Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού: Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού στους Κουκλιούς Πωγωνίου

 


Το 3ο Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού το οποίο διοργάνωσε ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού και φιλοξενήθηκε στους Κουκλιούς του Δήμου Πωγωνίου, ολοκληρώθηκε  με μεγάλη επιτυχία.

Όπως πολλοί μας είπαν "κάθε χρόνο και καλύτερα" και αυτός είναι ο σκοπός μας, μέσα από την εμπειρία  να βελτιωνόμαστε και να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε όλους εσάς που στηρίζετε αυτή την προσπάθειά τόσα χρόνια και μας ενθαρρύνεται να συνεχίσουμε.

Ευχαριστούμε από τα βάθη τις ψυχής μας όλες τις πολυφωνικές ομάδες που συμμετείχαν, τον Παρουσιαστή του Φεστιβάλ κ. Παναγιώτη Τζόκα ο οποίος στέκεται πάντα δίπλα μας και φυσικά τον εξαίρετο μουσικολόγο Κώστα Λώλη που πραγματικά είναι απίστευτη τιμή για εμάς να τον έχουμε δάσκαλο.

Υπομονή ένα χρόνο για να δούμε σε ποιο χωριό θα μας οδηγήσει αυτή τη φορά ο δρόμος της πολυφωνίας και εκεί να ανταμώσουμε ξανά ανταμώνουμε!!!

Ευχαριστούμε πολύ!!!!

ΕΟΔΥ: Δέκα θάνατοι σήμερα, 2.768 νέα κρούσματα

 


7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δέκα θάνατοι σήμερα, 2.768 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 2.768 , εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 512.342 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 129 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.185 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 198 (61,1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 82,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.838 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 209 (ημερήσια μεταβολή +0,97%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 184 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 10, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.058 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Εξιχνιάστηκε κλοπή από σπίτι σε χωριό της Ζίτσας Ιωαννίνων

 


Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία

Εξιχνιάσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας κλοπή, που έγινε σε χωριό του Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων το απόγευμα της 31-07-2021.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή  κατά συναυτουργία.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, διερχόμενοι από το χωριό ως πλανόδιοι πωλητές αγροτικών προϊόντων, εισήλθαν σε σπίτι και αφαίρεσαν πορτοφόλι που περιείχε χρηματικό ποσό -270- ευρώ, εκμεταλλευόμενοι ολιγόλεπτη απουσία της ενοίκου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Νέο υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο στο στόλο του Δήμου Ζίτσας

 


Με ένα νέο υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο όχημα, χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», ενισχύει την υπηρεσία καθαριότητας ο Δήμος Ζίτσας.

Το νέο απορριμματοφόρο συνολικού προϋπολογισμού 215.000 ευρώ είναι βαρέως τύπου όχημα με σύστημα πλύσης - απολύμανσης κάδων.

Ο Δήμος Ζίτσας με την ένταξή του στο στόλο των οχημάτων του, αναβαθμίζει τις υπηρεσίες αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων και ταυτόχρονα βελτιώνει τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας του προσωπικού στον τομέα καθαριότητας με στόχο αφενός να προσφέρει ποιοτικότερες υπηρεσίες στους δημότες και αφετέρου να καλύψει καλύτερα τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες και απαιτήσεις.

Η παραλαβή του οχήματος έγινε το πρωί της Τρίτης (27/07/2021) στο Δημαρχείο στην Ελεούσα από τα μέλη της Επιτροπής παραλαβής, παρουσία του Δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου,  του  αρμόδιου Αντιδημάρχου Νίκου Σφήκα και των πρώην Αντιδημάρχων στον τομέα καθαριότητας, Αλκιβιάδη Βότσικα και Περικλή Γρίβα.

Στο εργοτάξιο του Δήμου ακολούθησε ενημέρωση των  εργαζόμενων για τον τρόπο οδήγησης και λειτουργίας του οχήματος και δόθηκαν οδηγίες και λεπτομέρειες για την πλοήγησή του.

