Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Τριήμερο Συνέδριο για τις νεότερες εξελίξεις στις Νευροεπιστήμες

 


Οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των Νευροεπιστημών θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο που οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες (ΕΕΝ) στις 8-10 Οκτωβρίου 2021. 

Κορυφαίοι ερευνητές που δραστηριοποιούνται σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο θα αναφερθούν σε καινοτόμες εργασίες σε ερευνητικά πεδία των νευροεπιστημών όπως είναι η νευροεπιστήμη της συμπεριφοράς, ο πόνος, η απεικόνιση του εγκεφάλου, η σχέση του εγκεφάλου με τον εντερικό σωλήνα, η ανάπτυξη και οι νευροεκφυλιστικές ασθένειες.
Ειδικές συνεδριάσεις θα ασχοληθούν με την οπτογενετική, μια σχετικά καινούρια τεχνική, η οποία επιτρέπει τη διέγερση συγκεκριμένων νευρωνικών δικτύων και το ρόλο τους σε συγκεκριμένες λειτουργίες (ή συμπεριφορές) και τα οργανοειδή, τα οποία είναι δομές ιστού που δημιουργούνται από βλαστοκύτταρα του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και χρησιμοποιούνται τόσο στην έρευνα της αναπτυξιακής νευροβιολογίας, όσο και σε καινοτόμες προσπάθειες για νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Οι ομιλητές του Συνεδρίου προέρχονται είτε από πανεπιστήμια και ερευνητικούς οργανισμούς της Ελλάδος είτε από χώρες όπως η Κορέα και η Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Χιλή, αλλά και από την Ευρώπη, όπως η Ολλανδία, η Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και το Ισραήλ. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και Έλληνες ερευνητές που εργάζονται στο εξωτερικό.
Επιπλέον, νέοι επιστήμονες (υποψήφιοι διδάκτορες ή μεταδιδάκτορες) θα παρουσιάσουν τις ερευνητικές τους εργασίες, μερικές εκ των οποίων, θα βραβευθούν (μετά από κρίση) με σκοπό τη χρηματοδότηση του ταξιδιού των ερευνητών στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας των Εταιρειών Νευροεπιστημών των Ευρωπαϊκών χωρών που θα διεξαχθεί στο Παρίσι το 2022.

Ο συνδυασμός του διεθνούς κύρους ερευνητών με τα θέματα αιχμής που θα συζητηθούν συμβάλλει στην προαγωγή της γνώσης και στην ενημέρωση των νέων επιστημόνων για νέες τεχνικές στη μελέτη του υγιούς αλλά και του νοσούντος εγκεφάλου.

Έχει, επίσης, δημιουργηθεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα, διαμέσου του slack, στην οποία, θα μπορούν οι συμμετέχοντες να επικοινωνούν άμεσα με κάθε ομιλητή, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου. Με αυτόν τον τρόπο, θα μειωθεί η αδυναμία της επικοινωνίας που δίνει η διά ζώσης πραγματοποίηση του Συνεδρίου.

Εκτός από το επιστημονικό πρόγραμμα, το διαδικτυακό συνέδριο θα εμπλουτίζεται με προβολές video που δημιουργήθηκαν από τον εικαστικό καλλιτέχνη Σταύρο Παναγιωτάκη (http://www.stavros-panagiotakis.net/).
Τα
video που θα προβληθούν τόσο στη διάρκεια των διαλειμμάτων, όσο και στην «κοινωνική ώρα» του Συνεδρίου, έχουν θεματική που αφορά στην κοσμογονία, το κύτταρο και τον εγκέφαλο.

Το Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες διεξάγεται κάθε δύο χρόνια. Φέτος, το 29ο Συνέδριό της, λόγω των συνθηκών, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: https://e-talk.gr/hsfn2021-29th-meeting/.
Επιπλέον δραστηριότητες της Εταιρείας, περιλαμβάνουν εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας εβδομάδας ενημέρωσης για την έρευνα στον εγκέφαλο (https://brainawareness.org/), αλλά και δημιουργία σύντομων εκλαϊκευμένων παρουσιάσεων νευροεπιστημονικών θεμάτων, οι οποίες βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της εταιρείας: https://www.hsfn.gr/εκπαιδευτικά-βίντεο-νευροεπιστημών/.

