Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Εκτός απροόπτου έως 29 Ιουνίου η δεύτερη πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης


Σύμφωνα με την απόφαση της ΑΑΔΕ ΠΟΛ.1219 /28-12-2017 (NEO 29-12-2017) αναφέρει: Για αιτήσεις που υποβάλλονται στο taxisnet κατά το χρονικό διάστημα από 16η Ιανουαρίου έως 31 Μαίου 2018 το ποσό επιδόματος θέρμανσης που δικαιούνται οι αιτούντες βάσει των πραγματοποιηθεισών αγορών πετρελαίου θέρμανσης, αφού αφαιρεθεί ποσό προυπολογισθέν για την ικανοποίηση των αιτήσεων που εμπίπτουν στα άρθρα 6 και 7 της παρούσας, καταβάλλεται έως 29 Ιουνίου 2018, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 6 της παρούσας και με την υποβολή των αντίστοιχων φορολογικών στοιχείων στο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης πετρελαίου θέρμανσης από τα μέλη ΔΙ.ΠΕ.ΘΕ.
Η πρώτη πληρωμή έγινε στις 30/1/2018.
Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται στα 0,125€ για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης δηλαδή στο μισό από το ύψος του επιδόματος του 2016-17.
Το διάστημα χορήγησης του επιδόματος αφορά τις αγορές από 15 Οκτωβρίου 2017 μέχρι και την 30 Απριλίου 2018 μετά από σχετική αίτηση που υποβάλλεται μέχρι 31 Μαΐου 2018.

Ράγιο Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, που εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφοράς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών


Αναζητείται ο οδηγός του οχήματος

Κατασχέθηκαν (87) κιλά και (730) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (23-06-2018), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νέας Σμύρνης Αττικής, δύο ημεδαποί, ηλικίας 65 και 33 ετών, που εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφοράς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών ενώ ο οδηγός του οχήματος, διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται.
Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το μεσημέρι, ένα ύποπτο αυτοκίνητο στην περιοχή του Ράγιου Θεσπρωτίας και επιχείρησαν να το ελέγξουν, πλην όμως ο οδηγός δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Ακολούθως, σε αγροτικό δρόμο στον κάμπο της Κεστρίνης, το όχημα ακινητοποιήθηκε ενώ ο οδηγός τράπηκε πεζός σε φυγή, διαφεύγοντας τη σύλληψη.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο παραπάνω αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και στα πίσω καθίσματα, (22) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (87) κιλών και (730) γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη Αττικής, οι δύο κατηγορούμενοι ως ιδιοκτήτης και χρήστης του παραπάνω αυτοκινήτου αντίστοιχα.
Η προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ στη συγκινητική εκδήλωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Τσεχίας για τα 70 χρόνια της


«ΑΧ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΛΥΚΙΑ, ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ»

«Όταν άκουσα τα παιδάκια του Δημοτικού της ελληνικής Ομογένειας στην Τσεχία να τραγουδούν «Αχ Πατρίδα μας γλυκιά, αγαπημένη μας Ελλάδα», ομολογώ ότι ήταν από τις πιο συγκινητικές στιγμές της όλης εκδήλωσης στην Οστράβα.
Εκείνοι που τους έμαθαν το τραγούδι, δηλαδή πατεράδες, μανάδες, παππούδες και γιαγιάδες, ήταν πιο πολύ από σαφές, ότι περνούσαν μέσα από την τρίτη γενιά τους την τεράστια αγάπη για την Ελλάδα, αυτής της Ομογένειας που ριζώθηκε και πρόκοψε στην Τσεχία μετά τον εμφύλιο.
Την ευχαριστώ εκ μέρους της Πατρίδας, για αυτά που έζησα από κοντά στη μεγάλη γιορτή που διοργάνωσε για τα 70 χρόνια της».
Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ μετά το τέλος του εορτασμού για τα εβδομηντάχρονα του Ελληνισμού, που εγκαταστάθηκε στην Τσεχοσλοβακία μετά τον εμφύλιο. Και πρόσθεσε:
«Θέλω να ευχαριστήσω την Τσεχοσλοβακία, που σήμερα είναι Τσεχία και Σλοβακία, για την μεγάλη αγκαλιά που άνοιξαν στις Ελληνίδες, στους Έλληνες και τα παιδιά, που μετά από ένα τραγικό κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας μας, πήραν τον δρόμο της ξενιτιάς και συνάντησαν τη ζέστη φιλοξενία στους τόπους που επέλεξαν.
Και σήμερα η Τσεχία είναι κοντά στον Ελληνισμό μας, ενισχύοντας τις πολύ καλές πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών μας.
Ευχαριστώ εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας που καλοδέχθηκε και στήριξε και τα μορφωμένα Ελληνόπουλα του brain drain, που κάνουν εδώ επιτυχημένη καριέρα σε πολλούς κλάδους και κυρίως της υψηλής τεχνολογίας.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία και τον Πρόεδρό της κ. Χρήστο Μπγιάλα, όπως και τις προέδρους και τους προέδρους όλων των τοπικών Κοινοτήτων, που κρατάνε ψηλά τη Σημαία της Πατρίδας και τις παραδόσεις μας στην καρδιά της Ευρώπης. Ισχύουν στο ακέραιο αυτά που συμφώνησα στη συνάντηση Εργασίας που είχα μαζί τους για τα Προγράμματα που θα εφαρμόσει στον Ελληνισμό της Τσεχίας η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού. Ήδη έχω κάνει τις προκαταρκτικές συνεννοήσεις με τον κ. Μιχάλη Κόκκινο».

