Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Δήμος Πωγωνίου: «Ανάδειξη περιοχής “Ντοβρίτσι” στην Κοινότητα Ριαχόβου Δ.Ε. Άνω Καλαμά»

 


Ο Δήμος Πωγωνίου διακηρύττει ότι την 25 του μηνός Απριλίου του έτους 2023 ημέρα Τρίτη και ώρα 13:30 μ.μ. (λήξη υποβολής των προσφορών) με τη χρήση ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) θα διεξαχθεί Ανοιχτός Hλεκτρονικός Διαγωνισμός σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016, κ.α. όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα για την επιλογή αναδόχου ανάθεσης του έργου: «Ανάδειξη περιοχής “Ντοβρίτσι” στην Κοινότητα Ριαχόβου Δ.Ε. Άνω Καλαμά».

Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την 28 του μηνός Απριλίου, έτους 2023 ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:00 π.μ. η οποία θα διενεργηθεί απ την επιτροπή του διαγωνισμού.

Ο προϋπολογισμός των δημοπρατούμενων εργασιών του έργου, με βάση την επικαιροποιημένη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πωγωνίου, ανέρχεται στο ποσό των 224.398,39 ΕΥΡΩ (χωρίς Φ.Π.Α.) και 278.254,00 ΕΥΡΩ (με Φ.Π.Α. 24%) (Δαπάνη Εργασιών, ΓΕ&ΟΕ, Απρόβλεπτα, Αναθεώρηση).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση των συμβατικών τευχών (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π.) συμπεριλαμβανομένου και του Ευρωπαϊκού Ενιαίου Εγγράφου Σύμβασης (Ε.Ε.Ε.Σ.) στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο χώρο «ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί» της πύλης www.promitheus.gov.gr , καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Πωγωνίου www.pogoni.gr

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη αλλοδαπός με Ένταλμα Σύλληψης

 


Συνελήφθη χθες (03-04-2023) το πρωί σε περιοχή της Ηγουμενίτσας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, για κλοπές και ληστείες, τελεσθείσες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, και για παράνομη οπλοφορία από κοινού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δήμος Πωγωνίου: Ανάρτηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που υποβλήθηκε με δωρεά άνευ ανταλλάγματος

 


Με το υπ’ αρ. πρωτ. 576/21-03-2023 (αρ.πρωτ. εισερχόμενου εγγράφου 1890/22-03-2023) έγγραφο της «ΑΙΟΛΙΚΗ ΜΑΛΕΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Α.Ε.» υποβλήθηκε η κάτωθι μελέτη:

Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της διευθέτησης και οριοθέτησης τμήματος υδατορέματος στο χώρο ανέγερσης του νέου πολεμικού μουσείου Καλπακίου

η οποία συντάχθηκε από τον μελετητή Γιώργο Αντωνίου, Περιβαλλοντολόγο με ΑΜ μελετητή 22145. Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πωγωνίου με την υπ’ αριθμ. 50/2023 Απόφασή της (ΑΔΑ: Ψ2ΙΙΩ1Ω-7ΡΑ) αποδέχθηκε ομόφωνα το αίτημα της δωρεάς της Μ.Π.Ε.. Η μελέτη έχει κατατεθεί στο Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου και διατίθεται προς ενημέρωση στην ιστοσελίδα του Δήμου Πωγωνίου (www.pogoni.gr ).

Ιωάννινα: Συνεργασία του Δημάρχου με την Υπουργό Πολιτισμού

 


Εκτενή συνεργασία με αντικείμενο την πορεία των έργων πολιτισμού στο Δήμο και την προετοιμασία για τη νέα προγραμματική περίοδο είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την οποία υποδέχθηκε στο γραφείο του.

Στην συνάντηση μετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βαρβάρα Παπαδοπούλου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελένη Ακονίδου και οι αντιδήμαρχοι Χριστίνα Κωτσαντή και Γιώργος Αρλέτος.