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ενημέρωση πολιτών για κορωνοϊό, αυτοάνοσα νοσήματα, εμβόλια και καρδιά. Λύση του προβλήματος ο εμβολιασμός» την Κυριακή 10 Οκτώβριου στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα Άρτας

 


Στο πλαίσιο του «Οδοιπορικού Υγείας και Αλληλεγγύης» και τις από κοινού συνέργειες φορέων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αρταίων, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς και την Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων, συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ενημέρωση πολιτών για Κορωνοϊό, αυτοάνοσα νοσήματα, εμβόλια και Καρδιά. Λύση του προβλήματος ο εμβολιασμός».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα Άρτας.

Ομιλητές θα είναι κορυφαίοι επιστήμονες και καθηγητές ιατρικής. Ειδικότερα, θα μιλήσουν: ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, Ιωάννης Νικόπουλος, ο Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής-Δ/ντής Παθ/κής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Metropolitan General, ο Γεώργιος Σαρόγλου, Καθ. Παθολογίας και Διευθυντής-Λοιμωξιολόγος στο Metropolitan Hospital, ο Αλέξανδρος Δρόσος, ομ. Καθηγητής Ρευματολογίας και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας, Ευάγγελος Χαρμπής.

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Στέφανος Γρ. Φούσας, Συντονιστής Τομέα Καρδιάς Metropolitan General, Επ. Καθηγητής. Χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης.

Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου: Γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, ώρα 11:00 π.μ.

 


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, σύμφωνα με το καταστατικό της,  προσκαλεί τα μέλη της να παρευρεθούν στη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία μας, Νέστου & Φλέβας, Πλατεία Παλλινοστούντων στο ΙΛΙΟΝ, στις 24-10-2021 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ. 

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπατριώτες μας και ιδιαίτερα στους νέους που έχουν διάθεση για δουλειά να πλαισιώσουν το ΔΣ  όχι μόνο με τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητές μας αλλά και με την υποβολή υποψηφιότητας στις αρχαιρεσίες.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ και η  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προκειμένου να συνεχίσει η Ένωσή μας την καλή πορεία της στα κοινά. 

Με εκτίμηση το ΔΣ

ΕΟΔΥ: Τριάντα θάνατοι σήμερα, 2.249 νέα κρούσματα

 


6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τριάντα θάνατοι σήμερα 2.249 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.249, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 671.040

(ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 114 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.126 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 30, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.042 θάνατοι.

Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 335 (61.5% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 294 (87.76%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 41 (12.24%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.202 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 206 (ημερήσια μεταβολή +6.19%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 167 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Τριετή απαγόρευση βόσκησης βοοειδών στις λίμνες Δρακόλιμνη και Ριζίνα του Ζαγορίου

 


Με Δασική Απαγορευτική Διάταξη που εξέδωσε σήμερα το Δασαρχείο Κόνιτσας, μετά από παρέμβαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργου Αμυρά απαγορεύεται για τρία χρόνια η βόσκηση βοοειδών στις λίμνες Δρακόλιμνη και Ριζίνα του Ζαγορίου καθώς και στην ευρύτερη περιοχή περιμετρικά των λιμνών.

Η ΔΑΔ ισχύει από την ανάρτηση της στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ  και εφαρμόζεται σε μια ευρύτερη περιοχή, συνολικής έκτασης 3.544 στρεμμάτων, που οριοθετείται από τα διοικητικά όρια των Κοινοτήτων Βρυσοχωρίου και Βραδέτου του Δήμου Ζαγορίου, δημόσιες δασικές εκτάσεις του Δήμου Ζαγορίου και τα διοικητικά όρια της Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Κόνιτσας.

Η τριετής απαγόρευση αποσκοπεί να αναστείλει την περιβαλλοντική υποβάθμιση των λιμνών, που οφείλεται στην περιοδική βόσκηση από ανεπιτήρητα κοπάδια βοοειδών, τα οποία συγκεντρώνονται στις όχθες τους, εξαιτίας της παρουσίας νερού.

Αποτέλεσμα της βόσκησης είναι η μερική ή ακόμη και πλήρης σε κάποιες περιπτώσεις καταστροφή της βλάστησης και η επιφανειακή διάβρωση του εδάφους στην περιοχή των αλπικών λιμνών.

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός που διώκονταν με εντάλματα σύλληψης

 


Συνελήφθη χθες (06-10-2021) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων ημεδαπός που διώκονταν με εντάλματα σύλληψης.

