Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Ενημερωτική εκδήλωση για τη σωστή υποβολή της Αίτησης για την Ενιαία Ενίσχυση 2016 από το Δήμο Ζίτσας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) σε συνεργασία με το Γραφείο Υποστήριξης-Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής του Δ. Ζίτσας, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στις 18 Απριλίου 2016 (ώρα έναρξης: 18:00 μ.μ.) στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου-Ελεούσα, παλαιό Δημαρχείο με θέμα: «Σωστή υποβολή της Αίτησης για την Ενιαία Ενίσχυση 2016»
Γνωρίζοντας την τεράστια σημασία που έχει η σωστή υποβολή της Αίτησης, τόσο για την έγκαιρη και πλήρη πληρωμή της ενίσχυσης στους αγρότες, όσο για την αποφυγή προστίμων, προσκαλούμε τους παραγωγούς να συμμετέχουν στην ενημερωτική εκδήλωση.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των γεωργών και κτηνοτρόφων της χώρας σχετικά με τα σημεία που πρέπει να προσέξουν και τα παραστατικά που πρέπει να διαθέτουν κατά την υποβολή της Αίτησης, και κατά τους μετέπειτα ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ, έτσι ώστε να μειωθούν όσο είναι δυνατό, τα λάθη και οι παραλείψεις που οδηγούν σε προβλήματα στην πληρωμή τους.
Επίσης, θα γίνει επίδειξη του τρόπου υποβολής της Αίτησης και ενημέρωση για την πράσινη ενίσχυση (πρασίνισμα) και τις μεταβιβάσεις των δικαιωμάτων, που θα ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Π ρ ό γ ρ α μ μ α
18:00 Προσέλευση
18:00-18:30 Μεταβίβαση Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης 2016 (Ανδρέας Παπαβλασόπουλος, Αναπλ. Προιστάμενος Τμήματος Ελέγχων & Τεχνικών Μέσων)
18:30-19:00 Υποβολή ορθής δήλωσης καλλιέργειας Λάθη-Παραλήψεις-Συμβουλές-Σημεία Προσοχής (Χαριτίνη Παπαθανασίου, Προισταμένη ΠΔ Ηπείρου-Δυτ.Μακεδονίας)
19:00-20:00 Συζήτηση

Με εκτίμηση,
Μαρία Π. Κολιού
Επιστημονικός Συνεργάτης Δ. Ζίτσας

Υπεύθυνη Γραφείου Υποστήριξης- Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Άγιοι Πάντες Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός για μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν πάνω από (66) κιλά κάνναβης, που βρέθηκαν κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη σε καρότσα φορτηγού

Συνελήφθη, σήμερα (14-04-2016) νωρίς το πρωί στους Αγίους Πάντες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχή αστυνομική έρευνα στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 37χρονος, βρέθηκαν κρυμμένα σε ειδική κρύπτη στην καρότσα του οχήματος, εβδομήντα ένα (71) ανισοβαρή δέματα που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 66 κιλών και 182 γραμμαρίων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
κάνναβη, συνολικού βάρους 66 κιλών και 182 γραμμαρίων
το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 37χρονου, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών
ένα κινητό τηλέφωνο

Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Μόρφι Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων, άσκοπους πυροβολισμούς και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Συνελήφθη, χθες (13-04-2016) στο Μόρφι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, άσκοπους πυροβολισμούς και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα στο Μόρφι Θεσπρωτίας, o 50χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο προς κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο ήταν κλειστό, προκαλώντας φθορές.
Κατά την εξερεύνηση του χώρου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά κάλυκες ενώ το κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα, κατασχέθηκε.

Tην προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας.

Ξεκινούν την Παρασκευή 15 Απριλίου οι αιτήσεις για τις 728 θέσεις πλήρους 5μηνης απασχόλησης

Την Παρασκευή 15 Απριλίου ξεκινά η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τις 728 θέσεις πλήρους απασχόλησης Κοινωφελούς εργασίας για φορείς του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Οι θέσεις εργασίας για τις οποίες εξέδωσε δημόσια πρόσκληση ο ΟΑΕΔ στο πλαίσιο της διαδικασίας προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, είναι για χρονικό διάστημα πέντε μηνών.
Η πρόσκληση αφορά άνεργους που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ ηλικίας 18 ετών και άνω.
Η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους ξεκινά την Παρασκευή 15 Απριλίου από τις 10 το πρωί και λήγει τη Δευτέρα 25 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ www.oaed.gr  χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης.
Στο site του ΟΑΕΔ μπορεί, επίσης κανείς να ενημερωθεί αναλυτικά σχετικά με το ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήσεων και ποια είναι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Πρέβεζα: 2ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο 2016, από 22 έως 23 Απριλίου