 

ΠΗΓΗ: www.zitsa.gov.gr

Ιωάννινα: Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ιδιοκτήτη σχολής οδηγών για πλαστογραφία

 


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, που κατηγορείται για πλαστογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, ο οποίος διατηρεί σχολή οδηγών, είχε καταρτίσει πλαστό δικαιολογητικό το οποίο υποβλήθηκε στην αρμόδια υπηρεσία για την ανανέωση άδειας οδήγησης πελάτη του.

Στο πλαίσιο έρευνας που διενεργήθηκε στο χώρο της σχολής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον: 

έντυπο που φέρει τη στρογγυλή σφραγίδα της υπηρεσίας καθώς και στοιχεία και υπογραφή υπαλλήλου της, για την αναπαραγωγή πλαστών βεβαιώσεων υποβολής αιτημάτων ανανέωσης – αντικατάστασης αδειών οδήγησης και

(3) αντίστοιχες πλαστές βεβαιώσεις.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δέκα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 6 Αυγούστου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 6 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 96.100 έλεγχοι, από τους οποίους οι 65.789 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 140 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 5 συλλήψεις, ως ακολούθως:

48 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 45 πρόστιμα των 300 ευρώ και 3 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

14 στη Θεσσαλονίκη,

10 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

10 στην Ήπειρο,

5 στο Βόρειο Αιγαίο,

3 στο Νότιο Αιγαίο,

2 στη Δυτική Μακεδονία,

1 στην Κεντρική Μακεδονία,

1 στη Δυτική Ελλάδα,

1 στα Ιόνια Νησιά και

1 στη Στερεά Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 63.045 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 60.796 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.249 των 150 ευρώ.

13 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων 11 στην Κρήτη και 2 στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194.057 ομοειδείς παραβάσεις.

78 παραβάσεις και 5 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 300 ευρώ πρόστιμο σε μίνι μάρκετ για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων ατόμων.

Στα Ιόνια Νησιά,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ σε 5 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και μπαρ ξενοδοχείου, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους,

- 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε πελάτες καταστημάτων (τουριστικών ειδών, σούπερ-μάρκετ, μίνι μάρκετ και καταστήματος τροφίμων), για μη χρήση μάσκας.

Στο Νότιο Αιγαίο,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ - μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών, καθώς και 27 παραβάσεις των 300 ευρώ σε πελάτες οι οποίοι δεν έφεραν πιστοποιητικό εμβολιασμού,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ - μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 10.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- από 2.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τοποθέτηση αντισηπτικών στα τραπέζια,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ - μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 12 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.

Στην Κρήτη,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε άτομο για παραβίαση καραντίνας,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου, καθώς λειτουργούσε στερούμενος άδειας λειτουργίας, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τα μέτρα ασφάλειας κορωνοϊού,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ - μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών και για μη τήρηση αποστάσεων μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.

Στη Δυτική Ελλάδα, παράβαση των 300 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στο Νότιο Αιγαίο, 50.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής εκδήλωσης (πάρτι).

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 8.509 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.294 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 355 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (9-15/08/2021)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (9 έως 15 Αυγούστου 2021) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 09/08/2021

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 - 01:00

ΤΡΙΤΗ 10/08/2021

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00 - 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/08/2021

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 12/08/2021

Πηγή-Ελεύθερο-Παλιοσέλλι-Πάδες-Άρματα- Δίστρατο. 18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/08/2021

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00-01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/08/2021

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 18:00-23:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 09/08/2021

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο– Άγ. Κοσμάς– Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος- Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 10/08/2021

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/08/2021

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 12/08/2021

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι – Κεράσοβο. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/08/2021

K έδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή – Χουλιαράδες. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/08/2021

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδ o βίζι – Διχούνι. 08:00 – 13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 09/08/2021

