Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

ΠΑΣ Γιαννινα - Odds Ballklubb 3-0

Μιχαήλ, Ναδάλες και Ακόστα τα γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα.
Έγραψε ιστορία στην πρώτη ευρωπαϊκή παρουσία  ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Θριάμβευσε με 3-0 επί της νορβηγικής Οντ Γκρένλαντ στους Ζωσιμάδες και έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. 
Στο 6' στο πρώτο σουτ εντός εστίας του ΠΑΣ από τον προωθημένο Μιχαήλ, και το 1-0 είναι γεγονός.
Στο 31' ο Ναδάλες, σκοράρει με πλασέ μετά τη σέντρα του Καρανίκα και κάνει το 2-0.
Ο Ακόστα στο 68' έγραψε για το θριαμβευτικό 3-0 του ΠΑΣ! 

ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Λίλα, Ναδάλες, Κοζορώνης, Ακόστα (92' Σκόνδρας), Γιάκος (80' Δώνης), Φερφελής (77' Κόντε)
Οντ: Ρόσμπαχ, Ρουντ, Γκρόγκαρντ, Μπεργκ (46' Γένσεν), Χάλβορσεν, Γιόχανσεν, Νόρντκβελε (86' Μπέργκαν), Νίλσεν (74' Χάουγκεν), Χάγκεν, Έρικσεν, Ακαμπουέζε

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Τσεχίας στην Αθήνα κ. Jan Bondy του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Καραμπίνα

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Τσεχίας στην Αθήνα κ. Jan Bondy είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης (αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού) κ. Ιωάννης Καραμπίνας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα της Ηπείρου, με έμφαση στη δυνατότητα ανάπτυξης συνεργασίας στον τουρισμό και τις επιχειρηματικές δράσεις ανάμεσα στις δύο χώρες. Όλες οι δυνατότητες συνεργασίας θα επανεξεταστούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οπότε και προγραμματίζεται νέα επίσκεψη του Τσέχου Πρέσβη στην περιοχή.

Η Κιβωτός του Κόσμου αναδείχθηκε ανάμεσα στις Κορυφαίες Επωνυμίες στην Ελλάδα για το 2016 στα πλαίσια του παγκόσμιου θεσμού των Superbrands

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε πως ο Μη κερδοσκοπικός Οργανισμός «Κιβωτός του Κόσμου» αναδείχθηκε ανάμεσα στις Κορυφαίες Επωνυμίες στην Ελλάδα για το 2016 στα πλαίσια του παγκόσμιου θεσμού των Superbrands, που πραγματοποιείται στη χώρα μας για πέμπτη φορά. Τα Superbrands είναι ένας διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε στην Αγγλία το 1995.
Σήμερα εκπροσωπείται σε 91 χώρες ανά τον κόσμο και έχει αναγνωρίσει περισσότερες από 15.000 εταιρίες ως ηγέτιδες στον τομέα τους. Στην Ελλάδα ο διαγωνισμός διενεργείται από το 2005. Φέτος, για πρώτη φορά αποφασίσαμε να συμπεριλάβουμε Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις στην ψηφοφορία, κρίνοντας ότι το έργο τους είναι υψηλού επιπέδου, άξιο ειδικής μνείας και τιμά τη χώρα μας. Η επιλογή του Οργανισμού «Κιβωτός του Κόσμου» ως μία από τις Κορυφαίες Επωνυμίες στην Ελλάδα για το 2016 είναι το αποτέλεσμα σχετικής ψηφοφορίας τόσο από μια Κριτική Επιτροπή εμπειρογνωμόνων όσο και από το καταναλωτικό κοινό, που σας βαθμολόγησε κατά τη διενέργεια Έρευνας Κοινής Γνώμης, η οποία διεξήχθη από την εταιρία Marc. Από έναν αρχικό κατάλογο περίπου 1500 υποψήφιων Εταιρικών Επωνυμιών, αναδείχθηκαν φέτος 273 Εταιρικές Επωνυμίες ως κορυφαίες στην Ελλάδα που αναγνωρίζονται ως Corporate Superbrands Greece 2016, μεταξύ των οποίων είστε κι εσείς. Ο οργανισμός σας επελέγη ως Superbrand στην κατηγορία
«Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί» ανάμεσα σε 68 Οργανισμούς! Τα κριτήρια της φετινής επιλογής ήταν τα ακόλουθα:  Αναγνωρισιμότητα Επωνυμίας & Δύναμη Φήμης  Αξιοπιστία και Μακροχρόνια Συνέπεια  Εταιρική Υπευθυνότητα στους τομείς: - Εργασιακές Σχέσεις (Σύννομη & Διάφανη Λειτουργία, Κλίμα και Πρακτικές) - Κοινωνία (Πολιτισμικές & Κοινωνικές Πρωτοβουλίες) - Περιβάλλον (προστασία και περιορισμός αρνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων).
Η ανάδειξη του οργανισμού σας ως Κορυφαία Επωνυμία για το 2016 δεν ενέχει, φυσικά, καμία οικονομική υποχρέωση εκ μέρους σας ενώ σας παρέχει το δικαίωμα να χρησιμοποιείτε για δύο χρόνια –με όποιον τρόπο και όπου η επιθυμείτε- την ειδική σφραγίδα των «Κορυφαίων Επωνυμιών στην Ελλάδα 2016», τη σφραγίδα διαρκούς αριστείας με το μεγαλύτερο κύρος παγκοσμίως. Η χρήση της σφραγίδας μπορεί να γίνεται μετά την Τελετή Απονομής των Βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου 2017. Σας συγχαίρουμε και πάλι για τη διάκριση του Οργανισμού σας ως μία από τις Κορυφαίες Επωνυμίες στην Ελλάδα για το 2016!