Ειδικότερα, σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Άρτας για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Κατακυρώσεις διαγωνισμών από την Οικονομική Επιτροπή

 


Προς κατασκευή ο κόμβος στην Ε.Ο. Ιωαννίνων- Αθηνών με Εγνατία Οδό

 

Ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την κατασκευή κόμβου στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων- Άρτας με την Εγνατία Οδό. Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή κατακύρωσε το διαγωνισμό και ανέδειξε τον οριστικό ανάδοχό του έργου (προϋπολογισμού 1.970.000 ευρώ) που είναι η ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ. «Πρόκειται για ένα έργο με μεγάλη ιστορία, που θα λύσει όμως τα κυκλοφοριακά προβλήματα που υπάρχουν από τότε που κατασκευάστηκε η Εγνατία Οδός», ανάφερε στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

 Επίσης η Ο.Ε. κατακύρωσε και το διαγωνισμό του έργου «Αποκατάσταση φθορών επαρχιακής οδού Κοκκινολιθάρι- Κεραμίτσα- Μηλέα» Π.Ε. Θεσπρωτίας, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ, με  οριστικό ανάδοχο την «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΤΕ.

Προσωρινός ανάδοχος (Γ.ΝΤΑΤΣΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ) αναδείχτηκε για το έργο  «Ενεργειακή αναβάθμιση και εργασίες διαμόρφωσης κτιρίου κέντρου ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων», προϋπολογισμού € 660.310,46.

Το θέμα των ΣΜΑ

Συνελήφθη σε περιοχή της Θεσπρωτίας ημεδαπός για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

 


Συνελήφθη χθες (6-10-2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι και σε επαγγελματικό του χώρο, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου “LUSSY”, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(3) δενδρύλλια κάνναβης -ύψους από 1,40 έως 1,80 μέτρα- σε αυτοσχέδιο θερμοκήπιο στην αυλή του σπιτιού του,

(3) συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους -12,6- γραμμαρίων,

συσκευασία κατεργασμένης κάνναβης βάρους -1,5- γραμμαρίων,

τμήματα φυτού κάνναβης (φύλλα, κλώνοι, κορυφές) συνολικού βάρους -164,6- γραμμαρίων και

χρηματικό ποσό -3.355- ευρώ και -50- δολαρίων Αυστραλίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Είκοσι ένα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 86.193 έλεγχοι, από τους οποίους οι 47.607 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 338 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:

·         107 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 93 πρόστιμα των 300 ευρώ και 14 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o    21 στην Ήπειρο,

o    16 στη Θεσσαλία,

o    15 στη Θεσσαλονίκη,

o    13 στα Ιόνια Νησιά,

o    11 στη Δυτική Ελλάδα,

o    9 στην Κεντρική Μακεδονία,

o    9 στην Πελοπόννησο,

o    6 στο Βόρειο Αιγαίο,

o    6 στη Δυτική Μακεδονία και

o    1 στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 70.338 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 67.277 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.061 των 150 ευρώ.

·         43 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o    24 στη Θεσσαλονίκη,

o    6 στο Βόρειο Αιγαίο,

o    6 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o    3 στην Κεντρική Μακεδονία,

o    2 στη Στερεά Ελλάδα,

o    1 στη Δυτική Μακεδονία και

o    1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 195.770 ομοειδείς παραβάσεις.

·         186 παραβάσεις και 1 σύλληψη, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλία,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο στους πελάτες,

- 2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και εργαζόμενους, καταστημάτων.

Στην Αττική,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε επιχείρηση, για απασχόληση πελάτη, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,

- 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων,

- 9 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 5 παραβάσεις σε χώρο ΚΤΕΛ, για έλλειψη των απαραίτητων πιστοποιητικών.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 3 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ σε κάθε πελάτη,

- 3 παραβάσεις, σε άτομα, για έλλειψη των απαραίτητων πιστοποιητικών, σε εσωτερικούς χώρους,

- 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 20 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων,

- μία παράβαση των 300 ευρώ, σε επιχείρηση, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε άτομο, για παραβίαση υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό του στη χώρα,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 2 παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας από επιβάτες λεωφορείων και 300 ευρώ πρόστιμο, σε επιβάτη λεωφορείου, για έλλειψη απαραίτητων πιστοποιητικών.

Στην Ήπειρο,

- 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων,

- 300 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στα Ιόνια Νησιά, 15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες, καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη επιχείρησης, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,

- 19 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στην Κρήτη,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη επιχείρησης, για εξυπηρέτηση πελατών, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη, καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα,

- 20 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες, καταστημάτων,

- 300 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 15.693 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.525 άτομα.

·         Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 390 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες του προγράμματος επιταγών αγοράς βιβλίων


Αναρτήθηκαν την Τετάρτη στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ https://www.oaed.gr/deltia-bivlion   οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων, αποκλειομένων και παρόχων βιβλιοπωλείων-εκδοτικών οίκων για το πρόγραμμα χορήγησης επιταγών αγοράς βιβλίων έτους 2021.

