Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Μάνης Γεώργιος: Ευχές για το Πάσχα

 


Ο Θείος λόγος και η θυσία της Σταύρωσης ας καθοδηγούν την κάθε σκέψη μας για να βλέπουμε πίσω με κατανόηση, μπροστά με ελπίδα, γύρω μας με αγάπη!

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

Μάνης Γεώργιος

Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου

Ιωάννινα: Συνελήφθη και ο τελευταίος κατηγορούμενος για την υπόθεση συμπλοκής με οπαδικά κίνητρα

 


Στη σύλληψη και του τελευταίου ημεδαπού, που κατηγορείται για συμμετοχή στη συμπλοκή με οπαδικά κίνητρα, η οποία έλαβε χώρα την 07-04-2023 στα Ιωάννινα, προχώρησαν χθες (12-04-2023) το βράδυ αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων (σχετικά τα από 08-04-2023 και 12-04-2023 Δελτία Τύπου).

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Ιωαννίνων για τα αδικήματα  της  απόπειρας ανθρωποκτονίας, συμπλοκής και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό και περί φωτοβολίδων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα αρμοδίως.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 23χρονου αλλοδαπού για παράβαση του νόμου που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις

 


Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του γραφείου ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για παράβαση του νόμου Ν. 2168/93 «περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις».

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 23χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, μετέφερε επιμελώς κρυμμένα εντός του οχήματος, επτά (07) πυροβόλα όπλα (πιστόλια), χωρίς να είναι εφοδιασμένος με τις νόμιμες άδειες.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω όπλα καθώς και το Ι.Χ.Ε όχημα.

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Ηπείρου για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας

 


Συνελήφθη χθες (12-04-2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Ηπείρου από αστυνομικούς της αρμόδιας αστυνομικής υπηρεσίας ημεδαπός, που κατηγορείται για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή και  αρμόδιου υπαλλήλου της Περιφέρειας Ηπείρου, σε επιχείρηση ανακύκλωσης και εμπορίας μετάλλων, την οποία λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνος ο κατηγορούμενος, διαπιστώθηκε  μόλυνση του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα από τη λειτουργία της επιχείρησης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Πανηπειρωτική «Περιοδεία Αγάπης και Προσφοράς» από το Σπύρο Ριζόπουλο

 


Την Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023, ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» κ. Ριζόπουλος, επισκέφτηκε δύο δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου, τη Μονάδα Προστασίας Παιδιού στα Γιάννενα και στους Φιλιάτες, όπου μοίρασε δώρα και ευχές για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση στα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.

Το ίδιο έπραξε και στο Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία «Αγκαλιά» στην Άρτα αλλά και στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης στην Πρέβεζα.

«Η κοινωνική προσφορά είναι ένας βασικός άξονας τον οποίο οι «Ορίζοντες Ηπείρου» υπηρετούν με συνέπεια. Ειδικά τις ημέρες του Πάσχα οφείλουμε να είμαστε δίπλα σε όλους όσους έχουν ανάγκη με πράξεις. Η υποδοχή όλων, εθελοντών, ιθυνόντων και εκείνων που φιλοξενούνται στις δομές που επισκέφτηκα έγινε  με περισσή μεγαλοψυχία και αξιοπρέπεια. 

Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι οι κοινωνικές ανισότητες πρέπει να αποκατασταθούν με πόρους που θα απορρέουν από μια διαφορετική αντίληψη και διαμόρφωση προτεραιοτήτων με ένα νέο μοντέλο κοινωνικής στήριξης, αντικαθιστώντας τη σπατάλη που απορρέει από τη διαπλοκή», δήλωσε μετά το τέλος των επισκέψεων ο κ. Ριζόπουλος.

Πασχαλινό μήνυμα του Δημάρχου Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκου

 


«Αγαπητές  συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Φέτος θα μας δοθεί η δυνατότητα να γιορτάσουμε το Πάσχα, τη μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης χωρίς τα μέτρα της πανδημίας, έχοντας κοντά μας τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Με τα χωριά μας να ζωντανεύουν και πάλι και τους ηλικιωμένους κατοίκους τους να αγκαλιάζουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Τούτες τις Άγιες μέρες της κατάνυξης και της εσωτερικότητας, μπροστά στις προκλήσεις της κρίσιμης πραγματικότητας που βιώνει η χώρα μας ας αντλήσουμε δύναμη από το Θείο Δράμα για τους προσωπικούς και συλλογικούς μας αγώνες.