ΟΓΑ: Για ποιους αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης έως και επτά χρόνια

Έως και επτά χρόνια για τη συνταξιοδότηση «φορτώνονται» σταδιακά γονείς, σύζυγοι και αδέλφια ατόμων με αναπηρία, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει νέα εγκύκλιος του ΟΓΑ.
Τη σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης έως και 7 χρόνια, δηλαδή από το 55ο έτος στο 62ο έτος της ηλικίας, προβλέπει η νέα εγκύκλιος του ΟΓΑ για τους γονείς - συζύγους και αδελφούς των ατόμων με αναπηρία.
Η εγκύκλιος, που προβλέπει τη σταδιακή αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης έως και επτά χρόνια, δηλαδή από το 55ο έτος έως το 62ο έτος, εκδόθηκε σε εφαρμογή του νόμου 4336/15, του περσινού καλοκαιριού, ο οποίος προέβλεπε γενική αύξηση των ορίων ηλικίας στο 67ο έτος ή στο 62ο έτος με 40 έτη ασφάλισης. Απ’ αυτές τις γενικές διατάξεις εξαιρούνται οι ειδικές κατηγορίες των συγγενών πρώτου βαθμού των ατόμων με αναπηρία.
Τα νέα όρια

Το νέο φορολογικό πλαίσιο για τους αγρότες

Με τις νέες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, επέρχονται σημαντικές αλλαγές στο ειδικό καθεστώς για τους αγρότες από την 1η Ιανουαρίου 2017
Στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, που προβλέπει την τήρηση βιβλίων, την έκδοση αποδείξεων και την κατάθεση περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, θα υπάγονται όλοι οι αγρότες που πουλάνε τα προϊόντα τους σε λαϊκές αγορές.
Με τις νέες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, επέρχονται σημαντικές αλλαγές στο ειδικό καθεστώς για τους αγρότες από την 1η Ιανουαρίου 2017.
Συγκεκριμένα:
1) Στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ υπάγονται οι αγρότες οι οποίοι κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος πραγματοποίησαν πωλήσεις αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και παροχές αγροτικών υπηρεσιών, αξίας κατώτερης των 15.000 ευρώ και έλαβαν επιδοτήσεις κατώτερες των 5.000 ευρώ. Στον προσδιορισμό του ύψους των παραδόσεων για την ένταξη στο ειδικό ή στο κανονικό καθεστώς θα συμπεριλαμβάνονται όχι μόνο οι χονδρικές πωλήσεις, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, αλλά και οι λιανικές πωλήσεις. Έτσι για την ένταξη στο κανονικό ή το ειδικό καθεστώς θα λαμβάνεται υπόψη το σύνολο της αξίας των παραδόσεων και των προϊόντων των αγροτών και των παροχών των υπηρεσιών τους, ανεξαρτήτως της ιδιότητας του αγοραστή ή του λήπτη (υποκείμενο ή μη πρόσωπο).

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος την Παρασκευή 15 Ιουλίου, ώρα 10:00 π.μ.

