Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Θανατηφόρο τροχαίο στο 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρτας-Νεοχωρίου

 


Σήμερα (10-08-2022) το πρωί στο 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρτας- Νεοχωρίου, Ι.Χ.Ε. που οδηγούσε 78χρονος ημεδαπός συγκρούσθηκε με Ι.Χ. φορτηγό που οδηγούσε 33χρονος ημεδαπός με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 78χρονου και τον τραυματισμό της 75χρονης συνοδηγού του.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Το Πανεπιστήμιο θα εκπονήσει τη μελέτη για το Πάρκο Αγροτικής Καινοτομίας

 


Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μέσω της Αρχιτεκτονικής του Σχολής θα εκπονήσει τη μελέτη για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του αγροκτήματος Κατσικά, που πρόσφατα περιήλθε στην κυριότητα της Περιφέρειας. Σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, προκειμένου να εκπονηθεί η μελέτη ώστε ο συγκεκριμένος χώρος να λειτουργήσει ως «Πάρκο Αγροτικής Καινοτομίας», το οποίο θα αποτελεί Πολυχώρο Προώθησης της Επιχειρηματικότητας στήριξης και αρωγής των παραγωγών και της ανάπτυξης Δομών Καινοτομίας για τα Αρωματικά- φαρμακευτικά φυτά, τη γενετική βελτίωση ζώων κ.α.. Το ύψος της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται σε 124.000 ευρώ.

Επίσης η Ο.Ε ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με τους Δήμους Κόνιτσας και Πωγωνίου, Μετσόβου και Ζαγορίου για τη δοκιμαστική λειτουργία των αντίστοιχων ΣΜΑ και με το Δήμο Ζηρού (μέσω της Π.Ε. Πρέβεζας) για την υλοποίηση του έργου: «Βελτίωση βατότητας – κατασκευή τεχνικών – σήμανση και ασφάλεια οδικών τμημάτων» προϋπολογισμού 133.750 €.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής (συνεδρίαση Τετάρτη 10 Αυγούστου)

 


Ανάδοχοι για έργα εκσυγχρονισμού των αντλιοστασίων ΤΟΕΒ Αχέροντα και ΤΟΕΒ Ραγίου Κεστρίνης

 

Σε πλήρη εξέλιξη είναι ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Ηπείρου για τον εκσυγχρονισμό και την ενεργειακή αναβάθμιση των αντλιοστασίων των ΤΟΕΒ, προκειμένου να μειωθεί το κόστος παραγωγής των αγροτών.

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή έλαβε αποφάσεις για δύο ακόμη έργα και συγκεκριμένα: ανέδειξε τον οριστικό ανάδοχο (Ι. Αναγνώστου) του έργου εξοικονόμησης νερού και ενέργειας του ΤΟΕΒ Ραγίου – Κεστρίνης προϋπολογισμού € 816.825,09 και τον προσωρινό ανάδοχο (Β. Κονδύλης & ΣΙΑ Ε.Ε.), του έργου βελτίωσης των αντλιοστασίων Α/Σ 1 (Γλυκής) και Α/Σ Α4 (Κυψέλης) ΤΟΕΒ Αχέροντα, προϋπολογισμού € 1.164.360.

Σεισμική δόνηση 3,1 R, 9 χλμ Δυτικά της Κόνιτσας

 


Σεισμική δόνηση έντασης 3,1  R σημειώθηκε στις 05:50, το απόγευμα της Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022, 9 χλμ Δυτικά της Κόνιτσας.

Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 15  χλμ.

Κάτω Ραβένια Πωγωνίου: Παραδοσιακό γλέντι, το Σάββατο 13 Αυγούστου

 


Παραδοσιακό γλέντι, με την ορχήστρα του Κώστα Χαλιγιάννη, το Σάββατο 13 Αυγούστου, στα Κάτω Ραβένια  Πωγωνίου.

