Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέτσοβο, την Κυριακή 16 Ιουνίου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιοδεύσει την  Κυριακή 16 Ιουνίου και τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, στην Ήπειρο και τη Λευκάδα.

Την  Κυριακή 16 Ιουνίου,  στις 12:00 ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Μέτσοβο.
Το απόγευμα θα μεταβεί στην Άρτα και στις 19:30 θα κάνει στάση στις φυτείες ακτινιδίου που επλήγησαν την περασμένη Δευτέρα από χαλαζόπτωση.
Στις 20:00 θα έχει συνάντηση με επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα και επιχειρηματίες επαγγελματικών κλάδων που συνδέονται με την αλυσίδα διατροφής.
Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Λευκάδα και θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την πολιούχο, Παναγία Φανερωμένη, στην Ιερά Μητρόπολη Λευκάδας.

ΚΚΕ: Οι υποψήφιοι βουλευτές σε Άρτα και Γιάννενα


Οι υποψήφιοι βουλευτές σε Άρτα και Γιάννενα του ΚΚΕ. 
Περιφέρεια Ηπείρου
Νομός Άρτας:
Γιώργος Αλιφτήρας
Γρηγόρης Αναγνώστου
Ρίτα Ζορμπά - Ζιώβα
Λαμπρινή Πανοδήμου
Γιώργος Σπανός
Νομός Ιωαννίνων:
1. Εξαρχος Νίκος
2. Μπόμπολη Αφροδίτη
3. Νάκος Θανάσης
4. Παππάς Χαράλαμπος
5. Τασιούλας Δημήτριος (Τάκης)
6. Τουλκιαρίδου Χριστίνα
7. Τσουμάνη Όλγα (Ολυ)

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανεργία και αποφάσεις για έργα στην Οικονομική Επιτροπή


Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την ανεργία στη χώρα το πρώτο τρίμηνο του 2019, συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και με αφορμή την τροποποίηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για την τετράμηνη παράταση των συμβάσεων των απασχολουμένων μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέφερε πως αν και οι στατιστικές δεν μπορούν να αποδώσουν την πραγματική κατάσταση που υπάρχει στον τομέα της απασχόλησης, δεν παύει να είναι ένα μέτρο σύγκρισης και κυρίως να καταρρίπτει αστήρικτους ισχυρισμούς ότι η Ήπειρος είναι πρώτη στην ανεργία. Το αντίθετο συμβαίνει σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Η Ήπειρος για ένα ακόμη τρίμηνο βρίσκεται κάτω του μέσου πανελλαδικού όρου.  Συγκεκριμένα το πρώτο τρίμηνο του 2019, έχει το  τρίτο καλύτερο ποσοστό ανάμεσα στις 13 Περιφέρειες της χώρας με 16,6% έναντι  Μ.Ο. 19,2%.
Πρόσθεσε ακόμη πως το ποσοστό ανεργίας της Δυτικής Μακεδονίας, που ανήκει στην ίδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση με την Ήπειρο,   ανέρχεται στο 27,1%. «Δεν εφησυχάζουμε, δεν είμαστε ικανοποιημένοι για τη συνολική κατάσταση που υπάρχει στον τομέα της απασχόλησης, σε ο, τι αφορά όμως στο μερίδιο που αντιστοιχεί στην Περιφέρεια Ηπείρου στους δείκτες ανεργίας προσπαθούμε για  την εξάντληση κάθε δυνατότητας που μπορεί να υπάρχει για έργα, δράσεις και προγράμματα.  Όμως η  συνειδητή παραπληροφόρηση που προεκλογικά έφτανε και στα όρια της διασποράς ψευδών ειδήσεων πρέπει επιτέλους  να σταματήσει», ανέφερε σε δήλωσή του.
Κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το δρόμο Τετράκωμο- Φράξο-Καστανιά Π.Ε. Άρτας
Η κατακύρωση του αποτελέσματος και η ανάδειξη οριστικού αναδόχου,   ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου για  την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας έγινε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Πρόκειται για το δρόμο «Τετράκωμο- Φράξο- Καστανιά», συνολικού προϋπολογισμού 3.430.000 ευρώ. Ανάδοχος του έργου είναι  η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ.
Επίσης από την Ο.Ε., μεταξύ άλλων,  αναδείχτηκαν οριστικοί ανάδοχοι για τα έργα:

20η Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο Θέατρο Πέτρας, ώρα 9:00 μ.μ.


