Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Μέμος Θεόδωρος: Έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες και το νερό του χωριού μας είναι απόλυτα υγειές

Σχετικά με δημοσιεύματα που είδαν το φως, μετά από καταγγελία της Δημοτικής παράταξης  «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πωγωνίου» για την καταλληλότητα του νερού στην Τ.Κ. Κουκλιών θέλω να ενημερώσω τους συγχωριανούς, ότι σήμερα δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την υγεία τους.
Σε δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε την 1-11-2016 παρατηρήθηκαν αυξημένες τιμές στο δείκτη ολικών κολοβακτηριοειδών και E. Coli.
Άμεσα κινητοποιήθηκε η Τ.Κ. Κουκλιών, ο Αντιδήμαρχος Άνω Καλάμά κ. Γκόγκος Χρήστος, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, όπως, η ενημέρωση των κατοίκων, ο καθαρισμός και απολύμανση των δεξαμενών και η υπερχλωρίωση αυτών και του δικτύου.
Σε δεύτερο δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε το νερό βρέθηκε σε άριστη κατάσταση.
Η Τ.Κ. Κουκλιών σε συνεργασία με το Δήμο Πωγωνίου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ύδρευσης κάνουν πάντοτε όλους τους ελέγχους για την καταλληλότητα του νερού που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Όλα τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

Μέμος Θεόδωρος

Πρόεδρος Τ.Κ. Κουκλιών

Καραμπάς Δημήτριος: Απόλυτα υγειές το νερό του χωριού μας, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την υγεία των κατοίκων

Σχετικά με δημοσιεύματα που είδαν το φως, μετά από καταγγελία της Δημοτικής παράταξης  «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πωγωνίου» για την καταλληλότητα του νερού στην Τ.Κ. Καλπακίου, θέλω να ενημερώσω τους συγχωριανούς, ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την υγεία τους.
Σε δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε παρατηρήθηκε μικρή αύξηση τις τιμές των κολοβακτηριοειδών, χωρίς να συντρέχει πάντως κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς οι τιμές ήταν πολύ κάτω από όρια.
Η κινητοποίηση της Τ.Κ. Καλπακίου και του αρμόδιου  Αντιδήμαρχου Πωγωνίου ήταν άμεση και έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.
Σε δεύτερο δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε το νερό βρέθηκε σε άριστη κατάσταση και διαβεβαιώνω τους συγχωριανούς ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας.
Πρώτο μέλημα τόσο της Τ.Κ. Καλπακίου, όσο και της Δημοτικής Αρχής Πωγωνίου ήταν και είναι η υγεία των συνδημοτών.
Κάνουμε πάντοτε όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους για την καταλληλότητα του νερού που ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία.
Τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

Καραμπάς Δημήτριος

Πρόεδρος Τ.Κ. Καλπακίου

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση αλλοδαπών από την Ελλάδα προς την Ιταλία με τη χρήση πλωτών μέσων και από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω Έβρου

Συνελήφθησαν, στην Αττική και στην Πρέβεζα, δεκατρία (13) μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων οι διευθύνοντες και ο «καπετάνιος» (4 ημεδαποί, 7 υπήκοοι Πακιστάν, 1 υπήκοος Ινδίας και 1 υπήκοος Αλβανίας)
Ταυτοποιήθηκαν επιπλέον επτά (7) συνεργοί τους
Σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, απετράπη η διακίνηση τριάντα τριών (33) αλλοδαπών (25 υπήκοοι Θιβέτ, 7 υπήκοοι Πακιστάν και 1 υπήκοος Ινδίας), οι οποίοι εντοπίστηκαν εντός του πλωτού σκάφους της οργάνωσης, σε αρκετή απόσταση από την ακτογραμμή της δυτικής Ελλάδος (πλησίον Παξών) με κατεύθυνση προς Ιταλία
Η αποτραπείσα διακίνηση είχε ξεκινήσει με κίνδυνο ζωής για τους διακινούμενους, λόγω της κακής μηχανολογικής κατάστασης του σκάφους, της έλλειψης σωστικών μέσων και της απειρίας του «καπετάνιου» ο οποίος στερούνταν πιστοποιητικού ναυτικής ικανότητας
Κατά την διάρκεια της έρευνας, η εγκληματική οργάνωση αποπειράθηκε να διακινήσει προς την Ιταλία, επιπλέον εκατό (100) αλλοδαπούς και πέτυχε την διακίνηση από την Τουρκία, μέσω Έβρου, τουλάχιστον τετρακοσίων (400) αλλοδαπών


Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ένα (1) πλωτό σκάφος, πέντε (5) αυτοκίνητα και το συνολικό ποσό των 30.000 ευρώ, ως προερχόμενα από την εγκληματική δραστηριότητα

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση αλλοδαπών από την Ελλάδα προς την Ιταλία με τη χρήση πλωτών μέσων και από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω Έβρου.

Συνελήφθησαν στις 15-12-2016, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στην οποία έλαβε μέρος και το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, δεκατρία (13) μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τέσσερις (4) ημεδαποί και εννέα (9) αλλοδαποί (επτά υπήκοοι Πακιστάν, ένας Ινδίας και ένας Αλβανίας). Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και τα διευθυντικά μέλη καθώς και ο "καπετάνιος" (35χρονος υπήκοος Αλβανίας). Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν άλλα επτά (7) μέλη της οργάνωσης, πέντε (5) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί (υπήκοος Ινδίας και Πακιστάν).
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την διάπραξη αδικημάτων που εμπίπτουν στον νόμο περί αλλοδαπών.
Μετά από διερεύνηση πληροφοριών αναφορικά με την δράση εγκληματικού κυκλώματος δραστηριοποιούμενου στην παράνομη διακίνηση μεταναστών δια θαλάσσης, από την ελληνική Επικράτεια προς την Ιταλία, επετεύχθη η εξακρίβωση της παράνομης δράσης της οργάνωσης τόσο στην διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος δια θαλάσσης όσο και στην διευκόλυνση εισόδου στην Χώρα μας από την Τουρκία, μέσω του ποταμού Έβρου. Περαιτέρω, ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της καθώς και συνεργοί τους, οι οποίοι είτε βρίσκονται στο εξωτερικό είτε είναι έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα είτε αποχώρησαν από την εγκληματική οργάνωση σε προγενέστερο χρόνο.
Αναλυτικότερα, όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες από αρχές του έτους, είχαν συγκροτήσει δομημένο εγκληματικό κύκλωμα, με διακριτούς ρόλους που διακινούσε παράνομα αλλοδαπούς με δύο τρόπους.
Ο πρώτος, αφορούσε την έξοδο από την Χώρα μας, δια θαλάσσης με τη χρήση πλωτών μέσων από παράκτια περιοχή της Πρέβεζας, με τελικό προορισμό την Ιταλία. Ο δεύτερος, αφορούσε την είσοδο αλλοδαπών στο ελληνικό έδαφος από την Τουρκία, μέσω του ποταμού Έβρου.
Ως προς τον πρώτο τρόπο δράσης, μέλη της οργάνωσης, είχαν αναλάβει τον εντοπισμό, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και τη συγκέντρωση των αλλοδαπών που επιθυμούσαν να μεταβούν στην Ιταλία. Στη συνέχεια τους προμήθευαν με εισιτήρια υπεραστικών λεωφορείων με προορισμό την Πρέβεζα, την Άρτα, τη Βόνιτσα και την Ηγουμενίτσα.