Αδελφότητα Κάτω Λάβδανης Πωγωνίου: Ευχές για το Πάσχα

 

Ευχές για το Πάσχα από την Αδελφότητα Κάτω Λάβδανης Πωγωνίου.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή την Τρίτη 18 Απριλίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στην τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στις 18 Απριλίου 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 12.00 το μεσημέρι, στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου, σύμφωνα με το άρθρο 75 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, την υπ. αριθμ.374/2022 (αρ. πρωτ. 39135/30-05-22) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το άρθρο 78 του Ν.4954/2022(ΦΕΚ 136/09-07-2022) καθώς και την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 51236/09.09.2022 (ΦΕΚ 4756/ 09.09.2022 τεύχος Β') όπως ισχύει σήμερα, για τη λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών ( αρ.10/23 μελέτης παροχής υπηρεσιών) και καθορισμός όρων διακήρυξης για την διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού «Δαπάνες αποκομιδής απορριμμάτων» Δήμου Πωγωνίου προϋπολογισμού 391.484,32€ με Φ.Π.Α..

2. Αποδοχή ή μη γνωμοδότησης σχετικά με δολιοφθορές στην Κοινότητα Λάβδανης (σχετ. 60/23 Α.Ο.Ε).

3. Καθορισμός όρων διενέργειας δημοπρασίας εκμίσθωσης ισόγειου δημοτικού ακινήτου (επαγγελματική στέγη) επί της οδού Σταγειρίτη Αθανασίου 31- Δήμου Πυλαίας – Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

4. Έγκριση εξειδίκευσης εγγεγραμμένης πίστωσης με τίτλο «Έξοδα πολιτιστικών εκδηλώσεων»- (σχετ. αρ. 51/23 Α.Δ.Σ. – ΑΔΑ: 6ΞΤΞΩ1Ω-ΘΓ2).

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερομνήμης Πωγωνίου: Ευχές για το Πάσχα

 


Ευχές για το Πάσχα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιερομνήμης Πωγωνίου.

ΟΠΕΚΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα Α21 για το επίδομα παιδιού

 


Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα παιδιού προκειμένου οι δικαιούχοι να κάνουν αίτηση και να ξεκινήσει η διαδικασία της καταβολής της  δεύτερης δόσης, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωση του ο ΟΠΕΚΑ.

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr  με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2023 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2021. Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2022.

Γαλίτσης Νικόλαος: Ευχές για το Πάσχα

 


Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού έρχεται να πλημμυρίσει τις καρδιές μας με αγάπη, ελπίδα και αισιοδοξία.

Το φετινό Πάσχα θα έχουμε την ευκαιρία να ανταμώσουμε επιτέλους με τους αγαπημένους μας ανθρώπους γιορτάζοντας όλοι μαζί τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας. 

Ας καθοδηγήσουν την σκέψη μας η θυσία της Σταύρωσης και ο Θείος Λόγος αποτελώντας γνώμονα για τις πράξεις και τα θέλω μας και διαμορφώνοντας ένα μέλλον γεμάτο ειρήνη, αλληλεγγύη και αγάπη για τον συνάνθρωπό μας αλλά και για τον ίδιο μας τον εαυτό.

Εύχομαι το άγιο φως της Αναστάσεως να φωτίσει το δρόμο μας…

 Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!      

Φωτίου Αθανάσιος: Ευχές για το Πάσχα

 

Πάσχα, Πασχαλιά ή Λαμπρή, όποια ονομασία και να δίνει κανείς το όνομα αυτής της μεγάλης μέρας είναι ένα και πανανθρώπινο. Πάσχα σημαίνει αγάπη. Είναι ή στιγμή που μας δίνεται ή ευκαιρία να αφήσουμε πίσω μας ότι μάς πλήγωσε και να προχωρήσουμε μπροστά, με οδηγό την ελπίδα και την αλληλεγγύη.

Να μην ξεχνάμε πως το φετινό καλάθι του νοικοκυριού για κάποιους συνανθρώπους μας μπορεί να είναι πιο φτωχό ή ακόμα και άδειο, εμείς όμως σε πείσμα των καιρών να φροντίσουμε το καλάθι της καρδιάς μας να είναι γεμάτο και να μοιραστεί με τον πιο αδύναμο, από αγαθά ως και χαμόγελα.

Εξάλλου το (Ο έχων δύο χιτώνες να δίνει τον έναν) είναι ένα από τα πιο σπουδαία μηνύματα που μας δίδαξε ο Χριστός του οποίου την Ανάσταση γιορτάζουμε.

Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες, συνδημότες και συνδημότισσες εύχομαι ολόψυχα όλοι σας φέτος να βρεθείτε με όσους αγαπάτε και να χαρείτε αυτές τις ημέρες που είναι απόλυτα συνδεδεμένες με το χωριό και τις παραδόσεις του.

Καλή Ανάσταση!

