Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Παραίτηση Νάτση Μιχάλη ως Συντονιστή των Οριζόντων Ηπείρου

 


Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 ανακοίνωσα την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Συντονιστή της Περιφερειακής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» στη νέα πρόεδρο, καθώς και στα όργανα της παράταξης.

Ως εκ τούτου, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:

        Υπηρέτησα την παράταξη για 4 και πλέον χρόνια με συνέπεια και υπευθυνότητα, έχοντας εκπληρώσει στο ακέραιο το ρόλο μου.

        Μετά τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και τα νέα δεδομένα που προέκυψαν εντός των «Οριζόντων Ηπείρου» είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως έκλεισε οριστικά ο κύκλος της προσφοράς μου στην παράταξη.

        Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μου που ταυτίστηκαν με τις ΑΡΧΕΣ, τις ΑΞΙΕΣ και το ΟΡΑΜΑ που υπηρετήσαμε ως «Ορίζοντες Ηπείρου».

        Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τα ΜΕΛΗ, τα ΣΤΕΛΕΧΗ και τους ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ για τον καθαρό και αγνό αγώνα που δώσαμε προσβλέποντας στην ΗΠΕΙΡΟ του ΑΥΡΙΟ και που από κοινού οραματιστήκαμε με πρωτεργάτη τον Σπύρο Ριζόπουλο.

        Συνεπής στις αρχές μου κλείνω έναν κύκλο, δηλώνοντας πως η δραστηριοποίησή  μου με τα κοινά και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Ηπείρου, δεν σταματάει εδώ.

Σκοπός μου είναι να είμαι δίπλα στους συμπολίτες μου, παρακολουθώντας τα προβλήματα της καθημερινότητας καθώς και στα μεγάλα και σημαντικά θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια του τόπου μας.      

Αυτό αποτελεί δέσμευση για όσα πρεσβεύω και υπηρετώ, οι δε αποφάσεις μου θα ληφθούν σε συνάρτηση με τα τεκταινόμενα στην Περιφέρειά μας.

Τα πρόσωπα, τα γεγονότα και όχι μόνο… θα καθορίσουν τον χρόνο και τον τρόπο κάθε μελλοντικής μου ΕΠΙΛΟΓΗΣ.

«Ο καιρός γαρ εγγύς».

Ταπεινά ευχαριστώ!

Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους!

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας 2024

 


Αναρτήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου 2023, στην ΑΑΔΕ τα τέλη κυκλοφορίας 2024.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, τα ειδοποιητήρια πληρωμής τελών κυκλοφορίας 2024 είναι διαθέσιμα από την εφαρμογή myCAR.

Η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2023 και υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ με τρεις τρόπους.

Πώς γίνεται η πληρωμή

Αναλυτικά, πώς γίνεται η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας:

Μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.

Μέσω web banking εφόσον έχετε πρόσβαση στη διαθέσιμη από την τράπεζά σας εφαρμογή. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».

Τέλος, στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο.

Στρατίνιστα Πωγωνίου: 35η Γιορτή Τσίπουρου, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, ώρα 20:00

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στρατίνιστας Πωγωνίου διοργανώνει την 35η Γιορτή Τσίπουρου, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, ώρα 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού.

Τέλος τα μετρητά στις αγοραπωλησίες ακινήτων

 


Πρόστιμα από 10.000 έως και 500.000 ευρώ

Το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί έως το τέλος του έτους, δίνει μια ευκαιρία ολίγων εβδομάδων για όσους θέλουν να αγοράσουν ακίνητο με μετρητά.

Με την ψήφισή του τα μετρητά στις αγοραπωλησίες ακινήτων απαγορεύονται και οι ποινές είναι παραπάνω από αυστηρές. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη το νομοσχέδιο προβλέπει:

Συμβόλαιο που καταγράφει προκαταβολή, μερική ή ολική εξόφληση με μετρητά είναι άκυρο και απαγορεύεται η μεταγραφή του.

Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο ίσο με το 10% του τιμήματος που καταβλήθηκε με μετρητά.