Άρτα: Συνελήφθη άμεσα αλλοδαπός για κλοπή τραπεζικής κάρτας

 


Με τη χρήση της κλεμμένης κάρτας προέβη στη συνέχεια στην πραγματοποίηση αγορών από καταστήματα

 

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας συνελήφθη χθες (09-08-2022) το βράδυ αλλοδαπός για υπόθεση κλοπής τραπεζικής κάρτας, με την οποία πραγματοποίησε στη συνέχεια αγορές σε διάφορα καταστήματα στην Άρτα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, αφαίρεσε λίγη ώρα πριν την σύλληψή του, κάρτα ανάληψης μετρητών ημεδαπού, πραγματοποιώντας στη συνέχεια διάφορες αγορές μέσω ανέπαφων συναλλαγών σε καταστήματα της πόλης της Άρτας, συνολικού ύψους (117) ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Zaravina Festival: Μάγεψαν το κοινό οι Πυξ-Λαξ και ο Δημήτρης Υφαντής

 

Μία μαγευτική βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν χθες το βράδυ στη Λίμνη Ζαραβίνα και το «Zaravina Festival». 

Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, δίπλα στην μοναδικής ομορφιάς λίμνη, οι φίλοι του «ZaravinaFestival» ταξίδεψαν με τα τραγούδια των Πυξ – Λαξ και του Δημήτρη Υφαντή, σε μία εξαιρετική συναυλία που άφησε το δικό της στίγμα τις μουσικές εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού.

Οι ταλαντούχοι καλλιτέχνες τραγούδησαν αγαπημένα τραγούδια ξεσηκώνοντας το κοινό που έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις από το «ZaravinaFestival», το θεσμό που επέστρεψε στον φυσικό του χώρο μετά από μία μικρή διακοπή λόγω συνθηκών και υπόσχεται μοναδικές στιγμές και στο μέλλον!

Τους παρευρισκόμενους  υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τους καλλιτέχνες όσο και όσους εργάστηκαν για τη διεξαγωγή της συναυλίας και δήλωσε ότι το «ZaravinaFestival» αγαπήθηκε από την πρώτη χρονιά και πλέον αποτελεί θεσμό. 

«Το «ZaravinaFestival» είναι και πάλι εδώ, δίπλα στην όμορφη λίμνη και μας ενώνει μετά από μία μικρή διακοπή. Σας ευχαριστούμε πολύ που το αγκαλιάσετε γιατί ήταν μία προσπάθεια που έγινε με μεγάλο μεράκι και είχε στόχο να αναδείξει την πλούσια φυσική ομορφιά της περιοχής και να την «παντρέψει» αρμονικά με τη μουσική και την παράδοση» τόνισε.

 Την πλούσια φυσική ομορφιά της περιοχής σχολίασε και ο Φίλιππος Πλιάτσικας από τους ΠΥΞ – ΛΑΞ που συνεχάρη το Δήμο για την άρτια διοργάνωση ενώ ο Δημήτρης Υφαντής αναφέρθηκε στο θεσμό και το μέλλον του.

Η συναυλία, που διεξήχθη σε συνεργασία με το Κέντρο Νέων Ηπείρου,  είχε κοινωνικό χαρακτήρια και μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τις ανάγκες του Κοινωνικού  Παντοπωλείου – Συσσιτίου Δήμου Πωγωνίου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ










Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού: Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 4ο Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού

 


Το 4ο Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού, Παραδοσιακής Μουσικής και Χορών – Στο δρόμο της πολυφωνίας, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού στην Κοινότητα Βήσσανης, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Ως Σύλλογος νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε δημόσια τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας σε όσους συνέβαλαν σε αυτό.