Κοινή εκτίμηση είναι ότι τα έργα στο Κάστρο των Ιωαννίνων εξελίσσονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και όπως είπε χαρακτηριστικά η Υπουργός όλη η περιοχή μεταμορφώνεται.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δρομολογηθούν νέες μελέτες τόσο για το Κάστρο όσο και για άλλα μνημεία της περιοχής ώστε να ενταχθούν είτε στο νέο ΕΣΠΑ είτε στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης με τη μέθοδο «phishing» στην Πρέβεζα

 


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας απάτη με τη μέθοδο «phishing», η οποία έλαβε χώρα τον προηγούμενο Αύγουστο στην Πρέβεζα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο κατηγορούμενος, μετά από τηλεφωνική  επικοινωνία με ημεδαπό, παριστάνοντας υπάλληλο τράπεζας και με το πρόσχημα της επιστροφής  χρημάτων από τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.,  κατάφερε να υποκλέψει τους κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής του (e-banking) και να πραγματοποιήσει στη συνέχεια μεταφορά χρημάτων συνολικού ύψους -2.980-  ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του παθόντα σε δικό του.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά και για την αποφυγή εξαπάτησής τους, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει στους πολίτες τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές:

Σε περίπτωση που θέλετε τρίτα πρόσωπα να καταθέσουν στον τραπεζικό σας λογαριασμό χρήματα, περιοριστείτε στη γνωστοποίηση μόνο του αριθμού IBAN του λογαριασμού σας.

Μη συμπληρώνετε φόρμες με τα προσωπικά σας στοιχεία, όταν σας αποστέλλονται από άγνωστες ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Πληκτρολογήστε στον browser τη διεύθυνση της ιστοσελίδας και μη μπαίνετε σε αυτή μέσω υπερσυνδέσμων.

Τέλος, παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Νεκρός στο Πετσάλι Ιωαννίνων εντοπίστηκε ο 78χρονος που αγνοούνταν

 


Νεκρός σε χωράφι στην περιοχή Πετσαλίου Ιωαννίνων, βρέθηκε 78χρονος που αγνοούνταν από την προηγούμενη εβδομάδα.

Για την υπόθεση ενεργοποιήθηκε και η Γραμμή Ζωής ενώ όλες τις ημέρες αναζήτησής του μεγάλη ήταν η κινητοποίηση από την αστυνομία και την πυροσβεστική.

Τον άτυχο ηλικιωμένο, εντόπισαν συγγενικά του πρόσωπα.

Στο σημείο βρίσκεται η αστυνομία και ο ιατροδικαστής.

Διακοπές ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου, την Πέμπτη 6 Απριλίου

 


Γνωστοποιείται  στο  κοινό  ότι για  να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές  εργασίες του  ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:

Την Πέμπτη 06-04-2023:

A) Από ώρα 10:30 π.μ. έως 13:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Δολιανά (πέριξ χοιροστασίου κ. Αλεξίου), Άνω Ραβένια, Γεροπλάτανος,  Μαυροβούνι, Ωραιόκαστρο, Άγιος Κοσμάς, Ρουψιά, Βήσσανη, Λίμνη,  Κεφαλόβρυσο (πέριξ εργοστασίου Αλλαντικών και χοιραστασίου κ. Δημουλά), Δελβινάκι, Κεράσοβο, Περιστέρι Πωγωνίου, Καστανή, Στρατίνιτσα, Δημόκορη, Φαράγγι, Τεριάχιο, Μαυρόπουλο, Κτίσματα, Χαραυγή, Συν. Σταθμός Κακαβιάς, Ορεινό, Ποντικάτες, Αργυροχώρι, Πωγωνιανή, Δρυμάδες, Σταυροσκιάδι, Κακόλακκος, Μερόπη, Παλαιόπυργος, Κάτω Μερόπη, Κ. Μερόπη (περιοχή ποιμνιοστασίων).

B) Από ώρα 13:00 μ.μ. έως 14:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Πετσάλι.

Γ) Από ώρα 14:30 μ.μ. έως 17:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Φυτώρια Άνω Λαψίστας, Λυκόστομο, Κρανούλα, Περίβλεπτος, Ασφάκα, οικ. Καρυών, Μεταμόρφωση, αντλιοστάσια που βρίσκονται στις παραπάνω περιοχές και οι επιχειρήσεις εκκολαπτήρια ΣΙΩΠΗΣ ΑΕ, ΧΗΤΟΣ ΑΕ, ΗΒΕ ΑΕ, ΑΦΟΙ ΓΡΑΒΑΝΗ ΑΕ.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα. Έτσι  για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Από την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Εκδήλωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ με θέμα: "Πράσινη Μετάβαση & Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Π.Ε Ιωαννίνων"

 


Η Νομαρχιακή Επιτροπή και η Θεματική Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων παρουσίασε  στις 3 Απρίλιου 2023 τις θέσεις και το σχέδιο οδικού χάρτη για την πράσινη μετάβαση & τις ανανεώσιμες πήγες ενέργειας (ΑΠΕ) στην Π.Ε. Ιωαννίνων στο πλαίσιο της επεξεργασίας και διαβούλευσης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κομβικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και καθορίζουν την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας με όρους κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης.

