Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Κουκουλάρης Στυλιανός: Ευχές για το νέο έτος


Εύχομαι το 2020 περισσότερη αγάπη με ζεστές αγκαλιές και και λιγότερες δήθεν φιλικές χειραψίες, πολλές αλήθειες με λιγότερα «δεν πειράζει» και πολλά ξεκαθαρίσματα , με λιγότερη θλίψη και περισσότερα χαμόγελα χαράς, λιγότερα «δεν είναι δική μου δουλειά» και περισσότερη συμπαράσταση, αφθονία σε κέρδη και ελάχιστες ζημιές, λιγότερη πικρία και περισσότερη ευγνωμοσύνη, λιγότερο fake στη ζωή και στο διαδίκτυο, λιγότερες ασθένειες και περισσότερο σθένος, να μας φέρει το 2020 έστω και λιγότερα αλλά να μην μας πάρει και να μη μας στερήσει τίποτε. 
Στη νέα δεκαετία κάθε χρόνο στο τραπέζι της γιορτής να κάθονται περισσότεροι κι ο απολογισμός της, 10 χρόνια μετά, να είναι θετικός για τον καθένα, όλους, το Πωγώνι και την χώρα μας.
Χρόνια πολλά, και κάθε χρόνο λίγο ψηλότερα σαν τα ψηλά βουνά μας!!!

Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού: Ευχές για το νέο έτος


Ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού εύχεται ολόψυχα η καινούργια χρονιά να αναστήσει το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων, να ζεστάνει τις παγωμένες καρδιές τους και να χαρίσει σ’ αυτούς που αγωνίζονται, τη ζωή που τους αξίζει!!!

Ορίζοντες Ηπείρου: Ευχές για το νέο έτος



Ο Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου εύχεται για τους Ηπειρώτες το 2020 να είναι χρονιά αφύπνισης, ορθολογισμού, αναγέννησης και ευημερίας.

Από το γραφείο Τύπου

Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς έψαλαν τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου


Την επίσκεψη των παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου δέχτηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης. 
Τα παιδιά έψαλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα σκορπώντας χαμόγελα και στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.
Ο κ. Καψάλης τα ευχαρίστησε για την όμορφη έκπληξη και ευχήθηκε ο νέος χρόνος να τους φέρει μόνο όμορφες στιγμές. 
\«Εύχομαι το 2020 να σας φέρει υγεία, αγάπη, προκοπή και μόνο ωραίες εμπειρίες» σημείωσε.
Τις καλύτερες ευχές τους έδωσαν στα παιδιά και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χρήστος Γκόγκος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νίκος Γαλίτσης, Κώστας Γκέγκας και Μιχάλης Σιούτης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Τάσος Γιούνης καθώς και το προσωπικό του Δήμου που απήλαυσαν τις πρωτοχρονιάτικες μελωδίες.

Μήνυμα για το νέο έτος του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη


Ηπειρώτισσες, Ηπειρώτες
Με την ανατολή του νέου έτους, εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη και δημιουργία ατομική και συλλογική.
Η πρωτοχρονιά από μόνη της γεννά ελπίδα και αισιοδοξία. Είναι στοιχεία απαραίτητα, ώστε και για το 2020 να θέσουμε εφικτούς στόχους, ατομικούς και συλλογικούς.
Στο σημερινό χαρούμενο και εορταστικό κλίμα, η σκέψη μας πρέπει να είναι στραμμένη και στους συμπατριώτες μας που περνάνε δύσκολα. Σε εκείνους που καθημερινά δίνουν αγώνα επιβίωσης, στους απόδημους και σε όσους δεν είναι κοντά στους δικούς τους. Δεν τους ξεχνούμε, κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες προκειμένου να επανέλθει η κοινωνική και οικονομική ισορροπία.
Ευχόμαστε και ευελπιστούμε να ειρηνεύσουν οι χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και να λάβει τέλος το δράμα των προσφύγων, τους οποίους αγόγγυστα φιλοξενεί η Ήπειρος.
Το 2019, ήταν ένας χρόνος γεμάτος από δράσεις και γεγονότα.
Οι Ηπειρώτες μας εμπιστεύτηκαν τη διοίκηση και το μέλλον της Περιφέρειας και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Δεν πρόκειται να τους απογοητεύσουμε. Έχοντας πλέον μπροστά μια καλύτερη οικονομική προοπτική της χώρας μας, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας και να πετύχουμε σημαντικές βελτιώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών και για το μέλλον της Ηπείρου.
Στο χρόνο που έφυγε σημειώθηκε σημαντική πρόοδος σε έργα περιβάλλοντος, πολιτισμού, οδικών υποδομών, στον τουρισμό, στην αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων, στην προάσπιση των αγροτικών μας προϊόντων.
Τίποτα δεν είναι αυτονόητο και τίποτε δεν χαρίζεται. Χρειάστηκε και χρειάζεται αγώνας για να επιτευχθεί ο κάθε στόχος. Τον αγώνα αυτόν είμαστε αποφασισμένοι να τον συνεχίσουμε και το νέο χρόνο, επιδιώκοντας με τη δική μας συμβολή και πίεση να προχωρήσουν και άλλα μεγάλα έργα υποδομών, τα οποία ανήκουν στην αρμοδιότητα της Κεντρικής Διοίκησης.
Για το 2020 έχουμε έναν κεντρικό στόχο: Η ζωή των Ηπειρωτών να γίνει καλύτερη. Πιστεύω ακράδαντα πως αυτό θα γίνει πράξη, με ενότητα, συνεργασία και πίστη στις δυνατότητές μας.
Εύχομαι από καρδιάς μου να είστε όλοι καλά με τις οικογένειές σας και το 2020 να φέρει περισσότερες χαρές σε εσάς και τους δικούς σας.
Καλή χρονιά σε όλους.