Το πρόστιμο είναι κατ’ ελάχιστο 10.000 και μέχρι 500.000 ευρώ, για κάθε παράβαση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας myProperty της ΑΑΔΕ σε σύνολο 338.511 δηλώσεων μεταβίβασης ακινήτων συνολικού τιμήματος 27,7 δισ. ευρώ,

Γιάννινα: Σύλληψη για απάτες με προπληρωμένες κάρτες

 


Συνελήφθη χθες (31-10-2023) το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, για απάτες κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, προχθές το απόγευμα ο κατηγορούμενος μετέβη σε κατάστημα ψιλικών στα Ιωάννινα και προφασιζόμενος τον πελάτη, φωτογράφισε τεχνηέντως τον κωδικό προπληρωμένης κάρτας, με την οποία πραγματοποιούνται διαδικτυακές αγορές,  αξίας -100- ευρώ, χωρίς να προχωρήσει στην αγορά της, αλλά στη συνέχεια προέβη στην εξαργύρωσή της με τη χρήση του υποκλεμμένου κωδικού.

Από την περαιτέρω έρευνα, διαπιστώθηκε ότι με τον ίδιο τρόπο είχε αποσπάσει από άλλα δύο καταστήματα τους κωδικούς προπληρωμένων καρτών, την 11 και 14-10-2023, αξίας 50 και 100 ευρώ, αντίστοιχα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Θέατρο Actina: Πρεμιέρα στην παράσταση “Εγώ είμαι το Θείο βρέφος” το Σάββατο 4 Νοεμβρίου

 


Το Θέατρο Actina ύστερα από την επιτυχία της καλοκαιρινής σαιζόν ανεβάζει ξανά την ξεκαρδιστική περιπέτεια με μια αλλαγή στην διανομή των ρόλων.

“Εγώ είμαι το Θείο βρέφος” του Γιάννη Καλαβριανού σε σκηνοθεσία Αθηνάς Τσικνιά.

Πρεμιέρα Σάββατο 4 Νοεμβρίου

Παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 21:00 & κάθε Κυριακή στις 20:00 για όλο τον Νοέμβριο

Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Θέατρο Actina

Διεύθυνση: Άννης Κομνηνής 8

Ώρα έναρξης: Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00

Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος 10€, μειωμένο 8€ (ΑΜΕΑ, Φοιτητικά, Άνω των 65)

Διάρκεια: 75'

Εισιτήρια: https://www.more.com/theater/ego-eimai-to-theio-brefos/

Κρατήσεις/Πληροφορίες: 6974865401

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο επικοινωνίας  ή η ηλεκτρονική αγορά μέσω more.com

Λίγα λόγια για το έργο

Βηθλεέμ. Έτος Μηδέν. Σε μια σπηλιά γεννιέται το Θείο Βρέφος! Σε μια παραδιπλανή σπηλιά γεννιέται ο μικρός Αντώνης. Κι από κει ξεκινούν τα μπερδέματα… Ο Αντωνάκης πιστεύει πως είναι το Θείο Βρέφος και μάταια οι μάγοι με τα δώρα, οι γονείς του, μα πάνω απ΄όλα ο φύλακας Άγγελος του, προσπαθούν να του αλλάξουν μυαλά. 

Να του αποδείξουν πως ένα είναι το Θείο Βρέφος κι όχι εκείνος! Ο Αντώνης όμως δεν το βάζει κάτω! Μεγαλώνοντας αντιγράφει τη δράση του Χριστού, προσπαθεί να διδάξει, να βρει μαθητές να κάνει θαύματα, μπλέκοντας ολοένα και σε περισσότερες περιπέτειες!

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων περιόδου 2023/2024

 


Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνονται τα εξής:

Έως και την 20η Νοεμβρίου 2023 θα κατατίθενται αιτήσεις ηλεκτρονικά για ένταξη στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελουργικών εκτάσεων για την αμπελοοινική περίοδο 2023/2024.

Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά οινάμπελα και προβλέπει ενίσχυση για την αναδιάρθρωση υφιστάμενων αμπελώνων που είναι εγγεγραμμένοι στο Αμπελουργικό Μητρώο, με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελουργικού δυναμικού, την προστασία των ντόπιων ποικιλιών (Ντεμπίνα, Βλάχικο, Μπεκάρι), την εγκατάσταση ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον και την εισαγωγή σύγχρονων αμπελουργικών καλλιεργητικών τεχνικών και τη διαφύλαξη παλιών (καλλιέργεια σε αναβαθμίδες) καθώς και της διαφύλαξης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Τα μέτρα που ενισχύονται είναι:

I. Εκρίζωση – μετεγκατάσταση (εκρίζωση, προετοιμασία εδάφους, αναφύτευση-μετεγκατάσταση)

II. Φύτευση νέων αμπελώνων (προετοιμασία εδάφους, φύτευση)

III. Επανεμβολιασμός

IV. Βελτίωση ορισμένων τεχνικών διαχείρισης (υποστύλωση, κατασκευή αναβαθμίδων)

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση ένταξης στο ΥΠΑΑΤ, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ, Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση (Υπόδειγμα 1) και Αναλυτικό Πίνακα στοιχείων αμπελοτεμαχίων (Υπόδειγμα 2) για ένταξη στο πρόγραμμα. 