Αρχικά σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν:

Στο Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων "Νικόλαος Δούμπας" , η παρουσία του οποίου για μία ακόμη χρονιά ήταν συγκινητική. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους υπό την καθοδήγηση του κυρίου Παναγιώτη Τέλη και ο κόσμος τα απόλαυσε κυριευμένος από ένα αίσθημα αισιοδοξίας για το μέλλον της πολυφωνίας. Στο πολυφωνικό σχήμα 'Ηνορο/Inoro για την εξαιρετική του παρουσία και για την αμέριστη στήριξη της προσπάθειάς μας. Στο σχήμα «Ωδές» του Β. Κώτσου, ο οποίος χρόνια τώρα δημιουργεί εστίες πολυφωνίας, βάζοντας ένα ακόμη λιθαράκι στην προσπάθεια διάσωσης του πολυφωνικού τραγουδιού και μεταλαμπάδευσής του στις επόμενες γενιές.  Στα πολυφωνικά σχήματα από τις πόλεις Tepelene και Kavaje που ταξίδεψαν από την Αλβανία για να είναι κοντά μας προσφέροντάς μας ιδιαίτερα ακούσματα αλλά και ένα ξεχωριστό θέαμα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να εκφράσουμε στο χορευτικό τμήμα της Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων. Αρχικά να αναφέρουμε ότι η παρουσία χορευτικού για πρώτη φορά στο φεστιβάλ, έδωσε μία ιδιαίτερη νότα στη διοργάνωση δένοντας πολύ όμορφα το τραγούδι με τη μουσική και τον χορό. Έχουμε όμως και ακόμη έναν σημαντικό λόγο να αισθανόμαστε την ανάγκη ενός δημόσιου ευχαριστώ. Η αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων μας παραχωρεί την αίθουσά της στα Γιάννενα για τις πρόβες μας. Σε μία συγκυρία δύσκολη για εμάς, η αδελφότητα στάθηκε στο πλευρό μας έμπρακτα και την ευχαριστούμε θερμά!!!

Αγία Μαρίνα: Αγιο-Μαρινιώτικο αντάμωμα το Σαββάτο 13 Αυγούστου, το βράδυ

 


Το Σαββάτο 13 Αυγούστου, το βράδυ,  παραδοσιακό πανηγύρι -

Αγιο-Μαρινιώτικο αντάμωμα - στο αγαπημένο μας Μαλακινό,  όπως παλιά..... (καζάνι έκπληξη και όχι μόνο.......) για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι!!!

Θα μας διασκεδάσει η ορχήστρα του συγχωριανού μας      Χρήστου Ξιούρα!!! 

Σας περιμένουμε!!!

Ιωάννινα: Συνελήφθη άμεσα ημεδαπή για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης από ηλικιωμένο

 


Ταυτοποιήθηκαν επιπλέον τα στοιχεία της συνεργού της

 

Συνελήφθη άμεσα χθες (09-08-2022) το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπή, η οποία κατηγορείται για κλοπή κατά συναυτουργία, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπής συνεργού της.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νωρίτερα η κατηγορούμενη μαζί με τη συνεργό της, προσέγγισαν όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από την τσέπη του παντελονιού του συνοδηγού το χρηματικό ποσό των -170- ευρώ.

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν ταχύτατα τα στοιχεία των δύο γυναικών και ύστερα από αναζητήσεις εντόπισαν και συνέλαβαν τη μία από αυτές.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Κοινή συνέντευξη του Δημάρχου Πωγωνίου με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, την Πέμπτη 11 Αυγούστου, ώρα 11: π.μ., με θέμα "Μουσικό εργαστήρι και συναυλία "Από τη Βοστόνη στο Πωγώνι"

 


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου σας καλεί σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 και ώρα 11π.μ. στην Περιφέρεια (1ος όροφος) με θέμα "Μουσικό εργαστήρι και συναυλία "Από τη Βοστόνη στο Πωγώνι".

Πωγωνιανή Πωγωνίου: Καλοκαιρινή γιορτή των παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου, την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 18:30

 


Αγαπητοί μας φίλοι & συμπαραστάτες,

 με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στην καλοκαιρινή γιορτή που ετοίμασαν τα παιδιά μας για εσάς, στις 18/08/2022 στις 6:30 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Σπιτιού Φιλοξενίας Παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου, στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων.

Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας!

Παρακαλούμε δείτε την συνημμένη πρόσκληση.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε στα τηλέφωνα 26570 31005-6 & στο email: kivotospogoniani@gmail.com

Με τιμή,

Κιβωτός του Κόσμου Ηπείρου

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Αγιασμός και πρώτη προπόνηση

 


Αγιασμός και πρώτη προπόνηση για την ομάδα της Αναγέννησης Κεφαλοβρύσου στις εγκαταστάσεις των Ελπίδων Ιωαννίνων.

Μετά από σχεδόν 3 μήνες, επέστρεψε το ποδοσφαιρικό τμήμα για την έναρξη της προετοιμασίας.

Αφού πρώτα ο πάτερ Βασίλειος έκανε τον καθιερωμένο αγιασμό εν όψει της νέας χρονιάς, στην συνέχεια ο προπονητής μας Γιώργος Πότσης ξεκίνησε την προπόνηση.

Ο γυμναστής μας Γιάννης Τριάντος ανέλαβε την εκγύμναση η οποία περιλάμβανε «5-2» με ανοίγματα, δρομικές ασκήσεις, πάσες και στο τέλος ένα δίτερμα.

Επόμενη προπόνηση έχει προγραμματιστεί για αύριο και καθημερινά από δω και στο εξής.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 10 Αυγούστου

 


Την Τετάρτη 10 Αυγούστου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο, 07:30-14:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Αγία Παρασκευή Κόνιτσας (Σχολείο), 10:30-13:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00.

Ρινοπλαστική: Χρήσιμες πληροφορίες για την πιο δημοφιλή αισθητική επέμβαση


Η μύτη καταλαμβάνει την κεντρική περιοχή του προσώπου και επομένως επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα μας όσον αφορά την αισθητική της.

Είναι ίσως η μονή περιοχή του σώματος που δεν καλύπτεται ή καμουφλάρεται με οποιοδήποτε τρόπο, ακόμα και τη σημερινή εποχή της προστατευτικής μάσκας για τον νέο κορωνοϊό.

Μικρές ή μεγάλες, οι ατέλειες της μύτης παρασύρουν το βλέμμα του συνομιλητή μας πάνω τους, προκαλώντας δικαιολογημένη δυσφορία.

Η διόρθωση των ατελειών της είναι σχετικά εύκολη και ακίνδυνη, γεγονός που διευκολύνει τη λήψη της απόφασης για καταφυγή στην χειρουργική βελτίωσή της.

Η ρινοπλαστική είναι ίσως η συχνότερη αισθητική επέμβαση που γίνεται και στα δυο φυλά.

Το παρελθόν

Η ιστορία της ρινοπλαστικής είναι σχετικά σύντομη. Με εξαίρεση μεμονωμένες αναφορές αμφίβολης έκβασης, η ρινοπλαστική καθιερώνεται στη χειρουργική πρακτική κατά το δεύτερο μισό του προηγουμένου αιώνα.

Η πρακτική εκείνης της εποχής χαρακτηρίζεται από εργώδεις επεμβάσεις, με επώδυνη και μακρά μετεγχειρητική πορεία και υψηλό ποσοστό ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων.

Σύγχρονη ρινοπλαστική

«Μια σειρά από εξελίξεις σε διάφορους τομείς συνέβαλαν στην εκτόξευση της αποτελεσματικότητας της επέμβασης στον καινούργιο αιώνα.

Νέα εργαλεία αποτελεσματικής σχεδίασης και τελειότερης κατασκευής, ηλεκτροκίνητα μηχανήματα, με αιχμή σήμερα τον χειρουργικό υπέρηχο, βελτιωμένες και ασφαλείς τεχνικές αναισθησίας και δυνατότητα προσομοίωσης του μετεγχειρητικού αποτελέσματος (photo-shopping). Ο συνδυασμός όλων αυτών οδήγησε τη σύγχρονη ρινοπλαστική σε σίγουρα και ασφαλή μονοπάτια.