Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Άρτα: Συνελήφθη ημεδαπός για ανθρωποκτονία από πρόθεση

 


Συνελήφθη σήμερα το απόγευμα σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, νωρίτερα στην αυλή του σπιτιού του, ο κατηγορούμενος κατάφερε χτυπήματα στον αδελφό του, με τον οποίο συνοικούσε, με αποτέλεσμα το θάνατό του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Ηράκλειο: Σοκ από το θάνατο νέας γυναίκας με καταγωγή από τη Ρεπετίστα Πωγωνίου

 


Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση   από το θάνατο 33χρονής γυναίκας με καταγωγή από τη Ρεπετίστα Πωγωνίου στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Πρόκειται για την Όλγα Μ. Τσίπη.

Μέσα σε 40 λεπτά άφησε την τελευταία της πνοή, υποκύπτοντας στις επιπλοκές της Covid-19, μια νέα γυναίκα στο Ηράκλειο.

Η γυναίκα, 33 ετών, νοσούσε με κορωνοϊό εδώ και μία εβδομάδα, ωστόσο, τα ξημερώματα, κι ενώ η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί ραγδαία, επιβιβάστηκε με τον σύζυγό της σε ταξί και έσπευσαν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Αμέσως στο νοσοκομείο σήμανε συναγερμός, ειδοποιήθηκε και έσπευσε ο εφημερεύων γιατρός, που προχώρησε σε ΚΑΡΠΑ, ενώ αμέσως μετά η γυναίκα διασωληνώθηκε και εισήχθη στην ΜΕΘ.

Δυστυχώς, η 33χρονη πάλεψε για 40 λεπτά, ωστόσο δεν τα κατάφερε και υπέκυψε, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της.

Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Έναρξη της συνεργασίας με τον Σωτήρη Νίνη

 


H Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Σωτήρη Νίνη μέχρι το καλοκαίρι του 2024 ο οποίος θα αποτελέσει το πρώτο απόκτημα της ομάδας κατά την διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Ο Νίνης είναι γεννημένος στις 3 Απριλίου 1990 και έχει καταγράψει μια σπουδαία καριέρα ξεκινώντας από τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο έκανε ντεμπούτο σε ηλικία μόλις 16 κόντρα στο Αιγάλεω. Λίγες ημέρες αργότερα απέναντι στον Πανιώνιο πέτυχε το πρώτο του επίσημο γκολ γράφοντας ρεκόρ ως ο πιο μικρός σε ηλικία ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε αγώνα της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ έσπασε επίσης και το ρεκόρ του νεαρότερου Έλληνα ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση με αντίπαλο τη Λανς. Ένα χρόνο αργότερα ο Ότο Ρεχάγκελ τον κάλεσε για το επίσημο ντεμπούτο του στην Εθνική Ελλάδος στο φιλικό ματς με την Κύπρο. Στον Παναθηναϊκό στον οποίο αγωνίστηκε δύο φορές μέτρησε 173 συμμετοχές έχοντας πετύχει 17 γκολ και μοιράσει 28 ασίστ.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσία του στην Serie A και την Πάρμα όπου την σεζόν 2012-13 είχε 15 συμμετοχές και δύο ασίστ. Το καλοκαίρι του 2013 παραχωρήθηκε στον ΠΑΟΚ ως δανεικός από την ιταλική ομάδα. Στην Τούμπα στον έναν χρόνο παραμονής του είχε μια γεμάτη σεζόν με 23 αγώνες, 1 γκολ και 2 ασίστ.

Π.Ε.Δ. Ηπείρου: Πρόταση στο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

 


Στη διαμόρφωση της πρότασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου που θα κατατεθεί από τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ. στο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, το οποίο ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022, στο Βόλο, κατέληξε το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, σε τακτική και δια ζώσης συνεδρίαση το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το ζήτημα της κατανομής χρηματοδότησης στους Δήμους της επικράτειας αναμένεται να απασχολήσει κατά κόρον το επικείμενο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε., καθώς για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, η ΕΕΤΑΑ εκπόνησε σχετική μελέτη ύστερα από ανάθεση της Κ.Ε.Δ.Ε., μελέτη που θέτει σε νέα βάση την κατανομή πόρων στους Δήμους.