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 4ου /2016 Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής  Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1) Έγκριση συμμετοχής Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου σε εκθέσεις κατά το 2ο εξάμηνο του 2016.
2) Αποδοχή της συμμετοχής της Π.Ε. Θεσπρωτίας στα έργα: 1) «Capitalization of Transport models in Adriatic Ionian Network for supporting EUSAIR development» και ακρωνύμιο CAPTAIN. Και 2) «Προώθηση καινοτόμου συστήματος πολύ-επίπεδης διακυβέρνησης της στρατηγικής EUSAIR» “4PILLARS: For Promoting an Innovative muLti-Level goveRnance System of EUSAIR” (Ακρωνύμιο: 4PILLARS).
3) Επικαιροποίηση της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων ( Π.Ε.Α.Κ.Ι.) λόγω του κατεπείγοντος για την υλοποίηση του έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ  ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Ε.Σ.Ι. ΄ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ΄», προϋπολογισμού 24.800,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο εκπροσώπων με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Μαυρόπουλο Πωγωνίου: Παραδοσιακό Πανηγύρι, την Κυριακή 17 Ιουλίου

Παραδοσιακό πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Ιουλίου, στον οικισμό Ζαβρόχου στο Μαυρόπουλο Πωγωνίου.

Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου: Γλωσσολογική διάλεξη, την Κυριακή 17 Ιουλίου, ώρα 10 π.μ.

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Αρειμενίων Κεφαλοβρύσου διοργανώνει διάλεξη για το πανάρχαιο μητρικό γλωσσικό ιδίωμα των Ελλήνων Αρειμενίων. 
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016, στις 10 το πρωί, στο Δημαρχείο Κεφαλοβρύσου.
Ομιλητές θα είναι: 
1. Μαρία Τζάνη - Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ
2. Αναστάσιος Στάμου, Μηχανικός, Δ/ντής Τεχνικού Λυκείου

3. Αριστέας Στέργιος Γραμμόζης, Συγγραφέας - Ερευνητής του συγκεκριμένου γλωσσικού ιδιώματος.

Ερώτηση του Γιάννη Καραγιάννη για την κατάργηση του παράβολου στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, συνυπέγραψε, μαζί με άλλους σαράντα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας, σχετικά με την κατάργηση της υποχρέωσης καταβολής παραβόλου για εξέταση στα ΚΕ.Π.Α., ανασφάλιστων, απόρων και αιτούντων προνοιακής παροχής αναπηρίας.

Παρότι η κατάργηση του παραβόλου έχει θεσμοθετηθεί, παρατηρείται πως δεν εφαρμόζεται στην πράξη. Οι συναρμόδιοι υπουργοί ερωτώνται πότε αναμένεται η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που θα τυποποιεί το Ειδικό Σημείωμα (παραπεμπτικό) βάσει του οποίου δεν θα καταβάλλουν παράβολο στα ΚΕ.Π.Α., οι ανασφάλιστοι, οι άποροι και όσοι ζητούν τη χορήγηση προνοιακού επιδόματος αναπηρίας.

Αγία Μαρίνα Πωγωνίου: Παραδοσιακό Πανηγύρι, την Κυριακή 17 Ιουλίου


Παραδοσιακό Πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Ιουλίου, στην Αγία Μαρίνα Πωγωνίου.

Εντυπωσιακή η πρόοδος κατασκευής του Αυτοκινητοδρόμου Ε65

Θα συνδέει την Ήπειρο με την Θεσσαλία


Με λιγότερο από ένα χρόνο να απομένει για τη λειτουργική ολοκλήρωση του τμήματος Ξυνιάδα-Τρίκαλα και την απόδοση αυτού στην κυκλοφορία, τον Μάρτιο του 2017, στο βίντεο παρουσιάζονται εικόνες καθώς και αριθμητικά στοιχεία μηνός Μαΐου, με την πρόοδο κατασκευής σε συγκεκριμένα τμήματα να είναι ιδιαίτερα εμφανής.
Η Οδός Κεντρικής Ελλάδος ή Κεντρική Οδός είναι η εταιρία που έχει αναλάβει τη μελέτη, το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία, την εκμετάλλευση και τη συντήρηση του έργου Παραχώρησης «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος - Ε65».

Αυτό το έργο των 231 χλμ. συνολικά, είναι στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας και αφορά στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου κεντρικής Ελλάδος (Ε65), από ημικόμβο με Π.Α.Θ.Ε. στο ύψος του Α/Κ Θερμοπυλών έως τον ανισόπεδο κόμβο με Εγνατία οδό (συνολικό μήκος 174 χλμ.), καθώς και στη διαχείριση και συντήρηση του τμήματος του Π.Α.Θ.Ε. από τη Σκάρφεια μέχρι τις Ράχες (συνολικό μήκος 57 χλμ.).