Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ενεργοποιείται την Τρίτη 24 Νοεμβρίου η κάρτα αλληλεγγύης

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας την Τρίτη 24 Νοεμβρίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 145.333 δικαιούχων για πέμπτη φορά η Κάρτα Αλληλεγγύης.

Συνολικά το ποσόν υπερβαίνει τα 16 εκ. ευρώ και πρόκειται για την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70-220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

Η Μερόπη Τζούφη ζητά τη λειτουργία συστήματος PET-CT στο ΠΓΝΙ

Επίκαιρη ερώτηση με θέμα την λειτουργία Υπολογιστικού (αξονικού) Τομογράφου PET-CT στο Π.Γ.Ν.Ι. κατέθεσε η Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, απευθυνόμενη στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.
«Η PET-CT αποτελεί υψηλής τεχνολογίας απεικονιστική μέθοδος, με κύριες εφαρμογές στην Ογκολογία, στη Νευρολογία και στην Καρδιολογία. Ωστόσο το Π.Γ.Ν.Ι. στερείται συστήματος PET-CT, μολονότι διαθέτει πλήρως λειτουργικό τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής, με επαρκές και εκπαιδευμένο προσωπικό, καλύπτοντας τις ανάγκες πολλών ασθενών.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων καλύπτει μια τεράστια – γεωγραφικά – περιοχή, από το βόρειο τμήμα του νομού Αιτωλοακαρνανίας, τη Λευκάδα, την Κέρκυρα, ολόκληρη την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, καθώς και τη νότια Αλβανία. 
Επίσης το Νοσοκομείο, αποτελεί το δεύτερο νοσοκομείο της χώρας σε εξυπηρέτηση ασθενών μετά τον «Ευαγγελισμό».

Παράταση η πιστοποίηση για φυτοφάρμακα

Ο Γ.Α.Σ. Ιωαννίνων “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες ότι μετά από ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η προθεσμία για την πιστοποίηση της ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων θα επεκταθεί πέραν της 26ης Νοεμβρίου, χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα για τους αγρότες οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να προμηθεύονται τα απαραίτητα φυτοφάρμακα κανονικά. 
Παράλληλα το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι επανεξετάζεται ολόκληρη η διαδικασία, προκειμένου να γίνει πιο απλή.
Επίσης, γίνεται γνωστό στους αγρότες του Νομού ότι ο Γ.Α.Σ.Ι “ΕΝΩΣΗ αγροτών” σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και την προετοιμασία, προκειμένου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ξεκινήσει η εκπαίδευση και στη συνέχεια η πιστοποίηση των αγροτών ακολουθώντας τη διαδικασία για την οποία έχει υπάρξει ήδη ενημέρωση με τηλεφωνικό μήνυμα.
Όσοι από τους αγρότες του Νομού δεν δήλωσαν συμμετοχή, μπορούν να το κάνουν στο τηλέφωνο 2651070961 στον αρμόδιο Γεωπόνο κ. Θεοδωράκη Βασίλη.

Περιφέρεια Ηπείρου: Δεν εκκρεμεί καμία αίτηση χρηματοδότησης για την προμήθεια αξονικού τομογράφου από το Νοσοκομείο της Άρτας

Στην Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικότερα στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της, δεν εκκρεμεί καμία αίτηση χρηματοδότησης για την προμήθεια αξονικού τομογράφου από το Νοσοκομείο της Άρτας, όπως υποστήριξε σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). 
Ακόμη όμως και αν κατέθετε αίτημα στην αρχή του 2014 η Διοίκηση του Νοσοκομείου, κάτι που η ΠΟΕΔΗΝ σημείωνε, δεν θα μπορούσε να ικανοποιηθεί καθώς δεν υπήρχε ανοικτή πρόσκληση για υποδομές υγείας. Επιπρόσθετα, κάθε αίτημα νοσοκομείου πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται με ολοκληρωμένο φάκελο (τεχνικό δελτίο κ.α). και με έγκριση σκοπιμότητας από το Υπουργείο Υγείας.
Πέραν αυτών η πρόκληση βλαβών σε μαγνητικούς, αξονικούς τομογράφους, ακτινολογικά μηχανήματα, εργαστήρια κλπ, είναι ζήτημα που αφορά - κατά καιρούς- όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου

Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Σύλλογος Εργαζομένων της, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων "Γ. Χατζηκώστα" διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία  την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, (από τις 9 π.μ.)  στο Διοικητήριο (αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου), Πλ. Πύρρου 1, Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων συγκροτήθηκε σε σώμα

Αντιδράσεις για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου!

