Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

 


Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, αλλοδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. 

Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε στην περιοχή των ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και από τον έλεγχο προέκυψε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου ελληνική επικράτεια και σε έδαφος Schengen. 

ΕΟΔΥ: Πενήντα τέσσερις θάνατοι σήμερα, 1.449 νέα κρούσματα

 


11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εβδομήντα δυο θάνατοι, 3. 1.449 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.449, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 254.031 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.605 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας:

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 54, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.880 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 735 (64.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη.

To 82.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.664 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 422 (ημερήσια μεταβολή +13.75%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 438 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί εκπαιδευτικών με αδιάθετες δόσεις εμβολίων

 


Έπειτα από παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας κας Νίκης Κεραμέως, ξεκινούν άμεσα  οι εμβολιασμοί εκπαιδευτικών με αδιάθετες δόσεις εμβολίων.

Σχετική εγκύκλιο με όλες τις διαδικασίες υπέγραψε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Σίσσυ Γκίκα.

 

«Προκειμένου να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ – ΕΒΠ που εργάζονται στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κατά την τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο, καλούνται οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης να προβούν στον ορισμό Ομάδας Συντονισμού Εμβολιασμών ανά Εκπαιδευτική Ενότητα (Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας της ίδιας περιφερειακής ενότητας ή περιοχής όσον αφορά Αττική και Θεσσαλονίκη), η οποία αποτελείται από τον Υπεύθυνο Συντονιστή Εμβολιασμών, έναν (1) εκπρόσωπο της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης και έναν (1) εκπρόσωπο της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης με τους  αναπληρωτές τους.

Τα μέλη της Ομάδας Συντονισμού μπορεί να είναι εκπαιδευτικοί ή διοικητικοί υπάλληλοι. Έδρα της Ομάδας Συντονισμού είναι η Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται ο Συντονιστής. Οι ώρες απασχόλησης είναι 14.00-20.00 (ώρες αιχμής 15-19.00).

Τα μέλη της Ομάδας Συντονισμού απασχολούνται δια ζώσης στην έδρα της Ομάδας και απαλλάσσονται από λοιπά καθήκοντα.

Στο πλαίσιο συστηματικών ελέγχων και περιπολιών συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, -14- άτομα σε περιοχές της Ηπείρου για διάφορα ποινικά αδικήματα

 


Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αστυνομικοί των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου προχώρησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, σε συλλήψεις ατόμων για διάφορες υποθέσεις.

Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν συνολικά (14) άτομα και συγκεκριμένα:

Στην Ιόνια Οδό (στο ύψος των διοδίων Τερόβου), από αστυνομικούς του  Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δωδώνης, ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με αυτοκίνητο τέσσερις αλλοδαπούς που στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν προκειμένου εφαρμοστεί σε βάρος τους το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί, διότι ο μεν ένας κατείχε δύο συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή βράχου, συνολικούς βάρους -7,78- γραμμαρίων, ζυγαριά ακριβείας και σύνεργα με υπολείμματα ηρωίνης, ο δε άλλος διότι κατείχε σύνεργα με υπολείμματα ηρωίνης.

Στην διασταύρωση Κτισμάτων Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, -6- αλλοδαποί οι οποίοι συνόδευαν και -4- ανήλικα παιδιά τους, διότι όπως διαπιστώθηκε στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.

Στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, αλλοδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε στην περιοχή των ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και από τον έλεγχο προέκυψε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου ελληνική επικράτεια και σε έδαφος Schengen.

Οι έλεγχοι και οι περιπολίες διεξάγονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν τη Δευτέρα 29 Μαρτίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα στο ψηφιακό μάρκετινγκ

 


Tη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, στις 15:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων των επιχειρήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας ανέργων έως 29 ετών που έχουν καταρτιστεί στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 19 Απριλίου.