Με την υποστήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας

Το Πολυφωνικό Καραβάνι γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια του, προσκαλώντας στο μεγαλύτερο, διαχρονικά, πολυφωνικό αντάμωμα στην Αθήνα, την 20 η Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού, το Σάββατο 22 Ιουνίου, στις 9 μμ, στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη!
20 χρόνια Πολυφωνικό Καραβάνι, 20 η Μεγάλη Γιορτή, 20 και οι συμμετοχές, πρώτη φορά τόσες πολλές, στην πιο μεγάλη και γενναιόδωρη γιορτή πολυφωνίας.
Συμμετέχουν οι πολυφωνικοί όμιλοι και τα σχήματα: «Κυράδες της Άνω Δερόπολης», Αετόπετρα, «Δελβινιώτικα», «Ισοκράτισσες», Κοσοβίτσα, «Πεντάτονο» (Β. Κώτσου), «Χαονία».
Οι όμιλοι της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, των συλλόγων Βορειοηπειρωτών «Χάονες», Πολιτιστικής Ένωσης «Βουθρωτό», Συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου, Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης, Αδελφότητας Δίβρης.
Το Εργαστήρι Πολυφωνίας της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και το «Πολύφωνο» του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης».
Το σύνολο «Ιώ» σε πολυφωνίες του Βώλακα Δράμας, της Κέρκυρας και της ελληνόφωνης Κάτω Ιταλίας. Το πολυφωνικό σχήμα Αλβανών μεταναστών LOT KURBETI και το βουλγάρικο πολυφωνικό σύνολο RODINA. 
Δίπλα στις μαγικές, πολύφωνες φωνές, η ηπειρώτικη κομπανία του Λευτέρη Γκιώκα να ορίζει την αρχή και το μέτρο με το ηπειρώτικο μοιρολόι και να μας παρακινεί σε μεγάλους, κυκλωτικούς χορούς στην κορύφωση της γιορτής. Μαζί μας και η Θρακιώτικη ζυγιά του Χρίστου Δανάκη, με την πολυφωνία της γκάιντας.
Ανταμώνουμε πρώτη φορά τόσοι πολλοί κι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε τα 20 χρόνια του Πολυφωνικού Καραβανιού! 
Γιατί ο θεσμός αυτός, έχοντας με συνέπεια αφιερωθεί στην έρευνα, την προβολή και την μεταλαμπάδευση του πολυφωνικού τραγουδιού, έχει καθοριστική συμβολή στην άνοιξη της πολυφωνίας, με την δημιουργία νέων πολυφωνικών ομίλων, την μύηση πολλών νέων ανθρώπων στην πολύτιμη πολυφωνική κληρονομιά. Φέτος το Πολυφωνικό Καραβάνι αξιώθηκε μια μέγιστη αναγνώριση.
Εδώ και λίγους μήνες αποτελεί την πρώτη, διαχρονικά, πρόταση της Ελλάδας για τον Παγκόσμιο Κατάλογο Καλών Πρακτικών Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO! Στον κατάλογο αυτό έχουν μέχρι τώρα εγγραφεί μόλις είκοσι πρακτικές από όλο τον κόσμο.
Στον φάκελο της πρότασης αναγνωρίζουν την συμβολή τους και το έργο τους όλοι οι πυρήνες πολυφωνίας που ανταμώνουνε στην Πέτρα, στην μεγαλύτερη, διαχρονικά, γιορτή της Κοινότητας Πολυφωνίας.
Η Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού πραγματοποιείται σε διοργάνωση της «Άπειρος» (Πολυφωνικό Καραβάνι), με την στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.
Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει στην τιμή των 8 ευρώ, τιμή που θα ισχύσει και στο ταμείο του Θεάτρου για φοιτητές, ανέργους, οικογένειες, συλλόγους (ομαδική αγορά).
Τα παιδιά μέχρι 15 χρονών δεν θα πληρώσουν εισιτήριο.
Το Σάββατο 22 Ιουνίου ανταμώνουμε στο Θέατρο Πέτρας!
Στην πιο όμορφη, την πιο μεγάλη γιορτή πολυφωνίας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος για σύναψη προγραμματικών συμβάσεων


