Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για 30.333 θέσεις πλήρους απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ


Αναρτήθηκαν στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) www.oaed.gr  ο προσωρινός πίνακας κατάταξης ανέργων στο πρόγραμμα «προώθηση της απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας», για 30.333 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, καθώς και ο προσωρινός πίνακας αποκλειομένων, στο πλαίσιο του ανωτέρω προγράμματος.
Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.
Ο προσωρινός πίνακας κατάταξης ανέργων περιλαμβάνει τους ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα εργαστούν για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους επιβλέποντες φορείς ή/και στις υπηρεσίες τοποθέτησης, όπως έχουν καθοριστεί, βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 8/2018.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική αίτησή τους και τη μοριοδότησή τους με τους ακόλουθους τρόπους:
•Από το μητρώο τους, μέσω του e-Services IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους.

Γκόγκος Ν. Χρήστος: Ευχές για καλή σχολική χρονιά



Εύχομαι σε όλους   τους μαθητές,  τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες των παιδιών καλή χρονιά.
Εύχομαι να είναι μια χρονιά δημιουργική και ενδιαφέρουσα  που θα βοηθήσει τους μαθητές να αναζητήσουν  την αληθινή γνώση και θα προετοιμάσει τους αυριανούς πολίτες ώστε να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες με κοινωνικές ευαισθησίες.
Ιδιαίτερες ευχές απευθύνω στα «πρωτάκια» μας, τα παιδιά που κάθονται για πρώτη φορά στα σχολικά θρανία,  ώστε να αγαπήσουν τη μάθηση, τους δασκάλους και τους φίλους τους.
Εύχομαι και πάλι σε όλους, καλή εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία.
Γκόγκος Ν. Χρήστος
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Πωγωνίου

Δημήτρης Σπ. Ντότης: Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά


Η «Νέα Εποχή για το Πωγώνι» εύχεται σε όλες τις μαθήτριες και του μαθητές καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη στη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά! 
Ένας νέος κύκλος μάθησης αρχίζει για όλους τους μαθητές του Δήμου μας με όνειρα, φιλοδοξίες, με προοπτικές προόδου και επιτυχίας. Μένοντας προσηλωμένοι στους στόχους σας με επιμονή και μεθοδικότητα μπορείτε να επιτύχετε ό,τι ονειρευτείτε.
Ευχόμαστε σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την επίτευξη των στόχων τους.
Καλή εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία!

Ο επικεφαλής της παράταξης
"Νέα Εποχή για το Πωγώνι"
Δημήτρης Σπ. Ντότης

Μήνυμα του Γιάννη Στέφου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Ευχές για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2018-19

Το σχολικό έτος 2018-2019 ξεκινά σήμερα. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή είθισται να απευθύνουμε ευχές και με αυτή την ευκαιρία και με την ιδιότητά μου ως εκπαιδευτικός εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλους: μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Η φετινή χρονιά ξεκινά με καλούς οιωνούς. Τα βιβλία είναι στα σχολεία εδώ και πολύ καιρό, ενώ οι προσλήψεις χιλιάδων εκπαιδευτικών εγγυώνται ότι δεν θα υπάρξουν κενά σε κανένα σχολείο.
Το Υπουργείο Παιδείας έχει προβεί μέχρι τώρα στην πρόσληψη 19480 αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Οι αναπληρωτές αυτοί βρίσκονται ήδη στα σχολεία. Ειδικότερα έχουν προσληφθεί 8763 συνάδελφοι στην Πρωτοβάθμια, 1776 στη Δευτεροβάθμια, ενώ για ακόμη μία χρονιά έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην Ειδική Αγωγή, αφού οι προσλήψεις αναπληρωτών στις δομές ειδικής αγωγής είναι 8941. Παράλληλα, οι νέες δομές εκπαίδευσης που ξεκίνησαν να λειτουργούν, παρόλο που η διαδικασία βρίσκεται σε μεταβατική λειτουργία, εξασφαλίζουν ένα καλύτερο πλαίσιο για τη εκπαιδευτική λειτουργία.
Τα παραπάνω εξασφαλίζουν ότι όλοι οι μαθητές θα ξεκινήσουν και φέτος τη χρονιά χωρίς προβλήματα και ελλείψεις προσωπικού και οι σχολικές μονάδες θα είναι στη θέση να σχεδιάσουν την παιδαγωγική τους προσέγγιση και εφαρμογή με την παρουσία όλων των εκπαιδευτικών και με την συνεργασία των γονέων.
Η κυβέρνηση έχει έμπρακτα αποδείξει ότι στηρίζει τη δημόσια παιδεία με αύξηση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού κατά τρία συνεχόμενα έτη. Φυσικά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει ακόμη να γίνουν, ιδιαίτερα ύστερα από 8 χρόνια μνημονίων που συντέλεσαν στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Το πιο σημαντικό είναι η πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καλύπτουν πάγιες ανάγκες των σχολείων. Εγείρεται, λοιπόν, η αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμων εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα ύστερα από τόσα χρόνια συνεχών αποχωρήσεων χωρίς να έχει γίνει καμία πρόσληψη. Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί θα με βρουν αρωγό και υποστηρικτή σε κάθε δίκαιο αίτημά τους.
Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλους με δημιουργία, φαντασία, χαρά και αλληλεγγύη.