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει απευθείας στους ασκούμενους 550 ευρώ μηνιαία, καλύπτοντας κατά 100% την αποζημίωσή τους και τις ασφαλιστικές εισφορές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επαγγελματικό κίνδυνο. Η επαγγελματική εμπειρία θα διαρκεί 6 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα για 6 μήνες και δεν υπάρχει δέσμευση για τις επιχειρήσεις, μετά το τέλος του προγράμματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη δράση εντάσσονται επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους (κύριους ή δευτερεύοντες) με συνάφεια στο ψηφιακό μάρκετινγκ ή διαθέτουν τμήματα μάρκετινγκ, καθώς και επιχειρήσεις που ο ιδιοκτήτης ή ένας εργαζόμενος απασχολούνται στο ψηφιακό μάρκετινγκ (δημιουργία και διαμοιρασμός ψηφιακού περιεχομένου, στρατηγικές βελτίωσης θέσης μίας ιστοσελίδας στα αποτελέσματα μηχανών αναζήτησης, σχεδιασμός και υλοποίηση στρατηγικής μάρκετινγκ στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τρόποι χρήσης των κινητών τεχνολογιών και συσκευών, εμπειρία στο επιχειρηματικό μοντέλο του ηλεκτρονικού εμπορίου) για τουλάχιστον ένα έτος.

Στις 12 Απριλίου η επόμενη πληρωμή των αναδρομικών κληρονόμων

 


Στις 12 Απριλίου 2021 θα καταβληθούν τα αναδρομικά σε όσους έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη, ενώ την ίδια ημέρα αναμένεται να καταβληθούν και τα αναδρομικά στους κληρονόμους δεύτερου βαθμού που αντιμετώπισαν δυσκολίες στην επεξεργασία των αιτήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη πληρωμή έγινε της  στις 10 Μαρτίου, με την καταβολή των αναδρομικών για το 11μηνο (Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016) σε 25.000 κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων, έρχεται και η πληρωμή Απριλίου.

Τι πρέπει να ξέρετε  για το πιστοποιητικό περί μη αποποίησης κληρονομιάς

Όσοι κληρονόμοι έχουν καθυστερήσει να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να γνωρίζουν πως το πιστοποιητικό περί μη αποποίησης κληρονομιάς μπορεί να γίνει δεκτό από τον ΕΦΚΑ μόνο στις εξής τρεις περιπτώσεις:

Εβδομήντα επτά παραβάσεις στην Ήπειρο, τo Σάββατο 27 Μαρτίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο 27 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (63.570) έλεγχοι, από τους οποίους οι (7.440) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.172) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (6) συλλήψεις, ως ακολούθως:

 (948) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(134) στην Αττική,

(98) στη Δυτική Ελλάδα,

(86) στην Κρήτη,

(83) στην Κεντρική Μακεδονία,

(82) στη Θεσσαλονίκη,

(77) στην Ήπειρο,

(70) στη Στερεά Ελλάδα,

(61) στην Πελοπόννησο,

(58) στη Θεσσαλία,

(52) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(48) στο Βόρειο Αιγαίο,

(37) στα Ιόνια Νησιά,

(36) στη Δυτική Μακεδονία και

(26) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (158.312) ομοειδείς παραβάσεις.

(175) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (175) πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(23) στην Κρήτη,

(19) στην Κεντρική Μακεδονία,

(17) στην Αττική,

(17) στη Θεσσαλία,

(16) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(16) στη Θεσσαλονίκη,

(15) στη Στερεά Ελλάδα,

(11) στην Ήπειρο,

(11) στην Πελοπόννησο,

(9) στη Δυτική Μακεδονία,

(7) στο Βόρειο Αιγαίο,

(7) στα Ιόνια Νησιά και

(7) στη Δυτική Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (46.191) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (44.281) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.910) των (150) ευρώ.