Με εκτίμηση

Φωτίου Αθανάσιος

Αντιδήμαρχος Δήμου Πωγωνίου

Συνελήφθη στη Θεσπρωτία ημεδαπός, που κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

 


Κατασχέθηκαν 4 συνολικά συσκευασίες κοκαΐνης και κάνναβης και εξοπλισμός, πρόσφορος για την καλλιέργεια ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες (12-04-2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ο ημεδαπός εντοπίστηκε στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 2,1 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου «Lussy», βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

• συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους 0,43 γραμμαρίων,

• συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 0,54 γραμμαρίων,

• δύο τρίφτες κάνναβης,

• ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

• ηλεκτρονικός ναργιλές με υπολείμματα κάνναβης,

• εξοπλισμός, πρόσφορος για την καλλιέργεια φυτών κάνναβης σε κλειστό χώρο, αποτελούμενος από: τέντα ανάπτυξης φυτών, μετασχηματιστή τάσης ρεύματος, λαμπτήρες, ανεμιστήρες ψύξης, ανακλαστήρα φωτός – θερμότητας, ηλεκτρικό χρονοδιακόπτη παροχής ρεύματος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Χρήστος Ν. Γκόγκος: Ευχές για το Πάσχα

 


Το θαύμα της Ανάστασης του θεανθρώπου σηματοδοτεί, τον θρίαμβο της ζωής επί του θανάτου, την αναγέννηση της ελπίδας, την προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο.

Ας είναι το φως που θα δείξει το δρόμο για να προχωρήσει ο τόπος μας μπροστά, με πίστη, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

Χρόνια Πολλά.

Καλή ανάσταση στους απανταχού Πωγωνίσιους.

Χρήστος Ν. Γκόγκος

Άρτα: Συνελήφθη ημεδαπός, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν συνολικά (1.787) τεμάχια πυροτεχνίας

Στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την αποτροπή  της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης βεγγαλικών-κροτίδων κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, συνελήφθη σήμερα (12-04-2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε κατάστημα που διατηρεί ο κατηγορούμενος, διαπιστώθηκε να κατέχει προς διάθεση χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή 1.787 τεμάχια πυροτεχνίας, διαφόρων ειδών και τύπων, τα οποία κατασχέθηκαν.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα στη χώρα μας, έχουμε γίνει μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων – πολλά από τα οποία με θύματα ανήλικους – εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο.

Με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο ζήτημα αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει:

Η άνευ άδειας κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών, καθώς και κάθε είδος πυροτεχνίας απαγορεύεται.

Η καύση βεγγαλικών απαγορεύεται κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.

Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.

Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου

 


Την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν. Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 12:00-18:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00.

Πάσχα: Διατροφικές οδηγίες για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη

 


 Η Μεγάλη Εβδομάδα ως περίοδος περισυλλογής, συγκέντρωσης και θρησκευτικής κατάνυξης, χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια των πιστών να περιορίσουν τις διατροφικές υπερβολές και να ακολουθήσουν κανόνες νηστείας και διατροφικής “υγιεινής” λιτότητας. Σε αναμονή βέβαια της Ανάστασης και του Πάσχα, όπου όλες οι γαστριμαργικές υπερβολές θα υπάρξουν στο πασχαλινό τραπέζι. 

Όμως τι γίνεται με τα άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη; Πως θα νηστέψουν και πως θα συμμετάσχουν στις διατροφικές υπερβολές του πασχαλινού τραπεζιού; Τελικά, πως θα μπορέσουν να μοιραστούν το θρησκευτικό κλίμα και τις παραδόσεις των ημερών αυτών, χωρίς να βλάψουν τον εαυτό τους και τη θεραπεία τους;

 Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα μας δίνουν οι ειδικοί του Metropolitan Hospital, ο δρ Ανδρέας Μελιδώνης, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Συντονιστής Διευθυντής Διαβητολογικό - Καρδιομεταβολικό Κέντρο και ο Κάρολος Παπαλαζάρου, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, επιστημονικός συνεργάτης του θεραπευτηρίου.

Νηστεία

«Παρόλο που η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία για αποτοξίνωση από τρόφιμα ζωικής προέλευσης, τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά τις ημέρες αυτές. Ο λόγος είναι ότι στις περισσότερες παραδοσιακές νηστίσιμες συνταγές κυριαρχούν τα αμυλούχα τρόφιμα (όπως ζυμαρικά, πατάτες, όσπρια ψωμί κ.λπ.) που μπορεί να διαταράξουν τα επίπεδα του σακχάρου και να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού βάρους», επισημαίνει ο Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Κάρολος Παπαλαζάρου.


Συγκεκριμένα κατά την περίοδο της νηστείας ο πάσχων από σακχαρώδη διαβήτη θα πρέπει: