigiatopaidi.gr | http://www.mazigiatopaidi.gr| www.facebook.com/mazigiatopaidi |Twitter/Instagram: @mazigiatopaidi

Η μεσογειακή διατροφή προστατεύει από την συχνότερη αιτία τύφλωσης

 


Η κατανάλωση άφθονων φρούτων, λαχανικών και ψαριών στο πλαίσιο της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης αλλά και την επιδείνωση μιας οφθαλμοπάθειας που αποτελεί την κύρια αιτία τύφλωσης στη Δύση.

Η οφθαλμοπάθεια αυτή είναι η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, η οποία υπολογίζεται ότι προσβάλλει σχεδόν έναν στους τρεις Ευρωπαίους ηλικίας άνω των 60 ετών. Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ειδικών στον Αμφιβληστροειδή (EURETINA), περισσότερο από το 25% των Ευρωπαίων ηλικίας άνω των 60 ετών έχουν πρώιμη ή μέτριας βαρύτητας ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς, ενώ άλλο ένα 2,4% έχουν προχωρημένη μορφή της νόσου.

Σε απόλυτους αριθμούς οι εκτιμήσεις αυτές σημαίνουν πως η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς προσβάλλει σχεδόν 67 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες στην Ευρώπη. Ωστόσο ο αριθμός των ασθενών υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί στα 77 εκατομμύρια έως το 2050, εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού. Η δε προχωρημένη ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς υπολογίζεται ότι θα ανιχνεύεται ετησίως σε 700.000 ανθρώπους, από 400.000 που ανιχνεύεται σήμερα.