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός, για μεταφορά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ενός μη νόμιμου αλλοδαπού


Συνελήφθη χθες (30-12-2019) μετά τα μεσάνυχτα στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 22χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έναν μη νόμιμο αλλοδαπό.
Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε όταν οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 22χρονος και όπως διαπιστώθηκε, μετέφερε με αυτό έναν αλλοδαπό, στερούμενο των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το όχημα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά του μη νόμιμου αλλοδαπού, κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς, την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ..


Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς, που θα γίνουν στο χώρο των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Ηπείρου την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ..
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
8:00 π.μ. Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων έως τη Δύση του ηλίου
10:30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου
11:00 π.μ. Δεξίωση στο χώρο των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Ηπείρου

Κεστρίνη Θεσπρωτίας: Συνελήφθη αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών


Σε σακίδιο πλάτης μετέφερε περισσότερα από (4) κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη χθες (30-12-2019) το βράδυ στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο δράσεων για την αποτροπή της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο να κινείται πεζός, μεταφέροντας σε σακίδιο πλάτης (3) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -4- κιλών και -370- γραμμαρίων, ενώ σε εσωτερική θήκη του μπουφάν του κατείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -1,6- γραμμαρίων.
Τα παραπάνω ναρκωτικά καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Παρακάλαμος: «Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά …»

Τελευταία μέρα του χρόνου και παραμονή του Νέου Έτους 2020 σήμερα και οι γειτονιές του Παρακαλάμου πλημμύρισαν από τις χαρούμενες φωνές των παιδιών που τραγουδούν «Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά…»