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά-Γρέβια-Πηγές. 18.00-01.00

ΤΡΙΤΗ 10/08/2021

Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή. 18.00-01.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/08/2021

Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.18.00-01.00

ΠΕΜΠΤΗ 12/08/2021

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 08.00-15.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/08/2021

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος. 08.00-15.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/08/2021

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 09/08/2021

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 10/08/2021

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/08/2021

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ 12/08/2021

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 13/08/2021

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/08/2021

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 09/08/2021

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 10/08/2021

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/08/2021

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 12/08/2021

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/08/2021

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 18:00-01:00

«1η Μέρα Διεθνούς Πολιτιστικού Φεστιβάλ και Συνεδρίου POLYPHONIA»

 


Σημαντικά συμπεράσματα για το πολυφωνικό τραγούδι και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά γενικότερα προέκυψαν κατά τη διάρκεια της 1ης μέρας του Διεθνούς Φεστιβάλ και συνεδρίου Polyphonia που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 στους Κουκλιούς Δήμου Πωγωνίου.

Οι διήμερες εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Δήμο Πωγωνίου στα πλαίσια του Έργου POLYPHONIA «Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού, μέσω της διατήρησης της Πολυφωνικής Μουσικής, ως μοναδικό στοιχείο της Διασυνοριακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Έργο που συγχρηματοδοτείται από την   Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών του Προγράμματος Interreg IPA II CBC «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020».

Τους συνέδρους καλωσόρισε εκ μέρους του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κων/νου Καψάλη, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αναστάσιος Γιούνης που επεσήμανε ότι το πολυφωνικό τραγούδι αποτελεί την πολιτισμική ταυτότητα του Δήμου σημειώνοντας παράλληλα ότι ο Δήμος  καταβάλει κάθε προσπάθεια στην διατήρηση αυτού του ξεχωριστού μουσικού είδους μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις καθώς και μέσα από τη δημιουργία του Συλλόγου Πωγωνίσιας πολυφωνικής μουσικής και τη δημιουργία, πολύ σύντομα, παιδικής χορωδίας πολυφωνικής μουσικής.

Στο συνέδριο συμμετείχαν σημαντικοί ομιλητές, ο καθένας καταξιωμένος στον χώρο του, οι οποίοι αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στο πολυφωνικό τραγούδι και τα πανηγύρια ως μέρος του θεματικού τουρισμού, στην Ηπειρώτικη και Βλάχικη πολυφωνία και στα «σύνορα» του μουσικού πολιτισμού.

Συγκεκριμένα μίλησαν οι κ.κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας, Περιφερειακός Σύμβουλος, Στέλεχος τμήματος τουρισμού και Υπεύθυνος καταγραφών τηλεοπτικής παραγωγής για το Λαϊκό Πολιτισμό Περιφέρειας Ηπείρου, Γεωργία Τέντα, μουσικός, Performer, Εμψυχώτρια φωνητικών συνόλων και ιδρυτικό μέλος Πλειάδων, Φώτης Τράσιας, Ερευνητής – Ερμηνευτή παραδοσιακών τραγουδιών, Έλενα Ζιάβρα, Αρχαιολόγος – Μουσειολόγος και Κωνσταντίνος Λώλης, Μουσικολόγος. Τις εργασίες συντόνιζε ο κ. Παναγιώτης Τζόκας.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με μία αξιόλογη συναυλία πολυφωνικής μουσικής στην οποία συμμετείχαν 8 πολυφωνικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και την Αλβανία. Στη συναυλία συμμετείχαν: Ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού Δήμου Πωγωνίου, το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων, το σύνολο «Lot Kurbeti», το Πολυφωνικό Σχήμα Αγνώντων Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, η Πολυφωνική Ομάδα Βλάχων Ιεροπηγής Καστοριάς, και τα σύνολα «Δελβινιώτικα» και «Πλειάδες».