Αποκαταστάσεις μνημείων, αρδευτικών εγκαταστάσεων κ.ά. από την Περιφέρεια με προγραμματικές συμβάσεις
Τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για τη συντήρηση – αποκατάσταση μνημείων και την αποκατάσταση της λειτουργικότητας αρδευτικών δικτύων, ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος, η οποία συνεδρίασε με την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη.
Πλωτές εξέδρες στη λίμνη Παμβώτιδα
Η κ. Καλογιάννη στο περιθώριο της συζήτησης των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης ανακοίνωσε στην Επιτροπή, πως στον ψηφισθέντα νόμο για τον Αιγιαλό και τη ζώνη παραλίας, περιλήφθηκε το αίτημα της Περιφέρειας Ηπείρου, ώστε να επιτρέπεται η τοποθέτηση πλωτών εξεδρών στον υδάτινο χώρο της λίμνης Παμβώτιδας. Οι πλωτές εξέδρες, όπως δήλωσε, θα συμβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας της λίμνης, καθώς αυτές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως παρατηρητήρια, για την εξυπηρέτηση των ναυταθλητικών σωματείων κ.ά. ενώ όπως διευκρίνισε απαγορεύεται η τοποθέτηση και η χρήση πλωτών εξεδρών για λόγους αναψυχής (ήτοι καφετέριες, μπαρ κ.ά.).
Βράβευση για τη μονάδα ΑΣΑ
Επίσης η κ. Καλογιάννη ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια Ηπείρου στις 19 Ιουνίου στο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών θα βραβευτεί από την Ε.Ε. για τη μονάδα ΑΣΑ.
Προγραμματικές συμβάσεις για μνημεία
Η Επιτροπή Περιβάλλοντος ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για τη συντήρηση – αποκατάσταση των παρακάτω θρησκευτικών μνημείων της Περιφέρειας Ηπείρου, με το Υπουργείο Πολιτισμού και τις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις:
Ι.Ν Αγίας Κυριακής Αυλότοπου, προϋπολογισμού 170.000 ευρώ
Ι.Μ Παναγίας Ραιδιώτισσας», προϋπολογισμού 170.000 ευρώ
Ι.Μ. Γενεσίου της Θεοτόκου Σιστρουνίου», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ
Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ασημοχωρίου, προϋπολογισμού 135.000 ευρώ
Ι.Ν. Γενεσίου Θεοτόκου Ρωμανού προϋπολογισμού 130.000 ευρώ
Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Δραγοψάς», προϋπολογισμού 125.000 ευρώ
Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Βάρδας», προϋπολογισμού 29.000 ευρώ

Από τη Μητρόπολη και την αγορά ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα ο Γιάννης Καραγιάννης


Με επίσκεψη στα γραφεία της Μητρόπολης Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Μάξιμο, ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης.
Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων ενημέρωσε τον κ. Καραγιάννη για το κοινωνικό και πολιτιστικό έργο της Μητρόπολης και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη ανταπόκριση των Γιαννιωτών σε δράσεις ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος που στηρίζει η Μητρόπολη.
Στη συνέχεια ο υποψήφιος βουλευτής επισκέφτηκε εμπορικά και τραπεζικά καταστήματα της οδού Αβέρωφ.
Με την ευκαιρία εύχεται σε όλους τους συνυποψήφιούς του καλή δύναμη και καλό αγώνα!

Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου: 16ο Ηπειρωτικό Σεργιάνι, το Σάββατο 22 Ιουνίου, ώρα 9:30 μ.μ.


Η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου διοργανώνει το 16ο Ηπειρωτικό Σεργιάνι, το Σάββατο 22 Ιουνίου, ώρα 9:30 μ.μ..

Εξιχνιάστηκε κλοπή αυτοκινήτου από την Ασφάκα Ιωαννίνων


Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας με τη συνδρομή του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση κλοπής Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που διαπράχθηκε την 25-05-2019, στην Ασφάκα Ιωαννίνων.
Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο των ερευνών τους για την εξιχνίαση της κλοπής, ταυτοποίησαν τα στοιχεία ενός 19χρονου αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 19χρονος, το βράδυ της  25-05-2019 στην Ασφάκα Ιωαννίνων, αφαίρεσε το  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 71χρονου ημεδαπού, από τον χώρο στάθμευσής του.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών, το κλεμμένο αυτοκίνητο είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο στην περιοχή του Νεοχωρίου Πωγωνίου και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας.

ΜεΡΑ25: Εκδήλωση την Τρίτη 19 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ., στη Στοά Σάρκα στα Ιωάννινα