Η Πρέβεζα θα φιλοξενήσει το 2ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο διάστημα 22-23 Απριλίου 2016. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πρεβέζης, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας.
Ανάμεσα στους στόχους του Συνεδρίου είναι η ενημέρωση των Καρδιολόγων και Ιατρών άλλων ειδικοτήτων που ασχολούνται με τη θεραπευτική αντιμετώπιση των καρδιοαγγειακών νοσημάτων και η ανάδειξη των  νεότερων εξελίξεων στο πεδίο της Καρδιολογίας.
Στο 2ο Περιφερειακό καρδιολογικό Συνέδριο θα αναπτυχτούν, από εγνωσμένου κύρους Έλληνες  Καρδιολόγους, μέσα από διαλέξεις και στρογγυλά τραπέζια, θέματα από όλο το φάσμα των καρδιοαγγειακών νοσημάτων, ενώ θα γίνει παρουσίαση ενδιαφερόντων περιστατικών από Ιατρούς νοσοκομείων της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας και των Ιονίων Νήσων.
Παράλληλα με το επιστημονικό μέρος του συνεδρίου (Σάββατο 23 Απριλίου, ξενοδοχείο Margarona Royal Hotel), η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και ο Δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο πραγματοποιούν ενημερωτικές ομιλίες και δράσεις πρόληψης υγείας για τους πολίτες.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 22 Απριλίου (ώρες 14.00-18.00μ.μ.) στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου (ΟΑΣΗ), δημοτικοί υπάλληλοι, μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και πολίτες της Πρέβεζας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν Σεμινάριο στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (δηλώσεις συμμετοχής: Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Κωτσούλας, τηλ. επικοινωνίας: 26820 89214, ώρες 8.30-14.30μ.μ. και απογευματινές ώρες, κ. Συγκούνας, τηλ. επικοινωνίας: 26823 00476, ώρες 18.00-21.00μ.μ.

Μετά το Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και στον ίδιο χώρο (ώρες 18.00-20.00μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των πολιτών από Ιατρούς, με σύντομες και εύληπτες ομιλίες, για τους Παράγοντες Κινδύνου Καρδιαγγειακών Παθήσεων (Κάπνισμα, Υπερλιπιδαιμία, Υπέρταση, Μεταβολικό Σύνδρομο), ενώ ο πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Στέφανος Φούσας θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα «Πώς θα αποφύγουμε το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου». 

Κρυσταλλοπηγή Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν 3 υπήκοοι Αλβανίας για τουλάχιστον 11 κλοπές

Συνελήφθησαν σήμερα (14-04-2016) τα ξημερώματα στην Κρυσταλλοπηγή Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28, 26 και 21 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε τουλάχιστον έντεκα κλοπές στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Σουλίου.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν κλοπιμαία και διαρρηκτικά εργαλεία.
Η προανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ο Βασίλης Τσίρκας βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε ερώτηση για τη μη δυνατότητα έγκαιρης αποφοίτησης των μαθητών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας κατά το διδακτικό έτος 2015- 2016

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκο Φίλη, σχετικά με τη μη δυνατότητα έγκαιρης αποφοίτησης των μαθητών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) κατά το διδακτικό έτος 2015- 2016.
Σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρωτ. Κ1/53689/31-3-2016 Υπουργική Απόφαση περί αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών προβλέπεται ότι στα ΣΔΕ και στα εκτός έδρας τμήματα στα οποία δεν έχουν διδαχθεί 5 γραμματισμοί και άνω (σε σύνολο 8), δίνεται εξάμηνη παράταση (Α΄ και Β΄ κύκλου), προκειμένου να ολοκληρωθεί η φοίτηση των εκπαιδευόμενων και να τους χορηγηθεί ο τίτλος σπουδών.
Η απόφαση, όμως, αυτή ανατρέπει τον προγραμματισμό των εκπαιδευομένων, καθώς χάνουν τη δυνατότητα έγκαιρης εγγραφής και συνέχισης των σπουδών τους στην επόμενη βαθμίδα (ΕΠΑΛ, Λύκεια, Σχολές ΟΑΕΔ κλπ.) με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο του 2016. Επιπλέον, η εφαρμογή της υπουργικής απόφασης αφαιρεί από τους εκπαιδευόμενους το δικαίωμα να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, παραπέμποντας στο άδηλο μέλλον τη δυνατότητα απόκτησης επαγγελματικών αδειών (π.χ. κρεοπώλες, υπηρεσίες φύλαξης κλπ), προϋπόθεση των οποίων είναι η λήψη του απολυτηρίου Γυμνασίου.
Εν προκειμένω προτείνεται το ακόλουθο πρόγραμμα αναπλήρωσης των χαμένων ωρών στα ΣΔΕ, που είχε εφαρμοστεί και στο παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις που καθυστέρησε η ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών:
• Αύξηση του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος κατά 2 ώρες (7ώρες σύνολο).
• Απόδοση των ωρών ομαδικής συμβουλευτικής ΣΣ και ΣΨ ανά τμήμα σε γραμματισμούς, με ταυτόχρονη εξοικονόμηση 2 ωρών την εβδομάδα ανά τμήμα.
• Επιπλέον μαθήματα για 2 Σάββατα του κάθε εναπομείναντος μήνα.
• Περικοπή των διακοπών του Πάσχα κατά μία εβδομάδα (μάθημα έως και Μεγάλη Τετάρτη και από Τετάρτη έως και Παρασκευή την εβδομάδα μετά το Πάσχα).