Οι δικαιούχοι και πάροχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα υποβολής μίας και μόνο ένστασης κατά των αποτελεσμάτων, από την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου και ώρα 08:00 μέχρι τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και ώρα 15:00.

Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με τους κωδικούς του TAXISnet ή τους κωδικούς χρηστών ΟΑΕΔ, μέσω της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού.

Ενστάσεις που δεν υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο δεν εξετάζονται.

Η είσοδος στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ https://www.oaed.gr/e-services

Οι δικαιούχοι που καταθέτουν ένσταση οφείλουν να:

έχουν πρώτα ελέγξει αν οι ίδιοι ευθύνονται για το εσφαλμένο αποτέλεσμα λόγω μη σωστής συμπλήρωσης της αίτησης, ανατρέχοντας σε αυτήν με τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα

ελέγξουν από τον σχετικό πίνακα, αν έχουν αποκλειόμενα ωφελούμενα μέλη

αναφέρουν τους λόγους της ένστασης (π.χ. μη έκδοση επιταγής για ωφελούμενο παιδί) και

τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας με ηλεκτρονική σάρωση όλα τα απαιτούμενα αποδεικτικά δικαιολογητικά, σύμφωνα με τη δημόσια πρόσκληση.

Οι πάροχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά των ισχυρισμών τους.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου

 


Την  Πέμπτη 7 Οκτωβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας, Περιφερειακή Οδός και Αυξεντίου, 07:30-14:30

Άρτα, πλατεία Εθνικής Αντίστασης, 09:00-13:00

Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον», 09:00-17:00

Πλαταριά Θεσπρωτίας, δημαρχείο, 10:00-14:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00

Περιφέρεια Ηπείρου, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 11:00-14:00

Παραλία Πρέβεζας, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-17:00.

Αυξητική στήθους: Επηρεάζει τον θηλασμό;

 


Ανησυχία ως προς την ικανότητά τους να θηλάσουν αλλά και ως προς τις τυχόν επιπτώσεις στην υγεία του βρέφους και των ιδίων έχουν συχνά οι γυναίκες που επιθυμούν να προχωρήσουν σε αυξητική στήθους ή ήδη έχουν πραγματοποιήσει το όνειρό τους. Ωστόσο, τα στοιχεία που προκύπτουν από τις μελέτες είναι καθησυχαστικά, και η συντριπτική πλειονότητά τους δείχνει ότι και διατηρούν την ικανότητα θηλασμού και αυτός είναι ασφαλής για τα νεογέννητα.  

«Η εικόνα του σώματος αποτελεί βασικό πυλώνα της προσωπικής και επαγγελματικής καταξίωσης, σύμφωνα με τα προβαλλόμενα από τα μέσα ενημέρωσης πρότυπα.  Το καλοσχηματισμένο και αναλογικό με το υπόλοιπο σώμα μπούστο τραβά την προσοχή και αποτελεί σύμβολο θηλυκότητας, σεξουαλικότητας, γονιμότητας και μητρότητας. Όμως, η φύση δεν χαρίζει σε όλες πλούσιο στήθος.
Επιπλέον, η γήρανση, η απώλεια βάρους, η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός επιφέρουν πτώση των μαστών. Η θέση του στήθους χαμηλώνει στο θωρακικό τοίχωμα, το περίγραμμά του αλλάζει και η πληρότητα του άνω πόλου παρουσιάζει μείωση. Έτσι, πολλές γυναίκες για να πλησιάσουν την “ιδανική” εικόνα και να τονώσουν πρώτα την ψυχολογία τους αλλά και να βελτιώσουν την εντύπωση που δίνουν, προσφεύγουν σε αυξητική στήθους, καθιστώντας την ως την πιο δημοφιλή πλαστική χειρουργική επέμβαση παγκοσμίως», μας εξηγεί ο
Πλαστικός Χειρουργός Γεώργιος Βελημβασάκης.

Οι γυναίκες, δηλαδή, που επιθυμούν να αλλάξουν την εικόνα του στήθους τους είναι είτε νέες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία, είτε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν ήδη κάνει παιδιά και θέλουν να διορθώσουν τις συνέπειες της εγκυμοσύνης ή να καταπολεμήσουν τις επιπτώσεις της γήρανσης ή την απώλεια των μαστών τους μετά από μια χειρουργική μαστεκτομή.