Παρουσιάζοντας αυτή την πρόταση, μιας και το συγκεκριμένο θέμα απασχόλησε και το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. κ. Χρήστος Ντακαλέτσης ανέφερε πως σε μεγάλο ποσοστό φαίνεται ότι αυτή η μελέτη ξεφεύγει από την πεπατημένη στην κατανομή που ως τώρα γίνονταν με κριτήριο κατά 90% το μόνιμο πληθυσμό. Μια σειρά νέων κριτηρίων έρχεται τώρα να δώσει ανάσα στους μικρότερους και τους μεσαίους Δήμους, ανέφερε ο κ. Ντακαλέτσης, καθώς βάση του νέου μοντέλου χρηματοδότησης θα αποτελέσει το πρότυπο κόστος λειτουργίας, αναπληρώνοντας την απώλεια πόρων που μπορεί να υπάρξει στους Δήμους με βάση την απογραφή.

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2023

 


Αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ τα ειδοποιητήρια για το 2023

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων  έχουν περίπου 1,5 μήνα στη διάθεσή τους για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ή να βγάλουν τα οχήματά τους στην ακινησία.

Η προθεσμία πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022 με ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση. Αξίζει να σημειωθεί πως στην περίπτωση μη πληρωμής, ο οδηγός θα κληθεί να πληρώσει το διπλάσιο ποσό.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Αν μεταβιβάσω το όχημα εντός του τρέχοντος έτους οφείλω τέλη κυκλοφορίας του επόμενου;

Οχι. Τα τέλη πρέπει να καταβληθούν από αυτόν που είναι κάτοχος την 1η Ιανουαρίου ή μέχρι την παράταση, αν έχει δοθεί.

Είμαι συνιδιοκτήτης ενός οχήματος και έχουν εκδοθεί ειδοποιητήρια τελών για κάθε Α.Φ.Μ. Πρέπει να τα πληρώσουμε όλοι;

«Παίζω, μαθαίνω, κυκλοφορώ» από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»

 

Μία εβδομάδα γεμάτη παιχνίδι και εκμάθηση βασικών κανόνων κυκλοφορίας περιμένει τους μαθητές δημοτικών σχολείων

Το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων διοργανώνει σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» εβδομάδα κυκλοφοριακής αγωγής, η οποία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 21-25/11/2022 στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιμνοπούλας.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων των Ιωαννίνων με στόχο τη διαμόρφωση σωστής κυκλοφοριακής συνείδησης από την κρίσιμη παιδική ηλικία.

Ειδικότερα, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία μέσω διαλέξεων, οπτικοακουστικού υλικού και διαδραστικών παιχνιδιών να γνωρίσουν βασικούς κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που θα τους βοηθήσουν να κυκλοφορούν με ασφάλεια, ως παιδιά αλλά και ως μελλοντικοί οδηγοί.

Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (Π.Ε.Α.Κ.Ι.)

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων: «Ο δρόμος Ιωάννινα-Κακαβιά είναι ..μακρύς ακόμη»

 


O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε πέρυσι (φέτος αντί δηλώσεων και υποσχέσεων, προτίμησε  ως πιο ασφαλή την ποδηλατάδα Αρίστη-Μονοδένδρι) ότι η δημοπράτηση του οδικού  άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά θα γίνει εντός του 2022.

Σε ένα δρόμο που ξεκίνησε ως διεθνής  αυτοκινητόδρομος  και στη συνέχεια μετατράπηκε σε τρίιχνο.

Τους προηγούμενους μήνες υπήρξε καταιγισμός δηλώσεων από κυβερνητικούς βουλευτές αλλά και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου ότι το έργο δημοπρατείται από μήνα σε μήνα.