Περιφέρεια Ηπείρου: Απόφαση Ο.Ε. για κατασκευή χώρων υγιεινής στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Κατσικά

Την έγκριση πίστωσης 90.000 ευρώ για τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Με τη συγκεκριμένη πίστωση θα κατασκευαστούν μπάνια, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης κλπ, που θα είναι ενταγμένα στη μελέτη που έχει εκπονήσει ο Δήμος Ιωαννιτών.
Οι εργασίες θα εκτελεστούν δια αυτεπιστασίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου.
Άλλες αποφάσεις
Η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε επίσης τη δημοπράτηση νέων έργων για τη βελτίωση των οδικών υποδομών και ανάδειξε αναδόχους για άλλα τρία έργα.
Συγκεκριμένα δημοπρατούνται τα έργα:
«Βελτίωση βατότητας οδικών τμημάτων Πέρδικα – Σύβοτα Ν. Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 110.000 ευρώ
«Συντήρηση - αποκατάσταση τμήματος Ε.Ο. Ιωάννινα - Καλπάκι», προϋπολογισμού 80.000 ευρώ

Δήμος Πωγωνίου: Έγκριση υλοποίησης τεσσάρων προγραμμάτων-σεμιναρίων επιμόρφωσης, στα πλαίσια κατάρτισης των δημοτών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Πωγωνίου ανακοινώνει την έγκριση υλοποίησης προγραμμάτων-σεμιναρίων επιμόρφωσης, στα πλαίσια  κατάρτισης των δημοτών. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να δώσει διέξοδο τους κατοίκους του παραμεθόριου Δήμου με τη παρουσίαση προτάσεων για επαγγελματική ενασχόληση. 
Σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. Ιωαννίνων του ΟΑΕΔ, θα υλοποιηθούν τα εξής προγράμματα κατάρτισης, τα οποία θα διεξαχθούν εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου:
1.   «Χρήση τεχνολογιών πληροφορικής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην παραγωγή και πώληση ενεργειακών φυτών», διάρκειας 60 ωρών (1 τμήμα με 25 άτομα). 
2.   «Χρήση τεχνολογιών πληροφορικής για την ανάπτυξη της  επιχειρηματικότητας στην παραγωγή και πώληση νέων αγροτικών φυτών (Αρώνια, Τρούφα κ.λπ)», διάρκειας 60 ωρών (1 τμήμα με 25 άτομα).
3.   «Χρήση τεχνολογιών πληροφορικής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην παραγωγή και πώληση μελιού», διάρκειας 70 ωρών (1 τμήμα με 25 άτομα).
4.   «Χρήση τεχνολογιών πληροφορικής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην παραγωγή και πώληση αργυρών κοσμημάτων», διάρκειας 70 ωρών (1 τμήμα με 25 άτομα).
«Αντιλαμβανόμενοι το δυσχερές οικονομικά περιβάλλον, αναζητούμε διεξόδους που θα προσφέρουν μία ευκαιρία για απασχόληση και εισόδημα. Στα πλαίσια αυτά, θα διεξαχθούν στο Δήμο Πωγωνίου τέσσερα σεμινάρια, προκειμένου να παρουσιαστούν οι δυνατότητες για ένα νέο εργασιακό περιβάλλον που θα προσφέρει οικονομική ανάσα στους δημότες μας. Η περιοχή του Πωγωνίου διαθέτει πολλές δυνατότητες και ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής είναι να παρουσιάσει αυτούς τους άξονες, αναζητώντας κάθε φορά τις καλύτερες ευκαιρίες και δυνατότητες. Η επιλογή των συγκεκριμένων ενοτήτων έγινε με βάση τις δυνατότητες της περιοχής και τις ευκαιρίες που ανοίγονται μέσω εθνικών προγραμμάτων όπως τα νέα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης: Leader, Νέων Αγροτών, Σχεδίων Βελτίωσης, Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων και άλλα, που αναμένεται να ανοίξουν σύντομα» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, παρουσιάζοντας παράλληλα τα θεματικά σεμινάρια.
Οι αιτήσεις ενδιαφέροντος κατατίθενται στο Δημαρχείο Καλπακίου (τηλ. 2653360112 Σοφία Τσέπα – Δημήτρης Γκαρτζονίκας) και ήδη έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός συμμετοχών. 
Τα σεμινάρια θα διοργανωθούν τμηματικά και η αρχή θα γίνει με αυτό που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Στόχος του Δήμου είναι να συνεχιστεί η εκπαίδευση των δημοτών και σε άλλους τομείς και σε αυτή την κατεύθυνση γίνεται καταγραφή των προτάσεων των κατοίκων της περιοχής για θεματικές ενότητες.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεχίζεται η πρωτοβουλία τοποθέτησης εξωτερικών αυτόματων απινιδωτών