Ισόπαλοι με 1-1 Α.Ε. Γιάννενα και Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά

*Μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς  ΑΕ Γιάννενα και Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο της Ασφάκας.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 27΄ με τον Βελογιάννη Δημοσθενη. 
Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 1-1 στο 43΄ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γρίβα Χρήστου.
Οι δυο ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με εννέα παίχτες καθώς αποβλήθηκαν οι Alijaj Enxhin  με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90΄ και Χωραβάτης Παναγιώτης με κόκκινη κάρτα στο 92΄ για τους γηπεδούχους και οι Μπίκας Κων/νος με κόκκινη κάρτα στο 90΄  και Μπαζώρας Γεώργιος-Φοίβος με κόκκινη κάρτα στο 92΄  για τον Αγροτικό Αστέρα.
Αγροτικός Αστέρας:
Καραθανάσης Νικόλαος, Δρίβας Λάζαρος, Μητρογιάννης  Δημήτρης, Παπαναστασίου Αλέξανδρος, Γκάνας Κων/νος, Μπίκας Κων/νος, Μπαζώρας Γεώργιος-Φοίβος, Ζότα Αρσέν (Χαλιγιάννης Βασίλειος 77΄), Γκόνης Πέτρος, Γρίβας Χρήστος, Νταλάκας Χαράλαμπος

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής)
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016
 Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 1-1
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 0-3
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 2-2
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 1-1
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (13:00)
Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:00)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ- Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (15:00)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (15:00)

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης, διοργανώνει την παραδοσιακή θεατρική παράσταση ''Χριστούγεννα στην Ήπειρο μια φορά κι έναν καιρό.......'' στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης (Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου), τη Δευέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 & ώρα 20:30΄

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης σας προσκαλεί στις 19 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Δευτέρα & ώρα 20:30΄, στην παραδοσιακή θεατρική παράσταση ''Χριστούγεννα στην Ήπειρο μια φορά κι έναν καιρό.......'' στο πνευματικό κέντρο του δήμου Πετρούπολης (Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου).
Χριστούγεννα στην Ήπειρο μιας άλλης εποχής, παλιάς κι αυθεντικής.
Σε μια γνήσια παραδοσιακή κοινωνία θα σεργιανίσουμε και θα λησμονήσουμε στιγμές του παρελθόντος της ιδιαίτερης πατρίδας μας εκεί που οι ανθρώπινες σχέσεις ζωντανεύουν ξανά. Συμμετέχουν όλες οι χορευτικές ομάδες του Συλλόγου ηπειρωτών Πετρούπολης σε ήθη έθιμα, χορούς και κάλαντα της περιοχής.
Καλή μας αντάμωση Ηπειρώτες.
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Μπότσαρη
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Θοδωρής Μπότσαρης

''Έξυπνη ανάπτυξη περιφερειακών πόλεων. Η περίπτωση του φεστιβάλ φωτογραφίας και video της Πρέβεζας''. Εισήγηση σε επιστημονική ημερίδα του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου

1˚ Φεστιβάλ Φωτογραφίας & Βίντεο  στην Πρέβεζα
Διοργάνωση Ε.Φ.Ε.Π. & Δήμος Πρέβεζας
23 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2016