Εκδήλωση: Eπτά Τομές του ΜέΡΑ25 : Οικονομικός
Ορθολογισμός κ έξοδος από την δεκαετή κρίση.
Ομιλητής ο Αλέξης Σμυρλής οικονομολόγος, υπεύθυνος
πολιτικού προγράμματος ΜεΡΑ25.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Το ΜέΡΑ25 μετά το ηχηρό παρόν στις ευρωεκλογές βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου για τις εθνικές εκλογές
Καλούμε τούς συμπολίτες μας στην εκδήλωση που διοργανώνει η στην αίθουσα της Περιφέρειας στη Στοά Σάρκα την Τρίτη 19 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. έρθουν να μας ακούσουν κ να συζητήσουμε την όποια απορία για τις θέσεις του προγράμματος μας για απόδραση από την χρεουδολοπαροικία.
Ποτέ στην ιστορία μια πτώχευση δεν ξεπεράστηκε ούτε με νέα δανεικά ούτε με επιμήκυνση των παλαιοτέρων δανείων. Για τον απεγκλωβισμό της χώρας προαπαιτούμενο είναι η αναδιάρθρωση των ιδιωτικών και δημοσίων χρεών.
Συγκεκριμένα, το ΜέΡΑ25 προτείνει την άμεση νομοθέτηση των ΕΠΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΤΟΜΩΝ για τις οποίες θα μιλήσει ο κ. Αλέξης Σμυρλής , υπεύθυνος πολιτικού προγράμματος ΜεΡΑ25.
Στην εκδήλωση θα παρέμβουν και θα μιλήσουν για τις θέσεις του κινήματος στα μεγάλα τοπικά ζητήματα οι υποψήφιοι βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων Βακολίδης Νίκος, Λάμπρης Χρήστος ,Λιούτα Πασχαλίνα, Τσούνης Παναγιώτης.
Θα ακολουθήσει διάλογος με τους πολίτες.
Το ΜέΡΑ25 καλεί τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στις 12.30 μ.μ. την ίδια μέρα, 19 Ιουνίου, στην αίθουσα της Περιφέρειας στη Στοά Σάρκα σε συνέντευξη Τύπου του κεντρικού ομιλητή Αλέξη Σμυρλή που θα παρουσιάσει τους υποψήφιους βουλευτές του ΜέΡΑ25 στο νομό Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής ηχοσυστήματος από Ι.Χ. αυτοκίνητο στην Άρτα


Ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής ένας 25χρονος ημεδαπός

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής, που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στην Άρτα.
Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 25χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης, μεσημεριανές ώρες της 11-06-2019, αφαίρεσε το ηχοσύστημα, από σταθμευμένο αυτοκίνητο.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Έσω επιφάνεια των μηρών: Τα «όπλα» στη μάχη με τη χαλάρωση


Αποτελεί μία από τις συχνότερες «εστίες» αισθητικών προβλημάτων που αναζητούν λύση, κυρίως ενόψει του καλοκαιριού. Η έσω επιφάνεια των μηρών παρουσιάζει εντονότερη χαλάρωση σε σχέση με άλλες περιοχές του σώματος και μάλιστα, μερικές φορές, σε άτομα που εκ πρώτης όψεως δεν δικαιολογείται.
Οι αιτίες που η συγκεκριμένη περιοχή υποκύπτει εύκολα στο νόμο της βαρύτητας είναι ποικίλες, με κυριότερη τις αυξομειώσεις βάρους, είτε λόγω δίαιτας, είτε λόγω τοκετού. Εντούτοις, σημαντικό ρόλο παίζει και η γήρανση αλλά και η κληρονομικότητα. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι υπάρχουν άτομα νεαρής ηλικίας που, παρότι γυμνάζονται και τρέφονται σωστά, εμφανίζουν χαλάρωση στους μηρούς και χρειάζονται βοήθεια τοπικά.
Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος, η χαλάρωση στην έσω επιφάνεια των μηρών μπορεί να αντιμετωπιστεί με μη επεμβατικές ή επεμβατικές μεθόδους της Αισθητικής/  Πλαστικής Χειρουργικής, με εξαιρετικά αποτελέσματα. 
«Οι περιπτώσεις δεν είναι όλες ίδιες και για κάθε περίπτωση η αντιμετώπιση είναι διαφορετική.  Σε ορισμένες υπάρχει εντοπισμένη περίσσεια λίπους, σε άλλες συνδυασμός περίσσειας λίπους και δέρματος, σε κάποιες μόνο περίσσεια δέρματος λόγω μεγάλης απώλειας βάρους και σε άλλες μόνο χαλάρωση λόγω γήρανσης ή γονιδίων.
Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι επιλέγουν να βαδίζουν σε μια συντηρητική θεραπεία, με σταδιακό αποτέλεσμα.  Εντούτοις, όταν το πρόβλημα είναι πολύ έντονο, οι επεμβατικές θεραπείες είναι μονόδρομος», αναφέρει η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS) και συνεχίζει «Είναι πολύ σημαντικό να έχει γίνει σωστή αξιολόγηση και ενημέρωση από το γιατρό,  έτσι ώστε να συναποφασιστεί το ποια μέθοδος θα εφαρμοστεί, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».