Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Α.Ε. Ρόνα Ανήλιου Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 4-2

 

*Την ήττα γνώρισε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στο γήπεδο Ανήλιου από την Α.Ε. Ρόνα Ανήλιου με 4-2 για την 31η αγωνιστική της ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνικής.  

Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής της ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ - Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 2-0

Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 3-0

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ε. ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ 2-3

Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 1-6

Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 0-2

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 2-6

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ 0-6

Α.Ε. ΡΟΝΑ ΑΝΗΛΙΟΥ-Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 4-2

ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ-ΑΠΣ ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ 3-7

Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ 5-6

Βαθμολογία  της ΙΕΚ Δέλτα της Β΄ ερασιτεχνικής

1.  Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 91

2.  Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 84

3.  Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 63

4.  Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 58

5.  Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ 57 

6. Α.Ε. ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ 55 

7.  Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ  54

8.  Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑ 51  

9. Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 44

10. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 43

11. Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 42

12. Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 40

13. ΑΠΣ ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ  39

14. Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ 38

15.  Α.Ε. ΡΟΝΑ ΑΝΗΛΙΟΥ 34 

16.  Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ  33

17.  ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ 29

18. ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ 28

19. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ  10

20.  ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 4

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και του κώδικα μετανάστευσης

 


Συνελήφθη χθες  το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και του κώδικα μετανάστευσης.

Ειδικότερα, ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα τσεκούρι, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε διαβατήριο τρίτου προσώπου, που βρέθηκε στην κατοχή του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

«Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Κ.Α.Π.Η., την Τρίτη 14 Μαΐου, ώρα 20.30 στο Καμπέρειο Θέατρο

 


Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Κ.Α.Π.Η. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων η οποία δημιουργήθηκε εδώ και 1,5 χρόνο παρουσιάζει την Τρίτη 14 Μαΐου και ώρα 20.30 στο Καμπέρειο Θέατρο, την παράταση «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Άνια Μπούτνιοκ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης περιπτέρου στην Άρτα


Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός, που αφαίρεσε προϊόντα ψυγείου αξίας 640 ευρώ

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας διάρρηξη περιπτέρου, που έγινε την 08-05-2024 στην Άρτα, υπόθεση για την οποία ταυτοποιήθηκε ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, δρώντας νυχτερινές ώρες, παραβίασε ψυγεία περιπτέρου, από όπου αφαίρεσε προϊόντα συνολικής αξίας -640- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα για τα ακαθάριστα οικόπεδα

 


Τα ακαθάριστα οικόπεδα θα μπορούν να εντοπίζουν οι δήμοι και στη συνέχεια μέσω της πλατφόρμας θα μπορούν να διασταυρώσουν αν έχουν υποβάλει δήλωση καθαρισμού οι πολίτες προκείμενου να τους ενημερώσουν για τις υποχρεώσεις τους.

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθεί εάν τηρούνται οι κανόνες ως προς τον καθαρισμό των ακάλυπτων χώρων που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνοι για την εκδήλωση πυρκαγιών.

«Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να καθαρίσει όλους τους κοινόχρηστους χώρους, έτσι και ο πολίτης πρέπει να καθαρίσει το οικόπεδό του. Να υποβάλει δήλωση για ολοκλήρωση καθαρισμού. Σε περίπτωση που κάποιος δεν συμμορφωθεί και δεν καθαρίσει το οικόπεδο, ο Δήμος θα επανέλθει με επιστολή και αν τελικά δεν συμμορφωθεί θα επιβάλει πρόστιμο» εξηγεί ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας – Πικερμίου, Χαράλαμπος Ζαφειρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Συνελήφθη ημεδαπή για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης στην Άρτα

 


Συνελήφθη χθες (11-05-2024) το πρωί στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προχθές (10-05-2024) το απόγευμα η κατηγορούμενη μαζί με ακόμη δύο άγνωστες συνεργούς της προσέγγισαν ημεδαπό και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από την τσέπη του μπουφάν του χρηματικό ποσό -300- ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν άμεσα τα στοιχεία της και ύστερα από αναζητήσεις, προέβησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψή της.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Χωρίς επιπλέον φόρο το 77% των φορολογικών δηλώσεων

 


Με χαμηλές ταχύτητες έχει ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2024, που αφορούν τα εισοδήματα τα οποία αποκτήθηκαν μέσα στο 2023.

Έχει υποβληθεί ήδη περίπου το 2,5% του συνολικού αριθμού που κάθε χρόνο περνούν την πύλη της ΑΑΔΕ, καθώς αυτήν τη στιγμή αριθμούν τις 165.268 φορολογικές δηλώσεις, οι οποίες και έχουν εκκαθαριστεί.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα οποία σε ένα βαθμό μπορεί να τα χαρακτηρίσει κάποιος ως αντιπροσωπευτικά, για τους 77 στους 100 φορολογούμενους δεν προκύπτει επιπλέον φόρος. Από αυτούς μάλιστα οι 24 θα λάβουν επιστροφή ενώ για τους άλλους 53 το εκκαθαριστικό είναι μηδενικό.

Επιπλέον φόρο καλούνται να πληρώσουν λίγοι περισσότεροι από 23 στους 100 φορολογούμενους.

Ας δούμε αναλυτικά τα συμπεράσματα που προκύπτουν με βάση τα πρώτα στοιχεία της ΑΑΔΕ:

* Έχουν υποβληθεί και εκκαθαριστεί 165.268 δηλώσεις σε σύνολο περίπου 6,5 εκατ., ποσοστό 2,5%.

* Από αυτές το 52,66% ή 87.030 είναι μηδενικές, δηλαδή δεν πληρώνουν επιπλέον φόρο.

Δάνεια σε νέους έως 45 ετών έως και στο 90% της αξίας του ακινήτου

 


Προϋποθέσεις ευκολότερης χορήγησης στεγαστικών δανείων σε υποψήφιους αγοραστές ακινήτων δημιουργεί το νέο πλαίσιο χρηματοδότησης των νοικοκυριών της Τράπεζας της Ελλάδας.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα δίνουν στο εξής δάνεια που θα αντιστοιχούν ακόμη και στο 90% της αξίας των ακινήτων περιορίζοντας την ανάγκη να υπάρχουν αποταμιεύσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Οι χορηγήσεις στεγαστικών δανείων έχουν μειωθεί κατακόρυφα εξαιτίας της αύξησης των επιτοκίων αλλά και της εκτόξευσης στις τιμές των ακινήτων.

Η ενηλικίωση κάποτε σήμαινε ένα βήμα πιο κοντά στην ανεξαρτητοποίηση και λίγα χρόνια αργότερα ακόμη και στην αγορά ενός σπιτιού. Ένα όνειρο απατηλό για τα νέα ζευγάρια σήμερα τα οποία δύσκολα μπορούν να επωφεληθούν και από τα στεγαστικά δάνεια αφού τα μετρητά χρήματα που έπρεπε να έχουν στην άκρη δεν υπάρχουν.

Ευνοϊκότεροι όροι στα στεγαστικά δάνεια για νέους

Η Τράπεζα της Ελλάδας έδωσε τη δυνατότητα να χορηγούνται στεγαστικά δάνεια που να αντιστοιχούν ακόμη και στο 90% της αξίας του ακινήτου. 

Έτσι οι τράπεζες λανσάρουν δάνεια για νέους έως 45 ετών με ευνοϊκότερους όρους.

Παράδειγμα, ένα νοικοκυριό με εισόδημα 2.000 ευρώ κάθε μήνα μπορεί να αγοράσει ένα ακίνητο 148.000€ δίνοντας μετρητά λιγότερα από 15.000 ευρώ. Για 35 χρόνια θα πληρώνουν κάθε μήνα 600 ευρώ για να εξοφλήσουν το δάνειο των 133 χιλιάδων ευρώ.

Πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 13 έως τις 17 Μαΐου

 


Πάνω από 75 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 57.348 δικαιούχους από τις 13 έως τις 17 Μαΐου.

Συνολικά 75.486.131,77 ευρώ θα καταβληθούν σε 57.348 δικαιούχους από τις 13 έως τις 17 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανακοίνωσή του:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ, από τις 13 έως τις 17 Μαΐου, θα καταβληθούν 27.800.000 ευρώ σε 1.100 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

Στις 14 Μαΐου, θα καταβληθούν 186.131,77 σε 148 δικαιούχους για επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος και για έξοδα κηδείας.

2. Από τη ΔΥΠΑ θα καταβληθούν:

20 εκατ. ευρώ σε 34.000 δικαιούχους για επιδόματα ανεργίας και λοιπά επιδόματα.

15 εκατ. ευρώ σε 14.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

3 εκατ. ευρώ σε 6.000 δικαιούχους στο πλαίσιο προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.

8 εκατ. ευρώ σε 100 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου».

1,5 εκατ. ευρώ σε 2.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Καρκίνος ωοθηκών: Τα ασαφή συμπτώματα



8 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου των Ωοθηκών

Η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου των Ωοθηκών και είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Σημειώνεται ότι ο καρκίνος των ωοθηκών αφορά επίσης τις σάλπιγγες και το περιτόναιο.

«Τα όργανα αυτά αποτελούν τμήμα των έσω γεννητικών οργάνων της γυναίκας και βρίσκονται στην πύελο. Παγκοσμίως, αναγνωρίζεται ως η έβδομη πιο κοινή μορφή καρκίνου στις γυναίκες και ένας από τους πιο επιθετικούς καρκίνους του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος, καθώς συχνά διαγιγνώσκεται σε προχωρημένα στάδια», αναφέρει ο κ. Νικόλαος Πλεύρης, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Διευθυντής Α’ Γυναικολογικής Κλινικής-Τμήμα Ρομποτικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Metropolitan General.

Συχνότητα

Ο καρκίνος των ωοθηκών εκτιμάται ότι προσβάλλει περίπου 300.000 γυναίκες παγκοσμίως κάθε χρόνο. Στις ΗΠΑ, είναι η πέμπτη κυριότερη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες. Οι πιθανότητες εμφάνισής του αυξάνονται με την ηλικία, κυρίως μετά τα 50 έτη, αν και μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Η πιθανότητα να εμφανιστεί είναι μεγαλύτερη σε γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου ωοθηκών ή μαστού σε συγγενείς α΄ και β΄ βαθμού.

Συμπτώματα

Ο καρκίνος των ωοθηκών συχνά δεν παρουσιάζει συμπτώματα στα πρώιμα στάδια, γεγονός που καθιστά την πρόωρη διάγνωση δύσκολη. Όταν τα συμπτώματα εμφανίζονται, είναι συνήθως ασαφή και μη ειδικά, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να αποδοθούν σε πολλές άλλες παθήσεις.