To φεστιβάλ  φωτογραφίας και βίντεο της Πρέβεζας ξεκίνησε την δράση του  το 2016  και προγραμματίζεται να γίνει θεσμός με διάρκεια  9 ημέρες, το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου που μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνονται 2 Σαββατοκύριακα,  άρχισε με τους καλλίτερους οιωνούς αφού ένας παθιασμένος διευθυντής φωτογραφίας και μία πρόεδρος της  οργανωτικής επιτροπής  τα έδωσαν  όλα για να  το ανεβάσουν  σε πολύ υψηλό  επίπεδο .
H τέχνη της φωτογραφίας και του βίντεο   έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον 20 αιώνα, έχοντας καταλυτική επίδραση στη διαμόρφωση αυτού που αποκαλείται σύγχρονος οπτικός πολιτισμός. Σήμερα περισσότερο από ποτέ αντί να διαχωρίζουμε αυτές  τις καλλιτεχνικές εκφράσεις πρέπει να τις συνδέουμε διότι έχουν κοινή γλώσσα, την γλώσσα της οπτικής εικόνας.
 Το 1o Φεστιβάλ που διοργάνωσε  η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Πρέβεζας με την συνεργασία του Δήμου Πρέβεζας φιλοδοξεί  να καταξιωθεί ως η κορυφαία συνάντηση των δημιουργών στο χώρο της φωτογραφίας και του βίντεο στην βορειοδυτική Ελλάδα, αγκαλιάζοντας τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις από τον Ελληνικό χώρο αρχικά και φιλοδοξώντας  τον διεθνή  στην συνέχεια, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες δομές και την θερμή αποδοχή της τοπικής κοινωνίας , δίνοντας  ταυτόχρονα την δυνατότητα τόσο σε καταξιωμένους  δημιουργούς  όσο και σε νέους να παρουσιάσουν  αξιόλογες  εργασίες  στον τομέα της φωτογραφίας, του βίντεο και των εγκαταστάσεων.
 127  δημιουργοί φωτογράφοι  και σκηνοθέτες ταινιών μικρού μήκους που εκφράζονται με την στατική ή την κινούμενη εικόνα  ήταν  φέτος επιλεγμένοι να συμμετάσχουν. Στο φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν  22 ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας, 1 επετειακή ομαδική, 3 εγκαταστάσεις και  η  συμμετοχή - προβολή 57 ταινιών βίντεο, έργα 66 δημιουργών.  Παράλληλα με το εκθεσιακό πρόγραμμα ολοκλήρωσαν  τις δραστηριότητες του φεστιβάλ, κυκλικά τραπέζια για την φωτογραφία το βίντεο και τις εγκαταστάσεις, βραδιά αφιερωμένη στην ιστορία της Ελληνικής φωτογραφίας,  Portfolio Reviews και παρουσιάσεις βιβλίων. Είναι αξιοσημείωτο ότι την πρωτοβουλία της ΕΦΕΠ για την δημιουργία του 1ου Φεστιβάλ, που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε  στην πόλη της Πρέβεζας, αγκάλιασαν όλοι οι τοπικοί φορείς. Θεωρώ ότι τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλουν αποφασιστικά στην πολιτιστική ανάπτυξη και έχουν μια προστιθέμενη αξία επειδή  πραγματοποιούνται στην περιφέρεια.
Οι εκδηλώσεις της πρώτης χρονιάς είχαν έναν κύριο στόχο  να καταδείξουν  την ποικιλία του έργου που έχει πραγματοποιηθεί  από μια γενιά δημιουργών  έως  τώρα φιλοδοξώντας την καταξίωση  τους από το  μεγάλο κοινό.
Τα στάδια ήταν η  ιδέα, το στάδιο της υλοποίησης, η χαρά του ναι  το πετύχαμε και η φιλοδοξία, ναι μπορούμε να το κάνουμε θεσμό, ναι μπορεί η Πρέβεζα να γίνει η πόλη της φωτογραφίας στην Ελλάδα. Όλα αυτά χωρίς ούτε μια στιγμή αμφιβολίας, απογοήτευσης η παραίτησης, από μία ομάδα ανθρώπων που άλλοι ήταν  σε θέσεις εξουσίας και προβολής και άλλοι που  ως ταπεινοί εργάτες δούλευαν για το καλλίτερο.  Χωρίς όμως την δική τους συμμετοχή το εγχείρημα θα είχε αποτύχει.
Αυτά ως προς το εικαστικό κομμάτι των εκδηλώσεων που έγιναν διότι υπάρχει και ένα ακόμη κομμάτι  πολύ ισχυρό για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας που θα αναλυθεί σε αυτή την ημερίδα .Πιο είναι αυτό .Μα αναμφίβολα αυτό του ιδικού τουρισμού. Του τουρισμού που προσελκύει τουρίστες με ιδικά ενδιαφέροντα. Kαι εδώ είναι η πρόκληση διότι η Πρέβεζα είναι  ένα μοναδικό  μνημείο πολιτισμού, ένα ανυπέρβλητο μνημείο φυσικής ομορφιάς  με μόνιμο πληθυσμό 20.795 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011,που απέχει από την  Αθήνα 375 χλμ από τα  Ιωάννινα 110 χλμ και από το  Αεροδρόμιο  του Ακτίου 3 χλμ. Και έχει απόλυτα ανάγκη να επιμηκύνει την τουριστική της περίοδο.