Ποιες αποδείξεις μετράνε από την Πρωτοχρονιά για το χτίσιμο του υποχρεωτικού 30%


Το 2020 φέρνει το 30% όριο υποχρεωτικών ηλεκτρονικών αποδείξεων, καθιστώντας επιβεβλημένη τη χρήση κάρτας από την Πρωτοχρονιά, ακόμα και για τις μικρές συναλλαγές της καθημερινότητας.
Η Απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών θα ρυθμίσει όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες και μένει να αποσαφηνιστεί αν μπορεί τεχνικά σε αυτήν τη φάση, να εφαρμοστεί η πρόταση του ΙΟΒΕ για διπλασιασμό ή τριπλασιασμό της αξίας των ηλεκτρονικών αποδείξεων από συγκεκριμένες επαγγελματικές δραστηριότητες με υψηλά ποσοστά παραβατικότητας.
Η λογική αυτής της πρότασης, που την αποδέχονται στο οικονομικό επιτελείο, είναι ότι δεν μπορεί να «μετράει» το ίδιο ένας λογαριασμός ΔΕΚΟ ή ένας λογαριασμός super market με μια απόδειξη π.χ. από κάποιο τεχνίτη.
Οι δαπάνες που μετρούν για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις
Ποιες είναι οι ηλεκτρονικές πληρωμές, που «μετράνε» στο «χτίσιμο» του 30%;
Ιατρικές δαπάνες
Διατροφή π.χ. αγορές στο σουπερμάρκετ.
Αλκοολούχα ποτά και καπνός
Ένδυση και υπόδηση
Στέγαση. Για παράδειγμα, τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας σας, έξοδα επισκευής και συντήρησης σπιτιού, η αγορά πετρελαίου ή αερίου θέρμανσης, οι αμοιβές σε υδραυλικούς ή ηλεκτρολόγους, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ κ.λπ. 
ΠΡΟΣΟΧΗ! Εξαιρούνται τα ενοίκια.
Διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες. Για παράδειγμα, οι αγορές σας σε ηλεκτρικά είδη, εργαλεία κήπου, οικιακές συσκευές, έπιπλα κ.λπ.
Μεταφορές. Για παράδειγμα, τα αεροπορικά και τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια, η βενζίνη ή το πετρέλαιο κίνησης για το αυτοκίνητό σας κ.λπ. 
ΠΡΟΣΟΧΗ! Εξαιρούνται οι δαπάνες για τέλη κυκλοφορίας και αγορά οχημάτων (εκτός από ποδήλατα).
Επικοινωνίες (λογαριασμοί κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, καθώς και τυχόν ταχυδρομικά έξοδα).
Αναψυχή και πολιτιστικές δραστηριότητες (αγορές βιβλίων και μουσικών οργάνων, εισιτήρια για παραστάσεις στο θέατρο ή για τον κινηματογράφο, τα έξοδα οργανωμένων διακοπών μέσω πρακτορείου κ.λπ.
Εκπαίδευση
Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια.
Άλλα αγαθά και υπηρεσίες (η αμοιβή για υπηρεσίες αισθητικής ή κομμωτηρίου κ.λ.π)

Εγνατία Οδός: Οδηγίες και συμβουλές προς τους οδηγούς για ασφαλή οδήγηση


Η Εγνατία Οδός, αποτελεί τον μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της χώρας. Είναι όμως κι ένας από τους πιο ορεινούς δρόμους καθώς περισσότερα από τα 200 συνεχόμενα χιλιόμετρα βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 500 μέτρων, ενώ το μέγιστο υψόμετρο ξεπερνά τα 1.000 μέτρα, στην περιοχή του Μετσόβου.
Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι συνθήκες που επικρατούν στον αυτοκινητόδρομο ενδέχεται ν΄ αλλάξουν απότομα. Επιπλέον, είναι σύνηθες να παρουσιάζονται σημαντικά διαφορετικές συνθήκες σε γειτονικά τμήματα του οδικού δικτύου.
Οι καιρικές συνθήκες είναι απρόβλεπτες και η έλευση χειμερινών συνθηκών ποικίλει σημαντικά, τόσο κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, όσο και από χρονιά σε χρονιά, ιδιαίτερα σε ορεινές περιοχές.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι οδηγοί που διατρέχουν την οδό πρέπει να δείχνουν αυξημένη προσοχή και να ακολουθούν τις βασικές συμβουλές ασφαλούς οδήγησης:
Οδηγείτε πάντα συντηρητικά και ποτέ επιθετικά.
Μην κινείστε στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. Στη Λ.Ε.Α. επιτρέπεται μόνο η κυκλοφορία των οχημάτων άμεσης επέμβασης και έκτακτης ανάγκης (Τροχαία, Πυροσβεστική, Ασθενοφόρα κ.λπ.).
Μη σταματάτε για κανένα λόγο το όχημα επί της οδού.
Ποτέ μην υπερβαίνετε τα όρια ταχύτητας όπως αυτά καθορίζονται από την οδική σήμανση και τον ΚΟΚ. Οι πινακίδες ορίων ταχύτητας δεν καθορίζουν την ταχύτητα που πρέπει να κινείστε αλλά το ανώτατο όριο ταχύτητας, σε κανονικές συνθήκες κυκλοφορίας.
Τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί σε περίπτωση ομίχλης
Στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού, καθώς και σε άλλους αυτοκινητόδρομους, παρουσιάζονται τοπικά περιστατικά πυκνής ομίχλης με αποτέλεσμα την υψηλή επικινδυνότητα συγκρούσεων εξαιτίας της περιορισμένης ορατότητας.

Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπών με διάρρηξη από τρία καταστήματα στην πόλη της Άρτας


Για τις παραπάνω υποθέσεις σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών

Εξιχνιάσθηκαν μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, τρεις (3) υποθέσεις κλοπών με διάρρηξη από καταστήματα στην πόλη της Άρτας.
Για τις παραπάνω υποθέσεις ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών, ηλικίας 32, 30 και 27 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, ενεργώντας -κατά περίπτωση- με διαφορετική σύνθεση, προέβησαν στις παρακάτω κλοπές:
 κατά το χρονικό διάστημα από 19 έως 20/09/2019, ο 32χρονος από κοινού με τον 30χρονο, διέρρηξαν παντοπωλείο, από όπου αφαίρεσαν διάφορα είδη και χρηματικό ποσό
 κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 23/09/2019, ο 32χρονος από κοινού με τον 30χρονο, διέρρηξαν βιβλιοπωλείο, από όπου αφαίρεσαν διάφορα είδη και χρηματικό ποσό
 την 11/10/2019, ο 32χρονος από κοινού με τον 27χρονο, διέρρηξαν κρεοπωλείο, από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας εξετάζεται η συμμετοχή των κατηγορουμένων και σε άλλες παρόμοιες πράξεις, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Πυρκαγιά κατέστρεψε οικία στην Αμπελιά Ιωαννίνων


Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε οικία το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αμπελιά Ιωαννίνων, προκαλώντας σοβαρές ζημιές.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η φωτιά ξέσπασε στη στέγη και γρήγορα επεκτάθηκε και σε άλλους χώρους προκαλώντας σχεδόν ολική καταστροφή στην οικία που έμενε  μια οικογένεια με ένα παιδί.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχείρησε με έξι οχήματα και 17 άνδρες.
Στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την παροχή των πρώτων βοηθειών ενώ το παιδί για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.
Τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά θα διερευνηθούν από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ιωαννίνων.

Ανανέωση και λάμψη με αυξητικούς παράγοντες «MyCells»


Μετράμε αντίστροφα για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και μια πολύ καλή πρόταση, για όσες θέλουν να λάμπουν εκείνη τη νύχτα και όχι μόνο, είναι η μεσοθεραπεία PRP.
Σύμφωνα με τον κύριο Απόστολο Γαϊτάνη, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτη Ιατρικού Κέντρου (www.agaitanis.gr), η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι μια μέθοδος της αισθητικής ιατρικής, η οποία έχει πολλαπλή δράση ως προς την αναζωογόνηση των ιστών του προσώπου. 
Έχει ως στόχο:
1.      Την πρόληψη και την αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος
2.      Τις ρυτίδες του προσώπου
3.      Τη σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος
4.      Την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας
5.      Την αντιμετώπιση άλλων αισθητικών προβλημάτων, όπως ουλές, αλωπεκία και τριχόπτωση.
Αυτόλογη vs ετερόλογης μεσοθεραπείας. Σε αντίθεση με την ετερόλογη μεσοθεραπεία, στην οποία εγχέονται ενδοδερμικά ουσίες, όπως υαλουρονικό οξύ, αμινοξέα, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, η επαναστατική μέθοδος της αυτόλογης μεσοθεραπείας αξιοποιεί το ίδιο το πλάσμα του ασθενούς, με στόχο την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων. 
Οι αυξητικοί παράγοντες ενεργοποιούν την κυτταρική αναγέννηση, πολλαπλασιάζοντας τους ινοβλάστες και συντελούν στη διέγερση του κολλαγόνου. 
Οι αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες ουσιαστικά είναι ένα υποπροϊόν του αίματός μας, πλούσιο σε αιμοπετάλια.
Πώς εφαρμόζεται; Όπως λέει ο κύριος Γαϊτάνης, ο γιατρός αρχικά πραγματοποιεί αιμοληψία των 10ml από μία περιφερική φλέβα. Στη συνέχεια φυγοκεντρεί το αίμα, με σκοπό τον διαχωρισμό του πλάσματος, συμπεριλαμβανομένων των αιμοπεταλίων, από τα έμμορφα στοιχεία του αίματος. Με τη βοήθεια μιας λεπτής βελόνας εγχέει το PRP στην υπό θεραπεία περιοχή. Πρόκειται για μία μη επεμβατική θεραπεία, σύντομη, ανώδυνη, που δεν αφήνει σημάδια.