(49) παραβάσεις και (6) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη μεζεδοπωλείου, και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 4 πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ψητοπωλείου, και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 4 πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη μπαρ, για παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 8 πελάτες,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο το οποίο κατά το σχηματισμό δικογραφίας για κλοπή διαπιστώθηκε να έχει παραβιάσει τον κατ’ οίκον περιορισμό.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια καφέ- ουζερί, για εξυπηρέτηση 5 καθήμενων πελατών, στους οποίους επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Στερεά Ελλάδα, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ουζερί, για εξυπηρέτηση 4 καθήμενων πελατών, στους οποίους επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο.

Στην Ήπειρο, 1.000 ευρώ πρόστιμο σε κομμωτήριο για μη τήρηση καταλόγου ραντεβού πελατών.

Στην Κεντρική  Μακεδονία, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε συνιδιοκτήτη επιχείρησης, για εξυπηρέτηση πελάτη κατά παράβαση της νομοθεσίας και 5.000 ευρώ πρόστιμο στην επιχείρηση.

Στην Κρήτη, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου για μη τήρηση αναστολής λειτουργίας.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στη Θεσσαλονίκη, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οικίας, για διοργάνωση κοινωνικής εκδήλωσης και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 4 συμμετέχοντες.

Στην Ήπειρο, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ημεδαπό, για διοργάνωση κοινωνικής εκδήλωσης σε οικία και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 7 συμμετέχοντες.

Στη Στερεά Ελλάδα, 3.000 ευρώ πρόστιμο και σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού, για διοργάνωση κοινωνικής εκδήλωσης σε οικία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (4.408) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.646) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021, θα καταβληθούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

 


Σύμφωνα με την  ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ την Τετάρτη  31 Μαρτίου 2021, θα καταβληθούν τα εξής επιδόματα:

Επίδομα Παιδιού –  627.113 δικαιούχοι, 127.472.554 ευρώ

Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα -169.720 δικαιούχοι, 71.474.838 ευρώ

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα -269.948 δικαιούχοι, 58.647.141ευρώ

Επίδομα Στέγασης -271.644 δικαιούχοι, 33.129.397 ευρώ

Επίδομα Γέννησης -12.529 δικαιούχοι,  12.596.000 ευρώ

Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων -35.203 δικαιούχοι, 11.706.440 ευρώ (Εκ των οποίων) Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων 14.821 δικαιούχοι, 4.028.729

Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής -903 δικαιούχοι, 225.424 ευρώ

Επίδομα Ομογενών Προσφύγων -6.777 δικαιούχοι, 238.506 ευρώ

Έξοδα κηδείας Ανασφαλίστων -138 δικαιούχοι, 109.316 ευρώ

Επίδομα Ορεινών Περιοχών -191 δικαιούχοι, 94.800 ευρώ

Επίδομα πυρόπληκτων τέκνων- 5 δικαιούχοι, 5000 ευρώ

Επίδομα πλημμυροπαθών τέκνων -2 δικαιούχοι, 2000 ευρώ

Συνεισφορά Δημοσίου σε δάνεια του προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ (λόγω Covid-19) – 113.083 δικαιούχοι, 23.703.293.92 ευρώ

Συνεισφορά Δημοσίου σε δάνεια για την προστασία της Πρώτης Κατοικίας στο πλαίσιο του άρθρου 76 ν 4605/2019 (Α’52) 3.483 δικαιούχοι, 267.987 ευρώ.

Το σύνολο των χρημάτων που θα καταβληθεί στις 31 Μαρτίου 2021 ανέρχεται σε 338.672.697 ευρώ.

ΕΡΤ2: Το Ηπειρώτικο Μοιρολόγι… της ξενιτιάς την Κυριακή 28 Μαρτίου, στις 12.00 το μεσημέρι

 

«Μοιρολόι...της ξενιτιάς»

Eπεισόδιο 6

 

Bράχια και πέτρες είναι η Ήπειρος. Βουνά και λόφοι. Γκρεμοί και βουερά ποτάμια. Άγριος τόπος, άγονος. Ο άνθρωπος εδώ πάνω πάντα ταξίδευε. Βαλκάνια, Ρωσία, Κεντρική Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία.