Δρ. Γρηγόρης Βλασσάς, Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας
Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών  του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών του ΤΕΙ Αθήνας, Παραγωγή Βίντεο, Οπτικοακουστικά Μέσα και Κινούμενα Γραφικά & του Ερευνητικού Εργαστηρίου ARTEC του ΤΕΙ Αθήνας.

Ο Σύλλογος των εν Αττική Καλαρρυτικών, κόβει τη Πίτα του, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, ώρα 10.30', στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων, Ομόνοια

Ο Σύλλογος των εν Αττική Καλαρρυτικών, κόβει τη Πίτα του, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, ώρα 10.30', στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων, Ομόνοια.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 45χρονος αλλοδαπός για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθη, χθες (16-12-2016) το απόγευμα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 45χρονο, διότι κατά τον διαβατηριακό έλεγχο στο σημείο εξόδου, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς κλεμμένο διαβατήριο αλβανικών αρχών, το οποίο επιπρόσθετα έφερε πλαστή σφραγίδα εισόδου.
Το παραπάνω διαβατήριο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς.

Online σύνδεση των ταμειακών μηχανών με την εφορία

Ξεκινά η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των φορολογικών μηχανισμών με το ηλεκτρονικό σύστημα Τaxis.
Όπως προκύπτει από το άρθρο 69 του νομοσχεδίου για το «πλαστικό χρήμα» οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες υποχρεούνται να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά σε βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), τα στοιχεία των εκδιδόμενων λογιστικών αρχείων, ανεξαρτήτως της μεθόδου έκδοσης αυτών. 
Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και οι χειρόγραφες αποδείξεις θα πρέπει να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στη βάση δεδομένων της ΓΓΔΕ.
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν στην εφημερίδα «Καθημερινή» ότι επί της ουσίας, με την παρούσα διάταξη γίνεται πράξη έπειτα από πολλά χρόνια η online διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών με τις πληροφοριακές υποδομές της ΓΓΔΕ.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (19-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (20-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (21-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (22-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα

Παρασκευή (23-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.                                                                

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (19-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (20-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (21-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (22-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (23-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Σάββατο (24-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα - Κουκούλι.

50 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Πωγωνίου

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ΚΥΑ για την επέκταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για συνολικά 274 δήμους της χώρας.
Σύμφωνα με την απόφαση, «προωθείται η απασχόληση ανέργων μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στους Δήμους της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων, με συγχρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Ν. 4152/2013 ως ισχύει».
Οι θέσεις που έχουν κατανεμηθεί στους Δήμους της Ηπείρου είναι οι ακόλουθες:
Δήμος Ιωαννιτών: 598,
Δήμος Ζίτσας: 79,
Δήμος Ζαγορίου: 22,
Δήμος Βορείων Τζουμέρκων: 32,
Δήμος Μετσόβου: 33,
Δήμος Κόνιτσας: 34,
Δήμος Πωγωνίου: 50,
Δήμος Δωδώνης: 54,
Δήμος Ηγουμενίτσας: 141,
Δήμος Φιλιατών: 42,
Δήμος Σουλίου: 55,
Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη: 33,
Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων: 37,
Δήμος Πάργας: 68,
Δήμος Νικολάου Σκουφά: 69,
Δήμος Ζηρού: 74,
Δήμος Πρέβεζας: 169 (μετείχε στη δεύτερη φάση του προγράμματος)
Δήμος Αρταίων: 230 (οι θέσεις καλύφθηκαν στην πρώτη πιλοτική φάση).