11η διανομή Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού "Χωρίς Μεσάζοντες"


Ξεκινά η νέα περίοδος για τον Κοινωνικό Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων "Χωρίς Μεσάζοντες" με  την 11η διανομή προϊόντων.
Οι παραγγελίες πραγματοποιούνται από την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.
Γίνονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση www.synxome.gr  ή τηλεφωνικά στο 2651020268 κάθε απόγευμα 6:00-8:00.
H διάθεση των προϊόντων θα γίνει από Δευτέρα 1 Οκτώβρη έως Πέμπτη 4 Οκτώβρη κατά τις ώρες 6:00-8:00 κάθε απόγευμα, στο κατάστημα μας Λεωφόρος Γράμμου 1 στους Αμπελόκηπους σε όσους έχουν κάνει ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά την παραγγελία τους.

Ενημερωτικά φυλλάδια από την τροχαία σε σχολεία της Ηπείρου


Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας θα διανείμουν οι αστυνομικοί, σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων στην Ήπειρο.Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, στις (11.09.2018), θα διανεμηθούν από αστυνομικούς της Τροχαίας, σε Δημοτικά Σχολεία στην Ήπειρο, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, για μαθητές και γονείς.
Η πρωτοβουλία αυτή, που πραγματοποιείται με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.
Ενδεικτικά, στην περιοχή της Περιφέρειας Ηπείρου θα διανεμηθούν φυλλάδια, μεταξύ άλλων, στα εξής σχολικά συγκροτήματα:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
• 3ο Δημοτικό Σχολείο (Μαρούτσειο)
• Ζωσιμαία Ακαδημία
• 1ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
• 1ο, 2ο, 7ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ
• 1ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας
• 8ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας
• 3ο & 5ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
• 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας
• 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας
• 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας
• Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου

1.000+ σημεία πώλησης εισιτηρίων. Η Ήπειρος ταξιδεύει την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Tα 1.000+ σημεία-Viva Spots που διατίθεται εισιτήρια σε όλη την Ελλάδα για την εκδήλωση αυτή και ο τρόπος απόκτησης τους 
Πέραν της αγοράς εισιτηρίων από εδώ.
https://www.viva.gr/tick …/music/irodeio/i-ipeiros-taxidevei/
υπάρχουν και 1.000+ σημεία αγοράς εισιτηρίων.
Τα σημέια-Viva Spots αγοράς εισιτηρίων είναι:
1. Πρατήρια EKO: Δυνατότητα πληρωμής όλων των υπηρεσιών Viva με μετρητά, εφόσον έχει προηγηθεί κράτηση ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο 11876.
2. Πρατήρια ΒP: Δυνατότητα πληρωμής όλων των υπηρεσιών Viva με μετρητά, εφόσον έχει προηγηθεί κράτηση ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο 11876.
3. METRO & My Market: Δυνατότητα πληρωμής όλων των υπηρεσιών Viva με μετρητά, εφόσον έχει προηγηθεί κράτηση ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο 11876.
4. Πρατήρια Shell: Δυνατότητα πληρωμής όλων των υπηρεσιών Viva με μετρητά, εφόσον έχει προηγηθεί κράτηση ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο 11876.
5. Καταστήματα SEVEN SPOTS: Δυνατότητα αγοράς & εξόφλησης εισιτηρίων θεαμάτων, εφόσον έχει προηγηθεί κράτηση ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο 11876.
Για τις υπόλοιπες υπηρεσίες μόνο εξόφληση, εφόσον έχει προηγηθεί κράτηση ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο 11876.
6. Καταστήματα RELOAD: Δυνατότητα αγοράς & εξόφλησης εισιτηρίων θεαμάτων, εφόσον έχει προηγηθεί κράτηση ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο 11876.
Αφορά προς το παρόν μόνο τα καταστήματα Αττικής, Τρίπολης και Κατερίνης.
7. Βιβλιοπωλέιο Ευριπίδης, στο Χαλάνδρι: Δυνατότητα αγοράς & εξόφλησης εισιτηρίων θεαμάτων, αεροπορικών και ακτοπλοϊκών.
Για τις υπόλοιπες υπηρεσίες μόνο εξόφληση, εφόσον έχει προηγηθεί κράτηση ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο 11876.
Πληρωμές λογαριασμών και έκδοση e-money κωδικών.
8. Viva Kiosk Συντάγματος: Δυνατότητα αγοράς & εξόφλησης εισιτηρίων θεαμάτων.
Καθημερινά 9:00πμ - 21:00μμ.
9. Viva Spot Τεχνόπολη: Δυνατότητα αγοράς & εξόφλησης εισιτηρίων θεαμάτων, αεροπορικών και ακτοπλοϊκών.
Δευτ - Σαβ 11:00πμ - 19:00μμ.
Παραμένει ανοικτό και τις ώρες που υπάρχει συναυλία ή event στον χώρο.
10. Καταστήματα Yoleni's: Δυνατότητα αγοράς & εξόφλησης εισιτηρίων θεαμάτων, αεροπορικών και ακτοπλοϊκών.
Δευτ - Κυρ: 12:00 - 20:00
Για τις υπόλοιπες υπηρεσίες μόνο εξόφληση, εφόσον έχει προηγηθεί κράτηση ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο 11876.
Πληρωμές λογαριασμών και έκδοση e-money κωδικών.
12. Καταστήματα Kremlino: Δυνατότητα αγοράς & εξόφλησης εισιτηρίων θεαμάτων, αεροπορικών και ακτοπλοϊκών.
Δευτ - Σαβ: 11:00 μ.μ.-18:00 μ.μ.
 Για τις υπόλοιπες υπηρεσίες μόνο εξόφληση, εφόσον έχει προηγηθεί κράτηση ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο 11876.
Πληρωμές λογαριασμών και έκδοση e-money κωδικών.
* Τί πρέπει να γνωρίζετε!
Εισιτήρια θεαμάτων: με την πληρωμή σας, παραλαμβάνετε το ηλεκτρονικό σας εισιτήριο, το οποίο ανάλογα με την πολιτική του κάθε παραγωγού είτε αποτελεί
 και το νόμιμο εισιτήριο εισόδου σας στο χώρο του θεάματος είτε ανταλλάσσεται στην είσοδο του χώρου με το νόμιμο εισιτήριό σας
Δείτε εδώ το δίκτυο Viva
https://travel.viva.gr/airtickets/metrita