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, οι οποίοι εμπλέκονται σε μία κλοπή από αποθήκη εμπορίου ποτών καθώς και σε μία απόπειρα κλοπής από πρατήριο υγρών καυσίμων στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων


Αναζητείται συνεργός τους

Συνελήφθησαν, χθες (23-06-2018), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 25, 23 και 17 ετών, κατηγορούμενοι για υποθέσεις κλοπών.
Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 26χρονος ημεδαπός συνεργός τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται στις παρακάτω υποθέσεις κλοπών:
κλοπή αλκοολούχων ποτών από αποθήκη εμπορίου ποτών στο Πέραμα Ιωαννίνων, που διαπράχθηκε προχθές (22-06-2018) αργά το βράδυ.
απόπειρα κλοπής από πρατήριο υγρών καυσίμων στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων, που διαπράχθηκε χθες (23-06-2018) μετά τα μεσάνυχτα.
Γίνεται μνεία ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο τέλεσης της κλοπής και διαφυγής των δραστών, εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε περιοχή του Περάματος ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ράδιο – CD και 23 ψηφιακοί δίσκοι ήχου, η προέλευση των οποίων διερευνάται.
Η σχετική δικογραφία για τον 25χρονο περιλαμβάνει και το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψη.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

«Ημέρα Μνήμης Ζαγορίου» και ποδηλατικός αγώνας την Κυριακή 1η Ιουλίου στο Γρεβενίτι


Την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση, «Ημέρα Μνήμης Ζαγορίου», για να τιμηθεί η επέτειος της καταστροφής των χωριών του Ζαγορίου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής την περίοδο 1941-1944,διοργανώνει ο Δήμος Ζαγορίου την Κυριακή 1η Ιουλίου στο Γρεβενίτι.
Φέτος για πρώτη φορά οι εκδηλώσεις θα συνοδευτούν από ποδηλατικό αγώνα, μια ασφάλτινη διαδρομή μέσα από Μαρτυρικά χωριά, με εκκίνηση τους Ασπραγγέλους και τερματισμό το Γρεβενίτι.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, στις 08.00 π.μ Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Γρεβενιτίου, στις 11.00 π.μ. επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων Γρεβενιτίου, στις 11.10 π.μ. κατάθεση στεφάνων, στις 11.20 π.μ. χαιρετισμούς επισήμων και στις 11.30 π.μ. ομιλία του κ. Χρήστου Τζώρτζη, Επίκουρου Καθηγητή του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας με θέμα: «Ημέρα Μνήμης Ζαγορίου: Το πλαίσιο και το νόημα της θυσίας».
Ο 1ος Ποδηλατικός αγώνας με τίτλο «Ποδηλατώντας στα Μαρτυρικά Χωριά» θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την εκδήλωση στο Γρεβενίτι, με εκκίνηση  των συμμετεχόντων στις 10.00 π.μ.  από την κεντρική πλατεία των Ασπραγγέλων.
Ο τερματισμός στο Γρεβενίτι  αναμένεται περίπου στις 12.30 μ.μ, στη θέση «Χάνι», όπου θα γίνει και η απονομή επάθλων και μεταλλίων.
Διαδρομή: Ασπράγγελοι, Ελάτη, Δίκορφο, Μανασσή, Καλουτά, Φραγκάδες, Λεπτοκαρυά, Δόλιανη, Καστανώνας,  Μακρίνο, Ελατοχώρι, Φλαμπουράρι, Γρεβενίτι. Συνολικό μήκος 70,5 χιλιόμετρα. 
Ο αγώνας πραγματοποιείται με την τεχνική υποστήριξη της εταιρείας «My Adventure».