Συνεχίζεται η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου για την τοποθέτηση εξωτερικών απινιδωτών. 
Το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 και ώρα 12:00 μ., η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας θα τοποθετήσει έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή στην Λαϊκή Αγορά Άρτας, χορηγία της επιχείρησης «Ζαχαροπλαστείο Χρηστάκης»
Τη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 και ώρα 12 μεσημβρινή, θα τοποθετηθεί εξωτερικός απινιδωτής   χορηγία της Εταιρείας Θεόδωρος Νιτσάκος στο Ξενοδοχείο   DULAC   στα Ιωάννινα
Την Τρίτη 26 Απριλίου 2016 και ώρα 12 μεσημβρινή, θα τοποθετηθεί απινιδωτής, χορηγία της Εταιρείας   Vodafone Γ. Αθαναηλίδου Ε.Ε   στη Δημοτική Ενότητα Ανατολής του Δήμου Ιωαννιτών και επί της οδού Ιωαννίνων 61.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 49χρονη αλλοδαπή για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθη, χθες (13-04-2016) το πρωί στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, μία 49χρονη υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, η 49χρονη κατείχε αλβανικό διαβατήριο με πλαστή σφραγίδα, το οποίο και κατασχέθηκε.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς.

Τι θα ισχύσει τελικά με το αφορολόγητο και την έκπτωση φόρου

Λεπτομέρειες για το αφορολόγητο όριο, καθώς και την έκπτωση φόρου που θα ισχύσει με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο έδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Αφορολόγητο στα 9.100 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους και ελαφρύνσεις από 27.000 ως 43.000 ευρώ ετήσιου εισοδήματος προβλέπει η πρόταση της κυβέρνησης. Με βάση την πρόταση αυτή που θα περιλαμβάνεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο επιχειρείται η μεταφορά του φορολογικού βάρους στα υψηλότερα εισοδήματα και ειδικότερα στα εισοδήματα πάνω από 45.000 ευρώ.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών η νέα φορολογική κλίμακα που θα ισχύσει για μισθωτούς, συνταξιούχους όπως και για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι η εξής:
Για ετήσιο εισόδημα από έως 20.000 ευρώ: Φορολογικός συντελεστής 22%
Για εισόδημα από 20.001 έως 30.000 ευρώ: Φορολογικός συντελεστής 29%
Για εισόδημα από 30.001 έως 40.000 ευρώ: Φορολογικός συντελεστής 37%
Για εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ: Φορολογικός συντελεστής 45%

Προσοχή στη φωνή μας λένε οι ΩΡΛ

Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο (μόνο 7,5 εκατομμύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες) κάθε χρόνο έχουν προβλήματα με τη φωνή τους!
Την προσοχή όλων και ιδιαίτερα αυτών που είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν πολύ τη φωνή τους εφιστούν οι Ωτορινολαρυγγολόγοι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φωνής στις 16 Απριλίου.
«Η φωνή είναι μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού και μέσω αυτής κάνουμε το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής μας επικοινωνίας με τα άτομα του κοντινού και μη περιβάλλοντός μας» αναφέρειο  διαπρεπής  Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος  Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής  του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ» και προσθέτει
«Γι αυτό χρειάζεται προσοχή καθώς και η φωνή  πολλές φορές ασθενεί. Μάλιστα οι πιθανότητες για να αποκτήσει κάποιος πρόβλημα φωνής κατά τη διάρκεια της ζωής του είναι 30%».
Σύμφωνα  με τους επιστήμονες η φωνή χαρακτηρίζεται από το ύψος, την ένταση και τη χροιά.
• Το ύψος της φωνής καθορίζεται από τη συχνότητα των ταλαντώσεων των φωνητικών χορδών. Η συχνότητα έχει άμεση εξάρτηση από το μήκος, το πάχος και την ένταση των χορδών.
• Η ένταση της φωνής εξαρτάται από την πίεση της εκπνοής κατά τη στιγμή της ομιλίας.
• Η χροιά της φωνής προσδιορίζεται από τον βασικό τόνο, που δίνεται από τη φωνητική μηχανή, σε συνδυασμό με την αρμονία.