Ζούμε μια περίοδο περιβαλλοντική επιδείνωσης,  ενεργειακή κρίσης και ενεργειακή φτώχειας. Η πραγματικότητα αυτή δημιουργεί ένα μείγμα προβλημάτων που απειλούν το περιβάλλον και την υγεία και ταυτόχρονα διευρύνουν τις ανισότητες μεταξύ των κρατών αλλά και στο εσωτερικό των κοινωνιών, όπως το ζούμε και στην τοπική μας κοινωνία.

Στη χώρα μας η κυβέρνηση της ΝΔ έχει οδηγήσει με τις πολιτικές της την ελληνική αγορά παραγωγής ενέργειας να λειτουργεί ολιγοπωλιακά, χωρίς έλεγχο και δημόσια εργαλεία πολιτικής, με χειραγώγηση τιμών και αισχροκέρδεια, αλλά και εις βάρος όλων των καταναλωτών, νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Η προώθηση από την κυβέρνηση του φυσικού αερίου ουσιαστικά αποτελεί μια πολιτική επανάκαμψης  της χρήσης των ορυκτών καυσίμων, με πρόφαση την αντιμετώπιση των προβλημάτων που τα ίδια έχουν δημιουργήσει.  Την ώρα που συνολικά η Ευρώπη και ο κόσμος κινείται ήδη σε αντίθετη κατεύθυνση.

Η επιμονή στις εξορύξεις υδρογονανθράκων είναι αναχρονιστική γιατί υπονομεύει την πορεία της Ελλάδας προς την Κλιματική Ουδετερότητα και βλάπτει σοβαρά την Ελληνική φύση. Υποβαθμίζει ανεπανόρθωτα τις εξορυκτικές περιοχές και εμποδίζει την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, του οικοτουρισμού και της εφαρμογής ολοκληρωμένων προγραμμάτων ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει «χώρος» για ανάληψη ρίσκου ούτε στην Ήπειρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ως πρώτη προτεραιότητα μια βιώσιμη και δίκαια  μετάβαση σε μια οικονομία κλιματικής ουδετερότητας έως το έτος 2050 με οδικό χάρτη όπου στην εξέλιξη του ενεργειακού συστήματος ο πρωταγωνιστής θα είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επιδιώκουμε τον πλουραλισμό στην παραγωγή καθαρής ενέργειας με αυτοπαραγωγή και ενεργειακές κοινότητες όπως και κεντρικό ρόλο για την πολιτεία που θα εγγυηθεί αφενός την μετάβαση και αφετέρου την επίτευξή της με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και δημοκρατίας. Σε αυτήν την κατεύθυνση η ΔΕΗ πρέπει να επανακτήσει τον διαχρονικό κοινωνικό και αναπτυξιακό της ρόλο και τον δημόσιο έλεγχο ώστε να σπάσει το καρτέλ της αγοράς ενέργειας και να μειωθούν οι τιμές ρεύματος.

Η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη πράσινη μετάβαση δεν είναι εφικτή, χωρίς την εμπλοκή της κοινωνίας και των πολιτών.  Πολίτες, τοπική αυτοδιοίκηση, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, φορείς και προοδευτικά κόμματα καλούμαστε να συμβάλλουμε και να διαμορφώσουμε οι ίδιοι τους δίκαιους όρους της ενεργειακής μετάβασης. Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αυτό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Δήμος Ιωαννιτών: Για την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων

 Ο Δήμος Ιωαννιτών τα τελευταία χρόνια υλοποίησε με συνέπεια πρόγραμμα για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Τόσο οι υπηρεσίες του όσο και ο πρώην αντιδήμαρχος Νίκος Τσόλης κατέβαλαν συνεχή και τεράστια προσπάθεια.