Επίσκεψη Στέλιου Κούλογλου και Βασίλη Τσίρκα στο μαρτυρικό Κομμένο


Το μαρτυρικό Κομμένο επισκέφτηκαν το Σάββατο 23/6/2018 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου και ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τσίρκας. Στην πλατεία του χωριού τούς υποδέχτηκαν ο τοπικός πρόεδρος Δημήτρης Δήμος
μαζί με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής του Δήμου N. Σκουφά.
Μπροστά στο μνημείο των πεσόντων, όπου αναγράφονται τα ονόματα και οι ηλικίες των 317 τραγικών θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, ο Στέλιος Κούλογλου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα το χρονικό της σφαγής μέσα από λεπτομέρειες που αφηγήθηκαν ο πρόεδρος και πολίτες του Κομμένου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ολοκαυτώματος, ιδίως στο πανηγύρι του δεκαπενταύγουστου, την προηγούμενη της σφαγής, και τον γάμο της Αλεξάνδρας Μάλλιου.
Τα χαρακτηριστικά αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός πως η πράξη αυτή αποτέλεσε εκκαθαριστική επιχείρηση του τακτικού στρατού της Γερμανίας, καθώς και το γεγονός, επίσης, πως πυρπολήθηκαν όλα τα σπίτια και δολοφονήθηκαν μέσα στα σπίτια τους 36 βρέφη και νήπια έως πέντε χρονών, καθιστούν το Κομμένο ως έναν από τους πιο μαρτυρικούς τόπους κατά τη διάρκεια του β΄ παγκόσμιου πολέμου.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 46χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Νέα διαγνωστική μέθοδος δίνει ελπίδες για τη ρομποτική αντιμετώπιση της υποτροπής του καρκίνου του προστάτη


Η παρακολούθηση των ασθενών μετά από ριζική θεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη (ρομποτική ριζική προστατεκτομή ή/και εξωτερική ακτινοβολία), έγκειται εν πολλοίς στην τακτική μέτρηση του PSA.
Ωστόσο, σε ορισμένους ασθενείς και κυρίως σε αυτούς που αρχικά διαγνώστηκαν με επιθετικότερη μορφή προστατικού καρκίνου μπορεί να συμβεί υποτροπή της νόσου. Το πρώτο σημάδι της υποτροπής είναι η σταδιακή αύξηση της τιμής του PSA. Η αύξηση του PSA πέρα από μια προκαθορισμένη τιμή ορίζεται ως βιοχημική υποτροπή της νόσου.
Ειδικότερα, μετά από (ανοιχτή ή και ρομποτική) ριζική προστατεκτομή, η βιοχημική υποτροπή ορίζεται ως PSA μεγαλύτερο από 0,2 σε δύο συνεχόμενες μετρήσεις, ενώ όταν έχει προηγηθεί μόνο ακτινοθεραπεία, η βιοχημική υποτροπή ορίζεται από τη χαμηλότερη (ναδίρ) τιμή του PSA που ανιχνεύεται μετά την ακτινοβολία + 2 μονάδες.
Η βιοχημική υποτροπή της νόσου δίνει το έναυσμα να αναζητήσουμε και κλινικά το σημείο όπου μπορεί να έχει υποτροπιάσει  η νόσος, αν δηλαδή πρόκειται για τοπική υποτροπή (στην ανατομική θέση του προστάτη) ή για απομακρυσμένη υποτροπή (π.χ. λεμφαδένες, οστά κτλ.).