Έτσι φτάσαμε στον Νοέμβριο και αποκαλύπτεται ότι ο δρόμος είναι μακρύς ακόμη καθώς μόλις τώρα το Υπουργείο Υποδομών εκκινεί τις διαδικασίες για την δημοπράτηση της μελέτης με κόστος 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Αποχώρηση Οριζόντων Ηπείρου από Επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το σκάνδαλο των φωτοβολταϊκών


Το μεσημέρι της 14ης Νοεμβρίου 2022 οι «Ορίζοντες Ηπείρου» και με προειδοποίηση 48 ωρών παραλάβαμε ειδοποίηση προσέλευσης συμμετοχής σε Επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Νοεμβρίου.

Σε αυτή θα κρινόταν το ένα σκέλος της προσφυγής μας κατά της υπόθεσης που αφορά τη συμμετοχή της οικογένειας Καχριμάνη σε επένδυση φωτοβολταϊκών στην Π.Ε. Θεσπρωτίας ως έργο που λανθασμένα κρίνεται από Επιτροπή της Περιφέρειας στην οποία μάλιστα παρενέβη ο ίδιος ο κ. Καχριμάνης παράνομα σύμφωνα με τον Καλλικράτη.

Καταφέραμε να εντοπίσουμε αρμόδιο υπάλληλο στις 15 Νοεμβρίου 2022 η οποία μας ενημέρωσε ότι η εισήγηση δεν ήταν ακόμη έτοιμη και ως εκ τούτου δεν δύναται να μας κοινοποιηθεί.

Σημαντικό: η καταληκτική ημερομηνία εξέτασης του αιτήματος ήταν η 16η Νοεμβρίου την ίδια μέρα της συνεδρίασης!

Εκ μέρους των Οριζόντων Ηπείρου προσήλθε ο νομικός σύμβουλος και Γραμματέας της παράταξης Δημήτρης Παππάς και ο Συντονιστής Μιχάλης Νάτσης.

Συνελήφθησαν στη Θεσπρωτία δύο ημεδαποί, που κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων

 


Συνελήφθησαν χθες (17-11-2022) το απόγευμα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων.

Ειδικότερα, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελλομένων που περιήλθαν στην παραπάνω υπηρεσία το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας (16-11-2022) σχετικά με την εγκατάλειψη 6 κουταβιών από άγνωστο άτομο στην ευρύτερη περιοχή της Κεστρίνης Φιλιατών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

7η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Νοεμβρίου στον Α΄ Όμιλο στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνικής, εντός η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Α.Σ. Αετός Νήσου 20-11-22/15:00)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΩΡΑ: 15:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ     

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ.ΜΕΤΣΟΒΟΥ  (15:00)

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (17:15) 

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (17:30)   

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ   (18:00)

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (15:00) 

Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  (15:00)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:00)

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ (15:00)    

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (15:00)

3η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Νοεμβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Ο. Αμπελόκηποι 20-11-22/15:00)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  MAISON Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (15:00)    

Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)                

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (15:00)

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (15:00)             

Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (15:00)

Μέσω της πλατφόρμας «myPROPERTY» οι αρχικές δηλώσεις φόρου δωρεάς και γονικής παροχής κινητών και χρημάτων

 


Μέσω της πλατφόρμας «myPROPERTY» οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν αρχικές δηλώσεις φόρου δωρεάς και γονικής παροχής κινητών και χρημάτων που έχουν συντελεστεί από την 01.01.2022 και μετά, για τις οποίες δεν απαιτείται η σύνταξη συμβολαιογραφικού εγγράφου.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργου Πιτσιλή (A.1162/2022) από σήμερα προαιρετικά και από την 01.01.2023 υποχρεωτικά, για δωρεές και γονικές παροχές που έχουν συντελεστεί από 01.01.2022 και μετά και για τις οποίες δεν καταρτίζεται συμβολαιογραφικό έγγραφο, υποβάλλονται ψηφιακά, μέσω της εφαρμογής myPROPERTY, οι παρακάτω δηλώσεις:

•Αρχικές (εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες) δηλώσεις φόρου δωρεάς και γονικής παροχής χρημάτων.