Είναι εκατοντάδες οι στειρώσεις που έγιναν και οι επανεντάξεις ενώ σημαντικά είναι και τα αποτελέσματα από το πρόγραμμα υιοθεσιών.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ο Δήμος Ιωαννιτών επισημαίνει ότι απαιτείται η συνεργασία όλων ώστε να μειωθεί ο αριθμός των ζώων που διαβιεί στους δρόμους.

Χωρίς την ευαισθητοποίηση των πολιτών το πρόβλημα συνεχώς θα διογκώνεται.

Σε κάθε ζώο αξίζει φροντίδα και σπίτι.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν (4) συνολικά άτομα σε (3) διαφορετικές περιπτώσεις για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας

 


Βεβαιώθηκαν ακόμη στην υπόλοιπη Ήπειρο (7) συνολικά παραβάσεις

Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (3-3-2023) σε όλη την Ήπειρο από υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, με τη συνδρομή και υπαλλήλων συναρμόδιων υπηρεσιών, με σκοπό τη διακρίβωση της νομιμότητας της λειτουργίας επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη συλλογή, διαχείριση και επεξεργασία μεταλλικών αντικειμένων.

Στο πλαίσιο των ελέγχων:

Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα (3) ιδιοκτήτες – υπεύθυνοι εταιρειών και προσωρινά υπεύθυνος μιας εξ αυτών, που κατηγορούνται για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η εναπόθεση μεγάλου όγκου μεταλλικών και λοιπών αντικειμένων σε χωμάτινη επιφάνεια, με αποτέλεσμα τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων.

Βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:

Από το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας για στέρηση άδειας λειτουργίας επιχείρησης.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας για παράβαση του Κ.Ο.Κ. σε όχημα επιχείρησης.

Στην Πρέβεζα, (5) συνολικά παραβάσεις της εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας σε βάρος δύο διαφορετικών επιχειρήσεων.

Ανάλογοι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλη την Ήπειρο.

28η αγωνιστική την Τετάρτη 4 Απριλίου, στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνικής, εντός η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Α.Ο. Νεοχωρόπουλου 5-04-23/17:30)

 


ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023  

ΓΗΠΕΔΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΙΣΚΑΣ

ΩΡΑ: 17:30

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Τετάρτη 5 Απριλίου 2023  

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (00:00)             

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (17:15)              

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ   (17:30)                

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (17:30)

Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ- ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ (17:30)

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (17:30)

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (17:30)

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (17:30)        

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ (17:30)

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 4 Απριλίου

 


Την Τρίτη 4 Απριλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν. Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Βουτσαρά, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

Άνδρες & botox: Πώς το “βλέπουν” οι γυναίκες;

 


Υποστηρικτική απέναντι στους άνδρες που ασχολούνται με την ομορφιά τους είναι η συντριπτική πλειονότητα των γυναικών. Πιστεύουν ότι όσοι προβαίνουν σε αισθητικές θεραπείες μόνο όφελος μπορούν να αποκομίσουν, δεν θεωρούν ότι επηρεάζουν αρνητικά τον ανδρισμό τους και υπερασπίζονται την ανάγκη τους να δείχνουν νεότεροι, ομορφότεροι ή πιο αρρενωποί.

Η τάση αυτή έχει αποτυπωθεί και στα αποτελέσματα μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε για να γίνουν γνωστές οι απόψεις των γυναικών σχετικά με τις ανδρικές αισθητικές θεραπείες. Σύμφωνα με τα ευρήματά της, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Dermatologic Surgery, πιστεύουν ότι οι άνδρες πράγματι επωφελούνται, με το 93,55% των ανύπαντρων και το 67,31% των παντρεμένων να υπερθεματίζουν.

 Επίσης, το 87,5% των ανύπαντρων και το 94,86% των παντρεμένων γυναικών που έλαβαν μέρος σε αυτή τη διαδικτυακή έρευνα δήλωσαν ότι οι αισθητικές θεραπείες δεν επηρεάζουν την αντίληψη που έχουν για τον ανδρισμό τους. Επιπλέον, το 95% των γυναικών (ανύπαντρες 95,31%, παντρεμένες 95,59%) ανέφεραν ότι θα υποστηρίξουν τον σύντροφό τους εάν αποφασίσει να υποβληθεί σε κάποιου τύπου θεραπεία ομορφιάς.