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για ένταξη στο πρόγραμμα καθώς και η αίτηση ένταξης είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ Ψηφιακές υπηρεσίες – Αίτηση ένταξης στο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής Αμπελώνων (http://e-services.minagric.gr ) και με τηλεφωνική υποστήριξη στο τετραψήφιο τηλέφωνο 1540.

Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σε αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Περιφέρεια Ηπείρου – ΠΕ Ιωαννίνων στο Διοικητήριο και στο γραφείο 114 και στο τηλέφωνο 2651364114.

ΠΗΓΗ: https://php.gov.gr/

Γιάννενα: Τα μέτρα προστασίας για τους συνοδούς των ασθενών που ισχύουν στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα

 

Δελβινάκι: Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας

 


Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας.

ΜΗΝΑΣ: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023

ΤΡΙΤΗ 14/11/2023 ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

ΤΡΙΤΗ 28/11/2023 ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

6977971340

e-ΕΦΚΑ: Νέες ψηφιακές εφαρμογές στην υπηρεσία των ασφαλισμένων

 


Με δύο νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, που θέτει σε εφαρμογή ο e-ΕΦΚΑ, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για την ασφαλιστική ιστορία τους ανά τέως φορέα κοινωνικής ασφάλισης, ενώ δίνεται για πρώτη φορά και η δυνατότητα σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους να λάβουν ηλεκτρονικά βεβαίωση προϋπηρεσίας για χρήση αποκλειστικά στις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα:

 Με το «συνοπτικό ιστορικό ασφάλισης», οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ ενημερώνονται, με μία ματιά, για όλα τα διαστήματα ασφάλισής τους συνολικά ανά τέως φορέα μη μισθωτών ή και μισθωτών, που απεικονίζονται συγκεντρωτικά.

Με το «αναλυτικό ιστορικό ασφάλισης», οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ ενημερώνονται για την ασφαλιστική ιστορία τους ανά τέως φορέα μισθωτών και μη μισθωτών αναλυτικά για όλα τα χρονικά διαστήματα ασφάλισής τους ανά μήνα, τους κλάδους ασφάλισης και τις συνολικές εισφορές.

Με την «ηλεκτρονική βεβαίωση προϋπηρεσίας για χρήση στο ΑΣΕΠ», δίνεται, για πρώτη φορά, η δυνατότητα σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους να λάβουν ηλεκτρονικά βεβαίωση προϋπηρεσίας για χρήση αποκλειστικά στις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου

 


Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:0-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Λεωφ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-13:00.

Life forward: Η Boehringer Ingelheim αποκαλύπτει το εξελιγμένο εμπορικό σήμα της

 


Η Boehringer Ingelheim παρουσίασε ένα εξελιγμένο εταιρικό εμπορικό σήμα, με στόχο την έμπνευση βαθύτερης σύνδεσης με τους διαφορετικούς πελάτες, συνεργάτες και υπαλλήλους της εταιρείας.

Η εξελιγμένη εταιρική ταυτότητα περιλαμβάνει αρκετές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής μιας ξεχωριστής παλέτας χρωμάτων και της δήλωσης σκοπού που εμπεριέχεται στην επωνυμία της Boehringer Ingelheim "Life forward".

Ειδικότερα, η δήλωση "Life forward" βασίζεται στην θεμελίωση του εταιρικού σκοπού του «μετασχηματισμού της ζωής για τις γενιές» και τονίζει τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία αντιμετωπίζει τις σημερινές και μελλοντικές τις προκλήσεις και τον αντίκτυπο των ενεργειών της.

Ως βασικός παράγοντας στη βιομηχανία, η Boehringer Ingelheim αναπτύσσει πρωτοποριακές θεραπείες για μερικές από τις πιο επικίνδυνες & θανατηφόρες παθήσεις. Με την αύξηση των μη μεταδοτικών και λοιμωδών ασθενειών για τους ανθρώπους και τα ζώα, τη γήρανση των πληθυσμών, και τη συμπίεση των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης, η εταιρεία αντιμετωπίζει τις ακάλυπτες ιατρικές ανάγκες για τους ανθρώπους και τα ζώα σε βασικούς τομείς, όπως τα κάρδιο-νέφρο-μεταβολικά (CRM) νοσήματα, τη φλεγμονή, την ογκολογία και την ψυχική υγεία.