Τι ισχύει με τις δωρεές χρημάτων, τη γονική παροχή και τα τεκμήρια


Απαραίτητη προϋπόθεση οι δηλώσεις να υποβληθούν μέχρι το τέλος του έτους

Κάθε χρόνο τα τεκμήρια δαγκώνουν χιλιάδες φορολογούμενους, οι οποίοι καλούντα να πληρώσουν μεγαλύτερα ποσά φόρου για εισοδήματα που δεν έχουν αποκτήσει. Μια μέθοδος που μπορεί να φανεί σωτήρια για όσους πιάνονται στην τσιμπίδα των τεκμηρίων είναι να επικαλεστούν τα χρηματικά ποσά που λαμβάνουν από συγγενείς ή ακόμη και από φίλους.
Στις περιπτώσεις που δίνονται χρηματικά ποσά από διάφορους συγγενείς ή τρίτους σε κάποιο φορολογούμενο, τότε αυτός που λαμβάνει το χρηματικό ποσό, μπορεί με το ποσό αυτό να καλύψει δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.
Όμως, τα ποσά των δωρεών αυτών μπορούν να ληφθούν υπόψη για κάλυψη των δαπανών απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, μόνο όταν η δήλωση γονικής παροχής ή δωρεάς έχει υποβληθεί μέχρι τη λήξη του έτους στο οποίο πραγματοποιήθηκε η σχετική δαπάνη. Δηλαδή οι δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018.
Δηλαδή, αν ένας φορολογούμενος αγόρασε στις 10 Ιούλου 2018 ένα αυτοκίνητο αξίας 15.000 με χρήματα που δόθηκαν από τον πατέρα του ως δωρεά, τότε για να μπορέσει να καλύψει ο γιος τη δαπάνη απόκτησης του αυτοκινήτου αυτού, πρέπει η σχετική δήλωση δωρεάς να υποβληθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018.

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΙΝ.ΑΛ στα Ιωάννινα, την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου


Πρόγραμμα επίσκεψης κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου και κ. Κωνσταντίνας (Νάντια) Γιαννακοπούλου στην Π.Ε. Ιωαννίνων.
Την Π.Ε. Ιωαννίνων θα επισκεφτεί την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου συνοδευόμενος από το στέλεχος της παράταξης κ. Νάντια Γιαννακοπούλου. Το πρόγραμμα της επίσκεψής τους διαμορφώνεται ως εξής:
11:00 Συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΚΙΝΗΜΑτος ΑΛΛΑΓΗΣ Ιωαννίνων (Ν. Ζέρβα 2 , 3ος όροφος, 25 γραφείο).
12:00  Επίσκεψη στον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό  Ιωαννίνων – ΕΝΩΣΗ αγροτών.
13:00  Επίσκεψη στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων.
14:00 Επίσκεψη στον Αγροτικό Γυναικείο Ηπειρωτικό Συνεταιρισμό στην Κατσικά Ιωαννίνων.

Παλινδρόμηση: Η χειρουργική επέμβαση μειώνει τον κίνδυνο οισοφαγικού καρκίνου

Η χειρουργική επέμβαση για την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, καθώς και η λήψη φαρμάκων για την πάθηση, φαίνεται να μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης αδενοκαρκινώματος, όπως έχει καταδείξει μια νέα μελέτη του Karolinska Institutet της Σουηδίας. Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, που πραγματοποιούνταν για σχεδόν 50 χρόνια και συμπεριέλαβε περίπου 1 εκατομμύριο άτομα με παλινδρόμηση, και οι δύο τύποι θεραπείας μειώνουν τον κίνδυνο.
«Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι μια πολύ συχνή πάθηση, καθώς αφορά περίπου το 20% του ενήλικου πληθυσμού. Κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στον οισοφάγο διατρέχουν μόνο όσοι υποφέρουν από επίμονη παλινδρόμηση, δηλαδή όταν τα επεισόδια αναγωγών των οξέων του στομάχου προς το στόμα είναι δύο ή περισσότερα την εβδομάδα, επί χρόνια», μας εξηγεί ο γενικός χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος - Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικού Περιστερίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής (www.axiarchos.gr). Αιτία είναι η αλλαγή που προκαλεί το περιεχόμενο του στομάχου στην εσωτερική επένδυση του οισοφάγου. Η πάθηση αυτή ονομάζεται οισοφάγος Barrett. Με τη σειρά του ο οισοφάγος Barrett συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του οισοφάγου. Όμως, «μόνο ένα μικρό ποσοστό ατόμων με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση θα αναπτύξει οισοφάγο του Barrett και ένα ακόμη μικρότερο καρκίνο στον οισοφάγο. Παρ’ όλα αυτά είναι σημαντικό να πραγματοποιούνται τακτικοί έλεγχοι για δυσπλασία», προειδοποιεί.