Αυξημένο και αβάσταχτο το κόστος της ακρίβειας για την κτηνοτροφία

 


 Ενδεχόμενες ελλείψεις γαλακτοκομικών

Όπως δήλωσε ο κτηνοτρόφος Λευτέρης Αγγέλου στo ΜEGA, το αυξημένο και αβάσταχτο κόστος έχει οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών κτηνοτροφικών μονάδων.

Οι κτηνοτρόφοι «βγαίνουν οριακά»

«Έχουν αυξηθεί οι πρώτες ύλης, οι ζωοτροφές μας έχουν αυξηθεί κατά 100%-150%, η ενέργεια έχει αυξηθεί κατά 300%. Συνήθως όλα αυτά μπορούσαμε να τα απορροφήσουμε όταν γίνονταν οι ανάλογες ενέργειες από τις εταιρείας. Πλέον οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι η αγορά δεν μπορεί να υποστηρίξει περαιτέρω αύξηση, επομένως έχουν παγώσει οι τιμές», ανέφερε.

Όπως επισήμανε, κατά την περσινή χρονιά, το μηνιαίο κοστολόγιο για τη μονάδα του που διαθέτει 250 ζώα ανερχόταν στα 37.000 περίπου, ενώ φέτος οι δαπάνες ανέρχονται στα 46.000 ευρώ, τονίζοντας ότι οι κτηνοτρόφοι «βγαίνουν οριακά»: «Βγαίνουμε οριακά και γι’ αυτό δεν μπαίνουν νέοι στον κλάδο, γιατί αυτές οι επιχειρήσεις πλέον δεν μπορούν να κάνουν απόσβεση. Είναι τα κοστολόγια τόσο μεγάλα που δεν αξίζει να κάνει κάποιος τέτοιες επενδύσεις».

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου

 


Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

10:00-13:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Βουτσαράς, Κέντρο Υγείας, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00.

Εναλλακτική θεραπεία για την αλλεργική ρινίτιδα

 


 Οριστική λύση στο πρόβλημα της χρόνια ρινόρροιας και της αλλεργικής ρινίτιδας, όπου αποτυγχάνει η θεραπευτική αγωγή, δίνει η νευρεκτομή του οπίσθιου ρινικού νεύρου!

Αυτό ανακοινώθηκε στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας, Κεφαλής & Τραχήλου που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο (29 Οκτωβρίου - 2 Νοεμβρίου), και σύμφωνα με τα νέα επιστημονικά δεδομένα.

«Η νευρεκτομή του οπίσθιου ρινικού νεύρου είναι πλέον ασφαλής, ενώ αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική θεραπεία για την αντιμετώπιση της χρόνια ρινόρροιας και της αλλεργικής ρινίτιδας».

Μάλιστα σύμφωνα με το διακεκριμένο Έλληνα Χειρουργό Ωτορινολαρυγγολόγο Μηνά Ν. Αρτόπουλο, Διευθυντή του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της Ω.Ρ.Λ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ», που παρακολούθησε το συνέδριο,

«Η νευρεκτομή του οπίσθιου ρινικού νεύρου είναι σύντομη, εύκολη και αποτελεσματική εναλλακτική λύση. Η βασική διαδικασία είναι η επιλεκτική κοπή δεσμίδων νεύρων στο επίπεδο του σφηνοπαλατινικού τρήματος (SPF) με ενδοσκοπική διαρινική προσέγγιση. Η απονεύρωση του ρινικού βλεννογόνου τον καθιστά αδιάφορο σε οποιοδήποτε είδος αλλεργιογόνου ή αλλεργικής αντίδρασης».