Με πρωτοβουλία των συλλόγων Πολιτιστικού και του Μορφωτικού του χωριού μας, έγινε σήμερα, συγκέντρωση κατοίκων του χωριού μας, για την φημολογούμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου!
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δ.Ε.Α.Π. και παραβρέθηκαν αρκετοί χωριανοί μας, που εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, για την φημολογούμενη (!) απομάκρυνση του Αστυνομικού Τμήματος από το χωριό μας και την μετεγκατάσταση του στο Καλπάκι.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κ. Καψάλης, ο οποίος μας δήλωσε πως ουδέποτε συνηγόρησε στην απομάκρυνση του Αστυνομικού τμήματος από το χωριό μας και την μετεγκατάσταση του στο Καλπάκι. Μάλιστα μας δήλωσε πως μένει αλληλέγγυος μαζί μας και θα υποστηρίξει την θέση μας, στο να παραμείνει το Αστυνομικό τμήμα ως έχει!
Προς τούτο έχει συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, για αύριο (Δευτέρα) το απόγευμα ώρα 6 με μοναδικό θέμα την κατάργηση του Αστυνομικού τμήματος Δελβινακίου!
Μετά από διαλογική συζήτηση εκλέχθηκε μια πενταμελή επιτροπή, η οποία θα εκδώσει διαμαρτυρία, θα συγκεντρώσει υπογραφές (επί του ψηφίσματος!), θα παρευρεθεί μαζί με άλλους συγχωριανούς μας στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας και θα ζητήσει να συναντηθεί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων καθώς και με τον Γραμματέα προστασίας του πολίτη, στην Αθήνα! 
Εξάλλου πρέπει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να γίνει η διαβούλευση, για την οριστική μορφή του νέου Αστυνομικού σχεδίου, που θα πάρει σάρκα και οστά τον Μάρτη του 2016 !

Δήμος Πωγωνίου: Έκτακτη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, ώρα 18:00 μ.μ. στο Καλπάκι

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010  για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  σήμερα   23η  Νοεμβρίου  2015 ημέρα Δευτέρα   και ώρα  18:00 μ.μ.   στο  Καλπάκι – στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. [ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ] για συζήτηση επί του μοναδικού θέματος της ημερήσιας διάταξης: «Αναδιάρθρωση αστυνομικών υπηρεσιών».
 Το θέμα θεωρείται κατεπείγον εξαιτίας επείγουσας κατάθεσης προτάσεων από πλευράς του Δήμου Πωγωνίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.


ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΜΑΤΣΙΑΣ

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου η καταβολή των εισφορών του ΟΓΑ για το 1ο εξάμηνο

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου πρέπει να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές α’ εξαμήνου οι αυτοτελώς απασχολούμενοι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ και οι εργάτες γης, στους οποίους η αποστολή ειδοποιήσεων άρχισε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΓΑ, διευκρινίζονται τα εξής:
1) Οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού μπορούν να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους σε όλα τα καταστήματα των ΕΛΤΑ, μέσω του Τραπεζικού Συστήματος ΔΙΑΣ και μέσω
e-banking.
2). Το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2015, εμφανίζεται αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό του έτους 2014, για το λόγο ότι οι ασφαλισμένοι μετατάχθηκαν υποχρεωτικά σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία, σύμφωνα με τις διατάξεις άρθρου 44 του Ν.3986/2011.
3) Ειδοποίηση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών θα λάβουν και οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι επί δέκα και πλέον έτη δεν έχουν καταβάλει τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Αν είστε στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, τσεκάρετε γρήγορα το email σας

Μισό εκατομμύριο ηλεκτρονικά μηνύματα έστειλε το Σάββατο το υπουργείο Οικονομικών σε φορολογούμενους, οι οποίοι είχαν υπαχθεί στην ρύθμιση των 100 δόσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, πάρα πολλοί φορολογούμενοι κινδυνεύουν να χάσουν την ρύθμιση λόγω άγνοιας, γι ‘αυτό και το υπουργείο Οικονομικών έστειλε σήμερα e-mails, ενημερώνοντας τους ότι πρέπει να μπουν στο taxisnet και να δουν αν έχει αυξηθεί το ποσό της μηνιαίας δόσης.
Η μηναία δόση αυξάνεται σε πολλούς φορολογούμενους, γιατί άλλαξε το επιτόκιο της ρύθμισης.
-Έτσι όσοι έχουν οφειλές πάνω από 5000 ευρώ, το επιτόκιο αυξήθηκε από το 3% στο 5%.
-Όσοι χρωστούν κάτω από 5000 ευρώ και έχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 150.000 ευρώ το επιτόκιο αυξήθηκε στο 5%.

Σημειώνεται ότι όσοι έχουν δώσει πάγια εντολή εξόφλησης της ρύθμισης στην τράπεζα τους, θα πρέπει εφόσον αυξήθηκε το επιτόκιο να πάνε στην τράπεζα και να αναπροσαρμόσουν το ποσό, ώστε να μην χάσουν την ρύθμιση.