Μοίρα του Ηπειρώτη, να αλλάζει συνέχεια τόπο, αφού η πατρίδα του δεν είχε ψωμί.

Ζωντανός θάνατος ήταν η ξενιτιά. Εκείνοι που μέναν πίσω – γυναίκες, παιδιά, γονικά – δεν ήξεραν αν θα ξαναδούν τον αγαπημένο τους, αν θα του ξαναμιλήσουν. Ούτε εκείνος γνώριζε αν θα ‘βρισκε το δρόμο της επιστροφής για το σπίτι, μέσα από βουνά ψηλά, αδιάβατα, κακοτράχαλα. Ο ξένος τόπος ήταν σαν την Κόλαση ή τον Παράδεισο. Γυμνός πορευόσουν προς τα εκεί. Με μοναδική αποσκευή, το λυγμό του κλαρίνου…

«Παρηγοριά έχ’ ο θάνατος, παρηγοριά έχ’ ο χάρος, ο ζωντανός ξεχωρισμός παρηγοριά δεν έχει…»

Εμφανίστηκαν οι καλλιτέχνες:

Θανάσης Χαλιλόπουλος – Κλαρίνο, Κώστας Κίκιλης – Βιολί, Θωμάς Κωνσταντίνου – Λαούτο, Κωνσταντίνος Μερετάκης – Κρουστά, Παγώνα Αθανασίου – Τραγούδι, Κώστας Κωσταγιώργος – Βιολί, Γιάννης Διαμάντης – Λαούτο, Φώτης Παπαζήκος – Τραγούδι, Πετρολούκας Χαλκιάς – Κλαρίνο, Βαγγέλης Κουμζής – Βιολί, Χριστόδουλος Ζούμπας – Λαούτο, Θοδωρής Μπαλτούμας – Ντέφι, Κατερίνα Ζάκκα – Τραγούδι, Νίκος Φιλιππίδης – Κλαρίνο, Βαγγέλης Κουμζής – Βιολί, Κώστας Φιλιππίδης – Λαούτο, Κώστας Κίκιλης – Βιολί, Λευκοθέα Φιλιππίδη – Τραγούδι

Σκηνοθεσία: Νίκος Παπαθανασίου

Έρευνα: Τίνα Σιδέρη

Κείμενα: Κάλλια Καστάνη

Εκτέλεση Παραγωγής: RGB Studios

 

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER 

Υποχρεωτικό τεστ δύο φορές την εβδομάδα για το προσωπικό του ΕΣΥ που δεν έχει εμβολιαστεί έναντι της COVID-19

 


Σε μία εμφανή προσπάθεια να περιοριστεί η ενδονοσοκομειακή μετάδοση του ιού γίνεται υποχρεωτικό rapid τεστ ανίχνευσης του SARS-CoV-2 θα υποβάλλεται εφεξής δύο φορές την εβδομάδα το προσωπικό των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ που δεν έχει εμβολιαστεί έναντι της COVID-19.

Το μέτρο είχε ανακοινωθεί πριν λίγες μέρες και μπαίνει πλέον σε εφαρμογή.

Όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο της δημόσιας υγείας είχαν την δυνατότητα να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.

Ο εμβολιασμός των γιατρών έχει φτάσει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα και σε επίπεδο Ηπείρου. Όμως δεν ήταν –μέχρι τώρα τουλάχιστον- στα ίδια επίπεδα και η ανταπόκριση του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Προκειμένου λοιπόν να περιοριστεί το ενδεχόμενο ενδονοσοκομειακής μετάδοσης όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα υποβάλλονται πλέον υποχρεωτικά σε rapid test.

Σύλληψη αλλοδαπών και του διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα

 


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών καθώς και του 45χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος οδηγός οχήματος τύπου “ΒΑΝ”, το οποίο ρυμουλκούσε τρέιλερ, μετέφερε στο χώρο του φορτίου του τρέιλερ τους ανωτέρω αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα, για αμφότερους τους αλλοδαπούς υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα  και τρέιλερ.