Την Τρίτη 10 Αυγούστου η καταβολή του αδειοδωρόσημου στους εργατοτεχνίτες οικοδόμους

 


Η καταβολή θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά μέσω τραπεζών, με πίστωση του λογαριασμού του ασφαλισμένου.

Την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021 πρόκειται να καταβληθεί σε 57.573 εργατοτεχνίτες οικοδόμους ποσό ύψους 18.320.853,42 ευρώ που αφορά στο αδειοδωρόσημο Αυγούστου 2021.

Η καταβολή θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά μέσω τραπεζών, με πίστωση του λογαριασμού του ασφαλισμένου.

Οι εργατοτεχνίτες οικοδόμοι, οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού μπορούν να τα δηλώσουν αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, είτε στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr  (επιλογή-> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες->Μισθωτοί->Ατομικά Στοιχεία), είτε και μέσω αντίστοιχων επιλογών στην ενιαία ψηφιακή πύλη της δημόσιας διοίκησης (gov.gr).

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, το Σάββατο 7 Αυγούστου

 


Το Σάββατο 7 Αυγούστου,  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας, Περιφερειακή Οδός & Αυξεντίου, 07:00-15:00

Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον», Εθνικής Αντίστασης, Ηγουμενίτσα, 09:00-17:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00.

Ηλίαση: Πώς να προφυλαχθούμε

 


Ο ήλιος είναι πηγή ενέργειας και ζωής και γι' αυτό πρέπει να είναι συνάμα και φίλος μας. Παρόλο που η πληροφόρηση για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία μας κατακλύζει, ελάχιστοι έχουμε συνειδητοποιήσει τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την έκθεση στον ήλιο (και όχι αναγκαστικά την παρατεταμένη έκθεση, αλλά και τη μικρότερης διάρκειας).

Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τον ίδιο βαθμό ευαισθησίας στον ήλιο. Τα παιδιά (λόγω λεπτών οστών του κρανίου), οι ηλικιωμένοι, οι άνθρωποι κάθε ηλικίας με ανοιχτό χρώμα δέρματος, άτομα που λαμβάνουν χρονίως ορισμένου τύπου φάρμακα, όπως αντιχολινεργικά, αντιισταμινικά, β-αναστολείς κ.ά., όσοι αθλούνται και οι πάσχοντες από ορισμένα ιατρικά νοσήματα (π.χ. καρδιακή ανεπάρκεια, διαβήτη) είναι πιο ευάλωτοι στις ακτίνες του ηλίου, εξηγεί η κ. Γαρυφαλιά Καλατζοπούλου, Παθολόγος, Υπεύθυνη Τμήματος Check Up του Metropolitan General.

Ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να διατηρεί σταθερή την εσωτερική του θερμοκρασία (36,8+/-0,4 βαθμούς Κελσίου). Το φυσιολογικό άτομο έχει μηχανισμούς ομοιόστασης ώστε να εξισορροπεί τις διαταραχές θερμοκρασίας, με βασικότερους την εφίδρωση, την περιφερική αγγειοδιαστολή και το μηχανισμό της δίψας. Όταν για κάποιο λόγο οι μηχανισμοί αυτοί αρθούν, ή δεν επαρκούν, τότε προκύπτει η ηλίαση (υπερθερμία), δηλαδή η παθολογική κατάσταση που εμφανίζεται ύστερα από μεγάλης διάρκειας έκθεση στον ήλιο. Οφείλεται στην ευαισθησία του εγκεφάλου στη θερμότητα και προκαλείται από τον ερεθισμό των μηνίγγων.

Συμπτώματα

Η ηλίαση μπορεί να είναι ελαφριά, μεσαία ή βαριά.

Στην ελαφριά ηλίαση εμφανίζονται:

·         Κόπωση και ατονία.

·         Ζάλη.

·         Έντονη εφίδρωση.

·         Ερυθρότητα δέρματος.

·         Εμβοές ώτων.