Ιονία Οδός: Στις 21 Δεκεμβρίου παραδίδεται η παράκαμψη Αμφιλοχίας

Σε πολύ λίγες μέρες ένα σημαντικό γεγονός αλλάζει το ρου της ιστορίας στην πόλη της Αμφιλοχίας.
Η καθημερινότητα, οι συνήθειες, ο τρόπος ζωής, η οικονομία της περιοχής αλλάζουν αισιόδοξα σε νέα κατεύθυνση, με μέλλον και προοπτική.
Την ερχόμενη εβδομάδα, οι θόρυβοι και το καυσαέριο από τα βαριά οχήματα, σε πρώτη φάση, θα αποτελούν παρελθόν.
Οι τελευταίες πινελιές που αφορούν στη ρύθμιση της σηματοδότησης και φωτισμού, στα 25 χιλιόμετρα της παράκαμψης, ολοκληρώνονται.
Μέχρι την Τετάρτη το πρωί 21 Δεκεμβρίου (ίσως και 2 μέρες νωρίτερα) οι μπάρες ανοίγουν και η πόλη της Αμφιλοχίας παίρνει ανάσα, ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας θα είναι πλέον πραγματικότητα.


Αυξημένο το φετινό επίδομα θέρμανσης για τους κατοίκους των ορεινών περιοχών

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του φετινού επιδόματος θέρμανσης οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, θα λάβουν από 100 έως 625 ευρώ.
Συγκεκριμένα, οι ορεινοί δήμοι «εντάσσονται στην αμέσως ανώτερη ζώνη από αυτήν στην οποία εντάσσεται ο Νομός στον οποίο ανήκουν», άρα θα δικαιούνται την επιδότηση των 25 λεπτών ανά λίτρο για μεγαλύτερες ποσότητες.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ορεινός δήμος που ανήκει σε νομό ο οποίος κατατάσσεται στη Β΄ ζώνη, αντί για 15 λίτρα για τα οποία επιδοτήθηκε πέρυσι (ανά τμ) θα επιδοτηθεί φέτος για 25 τ.μ.
Με βάση την απόφαση:
Στην Α΄ ζώνη (όπου κατατάσσονται οι νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας η επιδότηση διαμορφώνεται στα 25 λίτρα ανά τετραγωνικό με μέγιστη ποσότητα επιδότησης τα 2.000 λίτρα για τον άγαμο και τα 2.500 λίτρα για τον παντρεμένο.
Στην Β΄ ζώνη (όπου κατατάσσονται οι νομοί Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής) η επιδότηση διαμορφώνεται στα 15 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο με 1.200 λίτρα μέγιστη ποσότητα για τον άγαμο και 1.500 λίτρα για τον παντρεμένο.

Συνάντηση Γιάννη Στέφου, με τον Πρέσβη της Κροατίας

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Κροατίας  (Πρόεδρος κ. Ιωάννης Στέφος και Γραμματέας κυρία Αικατερίνη Ιγγλέση) με τον Πρέσβη της Κροατίας στην Αθήνα  κ. Ivan Velimir Starcevic.
Η συνάντηση  ήταν καθαρά εθιμοτυπικού χαρακτήρα και διεξήχθη σε θερμό κλίμα με συζήτηση γύρω από τις διαχρονικά καλές σχέσεις και την εποικοδομητική συνεργασία των δύο χωρών. 
Σε ό,τι αφορά την κοινοβουλευτική συνεργασία, οι δυο πλευρές αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα της παρουσίας των Κ.Ο.Φ. και στη δραστηριότητα που θα μπορούσε να αναπτυχθεί διά της συμβολής τους.
Ο κ. Starcevic αναφερόμενος στις πρόσφατες εκλογές που διεξήχθησαν στην Κροατία διαβεβαίωσε τους Έλληνες βουλευτές ότι με την έλευση της νέας χρονιάς το Κοινοβούλιό τους θα μεριμνήσει για τη συγκρότηση των Κ.Ο.Φ., οπότε και ο ίδιος θα είναι σε θέση να επιδιώξει μια προσοδοφόρα συνεργασία, εφόσον διαπιστώνονται οι γερές βάσεις φιλίας και οι καλές προθέσεις.

Η συνάντηση έκλεισε με δέσμευση του κ. Στέφου για άμεση δρομολόγηση της επόμενης συνάντησης.